הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון cheat day VS Cheat meal בחיטוב!

דני המלך

משתמש מתחיל
173
7
נק' מוניטין:
-34
173
7
שלום לכולם,

גם בעיקבות הסירטון, וגם לאחר שסרקתי פוסטים בפורום והסתכלתי בכל מיני פורומים בחו"ל וביוטיוב אשמח לשמוע אם מישהו ניסה?

כעיקרון אני מדבר על תקופת חיטוב.

לפי מה שהבנתי, צ'יט דיי בעצם מגביר את החילוף חומרים ועוזר לך לרדת במשקל ולנפשיות אם אתה מתמיד בשאר הימים בצורה נקייה כמובן.

אשמח לשמוע אם אנשים ניסו כאן בחיטוב, Cheat day מלא, כלומר לא לספור קלוריות ולאכול מה שבא לנו, כמובן של מדבר על בכוח, אלא למשל בבוקר שטויות בצהריים שטויות ובערב... האם זה תרם? שיפר ? עזר?

אז מה אתם עושים חברים בחיטוב? Cheay day? או Cheat meal?

אבל לא שאלתי מה התפריט שלך אחי..
שאלתי מה ה RMR..
ולפי מה שנראה לי אתה לא יודע כמה אתה בדיוק אוכל מבחינת הערכים (חלבון\פחמימה\שומן)
שזה גרוע מאוד בזמן חיטוב.

הייתי עושה יום העמסה, מנסה פעם בשבועיים אם היה יוצא שפחות זמן עבר, נגיד יש יום הולדת, אז הייתי פשוט עושה העמסה יותר קטנה.
העמסה הייתה בערך כ 1000 קלוריות יותר משהייתי אוכל ביום רגיל רובה מפחמימה.
ירדתי 10 קילו ב 3 חודש ושימרתי כמעט את כל המשקלים.
עזר לי מאוד מנטלית, להגיד שזה מה שגרם לירידה במשקל או תרם לשמר משקלי עבודה אני לא יכול להגיד.

צ'יט הוא קודם כל בשביל הנפש, בהגדרה. ככל שהצ'יט הופך להיות "העמסה" הוא הופך להיות כחלק אינטגרלי מהחיטוב.
אבל אלו משחקי מילים, התשובה לשאלה היא דיי פשוטה, זה לא משנה אם מדובר בארוחה 1 או 2 או יום שלם. אלא כמה קל' הכנסת בסופו של דבר באותו יום.

אם במשך 6 ימים בשבוע היית בגרעון קלורי של 400 קל' (מכאן, 2400 קל') וביום אחד הכנסת פלוס של 2400 קל' כי אכלת כמו משוגע, הרי שבסופו של דבר איפסת את המשוואה האנרגטית ולכן לא עשית כלום (אם כבר, סביר שהקומפוזיציה שלך תהיה גרועה יותר כי אנחנו טובים יותר בלצבור שומן מאשר לשרוף אותה).
איך אתה מסביר את הרעיון של ud2 נגיד כל יום הגרעון הוא 1000 במשך 4 ימים זה 4000 ואז בהעמסה אחת אתה אמור להגיע לאיזור ה5000 אפילו יותר ועוד יומיים באיזור הנטרלי ככה יוצא שהגרעון הכולל הוא נמוך אם בכלל

אני שואל כי אני זוכר שאמרת שעשית את הדיאטה הזאת וזה די שולל מה שאתה אומר כאן

איך אתה מסביר את הרעיון של ud2 נגיד כל יום הגרעון הוא 1000 במשך 4 ימים זה 4000 ואז בהעמסה אחת אתה אמור להגיע לאיזור ה5000 אפילו יותר ועוד יומיים באיזור הנטרלי ככה יוצא שהגרעון הכולל הוא נמוך אם בכלל

אני שואל כי אני זוכר שאמרת שעשית את הדיאטה הזאת וזה די שולל מה שאתה אומר כאן

כי דיברתי בהכללה מלמעלה.
ב-UD2 מבצעים ריקון גליקוגן, וימים בהם הגרעון גבוה מאד (כ50%), ואז מיד לאחר אימון מבצעים העמסת פחמימות בטווח של כיממה. כך שרב הקל' מפחמימה הולכות למילוי מאגרי הגליקוגן ואפילו יותר מ100% (פיצוי יסף) וכו'.
בקיצור מה שקורה (וזו מטרת הדיאטה) היא יצירת המצב האידיאלי מבחינת החלוקה (partitioning) של המשאבים.
זה לא סותר את המשוואה ואכן עדיין יש גרעון (אל תשכח שבנוסף לגרעון יש גם אימונים מטבוליים ובדר"כ גם אירובי), אבל המשתנה העיקרי להבנתי זו הקומפוזיצה. כך שרב מה שהשלת זה שומן טהור, ובנוסף שימרת\עלית בשריר.

אז כן, יש פה מקרה פרטי במידה מסויימת, שכנראה לא חל על דיאטה של אנשים שפויים.

כי דיברתי בהכללה מלמעלה.
ב-UD2 מבצעים ריקון גליקוגן, וימים בהם הגרעון גבוה מאד (כ50%), ואז מיד לאחר אימון מבצעים העמסת פחמימות בטווח של כיממה. כך שרב הקל' מפחמימה הולכות למילוי מאגרי הגליקוגן ואפילו יותר מ100% (פיצוי יסף) וכו'.
בקיצור מה שקורה (וזו מטרת הדיאטה) היא יצירת המצב האידיאלי מבחינת החלוקה (partitioning) של המשאבים.
זה לא סותר את המשוואה ואכן עדיין יש גרעון (אל תשכח שבנוסף לגרעון יש גם אימונים מטבוליים ובדר"כ גם אירובי), אבל המשתנה העיקרי להבנתי זו הקומפוזיצה. כך שרב מה שהשלת זה שומן טהור, ובנוסף שימרת\עלית בשריר.

אז כן, יש פה מקרה פרטי במידה מסויימת, שכנראה לא חל על דיאטה של אנשים שפויים.
אוקי תודה על ההסבר בדיוק כמו שחשבתי..

חח ואהבתי את המשפט האחרון אכן דיאטה לאנשים לא שפויים..(אני בינהם:P:)

הסה"כ קלוריות שלי חלבון פחמימות שומן כולל ירקות הכל יחד בסביבות 2500 קלוריות קלוריות

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי קודם כל תודה על התגובות...

בינתיים אני רואה שרק מישהו אחד עושה כאן את השיטה...

אז ככה עשיתי חצי צ'יט דיי שאפילו השתווה לציט דיי. מגש וחצי פיצה+ 2 ציטוס גבינה+ שקית שלמה של קליק+ 7 עוגיות שוקולד צ'יפס...

כעיקרון אני בחיטוב על 120 פחמימה ואני מבצע 5 אימוני משקולות בשבוע פלוס 5 פעמים בשבוע אירובי של חצי שעה.

עידכון מיום שישי האחרון: למחרת נראיתי בקטנה נפוח יותר אבל האימון היה אדיר, הרגשתי המון כוח ומפומפם.

כעיקרון עברו כמה ימים ואני מרגיש מצויין, החיטוב השתפר וירדתי!

בכל מקרה כרגע פועל! אשמח לשמוע על עוד אנשים שניסו!

• פותח/ת השרשור
וואלה לא מודד משקל, יותר אחוזי שומן. ומספרים גם לא גורמים לי להיות מרוצה. אני מרוצה מתוצאות בעיניים ועד כה אני רואה שזה מצליח...
עוד מישהו כאן התנסה בצ'יט דיי?

אחרי שעשיתי ציט דיי דפקתי לעצמי עבודה של שבוע וגם חמישה ימים אחר כך עוד פעם מצאתי תירוץ לחגוג והרסתי עוד שבוע כי כבר איבדתי גבולות בגלל זה עדיף ציט קבוע מראש שתישאר מסודר בראש ולא תתבלגן לאן שלא צריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית