הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
שלום לכולם.
אני שוקל 66/65.5 פחות או יותר, על גובה 175 ס"מ. משקל הגוף שלי לדעתי לא גבוה, אבל זה אולי מטעה מעט כיוון שיש לי הרבה שומן(בעיקר בבטן, בשאר הגוף אני לא נראה שמן בכלל), ויש לי גם קצת מסת שריר.

השומן הזה מציק לי, כיוון שאני מרגיש קושי להיות שלם כאשר ארצה לעשות מסה. עשיתי מסה במשך חודשיים בערך, כאשר התזונה והאימונים לא היו בהתמדה מלאה, עקב טיסה לחול וכמה אירועים. בכל מקרה, בתקופת המסה עליתי בערך 3 קילו, כאשר לדעתי מתוכם גג 0.5-1 קילו הם שריר(השתדלתי לעשות "מסה נקייה").

בכל מקרה, רציתי לקבל ייעוץ על התפריט, המטרה שלי היא לרדת למשקל 64 בערך, כאשר להוריד כמה שיותר שומן(בעיקר שומן עיקש באיזור הטבור ומתחתיו). יש לציין לפני התפריט שאני אדם מאוד פעיל, אני עושה פעילות יומית כלשהי באופן יומיומי:
הליכה של בין 30 - 60 דקות ביום, בנוסף לזה כדורגל/כדורסל/אימון כוח(משקולות לרוב, לפעמים גם משקל גוף)/ריצה(כאשר בריצה לרוב אני רץ ריצות של 2-4 קילומטר בקצב בינוני/מהיר[יחסית אליי] ולעיתים אינטרוולים).
יש לציין שהערכים בתפריט כנראה לא מדויקים ב100 אחוז, כיוון שלא חישבתי את הירקות והפירות בתפריט, ולעיתים אני אגוון באוכל(למשל סלמון או בשר אדום במקום חזה עוף, טונה במקום קוטג, וכו).
עוד יש לציין כי אני כפי הנראה לא אוכל לעשות תפריט דל פחמימה, עקב זמינות האוכל(ההורים כנראה יתנגדו לקנות דברים מסוימים/יריבו איתי בתדירות גבוה במידה ואצמצם מאוד את כמות הפחמימות. באופן שוטף ארוחת הצהריים בבית כוללת פחמימות, וכך גם ארוחת הבוקר/10.)

הנה התפריט, נעזרתי באתר goleango:

ארוחת בוקר:
כוס חלב + 2 פרוסות לחם מלא + פרוסה גבינה צהובה 28%.

ארוחת 10:
2 פרוסות לחם מלא + 2 פרוסות פסטרמה(דלת שומן, זה מה שההורים קונים) + פרי/ירק + כף אגוזי מלך.

ארוחת צהריים:
חזה עוף 140 גרם/100 גרם סלמון/100 גרם +/- בשר אדום + כוס אורז מלא + כף שמן זית + ירק.

לפני אימון:
פרי(2 תמרים או בננה).

אחרי אימון:
חצי גביע קוטג/חצי קופסת טונה + ירק + כוס חלב

לילה:
כף וחצי/שתיים טחינה, וחצי קופסא חומוס(גרגירים משימורים הכוונה).

ערכים(בקירוב, פלוס/מינוס):

קלוריות: 1873
חלבון: 101.6
שומן: 91.6
פחמימה: 161.7

תודה מראש לכל מי שמעביר ביקורת, ומנסה לעזור.

נערך לאחרונה:
מעט מדי חלבון, תעלה ל130גרם חלבון ליום.
אם במקום החזה עוף אתה אוכל בשר/דג שמן, אז תוריד את הכף שמן זית.
מומלץ מאוד להתמיד באימוני כוח מנת לשמר (ואף לעלות מעט, כיוון שהינך מתאמן מתחיל) במסת השריר.
אין בעיה שאתה לא מחשב ירקות כל עוד אתה לא מגזים, במיוחד עם אדומים/כתומים, לגבי פירות, אתה חייב להחשיב אותם.

• פותח/ת השרשור
מעט מדי חלבון, תעלה ל130גרם חלבון ליום.
אם במקום החזה עוף אתה אוכל בשר/דג שמן, אז תוריד את הכף שמן זית.
מומלץ מאוד להתמיד באימוני כוח מנת לשמר (ואף לעלות מעט, כיוון שהינך מתאמן מתחיל) במסת השריר.
אין בעיה שאתה לא מחשב ירקות כל עוד אתה לא מגזים, במיוחד עם אדומים/כתומים, לגבי פירות, אתה חייב להחשיב אותם.
ממש תודה על התשובה.
בקשר לחלבון: אין בעיה, לא קשה לי להוסיף חלבון(עוד פסטרמה למשל). האם להוסיף אותו במקום משהו, או שאין בעייה להוסיף עוד בערך 80 קלוריות כדי להוסיף 20 גרם חלבון?
אני מתמיד באימוני כוח כמובן, למקרה שלא הובנתי נכון.
אני לא חישבתי את הפירות כי זה מגוון, אבל זה בהתאם לעונה. בכל מקרה, זה בדרך כלל 2 מנות פרי ביום, מהפירות הבאים לפי העונה: בננה, שני תמרים, כוס קוביות אבטיח, מנגו, 3 שסקים, 2 נקטרינה, כאלה.

אתה יכול להוסיף את ה20 גרם חלבון בלי להוריד כלום, כל עוד אתה רואה שאתה ממשיך לרדת במשקל, אם אתה נתקע תוריד פחמימה/שומן.
לגבי הפירות, אם אתה אוכל 2 מנות פרי ביום קח בחשבון שזה עוד 40 גרם פחמימה בערך.

Back
למעלה תחתית