הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע השפעה הורמונאלית ע"י תזמון אימונים אירוביים - מאמר חדש בפורטל

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
לפי מה שהבנתי מהמאמר, אם אני מבצע אימון אירובי לפני אימון כח הרמת טסט' בגוף שלי הרבה יותר גבוהה? אבל אם אני עושה אימון אירובי ארוך (ריצה או משהו כזה) זה מעייף אותי ואז אין כח לאימון כח בעצימות גבוהה.
לא ממש הבנתי איזה יתרונות יש וחסרונות אם מישהו יכול לפשט לי אותם בצורה יותר מובנת אני אשמח.

לפי מה שהבנתי מהמאמר, אם אני מבצע אימון אירובי לפני אימון כח הרמת טסט' בגוף שלי הרבה יותר גבוהה? אבל אם אני עושה אימון אירובי ארוך (ריצה או משהו כזה) זה מעייף אותי ואז אין כח לאימון כח בעצימות גבוהה.
לא ממש הבנתי איזה יתרונות יש וחסרונות אם מישהו יכול לפשט לי אותם בצורה יותר מובנת אני אשמח.
כן, יהיה לך יותר טסט' GH ו-IGF בדם אבל לא יודעים אם זה משנה לטווח ארוך

כן, יהיה לך יותר טסט' GH ו-IGF בדם אבל לא יודעים אם זה משנה לטווח ארוך
טסט' בעצם עוזר לבניית השרירים והם גדלים בעזרתו לא? כדאי להתחיל לעשות איזה 20 דקות אירובי לפני כל אימון או שזה חסר טעם?

קודם כל הם היו צריכים לתת להם לאכול בין האימונים ולראות מה יקרה. הורמון הגדילה מופרש בד"כ מיידית בעקבות אימון כשהגוף צריך לנייד שומן\סוכר מהמאגרים, הניחוש שלי הוא שהאירובי דילל את מאגרי הפחמימות בגוף לפני האנארובי כך שרמת הסוכר בדם היתה נמוכה יותר אז התגובה ההורמונלית לשחרר שומן וסוכר לדם היתה חזקה יותר.

במקרה ההפוך האנארובי כבר גרם לשחרור של חומצות שומן לדם אבל לא הספיק לדלל את הפחמימות אז באירובי היה פחות צורך בGH כי המערכת של ניוד ופירוק השומן כבר יכלה לעבוד בפול גז.

בכל מקרה בד"כ אין קשר בין הקפיצות שלו אחרי האימון להיפרטרופיה.

הקפיצה בטסט בקורטיזול ובIGFBP-3 (למה הם לא בדקו IGF1? ) לעומת זאת מעניינת ואולי תשפיע ,אבל הם היו צריכים לבדוק פוספורילציה של כל מיני חלבונים בשריר וMPS ישירות כי אלוהים יודע איך הדברים הללו ביחד יתורגמו לסינטזה. גם מעניין איך כל העניין ישפיע על פירוק שומן ,נראה לי ששם זה יהיה יותר רלוונטי.

נערך לאחרונה:
בכל מקרה בד"כ אין קשר בין הקפיצות שלו אחרי האימון להיפרטרופיה.
אני לא מסכים שניתן לקבוע שאין קשר בין אותה קפיצה ברמות ה-GH והקשר ההיפוגליקמי לבין היפרטרופיה. מרבית פרוטוקלי השימוש באינסולין-הורמון גדילה המבוצעים בדיוק למטרה זו מכוונים לקשר שבין היפוגליקמיה והפרשת IGF-1.
תיזמון הזרקת ה-GH מנסה להביא לרמות שיא כשהאינסולין מביא להיפוגליקמיה. כלומר הזרקת GH וכשעתיים לאחר מכן הזרקת אינסולין מהיר בסופו של האימון, במטרה להגיע לסף ההיפוגליקמיה בתיזמון מתאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית