ייעוץ לא מצליח להתקדם בסקוואט,יש סרטונים

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך

biker

משתמש קבוע
1,863
619
נק' מוניטין:
600
1,863
619
גובה 1.72-4 לא יודע בדיוק.
משקל 70 ק''ג.
התחלתי ממזמן לעשות SS,הבעיה שבצבא זה לא בדיוק אפשרי.
לאחרונה מקפיד על 8-9 שעות שינה,אוכל המון,בד''כ יש לי בחילות מרוב שאני אוכל,המשקלים עלו מאז שהתחלתי לישון ולאכול יותר,כנ''ל משקל גוף,אבל הסקוואט לא עולה.
עושה LIMBER 11 לפני כל אימון.
סקוואט 65
דדליפט 100 חימום 90.
פרס 40.
בנצ' 60
כרגע אין סרטון של הבנצ',יהיה בחמישי.
הסקוואט מרגיש לי די קל,אני לא מרגיש את הרגליים בכלל עובדות,אבל אני פשוט מרגיש שאין לי כוח לעלות חזרה,לדעתי אני קורס עם הגב תחתון.
בפרס די קשה לי לעלות משקל.
בדדליפט אני מקפיד לעשות את הקשת בגב,אבל כשאני נכנס לסט אפ איכשהו זה לא יוצא טוב,וכמו שרואים בסרטון,יש עיקום קטן של הגב,למרות שאני לא מרגיש את זה במשיכה.
מה יש לי לתקן?
דדליפט

חימום דדליפט מקדימה

סקוואט

סקוואט נוסף

סקוואט מאחור

פרס

פרס נוסף

אני מרגיש שאני יכול להתקדם עוד הרבה בדדליפט ובבנצ.
הסקוואט מרגיש כאילו אני יכול לשים עוד,אבל משהו שם לא מסתדר לי,בפרס די קשה לי לעלות משקל.
עוד חודש וחצי אני משתחרר ואוכל לעשות את התוכנית כמו שצריך.

בסקוואט אתה נכשל או שפשוט לא שם עוד משקל?

הטכניקה נראית דווקא בסדר גמור, שום דבר שאמור לעצור אותך במשקל הנוכחי.

אתה אמרת בעצמך שאתה אוכל וישן טוב, זאת הייתה יכולה להיות הסיבה מס' 1.

חוץ מזה אם אתה מחסיר אימונים בגלל צבא זה לא משהו שאפשר לפתור לצערינו.

הדבר היחידי הוא לעשות ריסט עמוק ולהתקדם באופן עקבי.

במצבך (מתאמן מתחיל) אתה אמור להיות מסוגל להתאושש מאימונים בצורה טובה גם אם הם מאוד קשים ולהתקדם מאימון לאימון למרות שהאחרון הרגיש כאילו בקושי סגרת את המשקל.

בהצלחה.

תגיד לבחור שניסה לעזור לך בסקוואט השני לא לעשות את זה יותר.
בדדליפט היה לי משהו דומה, תקפיד על להוציא חזה החוצה כמו סופרמן

• פותח/ת השרשור
אני מוסיף משקל,5 ק''ג כל אימון,בפעם האחרונה העלתי ל70 ק''ג ואז החזרות האחרונות היו לי ממש קשות,הרגשתי שהחוליה החלשה היא הבטן או הגב,לא מצליח בדיוק לזהות,עליתי את סוף החזרות בסוג של ''גוד מורנינג''

סקוואט- נראה בסדר גמור מבחינת טכניקה ולא קרוב למשקל מקסימום, הכל עלה לך מהר, כנראה אתה לא רגיל למשקל כבד באמת בתנועה. אתה גם לא קורס עם הגב התחתון אלא לפעמים צונח מהר מדי ומאבד כיווץ בהאמסטרינגס/מקרבים, תרד טיפה יותר מהר ועוד לפני שאתה מסיים לרדת תחשוב כבר על העליה.
אין לך גם בעיה עם הגב התחתון(למעשה אתה כמעט בפשיטת יתר, אין שום צורך להוציא חזה כמו שהוצע כאן)

דדליפט- משום מה אתה מיישר את הברכיים מוקדם מדי ולא מנצל נכון את ה4 ראשי, תדחף את הרצפה עם הרגליים ואל תחשוב על למשוך עם הידיים(רק תחזיק את המוט חזק) אם זה לא יעזור אני אפילו אמליץ להוריד טיפה את האגן למטה

פרס- לשמור על השורש כף יד(להחזיק את המוט כמה שיותר נמוך ולסחוט אותו בידיים חזק), בנוסף אתה צריך לתרגל קצת LAYBACK ומסלול מוט קרוב יותר לפנים- אתה לוחץ קצת רחוק מדי ובפרס זה מאוד משמעותי

• פותח/ת השרשור
לסחוט הכוונה ''לשבור'' את המוט,כמו בבנצ',וככה להגיע ל external rotation במרפק?
אני מצליח להרגיש שאני ''שובר'' אותו רק כשהוא נמצא נמוך,כשהמוט נמצא למעלה אין לי את התחושה.
נמוך,הכוונה היא מנח של פרונט סקוואט בערך?

כן הכוונה היא לשבור(internal rotation, המרפקים לא יוצאים החוצה).
בנמוך הכוונה הייתה בתוך כף היד- אם המוט לא בבסיס של שורש כף היד בהתחלה המוט ירגיש חופשי בידיים במשך כל הסט(ילווה הרבה פעמים עם שורש כף יד בפשיטת יתר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית