הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריך הצעות איך ליישר מוט אולימפי עקום?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

אהלן,

יש לי מוט בחדר כושר איתו אני מבצע בנץ, פרס ודדליפט. אבל הוא עקום. התכופף מעט באזור אמצע המוט.
שמתי אותו על הראק של הבנץ' וניסתי עם דמבל להכות בו בכיוון הנגדי כדי ליישר אותו, וזה פשוט לא רוצה להתיישר.

אשמח להצעות רציניות.

אז אתה תהרוס אותו עוד יותר. אולי למהנדסים בפורום יש משהו יותר מועיל להגיד...

אני לא מהנדס חומרים, אבל מהמעט שאני יודע אי אפשר להחזיר אותו לקדמותו. כמו קפיץ שתמתח חזק והוא לא יהיה מכווץ כמו בהתחלה.

תקנו אותי אם אני טועה.

אצלנו יש במכון מוט עקום וכשאני עושה איתו פרס אני עושה 5-7.5 קילו יותר (והוא בוודאות באותו משקל של המוטות הישרים) , נוח בטירוף אבל מרגיש כמו מן צ'יטינג.

תנסה להרביץ עליו 5 דק באזור העקום עם גזיה עד שהמוט יהיה אדום ואיך אומרים.. הכה בברזל כל עוד הוא חם.

אולי (אולי אולי) אצל מסגר שיחמם וינסה לכופף לכיוון הנגדי כשהמוט חם (כאמור..).
סתם מכות וכאפות בטוח שלא.

• פותח/ת השרשור
מסגר וריתוכים זה לא בר ביצוע.

במידה ואני מבצע את הלחיצות או הדדליפט כשהמוט הוא קמור, האם זה אמור לפגוע בתרגיל בצורה כלשהי?
זה אמור להקשות או להקל על התרגיל?

בלחיצות סביר להניח שהמוט יתיישב בידיים בצורה כזו שהצדדים העקומים יפנו לכיוון מעלה (כמו האות U), לפיכך תתקיים פחות תנועה מצד המוט עד שהוא יגע בחזה, לכן התנועה תהיה קצרה יותר.

במשיכות הצדדים העקומים יפנו כלפי מטה וגם כאן התנועה תהיה קצרה יותר.

כל נסיון לשנות את עקמומיות המוט לצד השני עם הציוד הקיים במכון, סביר להניח שיכשל ויגרום לפציעה. בנוסף לכך, גם אם איכשהו הנסיון יצליח, המוט יהיה חלש יותר מצורתו העקומה הקודמת.

מסגר וריתוכים זה לא בר ביצוע.

במידה ואני מבצע את הלחיצות או הדדליפט כשהמוט הוא קמור, האם זה אמור לפגוע בתרגיל בצורה כלשהי?
זה אמור להקשות או להקל על התרגיל?
אני יכול לומר שמוטות עקומים מאוד מפריעים לי בלחיצות ובדדליפט.

מוט עקום זה אסון. בלחיצות הוא עלול להסתובב ולגרום לפרק כף היד לקרוס, ובדדליפט הוא עלול לשנות לך את המסלול.
בסקוואט LB כנראה שיש פחות בעיה בגלל שהוא יושב על שתי נקודות, אבל בHB הוא תמיד יתגלגל לך על הגב

פעם הייתי מתאמן במכון עם מוטות ממש זבל ולפני כל אימון הייתי עושה סשן יישורים.
אתה צריך לגלגל אותו ולהסתכל על אחד הראשים לבדוק איפה הוא בשיא של העקמומיות כלפי מעלה (V) , למצוא מקום בחדר כושר שאתה יכול לקבע לו את הראש בהתחלה מלמעלה ואז עוד כמה ס"מ פנימה למטה , ללכת לקצה השני של המוט שנמצא באוויר ולהפיל בקפיצות קטנות את כל המשקל גוף שלך על המוט לאט לאט אתה תעקם אותו לצד השני ואז הוא 'יתיישר' , בערך.

בקיצור, מעשית, זה לא ממש בר ביצוע.
כמובן שעם מכשיר מתאים, ניתן להם חזרה.

נותרו לך שתי אופציות:
  1. להתלונן למנהלי מכון הכושר
  2. להחליף מקום.
נ. ב.
חימום ויישור אכן מקל על הפעולה, אך נשנה את תכונות החומר ויגרום לו להיות הרבה יותר חלש ולכן יתוקן שוב בקלות יותר.

המוט עבר תהליך של טיפול תרמי בעת הייצור.
צריך קודם לעשות הרפייה, ליישר אותו ואז שוב לעשות חיסום.
אין לך את הכלים הידע והבקרה לעשות את זה.
בקיצור לזרוק לזבל ולקנות חדש.

אסור בשום פנים ואופן לחמם!!!! (עצמאית או באמצעות מסגר תותח כלשהו.)
חימום יפגע בחיסום ואז המוט עלול להתכופף או להישבר בעת מאמץ.
לא נעים באמצע סקוואט.

• פותח/ת השרשור
בלחיצות סביר להניח שהמוט יתיישב בידיים בצורה כזו שהצדדים העקומים יפנו לכיוון מעלה (כמו האות U), לפיכך תתקיים פחות תנועה מצד המוט עד שהוא יגע בחזה, לכן התנועה תהיה קצרה יותר.

במשיכות הצדדים העקומים יפנו כלפי מטה וגם כאן התנועה תהיה קצרה יותר.

כל נסיון לשנות את עקמומיות המוט לצד השני עם הציוד הקיים במכון, סביר להניח שיכשל ויגרום לפציעה. בנוסף לכך, גם אם איכשהו הנסיון יצליח, המוט יהיה חלש יותר מצורתו העקומה הקודמת.

האמת שבכל התרגילים המוט נראה בסוף הסט- קמור. אמצע המוט נמצא בשיא גובה, והצדדים הולכים ויורדים כלפי מטה.
אני יכול לומר שמוטות עקומים מאוד מפריעים לי בלחיצות ובדדליפט.
מוט עקום זה אסון. בלחיצות הוא עלול להסתובב ולגרום לפרק כף היד לקרוס, ובדדליפט הוא עלול לשנות לך את המסלול.
בסקוואט LB כנראה שיש פחות בעיה בגלל שהוא יושב על שתי נקודות, אבל בHB הוא תמיד יתגלגל לך על הגב

אמת, בלחיצות זה מתגלגל מדי פעם ומרגיש לא מאוזן.
בקיצור, מעשית, זה לא ממש בר ביצוע.
כמובן שעם מכשיר מתאים, ניתן להם חזרה.

נותרו לך שתי אופציות:
  1. להתלונן למנהלי מכון הכושר
  2. להחליף מקום.
נ. ב.
חימום ויישור אכן מקל על הפעולה, אך נשנה את תכונות החומר ויגרום לו להיות הרבה יותר חלש ולכן יתוקן שוב בקלות יותר.

חחחח זה מקלט מץקופת אנטיוכוס. אין דין ואין דיין.
אין מנהלים ואין מדריך. משלם 70 שח ומקבל מפתח. מצידם תגיע באמצע הלילה ותעשה מנגל על הספה של הבנץ'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית