עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
המידע שנאסף ממחקרים רבים שווה יותר מאנדקוטות של מגיבים פה עם כל הכבוד. גם אני בודק על עצמי ומשתדל לראות מה משפיע באמת,
1+חסר בדיון הזה לינקים לExamine. למי שלא מכיר, יש טבלה שמסכמת את המסקנות של המחקרים, כאשר כל מסקנה מדורגת לפי האמינות וההיקף של המחקרים שהביאו אליה.
מגנזיום, ויטמין D, אומגה 3, קריאטין, קפאין, ויטמין A.
המידע שנאסף ממחקרים רבים שווה יותר מאנדקוטות של מגיבים פה עם כל הכבוד. גם אני בודק על עצמי ומשתדל לראות מה משפיע באמת, אבל קשה מאוד להעריך כשיש כל כך הרבה משתנים כל הזמן כמו זמן, תזונה, מצב רוח, אימון קשה יותר/פחות וכו'. אומגה 3 הוא תוסף שהוא מאוד בקונסנזוס, וגם ויטמין D במדינות מחוץ לישראל. קריאטין הוא תוסף שלפי מה שאני רואה לפחות, אנשים סתם פחדו ממנו אבל ממחקרים עולים רק דברים טובים והוא התוסף הכי מקובל בעולם ההתעמלות. ויטמין A הוא ויטמין חשוב כמו כל ויטמין אחר. אפשר להיות בקלות בחוסר וגם בעודף והוא מסוכן - לכן מומלץ לאכול כבד פעם-פעמיים בשבוע ולא יותר. אם לא אכלת כבד אפשר לתסף בזהירות ולשים לב שלא לעבור את הכמות ויטמין A המומלצת בהרבה. קפאין הוא מעורר עם הרבה יתרונות נלווים וגם קצת חסרונות (התמכרות והתרגלות).
לגבי פרה-וורקאאוט - הבעיה הכי גדולה עם התוספים האלה הוא שהם מפוצצים בכל מני חומרים וויטמינים. אתה לא יודע מה אתה לוקח ולכן עוד יותר קשה לדעת מה משפיע והאם זה טוב.
כאמור, אין לנו ברירה אלא לנסות להעריך על עצמנו, אבל אני מוטה, ואתה מוטה, ואנחנו מושפעים ממראה של אריזות, ממצב רוח, מכל מני היבטים חברתיים והיבטים אחרים שאנחנו לא מודעים אליהם, ולכן זאת דרך דיי גרועה. לכן אני משוכנע שצריך לשלב בין מחקרים לאנקדוטות. אומגה3 או מגנזיום הם לא תוספים, לפחות ממה שידוע לי, שאתה "תרגיש" במובן המיידי. גם אם תיקח אותם שנה ולמעשה חל שינוי, יהיה קשה לך לשים את האצבע על כך ולדעת שזה הגיע מפני שלקחת את התוספים האלה.אתה טועה ובענק, אין תחליף למבחן התוצאה וניסיון אישי.
מחקרים בסה"כ נותנים לך כיוון כללי וכלל אצבע, ניסוי על עצמך הוא הדרך הטובה ביותר לבדוק יעילות מוצר.
כאמור, אין לנו ברירה אלא לנסות להעריך על עצמנו, אבל אני מוטה, ואתה מוטה, ואנחנו מושפעים ממראה של אריזות, ממצב רוח, מכל מני היבטים חברתיים והיבטים אחרים שאנחנו לא מודעים אליהם, ולכן זאת דרך דיי גרועה. לכן אני משוכנע שצריך לשלב בין מחקרים לאנקדוטות. אומגה3 או מגנזיום הם לא תוספים, לפחות ממה שידוע לי, שאתה "תרגיש" במובן המיידי. גם אם תיקח אותם שנה ולמעשה חל שינוי, יהיה קשה לך לשים את האצבע על כך ולדעת שזה הגיע מפני שלקחת את התוספים האלה.
וכל זה לא אומר שלא שווה לך לקחת אותם, ממה שידוע לי יש קונסונזוס מדעי דיי גדול לטובת אומגה3. פשוט שזה לא מסוג הדברים שתדע להרגיש על עצמך.
ועוד איך. מי שמתאמן כבד ולא מרגיש - כנראה שמקבל מספיק מהתזונה, או שבעתיד ירגיש.לגבי מגנזיום אתה תרגיש במיידי