הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי (5 ק"מ) או אינטרוולים (חבל קפיצה)

• פותח/ת השרשור DVS23
  • פורסם בתאריך

DVS23

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
9
5
0
אהלן חברים,

ממש חדש פה, קראתי קצת פוסטים, אבל לא מצאתי תשובה לשאלה:

אני חדש בכל ענייני בניית גוף, אני אוכל רק פליאו ומשתדל לרוץ כל בוקר כ-5 ק"מ, סביבות החצי שעה, לפעמים קצת יותר. קראתי מלא מאמרים על זה שאינטרוולים עדיף לשריפת שומנים. עם זאת, האירובי עושה את העבודה, אני מוריד משהו כמו 1-2 קילו בשבוע. עדיף לי להחליף את האירובי לאינטרוולים עם חבל קפיצה, או לחכות עד שאני אתקע בחיטוב ואז לעבור לאינטרוולים? יש לציין שאני עושה אימוני אירובי דבר ראשון על הבוקר אחרי כוס קפה שחור (בלי סוכר כמובן) וכפית BCAAים.

עריכה: אם כבר אז כבר. אני גם עושה אימוני כוח (FBW), כדאי לי להחליף ל-AB או להשאר עם FBW. שוב, מדובר על חיטוב ולא מסה.

המון תודה מראש

אם עובד לך אין צורך לשנות.
הרעיון של FBW בחיטוב הוא לגרות שת כל השרירים הגוף, בשביל "לעבוד" על הגוף, כלומר לגוף קל יותר לשרוף שריר וכשאתה עוד FBW אתה אומר לו שהשריר הזה נחות והוא לא יכול לשרוף אותו.
כשהירידה תעצר אז תחשוב מה לעשות.

אם הריצות זה קצב קל בשבילך זה מצויין
ברגע שאתה עושה ריצות והן בדופק גבוה אז אתה מתסכן באיבוד שריר

השאלה אם הירידה של 1-2 קילו זה שריר/שומן/נוזלים ?
עדיף קצב ירידה איטי יותר ושרובו יהיה משומן

לגבי אימוני הכוח כל עוד אתה מצליח לעבוד ולהתקדם עם FBW זה נהדר
כשהמשקלים נתקעים ממליץ לעבור לAB ולפצות על איבוד עצימות האימון (משקלי עבודה כבדים) במעט נפח (יותר תרגילים/סטים/חזרות) בתרגילי עזר. בתרגילים עיקריים להמשיך לעבוד כבד יחסית.

בצע מדידות של היקפים ומשקל, וצלם את עצמך כך תוכל לעקוב מדוייק יותר. כיוון שמשקל לבד לא נותן את שינוי הרכב הגוף.
היקף מותן יתן אינדיקציה לשומן. וצילום יכול לתת אינדיקציה כללית בעין רואים אם איבדת שריר/שומן. ותוכל להשוות בין התמונות

http://rcts.co.il/דיאטה-חיטוב-ולמה-נשאר-לי-שומן-בבטן-מדי/

• פותח/ת השרשור
איזה מלכים אתם עם כל התגובות,

בגדול הבנתי שאני צריך להשאיר הכל כמו שזה, עד שהתהליך נעצר - ואז להתחיל לגוון בשביל שהתהליך ימשיך.

אני עוקב, אומנם לא בצילומים אבל אני מודד את עצמי ולא רק שוקל, אני רוצה להאמין שמדובר בעיקר על שומן. בכל מקרה השלב של השריפת שומנים הוא יותר קריטי היות ובכל מקרה היה לי די הרבה מסת שריר תחילית, ככה שאני לא דואג מהעניין הזה יותר מדי...

המון תודה לכם!

שאלה אחרונה לפוסט הזה:

בצע מדידות של היקפים ומשקל, וצלם את עצמך כך תוכל לעקוב מדוייק יותר. כיוון שמשקל לבד לא נותן את שינוי הרכב הגוף.
היקף מותן יתן אינדיקציה לשומן. וצילום יכול לתת אינדיקציה כללית בעין רואים אם איבדת שריר/שומן. ותוכל להשוות בין התמונות

יש איזה דרך לעקוב אחרי אחוזי שומן מבלי ללכת בשביל זה לבעל מקצוע? כאילו מלבד מדידות וצילומים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית