הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף טוב לחלב

• פותח/ת השרשור mojomj
  • פורסם בתאריך

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
לאחר בדיקת דם שעשיתי, יצא לי סוכר של 112. זה גבוה ואני רק בן 34. ההשערה שלי היא שזה נובע מכמויות החלב. אני יודע שבחלב יש סוכר ואני שותה כ 3 כוסות חלב ביום (240 מיל כוס). אני רוצה לעשות ניסיון ולבדוק אם אכן הבעיה היא בחלב ולהפסיק חודש עם חלב.

בבוקר אני שותה 2 כוסות עם חצי כוס שיבולת ובלילה אני שותה כוס אחת עם 1.5 כוסות קורנפלקס/ חצי כוס שיבולת

עם מה הייתם ממליצים להחליף את החלב חוץ מיוגורט טבעי? האם יש חלב ללא סוכר?

אז לא להתאמן על מאסה? אני חייב את הפחמימה כדי להעלות במשקל.
כל הפחמימות שווה סוכר??

אני משתדל לאכול גם פחמימות מורכבות כמו אורז מלא, קינואה, אורז אדום ולחם מלא עם דגנים. אבל גם אוכל פסטה לפעמים ותפוחי אדמה ופתיתים. אורז לבן אני אוכל לעיתים נדירות

לא כל פחמימה תעלה לך את רמת הסוכר בדם.
פחמימות מלאות למשל מתפרקות לאט יותר ועדיף יותר לצרוך אותן מבחינה בריאותית. (כמובן עדיף לשלב)

אבל למה שלא תוריד את כמות הפחמימות שלך אפילו שאתה במסה ל 250 ואפילו 200 ואת הפער תצמצם בתיסוף שומן?

מבחינת יחס ערכים תזונתיים זה יהיה אותו דבר?

ערכים תזונתיים זה דבר שמשתנה מאדם לאדם, אבל הערכים הבסיסיים שמומלץ לשמור עליהם הם לפחות 1.8 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל הגוף, ו 0.8 גרם שומן לכל ק"ג והשאר להשלים מפחמימה.

אף על פי - ראינו ולא פעם אחת שאנשים שנמצאים בדיאטת פליאו במסה שגודלים בצורה מרשימה וגם לא מעט אנשים שמגיבים לא טוב לפחמימות (צמיגים,בטן נפוחה וכל היוצא מזה) שירדו בכמות הפחמימה ל 150 ואף פחות ותיספו בשומן והרגישו עלייה טובה יותר במסה.

לא לכולם זה טוב וחלק יגדלו מעולה עם 300-350 גרם פחמימה בכיף.. לכן ניסוי וטעייה הכרחי כאן.
אם אתה מעוניין בפחות פחמימות, פשוט תצמצם ותתסף בשומן ויהיה בסדר.

העיקר שתשמור על רמת חלבון וסיבים תזונתיים ביום תקינים.

וכמובן ירקות.

אז לא להתאמן על מאסה? אני חייב את הפחמימה כדי להעלות במשקל.
כל הפחמימות שווה סוכר??

אני משתדל לאכול גם פחמימות מורכבות כמו אורז מלא, קינואה, אורז אדום ולחם מלא עם דגנים. אבל גם אוכל פסטה לפעמים ותפוחי אדמה ופתיתים. אורז לבן אני אוכל לעיתים נדירות
שמע יש מצב אני טועה, אבל אני ממליץ לך להעיף לפחות חצי מהפחמימות ולשים במקומם שומנים

• פותח/ת השרשור
באיזה שומנים הייתם ממליצים לי להחליף את הפחמימות?
נגיד במקום 2 כוסות פחמימה בארוחה (צהריים ו/ או ערב), אני ארד לכוס אחת פחמימה. ובאיזה שומן להחליף את הכוס פחמימה השניה?

באיזה שומנים הייתם ממליצים לי להחליף את הפחמימות?
נגיד במקום 2 כוסות פחמימה בארוחה (צהריים ו/ או ערב), אני ארד לכוס אחת פחמימה. ובאיזה שומן להחליף את הכוס פחמימה השניה?

אבוקדו, אגוזים\בוטנים, טחינה גולמית, שמן זית וכו' וכו'

• פותח/ת השרשור
תוכל לעזור לי עם החישוב? אני לא הכי מבין בעניין החישובים.
יהיה נכון להגיד שכוס פחמימה אחת של 240 מ"ל (אורז או פסטה או פתיתים וכו'), אוכל להחליף אותה בכף אחת של טחינה גולמית?

תוכל לעזור לי עם החישוב? אני לא הכי מבין בעניין החישובים.
יהיה נכון להגיד שכוס פחמימה אחת של 240 מ"ל (אורז או פסטה או פתיתים וכו'), אוכל להחליף אותה בכף אחת של טחינה גולמית?

אוכל מוצק מודדים בגרמים ולא במ"ל.
לצורך העניין 100 גרם מבושל של אורז שווה ערך ל 122 קלוריות ו 22 גרם פחמימה,
ואילו 20 גרם טחינה גולמית יהיו בערך 120 קלוריות ו 12 גרם שומן..
אז הנה השוואה קטנה 😃

• פותח/ת השרשור
אני מודד במיל כי אני ממלא את הפחמימה בכוס מדידה שהתכולה שלה זה 240 מיל. לא בדקתי כמה בדיוק זה שוקל כי אני עובד לפי כוסות.
בגלל זה אמרתי 240 מיל.

אני מודד במיל כי אני ממלא את הפחמימה בכוס מדידה שהתכולה שלה זה 240 מיל. לא בדקתי כמה בדיוק זה שוקל כי אני עובד לפי כוסות.
בגלל זה אמרתי 240 מיל.

אבל אתה יכול להכניס בתוך הכוס כמות ששוקלת יותר מזה ועדיין תיכנס לנפח של הכוס
תקנה משקל דיגיטלי למטבח וזהו

• פותח/ת השרשור
אבל אתה יכול להכניס בתוך הכוס כמות ששוקלת יותר מזה ועדיין תיכנס לנפח של הכוס
תקנה משקל דיגיטלי למטבח וזהו

יש לי משקל דיגיטלי. אבל בגלל שבתפריט הכמויות מצויינות לפי כוסות, אז ככה אני התרגלתי למדוד

אין בעיה עם הפחמימות. יש בעיה כנראה עם הסוג ואיך אתה אוכל אותם.
תעבור לפחמימות יותר מורכבות : פסטה מלאה,אורז מלא בטטות.
תעיף סוכרים.
תאכל פחמימות עם חלבונים בכל ארוחה. מינימום 30 גרם חלבון . זה ירסן את רמות הגלוקוז בדם.

חלב זה חרא איך שלא תסתכל על זה. תעיף. תאכל תקורנפלקס יבש. לא תמות.

אין בעיה עם הפחמימות. יש בעיה כנראה עם הסוג ואיך אתה אוכל אותם.
תעבור לפחמימות יותר מורכבות : פסטה מלאה,אורז מלא בטטות.
תעיף סוכרים.
תאכל פחמימות עם חלבונים בכל ארוחה. מינימום 30 גרם חלבון . זה ירסן את רמות הגלוקוז בדם.

חלב זה חרא איך שלא תסתכל על זה. תעיף. תאכל תקורנפלקס יבש. לא תמות.

הערה קטנה: גם אורז רגיל נחשב כפחמימה מורכבת

אינדקס גליקמי זה מדד שלא שווה כלום, זה בוצע על קבוצה של אנשים לפני משהו כמו 20 שנה וזה לא נכון לחשוב
שאינדקס גליקמי זה מדד נכון לכל האוכלוסיה, זה תלוי בהרבה דברים כמו רגישות לאינסולין, עיכול, זמן בישול ועוד.

אין תפריט שנכון לכולם ואין תוכנית שנכונה לכולם, יש כאלה שהגוף שלהם פשוט לא יודע לטפל בכל כך הרבה פחמימות, וזה בסדר.
כל מה שצריך לעשות זה להפחית בכמות הפחמימות (ללכת לכיוון הפליאו ולאכול 100-150 גרם פחמימה ביום שזה האידאל כשכל השאר משומן וחלבון) ולשלב אירובי ומשקולות. יש כאלה שיגידו שפליאו זה שטויות, וזה מונפץ, וזה מומצא וכו' וכו', אבל עובדה שזה עובד, ומ-114 סוכר בצום ירדתי ל-75.

• פותח/ת השרשור
אני אוכל חלבון בכל ארוחה יחד עם הפחמימות. לאחרונה עברתי לפחמימות יותר מורכבות. אורז אדום, אורז מלא, קינואה, לחם מקמח מלא. אבל יש גם פחמימות לא מורכבות שאני אוכל כמו פסטה ותפוחי אדמה ופתיתים. אבל מאוד משתדל לאכול יותר מהמורכבות. וכמובן שגם שיבולת שועל בתפריט

ולגבי הקורנפלקס.. גם שם יש סוכר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית