הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכינה

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
היי

אבא שלי דיבר איתי על זה שהוא עשה מכינה אחרי הצבא והוא יצא בלי בגרות ואחרי המכינה תוך שנה היה לו בגרות מלאה

אבל הוא לא בטוח איך זה עובד היום אז חשבתי לשאול פה ..

זה הצבא ממן אחרי השירות ?

איך זה עובד היום המכינות ? מה ההבדל בין זה לבין השלמת בגרויות רגילה ?

תודה חברה ..

הצבא לא ממן לך שום דבר, אתה יכול להשתמש בפקדון שלך כדי לשלם את זה, זה כן.
מכינה טובה ממש למי שיש תעודת בגרות בינונית, שלא מספיקה לו להתקבל לשום מקום סביר, במיוחד אם פתאום מתחשק לך ללמוד הנדסה או פיזיקה, למשל.
אני עשיתי מכינה בזמן שהייתה לי בגרות בינונית, והמכינה נתנה לי את הצ'אנס להתקבל למסלול שאבחר מבלי שיסתכלו על ממוצע הבגרויות שלי.
במידה ואין לך בגרות, אני לא יודע איך זה בדיוק עובד, אבל נראה לי שמעבר למכינה עצמה, תיהיה לך גם השלמת בגרויות.

תעודת המכינה שלך שוות ערך לתעודת הבגרות, מה שאומר שאם יש לך בגרות בינונית ומכינה גבוהה, אתה בקלות יכול ללכת לאוניברסיטה כי הציון הגבוה ביניהם הוא הקובע.

שים לב רק שתלוי במוסד שבו אתה עושה את המכינה.
עד כמה שידוע לי, מכינה של טכניון תופסת בכל אוניברסיטה אחרת, אבל מכינת אוניברסיטת תל אביב(מה שעשיתי), לא תתפוס לך בטכניון, אלא רק בתל אביב ובאר שבע(יש מצב שיש עוד, לא בטוח).

המכינה גם יכולה לעזור לך להשלים פיזיקה ומתמטיקה 5 יח"ל בתעודת הבגרות שלך, אבל זה רק בתנאי שאתה מצליח במועדי א', שהם נחשבים תקינים מבחינת משרד החינוך לתעודת הבגרות.
שים לב שהטכניון מקבל רק על סמך תעודת הבגרות, כך שהסיכוי היחיד הוא להצליח במועדי א' ותעודת בגרות טובה גם בלי קשר, כנראה.

בהצלחה!

לא הצבא. אבל ניתן לקבל מימון מלא מהאגודה לקידום החינוך ומשרד הביטחון.
יש שני סוגי מכינות:
1. מכינה לבגרות.
2. מכינה קדם אקדמית.

1. מכינה לבגרות (מה שאבא שלך עשה) היא בעצם מספר קורסים להשלמת בגרות. המכינה יכולה להיות חלקית, במידה וחסרים לך מספר מקצועות. או מלאה במידה ואין לך בגרות בכלל.

2. מכינה קדם אקדמית כשמה כן היא, מכינה אותך למוסד הקדמי אליו תרצה להתקבל. ישנן מכינות שבהן יש מבחני קבלה כלשהם, וישנן מכינות שבהן צריך בגרות מלאה כדי להתקבל כגון הטכניון.

בגרות תכניס אותך לכל מוסד אקדמי אשר תבחר.
מכינה קדם אקדמית לא בטוח שתוכר ע"י מוסדות אחרים. במידה ועשית מכינה במכללה כלשהי, אין סיכוי שהטכניון יכיר בה.

יתרון משמעותי נוסף לעשות בגרות, הוא שאין תלות בין המכינה לבין הבגרות.
מבחני הבגרות שייכים למשרד החינוך, ואילו הקורסים של המכינה שייכים למוסד פרטי.
כלומר, אתה נרשם למכינה בנפרד ולבגרות בנפרד.
היתרון הוא בכך שאם לא בא לך לשלם על קורס מסויים, אתה יכול לוותר עליו ולחסוך את הכסף. לשלם רק אגרת בחינה למשרד החינוך וללמוד לבד.

אני עשיתי מכינה לבגרות (התחלתי מאפס) ניגשתי לעוד כמה מבחנים בלימוד עצמי (היתרון של בגרות) ונכנסתי לטכניון די בקלות.

• פותח/ת השרשור
לא הצבא. אבל ניתן לקבל מימון מלא מהאגודה לקידום החינוך ומשרד הביטחון.
יש שני סוגי מכינות:
1. מכינה לבגרות.
2. מכינה קדם אקדמית.

1. מכינה לבגרות (מה שאבא שלך עשה) היא בעצם מספר קורסים להשלמת בגרות. המכינה יכולה להיות חלקית, במידה וחסרים לך מספר מקצועות. או מלאה במידה ואין לך בגרות בכלל.

2. מכינה קדם אקדמית כשמה כן היא, מכינה אותך למוסד הקדמי אליו תרצה להתקבל. ישנן מכינות שבהן יש מבחני קבלה כלשהם, וישנן מכינות שבהן צריך בגרות מלאה כדי להתקבל כגון הטכניון.

בגרות תכניס אותך לכל מוסד אקדמי אשר תבחר.
מכינה קדם אקדמית לא בטוח שתוכר ע"י מוסדות אחרים. במידה ועשית מכינה במכללה כלשהי, אין סיכוי שהטכניון יכיר בה.

יתרון משמעותי נוסף לעשות בגרות, הוא שאין תלות בין המכינה לבין הבגרות.
מבחני הבגרות שייכים למשרד החינוך, ואילו הקורסים של המכינה שייכים למוסד פרטי.
כלומר, אתה נרשם למכינה בנפרד ולבגרות בנפרד.
היתרון הוא בכך שאם לא בא לך לשלם על קורס מסויים, אתה יכול לוותר עליו ולחסוך את הכסף. לשלם רק אגרת בחינה למשרד החינוך וללמוד לבד.

אני עשיתי מכינה לבגרות (התחלתי מאפס) ניגשתי לעוד כמה מבחנים בלימוד עצמי (היתרון של בגרות) ונכנסתי לטכניון די בקלות.
תודה גבר

אתה נכנסת למכינה עם 0 בגרויות אחרי שנה של למידה (או כמה זמן ? ) הצלחת להוציא בגרות מלאה בזכות זה ?

כן. בערך שנה.
בגרות מלאה.
כניסה לטכניון.
קריירה מרשימה.
עובד כיום בענקית טכנולגיה בינלאומית.
שכר גבוה מזה המוצג בטבלאות שכר הייטק.
תתעלם מהמקטרגים, תאמין בעצמך.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
כן. בערך שנה.
בגרות מלאה.
כניסה לטכניון.
קריירה מרשימה.
עובד כיום בענקית טכנולגיה בינלאומית.
שכר גבוה מזה המוצג בטבלאות שכר הייטק.
תתעלם מהמקטרגים, תאמין בעצמך.
בהצלחה!
תודה חבר.

אני שואל את זה כי כרגע אני בתיכון חרא בית ספר (פרטי)

הולך לי הכל חרא. ADHD ברמה מטורפת.. ריטלין לא עוזר.. כל יומיים השעייה

לא מצליח ללמוד

אבא שלי המליץ לי בגיל 18 לעשות שנה של מכינה ויהיה לך בגרות

הבית ספר זה לא האופציה האחרונה שלך

ובאמת שהולך לי חרא רצח ואני לא מסוגל לשבת ללמוד..

תודה לכולם

תודה חבר.

אני שואל את זה כי כרגע אני בתיכון חרא בית ספר (פרטי)

הולך לי הכל חרא. ADHD ברמה מטורפת.. ריטלין לא עוזר.. כל יומיים השעייה

לא מצליח ללמוד

אבא שלי המליץ לי בגיל 18 לעשות שנה של מכינה ויהיה לך בגרות

הבית ספר זה לא האופציה האחרונה שלך

ובאמת שהולך לי חרא רצח ואני לא מסוגל לשבת ללמוד..

תודה לכולם
אם אתה חושב שמכינה זה הליכה בפארק, צפויה לך אכזבה

• פותח/ת השרשור
אם אתה חושב שמכינה זה הליכה בפארק, צפויה לך אכזבה
מה אתה בכלל מכניס לי מילים לפה ? מה הבעיה ?

אני אומר לך שכרגע במצב הנוכחי אני 5 דקות לא יכול להחזיק בכיתה

אמרו לי מלא אנשים שמבינים בתחום שבגיל 18 ה-ADHD נחלש ואצלי הוא ברמה גבוה מעל הממוצע

פשוט בגיל 21 יהיה לי יותר זמן ללמוד פחות לחץ ומקסימום יהיה לי סבב 2 של מכינה כמו שאבא שלי עשה

הוא סיפר לי שהוא לפעמים חרש מהצהריים עד 3 בלילה ואני מוכן לעשות את זה.

אמרו לי מלא אנשים שמבינים בתחום שבגיל 18 ה-ADHD נחלש ואצלי הוא ברמה גבוה מעל הממוצע

פשוט בגיל 21 יהיה לי יותר זמן ללמוד פחות לחץ ומקסימום יהיה לי סבב 2 של מכינה כמו שאבא שלי עשה

איך אתה יודע מה יהיה בעתיד?
שמע, מכינה זה לא צחוק.
לא יודע אם תעשה באוניברסיטה או במכללה, אבל באוניברסיטאות זה סיוט. זה רמה יותר גבוהה מבגרויות וזה ידרוש ממך השקעה ומסירות..כמו לימודי תואר.
יהיה לך יותר זמן ללמוד?למה במה יש לך להתעסק עכשיו אם לא בלימודים?
העתיד לא יותר פשוט, בשום צורה. תאמין לי.

גם אני לא יכול להחזיק בכיתה. אין לי סבלנות להקשיב.
אבל ללמוד לבד זה סיפור אחר.
תבדוק איך אתה מסתדר עם לימוד עצמי.
אני בשני הסמסטרים האחרונים הפסקתי ללכת להרצאות, צילמתי קלסרים ממשהי שכותבת יפה ולמדתי לבד בבית. בזמן שהייתי צריך להקשיב להרצאה אחת, הייתי עובר על 4 בבית ורק על מה שרלוונטי, בלי זיוני שכל ובדיחות חנונים מפגרות של המרצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית