הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוזר להתאמן מפציעה ברגל

asafswissa11

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי,אז ככה לפני בערך חודש נקעתי את הקרסול והלכתי למיון ושמו לי גבס ברגל כדי לקבע את האזור למשך שבוע,
לאחר שבוע הורדתי את הגבס ועשיתי צילום רנטגן ולאחר מכן היה לי שיחה עם האורתופד והוא אמר שיש לי קרע ברצועה וצריך להתחיל פיזיותרפיה.
במשך שבועיים של פיזיותרפיה המצב השתפר בהרבה אני הולך יותר טוב ואיפלו רץ ריצה קלה,,הכאבים כמעט לא מורגשים ונשאר טיפה כואב באזור העקב אבל אני מאמין שגם זה יעבור.
היום שאלתי את הפיזיותרפיסטית שלי אם אני יכול לחזור להתאמן חדר כושר היא אמרה שכן,אבל אמרה שגם רצוי בלי משקלים כבדים מידי ויותר תרגילי אירובי.
אז זהו אני חוזר להתאמן ולאט ובזהירות למי שיש טיפים להביא לי יכול לרשום פה..איך לחזור להתאמן לאחר פציעה בגוף ?

מה דרגת הקרע (חלקי/מלא) + מה אופי הפעילות שאתה מבצע אלה דברים שמשפיעים על מטרות הטיפול וכמובן שגם על משך השיקום.
לגביי עבודת כוח, כל עוד אין כאבים והטכניקה נכונה, אתה אמור להיות מסוגל לבצע תרגילים בשרשרת סגורה (כשכף הרגל שומרת על מגע עם הרצפה/מכשיר לכל אורך התרגיל) בלי בעיה. בתרגילים דינאמיים, קפיצות וכדומה הייתי נזהר עד שהקרסול יהיה מספיק יציב.
וכמובן, כמו אחרי כל פציעה - חזרה הדרגתית לעניינים במסגרת מגבלות כאב. במידת הצורך, אפשר להעזר במגן קרסול או בטכניקת חבישה (טייפינג) בזמן פעילות על מנת לתת תמיכה למפרק עד שהשרירים יהיו מספיק חזקים.

• פותח/ת השרשור
היי איתן קנפו קודם כל תודה על המידע,עכשיו לשאלתך הקרע הוא חלקי,לגבי אופן הפעילות בעבר לפני הפציעה הייתי מקדיש בין 4-5 ימים חדר כושר ובסופ''ש משחק כדורסל בין שעה לשעתיים כל יום,אגב הפציעה קרתה מתנועה לא נכונה במשחק כדורסל.
חדר כושר היה כולל תרגילי כוח ואירובי בעיקר.
אם אני רוצה לקנות מגן קרסול מאיפה אפשר לקנות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית