הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חתירה

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
אני יודע שצריך בשביל הגב לשלב בתוכנית מתח וחתירה כבדה, הבעיה היא שאני לא כל כך מסתדר עם חתירה.
איזה חתירה הייתם ממליצים לי לעשות?

• פותח/ת השרשור
עם איזה חתירה אתה לא מסתדר ולמה?
העניין שלא כל כך התעסקתי עם חתירות, ותמיד כשאני רוצה להתחיל אז לא הולך לי ואני מנסה כמה סוגים ובסוף לא מסתדר.
אני רוצה הפעם פשוט לבחור חתירה ולהתחיל לעשות אותה.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא למה אתה לא מסתדר? לכל דבר יש סיבה וכן פתרון.
מהן החתירות?
לדוגמה עשיתי מסור וכאב לי אחר כך הגב תחתון, פנדליי גם הולך בינוני..
T-BAR אני אנסה לעשות אולי במכון, כי אין מוכן.

הסיבה שכאב לך הגב התחתון היא שהגב שלך לא היה ישר, קימרת אותו.
רעיון טוב לTBAR - קח מוט אולימפי והשכב אותו באלכסון בתוך הכלוב. לאחר מכן שים את ידית האחיזה הצרה של הפולי עליון על המוט ומשם תוסיף כמה משקל שתוכל למשוך בטכניקה טובה.

אין סיבה להתעקש עם TBAR ועם פנדליי. אלה תרגילים שכמעט בלתי אפשרי לא לזייף ולרמות איתם, ופוטנציאל הנזק שלהם לגב התחתון הוא ענק.
מסור, לעומת זאת, לא צריך להפריע לגב תחתון בכלל. כנראה שעשית אותו גרוע.

היי.
אני יודע שצריך בשביל הגב לשלב בתוכנית מתח וחתירה כבדה, הבעיה היא שאני לא כל כך מסתדר עם חתירה.
איזה חתירה הייתם ממליצים לי לעשות?
מתח מספיק
אם אתה מתעקש על עוד תרגיל אז תעשה חתירה בפולי תחתון או מסור

מצטרף להמלצות על חתירה בפולי תחתון או חתירה בישיבה.
אגב,
במקום מתח הייתי עושה צ'ין אפס כבד.
מסור כשמגיעים למשקלים כבדים של 40 ק"ג ומעלה, קשה מאוד שלא לקמר את הגב ולהיפצע (מניסיון מר)

• פותח/ת השרשור
מתח מספיק
אם אתה מתעקש על עוד תרגיל אז תעשה חתירה בפולי תחתון או מסור
אין טעם בחתירה לאימון גב?
אין סיבה להתעקש עם TBAR ועם פנדליי. אלה תרגילים שכמעט בלתי אפשרי לא לזייף ולרמות איתם, ופוטנציאל הנזק שלהם לגב התחתון הוא ענק.
מסור, לעומת זאת, לא צריך להפריע לגב תחתון בכלל. כנראה שעשית אותו גרוע.
החתירה שאתה ממליץ עליה היא מסור? אין בה איזה חיסרון ביחס לחתירות במוט? היא זהה להם פרט לפחות לחץ על הגב?
הסיבה שכאב לך הגב התחתון היא שהגב שלך לא היה ישר, קימרת אותו.
רעיון טוב לTBAR - קח מוט אולימפי והשכב אותו באלכסון בתוך הכלוב. לאחר מכן שים את ידית האחיזה הצרה של הפולי עליון על המוט ומשם תוסיף כמה משקל שתוכל למשוך בטכניקה טובה.
קימור גב הכוונה כמו פה במספר 3 או 2? http://data.ba-bamail.co.il/Images/2014/10/13/a61d9ba2-e011-4cfd-96f9-1eb50847fdbb.jpg

אכן. תתרגל עם משקלים קלים מנח יציבה ישר עם הגב במסור, זה תרגיל מצוין.
האם יש לך עקמת בגב שמקשה עלייך ליישר אותו?

אין טעם בחתירה לאימון גב?

החתירה שאתה ממליץ עליה היא מסור? אין בה איזה חיסרון ביחס לחתירות במוט?

קימור גב הכוונה כמו פה במספר 3? http://data.ba-bamail.co.il/Images/2014/10/13/a61d9ba2-e011-4cfd-96f9-1eb50847fdbb.jpg
1. חתירה ומתח עובדים פחות או יותר על אותם שרירים, עם דגש על הרחב גבי. הייתי אולי במקום החתירה עושה משהו שעובד על הטרפזים.

2. מסור זה אחלה חתירה, שבה אתה ממש מרגיש את הרחב גבי. אם קשה לך מתח, תעשה מסור. החסרון הוא שזה בדאמבלים, אז קשה ליצור התקדמות ליניארית כמו במוט.

3. קל מאד לשמור על גב ישר במסור, אלא אם יש לך עקמת או שאתה עושה את זה ממש גרוע. התנועה של הגוף היא במישור אחר - כל הגוף נוטה שמאלה, ואז ימינה, ולא קדימה-אחורה כמו בפנדליי.

אני אוהב את החתירה הרגילה עם מוט ,בשבילי זה עובד יותר טוב מאשר עם דאמבלים

• פותח/ת השרשור
אכן. תתרגל עם משקלים קלים מנח יציבה ישר עם הגב במסור, זה תרגיל מצוין.
האם יש לך עקמת בגב שמקשה עלייך ליישר אותו?
1. חתירה ומתח עובדים פחות או יותר על אותם שרירים, עם דגש על הרחב גבי. הייתי אולי במקום החתירה עושה משהו שעובד על הטרפזים.

2. מסור זה אחלה חתירה, שבה אתה ממש מרגיש את הרחב גבי. אם קשה לך מתח, תעשה מסור. החסרון הוא שזה בדאמבלים, אז קשה ליצור התקדמות ליניארית כמו במוט.

3. קל מאד לשמור על גב ישר במסור, אלא אם יש לך עקמת או שאתה עושה את זה ממש גרוע. התנועה של הגוף היא במישור אחר - כל הגוף נוטה שמאלה, ואז ימינה, ולא קדימה-אחורה כמו בפנדליי.
אוקיי תודה רבה.
יש לי עקמת, אבל אני לא יודע אם יש לי בעיה ביישור הגב, אני אשים לב בפעם הבאה.
רק עוד דבר אחד, קימור גב זה כמו מצב 3 פה? http://data.ba-bamail.co.il/Images/2014/10/13/a61d9ba2-e011-4cfd-96f9-1eb50847fdbb.jpg
המצב הנכון הוא מצב 2 או 1?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית