הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת ברכיים חריפה

alon1998

משתמש מתחיל
178
38
נק' מוניטין:
-20
178
38
יום שלישי האחרון סיימתי ריצה עם כאבי ברכיים ויום אחרי הובחנתי כבעל דלקת חריפה בברך. יש לי נפיחות נוזלית מאוד גדולה ומגבלה תנועתית חזקה מאוד בברך.
אני קבלתי הפניה לאולטרא סאונד ולצערי התור הבא הוא עוד חודש..
אני כרגע מושבת מתנועה לגמרי ואני אפילו לא יכול לזוז לשירותים.

אני קבלתי חבישת ג'ונסון לברך וקבלתי איבופן לעשרים יום.

הרופא אמרה שיכול להיות ויש לי קרע ברצועה הצולבת או קרע במיניסקוס והאולטרא סטונד יאשר זאת סופית.

יש לי מס' שאלות:
1. קרע ברצועה משפיע על פרופיל צבאי?
2. כמה זמן שיקום זה?
3. זו בעיה שנשארת לכל החיים? פשוט אני כרגע במסגרת צבאית ויש לי על הזמן אימונים ואני מפחד שיהיה לי נזק כרוני.

לא סביר שהאולטרסאונד זו הבדיקה שתיתן לך את התשובה הסופית מה קורה שם, אבל זה גם מקום להתחיל בו.
מציע לך לנדנד במכון שבו אתה עושה את הבדיקה כדי להקדים את התור או ללכת באופן פרטי, חודש זה הרבה יותר מדיי זמן לחכות במצב כזה.

לגביי השאלות שלך:
1. תלוי מה הפציעה. במקרה של ניתוח שחזור צולבת בד"כ משחררים מהצבא לחצי שנה ואח"כ אפשר לחזור עם פרופריל 45
2. בשיקום רציני אצל פיזיותרפיסט ספורט, אחרי כריתת מניסקוס זה חודש וחצי - חודשיים ואחרי שחזור צולבת כחצי שנה
3. אנחנו לא יודעים עדיין מה הבעיה אז השאלה הזאת לא רלוונטית בינתיים. לגביי האימונים, אם יש נפיחות עם הגבלה בטווחים לא הייתי מציע לך לעשות פעילות גופנית שמערבת את הרגל

• פותח/ת השרשור
לא סביר שהאולטרסאונד זו הבדיקה שתיתן לך את התשובה הסופית מה קורה שם, אבל זה גם מקום להתחיל בו.
מציע לך לנדנד במכון שבו אתה עושה את הבדיקה כדי להקדים את התור או ללכת באופן פרטי, חודש זה הרבה יותר מדיי זמן לחכות במצב כזה.

לגביי השאלות שלך:
1. תלוי מה הפציעה. במקרה של ניתוח שחזור צולבת בד"כ משחררים מהצבא לחצי שנה ואח"כ אפשר לחזור עם פרופריל 45
2. בשיקום רציני אצל פיזיותרפיסט ספורט, אחרי כריתת מניסקוס זה חודש וחצי - חודשיים ואחרי שחזור צולבת כחצי שנה
3. אנחנו לא יודעים עדיין מה הבעיה אז השאלה הזאת לא רלוונטית בינתיים. לגביי האימונים, אם יש נפיחות עם הגבלה בטווחים לא הייתי מציע לך לעשות פעילות גופנית שמערבת את הרגל
תודה רבה על התשובה המפורטת!
כמה עולה צילום במכון פרטי?
אם באמת יש לי קרע, אז אפשר לשכוח משירות קרבי? גם מריצה? אתה מכיר פיזיוטרפיסט טוב מאיזור חיפה?
לדעתך זה קרע?

הוספתי צילום של הברך-ברך שמאל
nqnsr6.jpg

נערך לאחרונה:
אין לי פרטים לגביי בדיקות הדמיה פרטיות.
אחרי ניתוח צולבת אפשר לחזור לספורט. לגביי השיקולים של הצבא אני לא יודע לענות.
אני לא מכיר אישית פיזיותרפיסטים מאיזור חיפה אבל אני יכול לברר לך אם יש המלצות.
לפי תמונה אי אפשר לאבחן, צריך לבדוק אותך.

לידע כללי - קרע צולבת בדכ קשור לשינוי כיוון חד (תנועה סיבובית תוך נשיאת משקל), יישור יתר בברך או האטה חדה בריצה. נפיחות תופיע בדכ דיי מהר.

• פותח/ת השרשור
אין לי פרטים לגביי בדיקות הדמיה פרטיות.
אחרי ניתוח צולבת אפשר לחזור לספורט. לגביי השיקולים של הצבא אני לא יודע לענות.
אני לא מכיר אישית פיזיותרפיסטים מאיזור חיפה אבל אני יכול לברר לך אם יש המלצות.
לפי תמונה אי אפשר לאבחן, צריך לבדוק אותך.

לידע כללי - קרע צולבת בדכ קשור לשינוי כיוון חד (תנועה סיבובית תוך נשיאת משקל), יישור יתר בברך או האטה חדה בריצה. נפיחות תופיע בדכ דיי מהר.
אורתופד מומחה יכול לתת לי הפנייה מהירה לmri או לאולטרה סאונד?

אני מרגיש שגם כף הרגל שלי אדומה וכאילו יש לי שם פחות יכולת תנועה. כאילו הדם זורם שם פחות טוב ואני הורדתי כבר את התחבושת לאיזה 12 שעות ככה שלא אפשרי שהדם לא זורם לשם..
מה זה אומר?
גם כל האיזור הברך עד כף הרגל אדום כאילו יש לי שם שטף או או משהו

נערך לאחרונה:
אורתופד מומחה יכול לתת לי הפנייה מהירה לmri או לאולטרה סאונד?

אני מרגיש שגם כף הרגל שלי אדומה וכאילו יש לי שם פחות יכולת תנועה. כאילו הדם זורם שם פחות טוב ואני הורדתי כבר את התחבושת לאיזה 12 שעות ככה שלא אפשרי שהדם לא זורם לשם..
מה זה אומר?
גם כל האיזור הברך עד כף הרגל אדום כאילו יש לי שם שטף או או משהו

כמו שאיתן ציין , קשה (וגם לא מקצועי בעליל ) לתת אבחנה דרך האינטרנט ומאוד רצוי שתמשיך בבדיקות אצל גורם רפואי.
אני יודע שהפסקנו לקבל חיילים בקופה , אז אני מבין שזה עכשיו חזר להיות בסמכות הצבא.
אולטראסאונד בעוד חודש נשמע קצת רחוק ולא רלוונטי , מסכים עם איתן לגבי ה"לנדנד" בהקשר של בדיקה מהירה יותר. באם יש לך אפשרויות כלכליות ניתן לפנות לפיזיותרפיסט / רופא באופן פרטי.
פציעות מיניסקוס ורצועה צולבת קדמית לרוב לא מתרחשות בריצה בקו ישר ללא שינויי כיוון חדים , כך שהסבירות לכך נמוכה יותר.
מעבר לזה , אפשר קצת לכוון ולשער על סמך תיאור המקרה , אבל צריך לענות על מספר שאלות :
מה קרה בדיוק בריצה? האם אתה זוכר אירוע טראומתי שבו החלו כאבים? האם היו מקרים דומים בעבר?
תוך כמה זמן שמת לב שיש נפיחות?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמו שאיתן ציין , קשה (וגם לא מקצועי בעליל ) לתת אבחנה דרך האינטרנט ומאוד רצוי שתמשיך בבדיקות אצל גורם רפואי.
אני יודע שהפסקנו לקבל חיילים בקופה , אז אני מבין שזה עכשיו חזר להיות בסמכות הצבא.
אולטראסאונד בעוד חודש נשמע קצת רחוק ולא רלוונטי , מסכים עם איתן לגבי ה"לנדנד" בהקשר של בדיקה מהירה יותר. באם יש לך אפשרויות כלכליות ניתן לפנות לפיזיותרפיסט / רופא באופן פרטי.
פציעות מיניסקוס ורצועה צולבת קדמית לרוב לא מתרחשות בריצה בקו ישר ללא שינויי כיוון חדים , כך שהסבירות לכך נמוכה יותר.
מעבר לזה , אפשר קצת לכוון ולשער על סמך תיאור המקרה , אבל צריך לענות על מספר שאלות :
מה קרה בדיוק בריצה? האם אתה זוכר אירוע טראומתי שבו החלו כאבים? האם היו מקרים דומים בעבר?
תוך כמה זמן שמת לב שיש נפיחות?

הריצה היא במסלול מעגלי ולכן יש פניות חדות.
אני סיימתי את הריצת 2000 כשנתתי 90 אחוז מעצמי. סיימתי את הריצה והתיישבתי. עשיתי מתיחות וסיימתי עם המתיחות והתחיל לי כאב בברך ימין. הברך הייתה בהתחלה אדומה ולא שמתי לב לזה כל כך.
בבוקר קמתי כשהברך בגודל של הראש שלי בערך, היא הייתה צהובה כחולה ואין לי יכולת לא ליישר ולא לכופף אותה.
באותו היום שלאחר הריצה אני איבדתי "שליטה" בברך ולא הייתה לי יכולת להזיז אותה בכלל ובטח שלא לדרוך על הרגל.
הוקפצתי למכבי ושם עשו רטנגן ולא יצא כלום. הרופא אמר על "עיוור" שיש לי דלקת בברך ונתן לי איבופן ושלושה שבועות של מנוחה.
ביום חמישי זה החמיר ומאז אני "משותק".
אני מחר אלך למיון ואני מקווה מאוד שיתנו לי MRI או אולטרא סאונד.
*חשוב לציין שאני סיימתי את הריצה בספרינט אחרון ואז ישר נפלתי ועשיתי מתיחות

הריצה היא במסלול מעגלי ולכן יש פניות חדות.
אני סיימתי את הריצת 2000 כשנתתי 90 אחוז מעצמי. סיימתי את הריצה והתיישבתי. עשיתי מתיחות וסיימתי עם המתיחות והתחיל לי כאב בברך ימין. הברך הייתה בהתחלה אדומה ולא שמתי לב לזה כל כך.
בבוקר קמתי כשהברך בגודל של הראש שלי בערך, היא הייתה צהובה כחולה ואין לי יכולת לא ליישר ולא לכופף אותה.
באותו היום שלאחר הריצה אני איבדתי "שליטה" בברך ולא הייתה לי יכולת להזיז אותה בכלל ובטח שלא לדרוך על הרגל.
הוקפצתי למכבי ושם עשו רטנגן ולא יצא כלום. הרופא אמר על "עיוור" שיש לי דלקת בברך ונתן לי איבופן ושלושה שבועות של מנוחה.
ביום חמישי זה החמיר ומאז אני "משותק".
אני מחר אלך למיון ואני מקווה מאוד שיתנו לי MRI או אולטרא סאונד.
*חשוב לציין שאני סיימתי את הריצה בספרינט אחרון ואז ישר נפלתי ועשיתי מתיחות

או קיי , מה זה אומר "איבדתי שליטה בברך"? האם הרגשת שהברך "בורחת לך"?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
או קיי , מה זה אומר "איבדתי שליטה בברך"? האם הרגשת שהברך "בורחת לך"?
סוג של. אני מרגיש חוסר שליטה ובריחה קדימה
דרך אגב כרגע יש לי חולשה ברגל וגם כף הרגל של הברך התנפחה ונהפכה אדומה משום מה.

• פותח/ת השרשור
אם זה מחמיר , גש למוקד / מיון.
זה לא מחמיר כרגע , אני גם מחר ממילא הולך למיון.
יש לך אולי כיוון כללי על מה זה כדי שאני אוכל להרגיע את עצמי?
כמובו שאין לי ידע ואני רק מתבסס על האונטרנט אבל זה נראה לי קרע ברצועה ופשוט הדם שיוצא מהקרע זורם לי כרגע ברגל..
חשוב לציין שהיא חא התנפחה יותר מידי, היא התנפחה מעט והאדימה מעט, אולי בגלח לחץ של התחבושת
עכשיו בדקתי ואני יכול ליישר את הברך אהל בכלל לא יכול לכופף אותה

זה לא מחמיר כרגע , אני גם מחר ממילא הולך למיון.
יש לך אולי כיוון כללי על מה זה כדי שאני אוכל להרגיע את עצמי?
כמובו שאין לי ידע ואני רק מתבסס על האונטרנט אבל זה נראה לי קרע ברצועה ופשוט הדם שיוצא מהקרע זורם לי כרגע ברגל..
חשוב לציין שהיא חא התנפחה יותר מידי, היא התנפחה מעט והאדימה מעט, אולי בגלח לחץ של התחבושת
עכשיו בדקתי ואני יכול ליישר את הברך אהל בכלל לא יכול לכופף אותה

ברוב המקרים קרע ברצועה מגיע יחד עם כאב חד , הפסקה של פעילות ונפיחות שמופיעה מהר יחסית ( בטווח של שעה -שעתיים מהפגיעה ) .
תיאור המקרה ההתחלתי שלך ( ריצה ללא עומסים חריגים וללא שינויי כיוון מהירים + נפיחות שהופיעה בבוקר ) קצת פחות כיוון לשם , אך דיווח על חוסר יכולת בכיפוף , "חוסר שליטה" ו"בריחה קדימה" דווקא כן מכוונים לשם. יתכן והקרע הוא חלקי .
בכל אופן , צריך לעשות מספר בדיקות פיזיקליות בשביל לאבחן ולשלול דברים אחרים. בנוסף רצוי כמובן MRI בכדי לראות אם יש מבנים נוספים שנפגעו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ברוב המקרים קרע ברצועה מגיע יחד עם כאב חד , הפסקה של פעילות ונפיחות שמופיעה מהר יחסית ( בטווח של שעה -שעתיים מהפגיעה ) .
תיאור המקרה ההתחלתי שלך ( ריצה ללא עומסים חריגים וללא שינויי כיוון מהירים + נפיחות שהופיעה בבוקר ) קצת פחות כיוון לשם , אך דיווח על חוסר יכולת בכיפוף , "חוסר שליטה" ו"בריחה קדימה" דווקא כן מכוונים לשם. יתכן והקרע הוא חלקי .
בכל אופן , צריך לעשות מספר בדיקות פיזיקליות בשביל לאבחן ולשלול דברים אחרים. בנוסף רצוי כמובן MRI בכדי לראות אם יש מבנים נוספים שנפגעו.
הובחנה אצלי ציטסת בייקר שזו מחלה די נדירה לפי מה שהבנתי.הציסטה אצלי נקרעה וזה מה שגורם לכאב הרב ונפיחות. הבנתי שקרע במיניסקוס יכול לגרום לציסטה זה הגיוני שזה במקרה אצלי?

אתה יודע אם זה חוזר וכמה זמן מנוחה מספורט זה?

נערך לאחרונה:
הובחנה אצלי ציטסת בייקר שזו מחלה די נדירה לפי מה שהבנתי.הציסטה אצלי נקרעה וזה מה שגורם לכאב הרב ונפיחות. הבנתי שקרע במיניסקוס יכול לגרום לציסטה זה הגיוני שזה במקרה אצלי?

אתה יודע אם זה חוזר וכמה זמן מנוחה מספורט זה?

Baker's cyst זה לא כזה נדיר . מה שיותר נדיר הוא שהיא גורמת לסימפטומים ועוד בגיל כזה צעיר ( לרוב זה מופיע במבוגרים עם "שחיקה" מפרקית) . בדר"כ זה מגיע יחד עם פגיעה נוספת במפרק ( מיניסקוס כמו שציינת ).

הוציאו לך את הנוזל?

לגבי חזרה , אין לי ניסיון כי מעולם לא טיפלת במקרה כמו שלך , אבל ממה שקראתי , הפרוגנוזה לרוב היא טובה .
צריך בהתחלה לעבור פיזיותרפיה , ואם יש צורך , במקרים יותר בעייתיים - ניתוח.

• פותח/ת השרשור
Baker's cyst זה לא כזה נדיר . מה שיותר נדיר הוא שהיא גורמת לסימפטומים ועוד בגיל כזה צעיר ( לרוב זה מופיע במבוגרים עם "שחיקה" מפרקית) . בדר"כ זה מגיע יחד עם פגיעה נוספת במפרק ( מיניסקוס כמו שציינת ).

הוציאו לך את הנוזל?

לגבי חזרה , אין לי ניסיון כי מעולם לא טיפלת במקרה כמו שלך , אבל ממה שקראתי , הפרוגנוזה לרוב היא טובה .
צריך בהתחלה לעבור פיזיותרפיה , ואם יש צורך , במקרים יותר בעייתיים - ניתוח.
הם אמרו שאין צורך כי זה נקרע והנוזל ייצא לבד.
מה שלא מסתדר לי בראש זה למה זה נקרע.
אתה מכיר פיזיוטרפיסט טוב מאיזור חיפה?

מה עדיף? מה עלות של פיזיוטרפיסט פרטי?
יכול להיות שהציטה תחזור על עצמה?
למה בדיוק צריך לעשות פיזיותרפיה?

"מה עדיף ?" - סביר להניח שתקבל תור מהיר יותר , טיפול ארוך יותר , ויתכן גם שמושקע יותר אצל פיזיו' פרטי. החסרון? עלות משמעותית גבוהה יותר ( 200-300 ש"ח לטיפול) לעומת 20-30 ש"ח לרבעון בקופת החולים.
"יכול להיות שהציטה תחזור על עצמה?" - בהחלט. פחות נפוץ אצל צעירים , ומאוד תלוי אם יש נזק נוסף במפרק.
"למה בדיוק צריך לעשות פיזיותרפיה?" - קודם כל כדי לקבל טיפול וייעוץ רפואי מקצועי ולא לקבל תשובות באינטרנט , שנית , בכדי להוריד נפיחות , להחזיר טווחי תנועה , לחזק שרירים , לקבל הדרכה , להימנע מניתוח ולמנוע סיבוכים משניים.

• פותח/ת השרשור
נכתב ע"י yonizarkh:
"מה עדיף ?" - סביר להניח שתקבל תור מהיר יותר , טיפול ארוך יותר , ויתכן גם שמושקע יותר אצל פיזיו' פרטי. החסרון? עלות משמעותית גבוהה יותר ( 200-300 ש"ח לטיפול) לעומת 20-30 ש"ח לרבעון בקופת החולים.
"יכול להיות שהציטה תחזור על עצמה?" - בהחלט. פחות נפוץ אצל צעירים , ומאוד תלוי אם יש נזק נוסף במפרק.
"למה בדיוק צריך לעשות פיזיותרפיה?" - קודם כל כדי לקבל טיפול וייעוץ רפואי מקצועי ולא לקבל תשובות באינטרנט , שנית , בכדי להוריד נפיחות , להחזיר טווחי תנועה , לחזק שרירים , לקבל הדרכה , להימנע מניתוח ולמנוע סיבוכים משניים.
יש לך המלצה על אחד פרטי?

רציתי להגיד תודה רבה על זה שענית לי על כל התשובות! זה עזר לי מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית