הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שחיף שרוצה לעלות במשקל באימונים ביתיים

• פותח/ת השרשור ShiloY
  • פורסם בתאריך

ShiloY

משתמש מתחיל
16
3
נק' מוניטין:
3
16
3
אני בן 15, שוקל 54-55 ק"ג והגובה שלי הוא 182 ס"מ.

הייתי במכון בין כיתה ח'-ט' (עכשיו אני בי') אבל בקושי עליתי במשקל.
היום אני יודע מהי הסיבה: המאמן היה עלוב, הוא נתן לי לרוץ 10 דקות לפני כל אימון ואחר כך כל התרגילים שלי היו רק עם מכונות וכל אימון לקח שעה-שעה וחצי במקרה שאין הרבה לחץ. הוא נתן לי לעשות הרבה חזרות עם מעט סטים ולא דיבר איתי בכלל על תזונה, סמכתי עליו כי הוא היה שרירי ומודל לחיקוי בשבילי, אבל אחרי שעזבתי את המכון והתחלתי לקרוא המון באינטרנט על התחום, הבנתי עד כמה הוא עלוב. חוץ מזה, תמיד היה עומס מטורף במכון והייתי צריך לחכות יותר מדי למכשירים וגם ההגעה למכון הייתה מבאסת. אבל הבעיה העיקרית עכשיו היא שמאז שפרשתי מהמכון ואבא שלי המשיך לשלם בגלל התחייבות (בסוף הוא הצליח למכור את המנוי למישהו אחר במחיר זול) הוא לא סומך עליי יותר ולא מוכן לרשום אותי שוב למכון.

אז החלטתי שאני רוצה להתאמן בבית, אני עובד מדי פעם (כרגע יש לי 300 שקל פנויים), ככה שאני יכול לקנות מדי פעם דברים חדשים ולשדרג את המכון הביתי שלי, חוץ מזה, יש לי חדר גדול שבו יש מקום פנוי למיני מכון וככה גם אוכל להימנע מלחכות לאנשים אחרים או לבזבז זמן על הגעה וחזרה מהמכון.
בנוסף לכל זה, אם ארצה לפרוש מתי שהוא (מה שאני בטוח שלא יקרה, כי הפעם אני יודע מה אני צריך לעשות ולא צריך לסמוך על שום מאמן אפס) אני אוכל למכור את המכשירים או להשאיר אותם עד שתחזור לי המוטיבציה וארצה להיכנס לזה שוב- שום מנוי לא מתבזבז ואין התחייבות.
ככה שמכל הבחינות, אימונים ביתיים הם הרבה יותר טובים בשבילי מאשר אימונים במכון.

קראתי את המדריך השלם להעלאה במסת השריר, מדריך על התכנית SS, מדריך על בחירה בין מסה מלוכלכת לנקייה ועוד כמה מאמרים ומדריכים.
הגעתי למסקנה שאני רוצה להתאמן עם SS ולאכול על פי תפריט של מסה מלוכלכת (אבל עם אפשרות לחרוג ממנו לפעמים לארוחות "צ'יט" כמו שווארמה\פיצה בחוץ עם חברים- לפחות לתקופה הזאת כדי לעלות במשקל).

אבל הבעיה העיקרית שלי היא שאין לי מספיק כסף לקנות כלוב\ראק בשביל הSS ועד שארוויח מספיק כבר יעבור יותר מדי זמן, אז מה לדעתכם כדאי לי לעשות? לעבוד ובמקביל להתאמן בתכנית אחרת או להתחיל SS בלי כלוב\ראק?
ואם אתם ממליצים לי להתחיל עם תכנית אחרת, על איזו תכנית אתם ממליצים (רק גודל\מסה מעניין אותי. כוח, סיבולת וכל השאר הם לא מטרות האימון)?

קודם כל לפני שאתה יוצא בהצהרות של "מדריך אפס, עלוב", מה ציפית?
בא אליו ילד בן 13, חסר כל מסה/טכניקה/בסיס/ידע. באת אליו לבניית תוכנית וזהו, לא לסדרה של אימונים אישיים.
מה ציפית? שיתן לך SS, סקוואט ודדליפט על ההתחלה?, יקח אותך תחת חסותו?, יקח אחיות עלייך בתרגילים עם מקדם פציעה גבוה כאשר הטכניקה לקויה, ישקיע בך זמו על למידת טכניקה של תרגילים מורכבים, לפני שאתה בכלל יודע להגיד לו מה אתה בכלל רוצה להשיג, ומה המטרות שלך.
עובדה שהוכחת שאתה לא רציני, והמדריך מצידו לא נאלץ לבזבז זמן על ילד לא רציני.
אין מה לעשות, ככה מתחיל מי שאין לו מושג קלוש, ובא למדריך לבניית תוכנית בלבד, ותחושת הבטן של המדריך שמדובר בילד לא רציני הייתה נכונה.
*אני אומר לך את זה מתור מדריך.

עם ציוד ביתי בתקציב של 300 שקל לא ניתן לעשות כלום.
אין מה לעשות על SS.
או שתחסוך למנוי, או שתחסוך לחדר כושר ביתי (דורש סביבות 8-10 אלף שקל לציוד סביר).

קודם כל לפני שאתה יוצא בהצהרות של "מדריך אפס, עלוב", מה ציפית?
בא אליו ילד בן 13, חסר כל מסה/טכניקה/בסיס/ידע. באת אליו לבניית תוכנית וזהו, לא לסדרה של אימונים אישיים.
מה ציפית? שיתן לך SS, סקוואט ודדליפט על ההתחלה?, יקח אותך תחת חסותו?, יקח אחיות עלייך בתרגילים עם מקדם פציעה גבוה כאשר הטכניקה לקויה, ישקיע בך זמו על למידת טכניקה של תרגילים מורכבים, לפני שאתה בכלל יודע להגיד לו מה אתה בכלל רוצה להשיג, ומה המטרות שלך.
עובדה שהוכחת שאתה לא רציני, והמדריך מצידו לא נאלץ לבזבז זמן על ילד לא רציני.
אין מה לעשות, ככה מתחיל מי שאין לו מושג קלוש, ובא למדריך לבניית תוכנית בלבד, ותחושת הבטן של המדריך שמדובר בילד לא רציני הייתה נכונה.
*אני אומר לך את זה מתור מדריך.

עם ציוד ביתי בתקציב של 300 שקל לא ניתן לעשות כלום.
אין מה לעשות על SS.
או שתחסוך למנוי, או שתחסוך לחדר כושר ביתי (דורש סביבות 8-10 אלף שקל לציוד סביר).

סלח לי,
אבל ב10 אלף שקל אפשר לדאוג לציוד הרבה יותר מסביר 😃

סלח לי,
אבל ב10 אלף שקל אפשר לדאוג לציוד הרבה יותר מסביר 😃

לא ממש.
כלוב-4 אלף
מוט - 1.5
200 קילו פלטות-4
ריצוף גומי-0.5
ספה-1

יצא 11, לא מדובר על ציוד עלית.
זה ציוד בסיסי באיכות סבירה+

לא ממש.
כלוב-4 אלף
מוט - 1.5
200 קילו פלטות-4
ריצוף גומי-0.5
ספה-1

יצא 11, לא מדובר על ציוד עלית.
זה ציוד בסיסי באיכות סבירה+

כלוב ב4 אלף זה כלוב דיי איכותי...
שקרוב לוודאי יכול לשמש כמעט כל מתאמן בארץ למספר שנים ארוכות.
מוט 1.5 אלף אפשר לקנות של again faster שיחזיק לשנים רבות...
ספה ב1000 לא הייתי קונה.

כלוב ב4 אלף זה כלוב דיי איכותי...
שקרוב לוודאי יכול לשמש כמעט כל מתאמן בארץ למספר שנים ארוכות.
מוט 1.5 אלף אפשר לקנות של again faster שיחזיק לשנים רבות...
ספה ב1000 לא הייתי קונה.

ברור שאם אתה קונה ציוד הביתה, אתה רוצה ציוד שיחזיק לך שנים.
כלוב ב4 זה כלוב נחמד, לא מאוד מאסיבי.
מוט של AF זה מוט נחמד, לא וואו.
ולכן כל הציוד הוא ברמת סביר+/נחמד.

ברור שאם אתה קונה ציוד הביתה, אתה רוצה ציוד שיחזיק לך שנים.
כלוב ב4 זה כלוב נחמד, לא מאוד מאסיבי.
מוט של AF זה מוט נחמד, לא וואו.
ולכן כל הציוד הוא ברמת סביר+/נחמד.

אוקיי 😃 לא אתווכח.
בכל מקרה אשמח אם תפרט לי בפרטי על כלוב איכותי.
מוט אני מאמין שהתכוונת לאליקו.

אוקיי 😃 לא אתווכח.
בכל מקרה אשמח אם תפרט לי בפרטי על כלוב איכותי.
מוט אני מאמין שהתכוונת לאליקו.

אין צורך בפרטי.
יצא לי להתאמן במספר כלובים (אין לי קישורים לתת כיוון שאיני יודע מהיכן נקנו)
חלקם היו גדולים, יציבים ומאסיבים, וחלקם היו קטנים, צרים, ולא הכי יציבים.

הוא בסדר, עושה את העבודה.

חבר החזיר סקוואט 200+, והכלוב פשוט התנתק מהרצפה בצידו האחד ונטה קדימה בצידו השני.
אמורה להיות איזושהי דרך לקבעו, תשאל את החנות שקנית ממנה.

חבר החזיר סקוואט 200+, והכלוב פשוט התנתק מהרצפה בצידו האחד ונטה קדימה בצידו השני.
אמורה להיות איזושהי דרך לקבעו, תשאל את החנות שקנית ממנה.

ומה קרה בסוף ?
ותודה רבה אני אבדוק את זה.

Back
למעלה תחתית