עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הבנץ' ממשיך להתקדם או שאתה תקוע?היי.
לא מזמן ראיתי נושא שעוסק בתרגילי עזר לבנץ' וכמה חבר'ה שם כתבו שהם עושים בנץ' בנפח גבוה.
בשביל לחזק את הבנץ' שלי עד עכשיו הייתי עושה בנץ' 5*3. לדעתכם כדאי לי לשנות את זה?
משהו כמו 8*3? 5*5? או שלהישאר ב5*3?
היכולת לעמוד בנפח גבוה היא אינדיבידואלית ותלויה בהתאוששות. כעיקרון רצוי לבצע את הנפח שיאפשר בדיוק את זמן ההתאוששות עד לאימון המתוכנן הבא. בפועל צריך לזכור שבנץ' הוא תרגיל מורכב ולכן ההתאוששות היא של מספר קבוצות שריר.היי.
לא מזמן ראיתי נושא שעוסק בתרגילי עזר לבנץ' וכמה חבר'ה שם כתבו שהם עושים בנץ' בנפח גבוה.
בשביל לחזק את הבנץ' שלי עד עכשיו הייתי עושה בנץ' 5*3. לדעתכם כדאי לי לשנות את זה?
משהו כמו 8*3? 5*5? או שלהישאר ב5*3?
תישאר. נתקעת? תוסיף תרגילי עזר. מקבילים עושים פלאים.
כן נתקעתי.הבנץ' ממשיך להתקדם או שאתה תקוע?
צר. בנץ' 3x5 (או אפילו פירמידה עולה לסט כבד אחד) ומקבילים נניח 3x10 אמורים לקדם אותך מאד. אולי פשוט הגעת למשקלים (איזה, אגב?) שבהם צריך פריודיזציה חכמה יותר. תקרא על תוכניות מתקדמות כמו סמולוב ג'וניור.כן נתקעתי.
והייתי עושה גם מקבילים(בדיוק הפסקתי כי חשבתי אולי לנסות להחליף בבנץ' צמוד יעזור)
אתה מתכוון לעשות מקבילים רחב או צר? כי הייתי עושה צר עד עכשיו... והוספתי 15 קילו עליי
לא נראה לי שהגעתי לשם כבר.צר. בנץ' 3x5 (או אפילו פירמידה עולה לסט כבד אחד) ומקבילים נניח 3x10 אמורים לקדם אותך מאד. אולי פשוט הגעת למשקלים (איזה, אגב?) שבהם צריך פריודיזציה חכמה יותר. תקרא על תוכניות מתקדמות כמו סמולוב ג'וניור.
אוכל. והרבה...לא נראה לי שהגעתי לשם כבר.
הגעתי ל67.5 קילו... לא גבוה במיוחד.
עשיתי SS פעם אחת והגעתי בערך ל62.5.לא. לא הגעת. איזו תוכנית? איך עבדה ההתקדמות עד עכשיו?
אין לך טעם לדילואודים סתמיים. פשוט תקפיד על פלוס קלורי ניכר ותבחר לך תכנית עבור הבנץ'.עשיתי SS פעם אחת והגעתי בערך ל62.5.
התחלתי עוד פעם SS ונתקעתי יחסית מהר ב67.5...
רציתי לעשות ריסט אבל בעקבות פציעה בגב תחתון הפסקתי SS בינתיים.
כרגע אני באיזה AB, אתה ממליץ להמשיך לנסות את המשקל עד שאצליח או להוריד משקל ולהתחיל להעלות?
מה זאת אומרת חוסרות לעצימות גבוהה?אין לך טעם לדילואודים סתמיים. פשוט תקפיד על פלוס קלורי ניכר ותבחר לך תכנית עבור הבנץ'.
אגב, אני סובל שנים מהגב התחתון, פריצת דיסק שאני סוחב עם אירוע אחרון לפני שלוש שנים בערך. באופן טבעי ההתמקדות שלי היא בבנץ' ככשאר ההרמות (סקוואט/דדליפט) רק חוסרות לעצימות גבוהה. כך שאנחנו בסירה דומה (שלי פשוט קצת יותר גדולה...😃)
לפי מה שהבנתי בטקסס בוחרים איזה תרגיל ואז עושים עושים אותו בתבנית מסויימת. אז אם לדוגמה אז אני אעשה את התבנית לבנץ', מה עם שאר השרירים והתרגילים? קראתי את המאמר בקילוגרם אבל אף פעם לא בדיוק הצלחתי להבין את זה.לא אוהב תוכניות בלי שום תכנון להתקדמות. אם כרגע (בגלל הגב) אתה לא יכול לעשות בכלל סקוואטים, הייתי במקומך עושה את המודל של טקסס או הליניארית ללחיצות.
וכמובן, מה ש-@Tom אמר - אוכל, והרבה.
חוזרות לעצימות גבוהה.מה זאת אומרת חוסרות לעצימות גבוהה?
ואיזה תכנית אתה ממליץ לי עבור הבנץ'? אתה לא ממליץ לי AB רגיל או משהו?
אפשר לעשות טקסס מלאה, ואפשר לקחת תרגיל בודד ולטקסס אותו. תבחר.לפי מה שהבנתי בטקסס בוחרים איזה תרגיל ואז עושים עושים אותו בתבנית מסויימת. אז אם לדוגמה אז אני אעשה את התבנית לבנץ', מה עם שאר השרירים והתרגילים? קראתי את המאמר בקילוגרם אבל אף פעם לא בדיוק הצלחתי להבין את זה
אבל בליניארית יש גם סקוואט ודדליפטחוזרות לעצימות גבוהה.
אפשר לעשות טקסס מלאה, ואפשר לקחת תרגיל בודד ולטקסס אותו. תבחר.
אם אתה עושה רק בנץ' ופרס, לשאר התרגילים אתה יכול לעשות ליניארית, או סתם מתכונת של סקוואט ומשיכה, שלושה (נניח) סטים לכל אחד.
בינתיים בגלל הפציעה הפסקתי לעשות אותם. אני מתכוון לחזור אליהם כשהפציעה תחלים(וכנראה אז גם לחזור לSS)אה, ואתה לא מסוגל? אז תעשה טקסס/ליניארית ללחיצות ולמשיכות, ואולי לג פרס בתחילת כל אימון לכמה סטים.
אז לעשות פשוט טקסס או ליניארית? מה מהם לדעתך יותר יתאים לי כרגע?האק סקוואט מפעיל הרבה לחץ על גב תחתון, איך אתה יכול לעשות אותו? תחליף בכפיפות ופשיטות ברכיים, או לאנג'ים, או משהו כזה.
טקסס וליניארית אפשר לעשות בכל שלב של בינוני ומטה. אפשר גם להתחיל איתן, בלי SS, רק שההתקדמות תהיה יותר איטית מאשר ב-SS. בקיצור, המפתחות בפנים. ויה קון דיוס.