אחר שאלה על אימונים במסה

• פותח/ת השרשור deanv
  • פורסם בתאריך

deanv

משתמש מתחיל
77
1
נק' מוניטין:
1
77
1
שלום, אני מסתכל בתוכנית אימונים של מסה בפורום ואני מבצע את תוכנית ה ABC.
אך בתוכנית רשום לעשות 3 חזרות כפול 12 לכל תרגיל, עד כאן בסדר גמור.
אבל ממה שאני רואה פה ושומע, אנשים אומרים לעלות משקלים ולבצע פחות חזרות אבל משקלים יותר גבוהיים.
כך או כך אני לא מבין מה עלשות מה כדאי לי, אני רוצה לעלות במסה ואני עושה תרגילים מגוונים כל פעם תרגיל אחר, וכל פעם שאני יוצא מהמכון אני יוצא אחרי שנתתי את ה 150% שלי.
לא כל כך מבין מה לעשות ואיך

שלב סטים של -15-12 jחזרות לhypertrophy ו6 חזרות לכח במהלך האימון

12-15 חזרות זה ממש לא היפרטרופיה.
6-12 זה היפרטרופיה,
5 ומטה זה כח מתפרץ (גיוס יחידות מוטוריות)
ו 12-25 זה סיבולת שריר
שלום, אני מסתכל בתוכנית אימונים של מסה בפורום ואני מבצע את תוכנית ה ABC.
אך בתוכנית רשום לעשות 3 חזרות כפול 12 לכל תרגיל, עד כאן בסדר גמור.
אבל ממה שאני רואה פה ושומע, אנשים אומרים לעלות משקלים ולבצע פחות חזרות אבל משקלים יותר גבוהיים.
כך או כך אני לא מבין מה עלשות מה כדאי לי, אני רוצה לעלות במסה ואני עושה תרגילים מגוונים כל פעם תרגיל אחר, וכל פעם שאני יוצא מהמכון אני יוצא אחרי שנתתי את ה 150% שלי.
לא כל כך מבין מה לעשות ואיך

איך המשקלים שלך? כמה זמן מתאמן?

אין באמת חלוקה של 15+ זה סיבולת 6-12 היפרטרופיה ו5 ומטה זה כוח
זה ספקטרום, אם דגש יותר לאחד מהם בכל טווח.

לפותח הפוסט תקרא על תוכנית SS פה באתר ותעשה אותה

6-12 זה היפרטרופיה,
ו 12-25 זה סיבולת שריר

גם מ12-20 חזרות אפשר לגדול יפה מאוד. זה אמנם נחשב סיבולת אך יכול לעבוד טוב מאוד לא פחות מטווח חזרות נמוך יותר. תמיד חשוב לגוון. אני אישית בעבודה לרגליים מעולם לא ירדתי מ15-20 חזרות, רגליים הן החלק הכי גדול אצלי. המון אנשים עובדים ב15-20 חזרות לרגליים(ובתרגילים מבודדים לשריר ספציפי) וגודלים יפה.

לנושא: אתה עושה את הABC מהפורום? השאלה שלך לא מספיק ברורה. מה הבעיה לשלב 12+ חזרות? תמיד חשוב לגוון בטווח החזרות.
זה יכול להיראות כך(אופציונלי)-
בנץ' 3X6-10
בנץ' בשיפוע עליון - 3X8-12
פרפר בדאמבלים/כבלים - 3X12-15.

• פותח/ת השרשור
6-12 זה היפרטרופיה,
ו 12-25 זה סיבולת שריר

מתאמן רציני כבר כמעט חודש, בבנץ' 20 כל צד
סקוואטים 25 כל צד
וכל השאר אם זה חשוב אפרט,
לא עניין שלא ברור אני פשוט לא מבין מה הטווח חזרות שריך לעשות.
אני משתמש ב ABC של הפורום למסה וכל אימון אני מפיק את המירב, פשוט לא מבין אני רואה אנשים במכון שפתאום דופקים 6 חזרות או משהו כזה

גם מ12-20 חזרות אפשר לגדול יפה מאוד. זה אמנם נחשב סיבולת אך יכול לעבוד טוב מאוד לא פחות מטווח חזרות נמוך יותר. תמיד חשוב לגוון. אני אישית בעבודה לרגליים מעולם לא ירדתי מ15-20 חזרות, רגליים הן החלק הכי גדול אצלי. המון אנשים עובדים ב15-20 חזרות לרגליים(ובתרגילים מבודדים לשריר ספציפי) וגודלים יפה.

גם אני עובד ברגליים על 15-20, לא שולל את זה בכלל.
אבל איך התשובה שלך קשורה למה שאני עניתי? 😳

כתבתי מהו טווח חזרות אופציונלי להיפרטרופיה/סיבולת שריר וגיוס יחידות מוטוריות.
איפה כתבתי שאי אפשר לגדול בטווח חזרות כזה?

6-12 זה היפרטרופיה,
ו 12-25 זה סיבולת שריר

אתה הולך לפי התאוריה יותר מידי, הרבה יותר ממה שצריך
תאמין לי שאם באת חזק ממה שחשבת לאימון אחד ושמתה משקל X ל12 חזרות כפיפות מרפק ואתה מרגיש שאתה מצליח יותר
אז יהיה גירוי לשריר אם תמשיך ל15 חזרות מאשר תפסיק.

ולדעתי אם עושים פיצול די גדול צריך לתת גם 6 חזרות , גם 15 וגם 10 וכל דבר וגם פרמידות, לא צריך להיות מקובעים

אתה הולך לפי התאוריה יותר מידי, הרבה יותר ממה שצריך
תאמין לי שאם באת חזק ממה שחשבת לאימון אחד ושמתה משקל X ל12 חזרות כפיפות מרפק ואתה מרגיש שאתה מצליח יותר
אז יהיה גירוי לשריר אם תמשיך ל15 חזרות מאשר תפסיק.

ולדעתי אם עושים פיצול די גדול צריך לתת גם 6 חזרות , גם 15 וגם 10 וכל דבר וגם פרמידות, לא צריך להיות מקובעים

אני ממש ממש ממש לא הולך לפי התיאוריה הזאת.. אבל הבחור שהגיב וכתב ש 15 חזרות זה היפרטרופיה טעה ולכן תיקנתי.
אני בעצמי ממליץ על שילוב של מספר חזרות מגוון, דגש על מספר קטן של חזרות על תרגילי הבסיס וככל שהאימון מתקדם לעלות בנפח.

אני ממש ממש ממש לא הולך לפי התיאוריה הזאת.. אבל הבחור שהגיב וכתב ש 15 חזרות זה היפרטרופיה טעה ולכן תיקנתי.
אני בעצמי ממליץ על שילוב של מספר חזרות מגוון, דגש על מספר קטן של חזרות על תרגילי הבסיס וככל שהאימון מתקדם לעלות בנפח.
אל תחפור ותחלק ציונים כי לפי איך שאתה נראה אתה לא יכול לתת לי שום תיקונים לדעתי. אני לא מבין כל כך בקטע הזה של החזרות מכיוון שאני מתאמן אני פשות הולך הכי כבד שאני יכול ולא סופר חזרות עד כשל. יכול להיות שטעיתי אבל אף אחד לא הגיב חוץ ממני אז רציתי לעזור לבחור ולתת לו כיוון במספר החזרות. תודה

אל תחפור ותחלק ציונים כי לפי איך שאתה נראה אתה לא יכול לתת לי שום תיקונים לדעתי. אני לא מבין כל כך בקטע הזה של החזרות מכיוון שאני מתאמן אני פשות הולך הכי כבד שאני יכול ולא סופר חזרות עד כשל. יכול להיות שטעיתי אבל אף אחד לא הגיב חוץ ממני אז רציתי לעזור לבחור ולתת לו כיוון במספר החזרות. תודה
בלי קשר לדיון שלכם, ממתי מראה מעיד על ידע?

אני יזרוק את הדעה שלי בעניין ובזה אני יסיים אני לא מעוניין להתווכח עם אנשים 😃
חזרות זה לא משנה .
העיקר שיהיה משקל בערך מעל 60% rm1
ומה שחשוב זה כמה נפח אתה עושה (משקל כפול חזרות כפול סטים), לדוגמא אתה יכול לעשות 10 סטים 3 חזרות ולגדות מזה בדיוק כמו ב 3 סטים 10 חזרות יש על זה המון מחקרים.
הכי חשוב זה ליהנות באימון זה יביא לך הכי הרבה היפרטרופיה ואם 10 סטים של 3 חזרות עושה לך את זה אז זה מה שיביא לך הכי הרבה היפרטרופיה. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית