הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מומולץ לקחת מגנזיום??

לכל תוסף יש את היתרון שלו. היתרונות שבמגנזיום הינם -
-מינרל חשוב לגוף.
-עוזר להרפיה של השרירים(מצוין כשיש DOMS מהאימונים).
-מייעל את השינה(כל עוד השימוש נעשה כחצי שעה לפני השינה).

אלה היתרונות שבשימוש מגנזיום. הוא מינרל חשוב ונמכר עבור גרושים על ידי חברות כמו NOW. תעשה את השיקול אם לקנות.
בהנחה והתקציב שלך לתוספים מוגבל, שמור את הכסף לתוספים יעילים יותר ממגנזיום כמו קריאטין/אומגה 3/מולטי ויטמין.
המינון המומלץ הוא 400-500 מ"ג.

• פותח/ת השרשור
לכל תוסף יש את היתרון שלו. היתרונות שבמגנזיום הינם -
-מינרל חשוב לגוף.
-עוזר להרפיה של השרירים(מצוין כשיש DOMS מהאימונים).
-מייעל את השינה(כל עוד השימוש נעשה כחצי שעה לפני השינה).

אלה היתרונות שבשימוש מגנזיום. הוא מינרל חשוב ונמכר עבור גרושים על ידי חברות כמו NOW. תעשה את השיקול אם לקנות.
בהנחה והתקציב שלך לתוספים מוגבל, שמור את הכסף לתוספים יעילים יותר ממגנזיום כמו קריאטין/אומגה 3/מולטי ויטמין.
המינון המומלץ הוא 400-500 מ"ג.
התקציב דיי מוגבר כרגע אני משתמש בקראטין מונו 5 גרם ביום.. ורציתי להוסיף עוד משהו חשבתי על המגנזיום אבל אתה חושב שמולטי ויטמין או אומגה 3 עדיף?? וגם בנוסף אני קונה קפאין לשפר את האימון זה משפיע???

כן. כל עוד אתה מוגבל כספית, שמור את הכסף לתוספים בעלי יתרונות עדיפים יותר כגון מולטי ויטמין ואומגה 3.
קפאין נותן לך אנרגיה לפני אימון. כל קפסולה מכילה 200 מ"ג.
השאלה היא האם יש לך צורך בזה? האם אתה מגיע עייף לאימונים? כל עוד אתה לא מגיע עייף לאימונים וזקוק לאנרגיה, אני לא רואה טעם להשתמש בזה.

• פותח/ת השרשור
כן. כל עוד אתה מוגבל כספית, שמור את הכסף לתוספים בעלי יתרונות עדיפים יותר כגון מולטי ויטמין ואומגה 3.
קפאין נותן לך אנרגיה לפני אימון. כל קפסולה מכילה 200 מ"ג.
השאלה היא האם יש לך צורך בזה? האם אתה מגיע עייף לאימונים? כל עוד אתה לא מגיע עייף לאימונים וזקוק לאנרגיה, אני לא רואה טעם להשתמש בזה.
הייתי משתמש בפרה וורקאוט כמו סי פור ונאו אקספלוד שאיתם האימון שלי היה יותר חזק.. עכשיו זה בעיקר קפה ואמרו לי קפאין יעשה השפעה יותר חזקה שווה להשקיע??

אני לא חובב פרה וורקאוט למיניהן מהסיבה הפשוטה שלא כולם החומרים משפיעים באותו פרק זמן, מה שגורר אחריו לעיתים שימוש כפול במוצר וסיום מהיר יותר(וזה גם ככה מוצר יקר).
לך על קפאין, זול ופשוט.
אפשרי להכין קפה בהתאם לכמות הקפאין שתיקח(200 מ"ג בכדור), כך שאין הבדל אם הקפאין יגיע מכדור או קפה. אני אישית מעדיף כדור.

• פותח/ת השרשור
ס
אני לא חובב פרה וורקאוט למיניהן מהסיבה הפשוטה שלא כולם החומרים משפיעים באותו פרק זמן, מה שגורר אחריו לעיתים שימוש כפול במוצר וסיום מהיר יותר(וזה גם ככה מוצר יקר).
לך על קפאין, זול ופשוט.
אפשרי להכין קפה בהתאם לכמות הקפאין שתיקח(200 מ"ג בכדור), כך שאין הבדל אם הקפאין יגיע מכדור או קפה. אני אישית מעדיף כדור.
סבבה תודה ומתי אני אמור לקחת תכדור ?? כמה זמן לפני אימון

שמור את הכסף לתוספים יעילים יותר ממגנזיום כמו קריאטין/אומגה 3/מולטי ויטמין.
אני חייב לחלוק עליך בזה. לדעתי מגנזיום יותר חשוב מאלה. ויטמינים אפשר בקלות לקבל בכמות מספיקה ממזון, בלי קריאטין אפשר לחיות מצוין, ואומגה 3 עדיין לא מוכח כתוסף כזה מדהים. בלי מגנזיום אחרי אימון כבד, אני הרבה יותר תפוס ונוקשה.

אני חייב לחלוק עליך בזה. לדעתי מגנזיום יותר חשוב מאלה. ויטמינים אפשר בקלות לקבל בכמות מספיקה ממזון, בלי קריאטין אפשר לחיות מצוין, ואומגה 3 עדיין לא מוכח כתוסף כזה מדהים. בלי מגנזיום אחרי אימון כבד, אני הרבה יותר תפוס ונוקשה.
למינונים כמו 5000IU ויטמין D, גרם ויטמין C וכו' לא תגיע מהתזונה(לא שאלה המינונים במולטי, צריך לתסף את אלה ספציפית מהצד אך זו דוגמא). גם למינונים של 10000IU ויטמין A לא תגיע מהתזונה, במיוחד בחיטוב. אני לא רואה איך אדם שבחיטוב מגיע אפילו למינונים חלקים.
קריאטין התוסף הכי זול ויעיל. מה יכול להיות טוב יותר מתוסף שעוזר לעלות במשקלים ולהתאוששות טובה יותר מהאימונים? אין.
אומגה 3 הוא תוסף שבלתי אפשרי להגיע למינונים מומלצים דרך התזונה. מעבר ליתרונות הבריאותיות של התוסף, אומגה 3 עוזרת לדלל את הדם, עוזר נגד דלקות, מסיר פלאק, משפר את סיבולת לב ריאה במהלך פעילות אירובית, וכו'. יש עוד יתרונות רבים שאני כבר לא זוכר. אני בספק אם זה לא תוסף כזה מדהים.
את השאר ניתן לקרוא במאמר בקילוגרם - https://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

לגבי מגנזיום, כל עוד אינך ספורטאי תחרותי, אין טעם להגיע למינונים גבוהים מ400-500 מ"ג לאדם מתאמן ממוצע. מינונים של 400-500 ניתן להשיג בתזונה בקלות על ידי בננות, אגוזים, בשר אדום וכו', שלרוב הם מקורות נפוצים בתזונה היומיומית.
יתרה מזאת, כשהשרירים תפוסים, תמיד אפשר לשים גם קרח שעוזר לא פחות.
אני לא אומר שמגנזיום לא הכרחי, אך הוא פחות עדיף על פני התוספים הנ"ל. במקרה הספציפי שלך יש צורך במגנזיום, אבל זה אתה. אני בספק אם פותח האשכול עובר אימונים מאוד עצימים שמכריחים מגנזיום.

נערך לאחרונה:

מחזק.
זה מאוד אינדיבידואלי, עבורי מגנזיום הכי יעיל.
קריאטין לא עובד עלי.
אומגה 3 לא הבחנתי בשינוי כלשהו בעת/הפסקת צריכה.
כנ"ל לגבי מולטי.

החשיבות והיעילות של מגנזיום מורגשת אצלי באופן ניכר בעת מאמץ ממושך כגון ריצות ארוכות. גם בעת הריצה עצמה (נתפס/לא נתפס) וגם בעת ההתאוששות.

לגבי אימוני משקולות אני מרגיש פחות, אבל עדיין ישנו הבדל משמעותי ביום שאחרי אימון חזק כמו רגליים למשל.
לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי איזה תוסף "יותר יעיל" (אני לא פוסל קריאטין, למרות שמהנסיון שלי מדובר בשיט, אולי על אחרים זה עובד..) הדבר נקבע באופן אינדיבידואלי במבחן התוצאה.
צריך לנסות ולראות. בהצלחה.

מחזק.
זה מאוד אינדיבידואלי, עבורי מגנזיום הכי יעיל.
קריאטין לא עובד עלי.
אומגה 3 לא הבחנתי בשינוי כלשהו בעת/הפסקת צריכה.
כנ"ל לגבי מולטי.
מגנזיום אומרים שעוזר לא מרגיש שום שינוי, כנ"ל מולטי (אולי עושה אותי פחות רעב).
אבל אני לא מבין איך לא הבחנת בשינוי בצריכת אומגה 3, אני אישית מרגיש הרבה יותר רענן וערני (בחיטוב).

מגנזיום אומרים שעוזר לא מרגיש שום שינוי, כנ"ל מולטי (אולי עושה אותי פחות רעב).
אבל אני לא מבין איך לא הבחנת בשינוי בצריכת אומגה 3, אני אישית מרגיש הרבה יותר רענן וערני (בחיטוב).

הגעת למצב שנתפסו לך השרירים?
אם לא, אין רלוונטיות למגנזיום.

לגבי אומגה 3, כמו שכתבתי ההשפעה אינדבידואלית.

למינונים כמו 5000IU ויטמין D, גרם ויטמין C וכו' לא תגיע מהתזונה(לא שאלה המינונים במולטי, צריך לתסף את אלה ספציפית מהצד אך זו דוגמא). גם למינונים של 10000IU ויטמין A לא תגיע מהתזונה, במיוחד בחיטוב. אני לא רואה איך אדם שבחיטוב מגיע אפילו למינונים חלקים.
קריאטין התוסף הכי זול ויעיל. מה יכול להיות טוב יותר מתוסף שעוזר לעלות במשקלים ולהתאוששות טובה יותר מהאימונים? אין.
אומגה 3 הוא תוסף שבלתי אפשרי להגיע למינונים מומלצים דרך התזונה. מעבר ליתרונות הבריאותיות של התוסף, אומגה 3 עוזרת לדלל את הדם, עוזר נגד דלקות, מסיר פלאק, משפר את סיבולת לב ריאה במהלך פעילות אירובית, וכו'. יש עוד יתרונות רבים שאני כבר לא זוכר. אני בספק אם זה לא תוסף כזה מדהים.
את השאר ניתן לקרוא במאמר בקילוגרם - https://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

לגבי מגנזיום, כל עוד אינך ספורטאי תחרותי, אין טעם להגיע למינונים גבוהים מ400-500 מ"ג לאדם מתאמן ממוצע. מינונים של 400-500 ניתן להשיג בתזונה בקלות על ידי בננות, אגוזים, בשר אדום וכו', שלרוב הם מקורות נפוצים בתזונה היומיומית.
יתרה מזאת, כשהשרירים תפוסים, תמיד אפשר לשים גם קרח שעוזר לא פחות.
אני לא אומר שמגנזיום לא הכרחי, אך הוא פחות עדיף על פני התוספים הנ"ל. במקרה הספציפי שלך יש צורך במגנזיום, אבל זה אתה. אני בספק אם פותח האשכול עובר אימונים מאוד עצימים שמכריחים מגנזיום.
אני לא מסכים.
ויטמין D, כמו שרשמת, הוא לא חלק מהמולטי. חייבים לתסף בנפרד.
ויטמין C גם לא, ומינון של גרם נראה לי גבוה בטירוף, ולהשיג 500 מיליגרם מירקות ופירות זה לא בעיה.
ויטמין A - איזה מולטי מכיל כמות כזאת? ולמה בכלל אתה צריך? נראה לי מוגזם מאד.
קריאטין תוסף יעיל - אמנם לא לכולם - אבל הוא עוזר בעיקר בזמן אימון, ולדעתי זה פחות חשוב מההתאוששות שמגנזיום נותן.
אומגה 3 - שוב, לא מדויק, תלוי כמה דגים אתה אוכל, אבל עד כמה שאני יודע הוא עדיין לא מוכח לחלוטין ויותר "נחשד" כתוסף פלא. אשמח אם תתקן אותי.
בקיצור, לדעתי - אחרי אבקת חלבון - מגנזיום יחד עם אבץ ו-ויטמין D הם התוספים הכי חשובים. זה לא אומר שאני מוותר על אומגה 3, או שהייתי מוותר על מולטי אם לא הייתי אוכל ים של ירקות ופירות כל יום, אבל הם קצת פחות חשובים.

רוב המולטי ויטמינים מכילים 10000IU ויטמין A. אדם מתאמן זקוק לכמויות גבוהות של ויטמין C, על היתרונות של הויטמין ניתן כבר לעיין במקום אחר מאחר וזו סטייה מהנושא.
אומגה 3, קריאטין ומולטי נותנים לי הרבה. גם מגנזיום, אבל פחות(אני לא ליפטר).
אז כמו שנאמר כאן, יש אינדיבידואליות בין כל אחד ואחד, ולכן לדון מה יותר יעיל לאדם X/Y זה דיי מיותר.
מהנקודות מבט שלי בכל מה שקשור ליעילות התוסף עבורי, מגנזיום פחות שוב. 😃

הגעת למצב שנתפסו לך השרירים?
אם לא, אין רלוונטיות למגנזיום.

לגבי אומגה 3, כמו שכתבתי ההשפעה אינדבידואלית.
אתה מדבר על דומה או התאוששות כללית?
וקפיצות בשרירים במיוחד בעיניים זה ממש לא נעים בלשון המעטה.

זה אמור בכלל לעשות את זה? לגרום לך להיות עירני?
האמת לא יודע.
זאת הכנסה של עוד מקור של שומן איכותי ובדל פחמימה הרגשתי חזק את המחסור של אומגה 3, יכול להיות פסיכולוגי או שבאמת זה משפיע...

חסר בדיון הזה לינקים לExamine. למי שלא מכיר, יש טבלה שמסכמת את המסקנות של המחקרים, כאשר כל מסקנה מדורגת לפי האמינות וההיקף של המחקרים שהביאו אליה.
מגנזיום, ויטמין D, אומגה 3, קריאטין, קפאין, ויטמין A.
המידע שנאסף ממחקרים רבים שווה יותר מאנדקוטות של מגיבים פה עם כל הכבוד. גם אני בודק על עצמי ומשתדל לראות מה משפיע באמת, אבל קשה מאוד להעריך כשיש כל כך הרבה משתנים כל הזמן כמו זמן, תזונה, מצב רוח, אימון קשה יותר/פחות וכו'. אומגה 3 הוא תוסף שהוא מאוד בקונסנזוס, וגם ויטמין D במדינות מחוץ לישראל. קריאטין הוא תוסף שלפי מה שאני רואה לפחות, אנשים סתם פחדו ממנו אבל ממחקרים עולים רק דברים טובים והוא התוסף הכי מקובל בעולם ההתעמלות. ויטמין A הוא ויטמין חשוב כמו כל ויטמין אחר. אפשר להיות בקלות בחוסר וגם בעודף והוא מסוכן - לכן מומלץ לאכול כבד פעם-פעמיים בשבוע ולא יותר. אם לא אכלת כבד אפשר לתסף בזהירות ולשים לב שלא לעבור את הכמות ויטמין A המומלצת בהרבה. קפאין הוא מעורר עם הרבה יתרונות נלווים וגם קצת חסרונות (התמכרות והתרגלות).
לגבי פרה-וורקאאוט - הבעיה הכי גדולה עם התוספים האלה הוא שהם מפוצצים בכל מני חומרים וויטמינים. אתה לא יודע מה אתה לוקח ולכן עוד יותר קשה לדעת מה משפיע והאם זה טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית