הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור בנץ'

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
לא מזמן ראיתי נושא שעוסק בתרגילי עזר לבנץ' וכמה חבר'ה שם כתבו שהם עושים בנץ' בנפח גבוה.
בשביל לחזק את הבנץ' שלי עד עכשיו הייתי עושה בנץ' 5*3. לדעתכם כדאי לי לשנות את זה?
משהו כמו 8*3? 5*5? או שלהישאר ב5*3?

היי.
לא מזמן ראיתי נושא שעוסק בתרגילי עזר לבנץ' וכמה חבר'ה שם כתבו שהם עושים בנץ' בנפח גבוה.
בשביל לחזק את הבנץ' שלי עד עכשיו הייתי עושה בנץ' 5*3. לדעתכם כדאי לי לשנות את זה?
הבנץ' ממשיך להתקדם או שאתה תקוע?

היי.
היכולת לעמוד בנפח גבוה היא אינדיבידואלית ותלויה בהתאוששות. כעיקרון רצוי לבצע את הנפח שיאפשר בדיוק את זמן ההתאוששות עד לאימון המתוכנן הבא. בפועל צריך לזכור שבנץ' הוא תרגיל מורכב ולכן ההתאוששות היא של מספר קבוצות שריר.
למתאמן מתחיל/בינוני 3x5 בהחלט יספיקו, כשבשלב מעט יותר מתקדם תכנית עם פריודיות המשלבת גם עצימות יכולה לשאת נפח גבוה יותר.
השאלה אם אתה מרגיש שהנפח נמוך מדי?

• פותח/ת השרשור
תישאר. נתקעת? תוסיף תרגילי עזר. מקבילים עושים פלאים.
הבנץ' ממשיך להתקדם או שאתה תקוע?
כן נתקעתי.
והייתי עושה גם מקבילים(בדיוק הפסקתי כי חשבתי אולי לנסות להחליף בבנץ' צמוד יעזור)
אתה מתכוון לעשות מקבילים רחב או צר? כי הייתי עושה צר עד עכשיו... והוספתי 15 קילו עליי

כן נתקעתי.
והייתי עושה גם מקבילים(בדיוק הפסקתי כי חשבתי אולי לנסות להחליף בבנץ' צמוד יעזור)
אתה מתכוון לעשות מקבילים רחב או צר? כי הייתי עושה צר עד עכשיו... והוספתי 15 קילו עליי
צר. בנץ' 3x5 (או אפילו פירמידה עולה לסט כבד אחד) ומקבילים נניח 3x10 אמורים לקדם אותך מאד. אולי פשוט הגעת למשקלים (איזה, אגב?) שבהם צריך פריודיזציה חכמה יותר. תקרא על תוכניות מתקדמות כמו סמולוב ג'וניור.

• פותח/ת השרשור
צר. בנץ' 3x5 (או אפילו פירמידה עולה לסט כבד אחד) ומקבילים נניח 3x10 אמורים לקדם אותך מאד. אולי פשוט הגעת למשקלים (איזה, אגב?) שבהם צריך פריודיזציה חכמה יותר. תקרא על תוכניות מתקדמות כמו סמולוב ג'וניור.
לא נראה לי שהגעתי לשם כבר.
הגעתי ל67.5 קילו... לא גבוה במיוחד.

• פותח/ת השרשור
לא. לא הגעת. איזו תוכנית? איך עבדה ההתקדמות עד עכשיו?
עשיתי SS פעם אחת והגעתי בערך ל62.5.
התחלתי עוד פעם SS ונתקעתי יחסית מהר ב67.5...
רציתי לעשות ריסט אבל בעקבות פציעה בגב תחתון הפסקתי SS בינתיים.
כרגע אני באיזה AB, אתה ממליץ להמשיך לנסות את המשקל עד שאצליח או להוריד משקל ולהתחיל להעלות?

לא אוהב תוכניות בלי שום תכנון להתקדמות. אם כרגע (בגלל הגב) אתה לא יכול לעשות בכלל סקוואטים, הייתי במקומך עושה את המודל של טקסס או הליניארית ללחיצות.
וכמובן, מה ש-@Tom אמר - אוכל, והרבה.

עשיתי SS פעם אחת והגעתי בערך ל62.5.
התחלתי עוד פעם SS ונתקעתי יחסית מהר ב67.5...
רציתי לעשות ריסט אבל בעקבות פציעה בגב תחתון הפסקתי SS בינתיים.
כרגע אני באיזה AB, אתה ממליץ להמשיך לנסות את המשקל עד שאצליח או להוריד משקל ולהתחיל להעלות?
אין לך טעם לדילואודים סתמיים. פשוט תקפיד על פלוס קלורי ניכר ותבחר לך תכנית עבור הבנץ'.
אגב, אני סובל שנים מהגב התחתון, פריצת דיסק שאני סוחב עם אירוע אחרון לפני שלוש שנים בערך. באופן טבעי ההתמקדות שלי היא בבנץ' ככשאר ההרמות (סקוואט/דדליפט) רק חוסרות לעצימות גבוהה. כך שאנחנו בסירה דומה (שלי פשוט קצת יותר גדולה...😃)

• פותח/ת השרשור
אין לך טעם לדילואודים סתמיים. פשוט תקפיד על פלוס קלורי ניכר ותבחר לך תכנית עבור הבנץ'.
אגב, אני סובל שנים מהגב התחתון, פריצת דיסק שאני סוחב עם אירוע אחרון לפני שלוש שנים בערך. באופן טבעי ההתמקדות שלי היא בבנץ' ככשאר ההרמות (סקוואט/דדליפט) רק חוסרות לעצימות גבוהה. כך שאנחנו בסירה דומה (שלי פשוט קצת יותר גדולה...😃)
מה זאת אומרת חוסרות לעצימות גבוהה?
ואיזה תכנית אתה ממליץ לי עבור הבנץ'? אתה לא ממליץ לי AB רגיל או משהו?

לא אוהב תוכניות בלי שום תכנון להתקדמות. אם כרגע (בגלל הגב) אתה לא יכול לעשות בכלל סקוואטים, הייתי במקומך עושה את המודל של טקסס או הליניארית ללחיצות.
וכמובן, מה ש-@Tom אמר - אוכל, והרבה.
לפי מה שהבנתי בטקסס בוחרים איזה תרגיל ואז עושים עושים אותו בתבנית מסויימת. אז אם לדוגמה אז אני אעשה את התבנית לבנץ', מה עם שאר השרירים והתרגילים? קראתי את המאמר בקילוגרם אבל אף פעם לא בדיוק הצלחתי להבין את זה.

מה זאת אומרת חוסרות לעצימות גבוהה?
ואיזה תכנית אתה ממליץ לי עבור הבנץ'? אתה לא ממליץ לי AB רגיל או משהו?
חוזרות לעצימות גבוהה.
לפי מה שהבנתי בטקסס בוחרים איזה תרגיל ואז עושים עושים אותו בתבנית מסויימת. אז אם לדוגמה אז אני אעשה את התבנית לבנץ', מה עם שאר השרירים והתרגילים? קראתי את המאמר בקילוגרם אבל אף פעם לא בדיוק הצלחתי להבין את זה
אפשר לעשות טקסס מלאה, ואפשר לקחת תרגיל בודד ולטקסס אותו. תבחר.
אם אתה עושה רק בנץ' ופרס, לשאר התרגילים אתה יכול לעשות ליניארית, או סתם מתכונת של סקוואט ומשיכה, שלושה (נניח) סטים לכל אחד.

• פותח/ת השרשור
חוזרות לעצימות גבוהה.

אפשר לעשות טקסס מלאה, ואפשר לקחת תרגיל בודד ולטקסס אותו. תבחר.
אם אתה עושה רק בנץ' ופרס, לשאר התרגילים אתה יכול לעשות ליניארית, או סתם מתכונת של סקוואט ומשיכה, שלושה (נניח) סטים לכל אחד.
אבל בליניארית יש גם סקוואט ודדליפט

אה, ואתה לא מסוגל? אז תעשה טקסס/ליניארית ללחיצות ולמשיכות, ואולי לג פרס בתחילת כל אימון לכמה סטים.

• פותח/ת השרשור
אה, ואתה לא מסוגל? אז תעשה טקסס/ליניארית ללחיצות ולמשיכות, ואולי לג פרס בתחילת כל אימון לכמה סטים.
בינתיים בגלל הפציעה הפסקתי לעשות אותם. אני מתכוון לחזור אליהם כשהפציעה תחלים(וכנראה אז גם לחזור לSS)
לג פרס אין לי במכון, באשכול הזה ההתבלטות שלי במה להחליף את הסקוואט: https://www.lbs.co.il/threads/60465/#post-778950
טקסס וליניארית אמורים לעשות רק כשממצאים SS לא? פשוט המשקלים שלי עדיין די נמוכים ללמצאות SS ובכל זאת אני נתקע כבר.

האק סקוואט מפעיל הרבה לחץ על גב תחתון, איך אתה יכול לעשות אותו? תחליף בכפיפות ופשיטות ברכיים, או לאנג'ים, או משהו כזה.

טקסס וליניארית אפשר לעשות בכל שלב של בינוני ומטה. אפשר גם להתחיל איתן, בלי SS, רק שההתקדמות תהיה יותר איטית מאשר ב-SS. בקיצור, המפתחות בפנים. ויה קון דיוס.

• פותח/ת השרשור
האק סקוואט מפעיל הרבה לחץ על גב תחתון, איך אתה יכול לעשות אותו? תחליף בכפיפות ופשיטות ברכיים, או לאנג'ים, או משהו כזה.

טקסס וליניארית אפשר לעשות בכל שלב של בינוני ומטה. אפשר גם להתחיל איתן, בלי SS, רק שההתקדמות תהיה יותר איטית מאשר ב-SS. בקיצור, המפתחות בפנים. ויה קון דיוס.
אז לעשות פשוט טקסס או ליניארית? מה מהם לדעתך יותר יתאים לי כרגע?
ומה לעשות במקום הסקוואט והדדליפט שאמור להיות גם?
ותודה רבה על העזרה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית