הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ניתן לרוץ יום אחרי יום ?

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
שלום ,
אני מתאמן לצבא מתגייס עוד שבוע מתאמן כבר מספר חודשים , תכננתי לרוץ היום 10 קמ אך אחרי 6 קמ התחלתי להרגיש עייפות וסחרחורות אז עצרתי יכול להיות שלא שתיתי מספיק היום .
אוכל מחר לרוץ 10 קמ ? לא התאמצתי ממש ב 6 קמ האלה רצתי בקצב 5 דק"מ הדופק היה נמוך .
דרך אגב יש טיפים מה לעשות באימונים הקרובים ? אני מתגייס שבוע הבא והגיבוש ביום ראשון הבא הבא (כאילו שבוע אחרי שאני מתגייס)

@Beast and cheat @hanan

מומלץ לא לרוץ יותר מ-5 פעמים בשבוע. תלוי מה המשקל,רקע בריאותי,הרגשה בזמן ואחרי אימון ועוד הרבה פקטורים שרק אתה יודע.
ריצה שאפשר לעשות כל יום - 2 3 קמ(וגם אז אם אתה שוקל 100 קילו אז סביר להניח שלא). ריצת 5-10 קמ - כששקלתי בערך כמוך(74 קילו) רצתי 4 פעמים בשבוע 10 ק"מ. התאוששתי טוב, מעבר לזה נפצעתי וירדתי בביצועים. שוב ניסיון אישי, אין ממש "אמת" כשזה נוגע לאימונים על בסיס יומי(כל דבר כמו מה אכלת,איך אתה נוחת על הרגל או איפה אתה רץ) משפיע על ההתאוששות.

• פותח/ת השרשור
מומלץ לא לרוץ יותר מ-5 פעמים בשבוע. תלוי מה המשקל,רקע בריאותי,הרגשה בזמן ואחרי אימון ועוד הרבה פקטורים שרק אתה יודע.
ריצה שאפשר לעשות כל יום - 2 3 קמ(וגם אז אם אתה שוקל 100 קילו אז סביר להניח שלא). ריצת 5-10 קמ - כששקלתי בערך כמוך(74 קילו) רצתי 4 פעמים בשבוע 10 ק"מ. התאוששתי טוב, מעבר לזה נפצעתי וירדתי בביצועים. שוב ניסיון אישי, אין ממש "אמת" כשזה נוגע לאימונים על בסיס יומי(כל דבר כמו מה אכלת,איך אתה נוחת על הרגל או איפה אתה רץ) משפיע על ההתאוששות.
כשרצת את ה 10 ק"מ התאמנת לצבא ? איך זה עזר לך ? כי ההרגשה שונה לגמרי שאתה רץ למרחק רגוע לעומת שאתה בגיבוש. באימונים שלי במשך החודשים שלפני נתתי דגש על אימוני הפוגות ופחות על ריצות נפח

כשרצת את ה 10 ק"מ התאמנת לצבא ? איך זה עזר לך ? כי ההרגשה שונה לגמרי שאתה רץ למרחק רגוע לעומת שאתה בגיבוש
רצתי לגיבוש צנחנים- שאותו עשיתי פעמיים. אל תדאג, אם אתה לא מעשן או מפונק אתה תסדר אחלה. פעם ראשונה שקלתי 77 ועשיתי 7:10 אלפיים, פעם שניה 86 עשיתי 8:50. ציון הריצה מתחלק לפי קבוצות איכות. מ1 עד 8. פעם 1 הייתי 2 ופעם שניה 8. (שוב הכל לאותה תקופה).
זה נכון שסיבולת לאורך זמן לא יעילה כמו אימוני ספרינטים לריצת אלפיים אבל הגיבוש עצמו מתרחש בלילה עצמו(שעה 3 4) ושם הפקטור של הסיבולת יעזור לסחוב את השעתיים וחצי הקשות של הגיבוש. אתה יכול לחלק את הריצות ל2 סוגים: 2 אימונים HIT(ראה בגוגל) ו2 אימוני סיבולת 5-10 קמש. יחד עם תרגילי בסיס כמו שכיבות שמיכה ומתח, ואופה אתה מקבל מאותר דובדבן.. או מה שאתה רוצה לעבור.
העיקר תראה לאומנות עיוורת,פטריוטיזם נחוש והתמדה של חמור. כל השאר לא תלוי בך(אלא אם אתה עשיר ואז גם גיבוש לא ממש יפריע להתקבל למקום מסוים).

• פותח/ת השרשור
רצתי לגיבוש צנחנים- שאותו עשיתי פעמיים. אל תדאג, אם אתה לא מעשן או מפונק אתה תסדר אחלה. פעם ראשונה שקלתי 77 ועשיתי 7:10 אלפיים, פעם שניה 86 עשיתי 8:50. ציון הריצה מתחלק לפי קבוצות איכות. מ1 עד 8. פעם 1 הייתי 2 ופעם שניה 8. (שוב הכל לאותה תקופה).
זה נכון שסיבולת לאורך זמן לא יעילה כמו אימוני ספרינטים לריצת אלפיים אבל הגיבוש עצמו מתרחש בלילה עצמו(שעה 3 4) ושם הפקטור של הסיבולת יעזור לסחוב את השעתיים וחצי הקשות של הגיבוש. אתה יכול לחלק את הריצות ל2 סוגים: 2 אימונים HIT(ראה בגוגל) ו2 אימוני סיבולת 5-10 קמש. יחד עם תרגילי בסיס כמו שכיבות שמיכה ומתח, ואופה אתה מקבל מאותר דובדבן.. או מה שאתה רוצה לעבור.
העיקר תראה לאומנות עיוורת,פטריוטיזם נחוש והתמדה של חמור. כל השאר לא תלוי בך(אלא אם אתה עשיר ואז גם גיבוש לא ממש יפריע להתקבל למקום מסוים).
חחח האמת גיבוש צנחנים כבר עשיתי ולא עברתי לא התאמנתי אליו עשיתי באלפיים שם 9:00
נראה לי אני דיי גרוע באלפיים כי זה לא כלול באימונים שלי הגיבוש שהולך להיות לי יהיה מורכב מ 40 דקות ספרינטים אחרי זה שעה זחילות ואחרי זה עוד חצי שעה אלונקה סוציומטרית בערך וזהו חח בגלל זה נתתי דגש על אימוני הפוגות (הייתי עושה אינטרוולים פעמיים בשבוע ופעם אחת ריצה ארוכה)

דרך אגב זה התוצאות שלי בארוכות : 5 קמ עשיתי ב 22:20 10 קמ עשיתי ב 50:30

אפשרי לרוץ יום אחרי יום, זה תלוי רק ברמה. רצת 6 ק"מ ב-30 דק' ולא התאמצת? זה אומר שאתה ברמה דיי גבוהה. אבל זה לא אומר הרבה על העמידות שלך בנפח אימונים.

• פותח/ת השרשור
אפשרי לרוץ יום אחרי יום, זה תלוי רק ברמה. רצת 6 ק"מ ב-30 דק' ולא התאמצת? זה אומר שאתה ברמה דיי גבוהה. אבל זה לא אומר הרבה על העמידות שלך בנפח אימונים.
מה זה אומר עמידות בנפח אימונים? לא יוצא לי לרוץ הרבה למרחקים רוב האימונים שלי היו אימוני הפוגות או ריצת 3000 ואחריה 20-30 דקות ספרינטים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית