הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מיקרוביוטה – החיידקים שמנסים לשגע את גופינו - מאמר חדש בפורטל קילוגרם

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
מאמר שנפסל לפרסום אצל YNET בטענה שהוא "מדעי" מידי.... 🤡

האם החיידקים במעי יכולים להשפיע על מערכת העצבים או המערכת ההורמונלית בגופינו? מדוע הם מונעים מאיתנו לרדת במשקל? האם הם מזיקים או תורמים לגופינו?

מיקרוביוטה – החיידקים שמנסים לשגע את גופינו

יש על כך מגוון רחב של מאמרים בקרב חיות ובני אדם שכשיודעים שמשהו "אסור" רוב הזמן דווקא רוצים אותו יותר. גילו אפילו אזורים במוח שאחראים להתנהגות הזו אבל זה עדיין לא קונקריטי (המסלול יהיה יותר מעניין).
זה לא 'אסור' אבל ברירת המחדל היא להגיש אוכל לפני ממתקים ורק לאחר מכן קינוח. וגם במתוקים אפשר לווסת כמויות.
ותמיד יש סבא וסבתא שיאביסו אותה

ככה נראים שולחנות יומהולדת טיפוסיים היום. זה נהיה כבר כל כך נפוץ, שההורים עושים תחרויות מי מגיש שולחן יותר מושקע, יש אפילו חברות שעושות את זה עבור ההורים. הכל כמובן על טהרת הסוכר. כמובן שרוב ההורים כאן מכירים בצורה טובה יותר את החשיבות של תזונה נכונה, אך כאשר הילדים מגיעים ליומהולדת עם שולחן כמו בתמונות למטה, כל החוקים נשכחים.

בהקשר לנושא השרשור, הסיכוי לשפר את תמהיל החיידקים הפרוביוטים אצל ילדים נמוך ביותר. כמובן שנעשה הכל על מנת לשפר, אבל זה לא נראה חיובי.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg

נערך לאחרונה:
צריך פתרון יעיל יותר משליטה עצמית. שליטה של האדם להימנע מרצונות וחשקים 'תתרום' להרבה תהפוכות פסיכולוגיות. יופי, אתה ילד חזק שמצליח לעמוד בפיתוי של לא לאכול גאנק פוד, אבל התחושה, החשקים, המניעה, ועוד אוכלת אותך בפנים, גם אם אתה לא יודע את זה.
לא סתם מציינים שהפסיכופתיים האמיתיים הם אלה שדוחקים את היצרים האמיתיים שלהם בפנים.

אני לא מאמין ב'השמנת יתר' (מוציא מקרים ספציפיים ונכונים), אלא ב'אכילת יתר'...
לעיתים קרובות מאוד, אנשים 'מרשים' לעצמם לאכול מאכלים המוגדרים בריאים..

• פותח/ת השרשור
לעיתים קרובות מאוד, אנשים 'מרשים' לעצמם לאכול מאכלים המוגדרים בריאים..
הבעיה שערכים קלורים לאחד באותו היום יהיו שונים לאחר, גם אם הם באותו המשקל/גובה/% שומן. אחד המשתנים כמו שצויין בכתבה זה החיידקים בקיבה, אבל כמובן שהם לא יעשו את ההבדל. ההבדל לדעתי זה ב gene expression וזה הנושא החם הבא (וגם הכי קשה למחקר עד כה כי אנחנו בקושי מבינים איך ה DNA עצמו משכפל את עצמו ויש ה-מון חורים בתחום. אם מישהו רוצה לזכות בפרס נובל, זה תחום המחקר האידאלי).

ולמה לא לתת לילדים להנות "פעם בשנה"?
אין לילד יומהולדת אחד בשנה, יש לו קרוב ל- 40, כמספר הילדים בכיתה. נוסיף לזה ימי הולדת של בני משפחה, שכנים, מכרים ומידי פעם גם ביקור אצל סבא וסבתא (ויש 2 כאלו משני צידי המשפחה), והגענו בהרבה מאוד מקרים ל- 2 ימי הולדת בשבוע. בשבועות רגועים יש רק יומהולדת אחד בשבוע.

יש על כך מגוון רחב של מאמרים בקרב חיות ובני אדם שכשיודעים שמשהו "אסור" רוב הזמן דווקא רוצים אותו יותר. גילו אפילו אזורים במוח שאחראים להתנהגות הזו אבל זה עדיין לא קונקריטי (המסלול יהיה יותר מעניין).
לא בהכרח מדובר בגישה של "אסור".
זה פשוט עניין של דוגמא אישית - בבית אין את זה, לא אוכלים כי זה לא בריא. יש מתוקים בריאים (פירות) שהילד מתרגל לאהוב בבית כשאין לו שטויות מסביב, ואת השטויות הוא ממילא יאכל בגן, אצל סבתא או בחגים. סה''כ זה ילדים, זה מטומטם לאסור עליהם ממתקים כשכל החברים שלהם כן אוכלים את זה (וזה באמת טעים). מה שכן - צריך לוודא שהילדים פעילים. וזה גם עניין של דוגמא אישית.
אין לילד יומהולדת אחד בשנה, יש לו קרוב ל- 40, כמספר הילדים בכיתה. נוסיף לזה ימי הולדת של בני משפחה, שכנים, מכרים ומידי פעם גם ביקור אצל סבא וסבתא (ויש 2 כאלו משני צידי המשפחה), והגענו בהרבה מאוד מקרים ל- 2 ימי הולדת בשבוע. בשבועות רגועים יש רק יומהולדת אחד בשבוע.
אני מאמינה שגם לזה ניתן למצוא "פשרות": לדבר עם ההורים מהכיתה לארגן ימי הולדת משותפים לילדים עם תאריכים קרובים (שזה גם טוב לכיס) ולארגן ממתקים עם פחות צבעי מאכל... והפעלות מעניינות שיהיה להם מה לעשות חוץ מלזלול.
בכל מקרה, אי אפשר לברוח לגמרי מג'אנק, אבל זה לא נורא כל עוד יש דוגמא טובה מהבית, ומספיק פעילות גופנית לילד.

@minimonster,
את הצלחת אישית לדבר עם ההורים ולהניע אותם לעשות ימי הולדת כפי שאת מציעה?
אצלנו היה מקרה כזה, אחד ההורים החליט לעשות יומהולדת "בריא" על טהרת פלטות ירקות. ההורה קיבל לינץ' וירטואלי בקבוצת ההורים ב-WhatsApp. אם התוכנית הייתה יוצאת לאור, הילדים היו מתרעמים באירוע וחתן השמחה היה מקבל טראומה לכל החיים.

"הפעלות מעניינות חוץ מלזלול"?
שולחן היומהולדת תמיד מגיע בנוסף לפעילות.

תנסו לדבר מניסיון. גם לי הייתה תבנית בזמנו בראש לפני שהיו לי ילדים כיצד הם יתנהגו, יאכלו, פעילות גופנית ועוד - בסופו של דבר, אלו חבורת ילדים עם רצונות משלהם והשפעה מאוד חזקה מהחברים שלהם.

זה לא קשור באמונה זו עובדה!
כיצד ניתן להסביר את מימדי השמנת היתר דווקא בקרב העשירונים התחתונים?
למה בעולם המערבי השמנת יתר הולכת ידי ביד עם עוני? האם כל העניים חסרי יכולת לשליטה עצמית?
יש כאן מגמה מתמשכת של יצור מזון זול, נחות, עתיר קלוריות, וממכר שמשפיע בטווח הקצר והארוך, שכן הורים אלה נוטים להוריש נטיה זו לילדיהם אם בגלל מרכיב סביבתי בלבד או גם גנטי.

ויחד עם זאת, אין ספק שיש כאן עניין של חינוך לבחירה נכונה. גם בתוך הג'אנק יש גרוע יותר ופחות.
לא חייב ממתקים עשירים בצבעי מאכל וחטיפים או מזון עם רכיבים עלומים.
לקנות מזון טרי ועונתי (למרות הטרחה שבבישול) ולקינוח אפשר גלידה, שוקולד, עוגות ועוגיות תוצרת בית.
זה לא חוסך את הקלוריות אבל זה מאפשר בקרה טובה יותר על מה שאתה מכניס לגוף.

@minimonster,
את הצלחת אישית לדבר עם ההורים ולהניע אותם לעשות ימי הולדת כפי שאת מציעה?
אצלנו היה מקרה כזה, אחד ההורים החליט לעשות יומהולדת "בריא" על טהרת פלטות ירקות.
במקרה אני מדברת מניסיון כי כבר בפעוטון יש ימי הולדת, וכשביקשו מההורים להביא משהו לגן אני הבאתי פרי ויוגורט- תוך הבנה שתהיה שם עוגה, וזה בסדר - כל עוד יש לא רק עוגה. לשמחתי יש לנו עוד הורים עם מודעות תזונתית. בגדול, זה בדיוק כמו בעבודה: אתה רוצה לשכנע אנשים לעשות משהו שסותר את העמדה שלהם? תלמד לשכנע ותהיה מוכן לפשרות הגיוניות.
יומולדת לילדים על טהרת פלטות ירקות זה רעיון מפגר ופנאטי ולכן זה לא עבד.

פעוטון לא נחשב, הילדים קטנים, ממושמעים, כמויות הממתקים מסתכמות לכל הקבוצה בפחות מקילו ואין השפעה משאר הילדים בקבוצה. נראה אותך כאשר הילדים יגיעו ליסודי 😃

נראה אותך כאשר הילדים יגיעו ליסודי 😃
כשהם יגיעו ליסודי, אני אמצא את כל האמהות שנמצאות בקבוצות הרזיה למיניהן (זה היתרון בישוב קטן), ואלחץ להן על רגשות האשמה. נראה אותן מזמינות עוגות סוכר לילדים שלהן אז... 😵‍💫🥊

כשהם יגיעו ליסודי
הבעיה היא לא בגיל היסודי אלא בגיל הטיפש עשרה כי אז מקדם ההורמונים מכפיל הכל בחזקה.
חשוב להיות עם היד על הדופק:
כבר מגיל צעיר לחנך ילדים לגוון את המאכלים שלהם, לצרוך ירקות ופירות
להוציא ג'אנק ומשקאות מתוקים מהבית ולהגדיר אותם כמאכלים שאוכלים מידי פעם בחוץ
לעודד פעילות גופנית
בגיל הטיפש עשרה הם כבר עושים מה שהם רוצים.

ם לא הייתי אוהב אותך, היית מקבלת על זה מוניטין שלילי
למה זה? 😳
@Moshe אמר שynet סרבו לפרסם מאמר שלו בנושא בגלל שהיה "כבד מדי" לקורא הממוצע שלהם ואז מנטה (שהם גם ynet) לוקחים את הרעיון על הנושא ומפרסמים מאמר במנטה עם אותם מחקרים בדיוק.

למה זה? 😳
@Moshe אמר שynet סרבו לפרסם מאמר שלו בנושא בגלל שהיה "כבד מדי" לקורא הממוצע שלהם ואז מנטה (שהם גם ynet) לוקחים את הרעיון על הנושא ומפרסמים מאמר במנטה עם אותם מחקרים בדיוק.
זה עדיין מגזין רדוד למדי

זה עדיין מגזין רדוד למדי
אולי, לא ממש מכירה קיבלתי במתנה גליון אחד.
אותי עניין צרוף המקרים בפרסום כתבה שהיו בה די הרבה הדגשים דומים למאמר של @Moshe

אבל מזל שאתה אוהב אותי..🙄

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית