הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט לשיפור כאבי גב מבלט דיסק

itay301

משתמש פעיל
948
4
נק' מוניטין:
244
948
4
G-max
היי ,
לפני כשנתיים וקצת נפצעתי בגב תחתון ורוב הסיכויים שזה היה בגלל דדליפט כבד עם טכניקה לקויה ,

אחרי תקופה ארוכה של כאב בגב תחתון צד ימין שעדיין חוזר מדיי פעם אבל הרבה פחות גרוע ממה שהיה בהתחלה - עשיתי טיפולי פיזיוטרפיה וכל מיני תרגילים
אני רוצה לחזור לעשות דדליפט כדי לחזק את האזור של הגב תחתון שהכאב יעלם לגמריי
מצד שני הבלט עדיין קיים ובנוסף יש לי סטייה קלה בעמוד השידרה ,
השאלה אם כדאי לעשות דדליפט בינוני ל-8-10 חזרות כדי לחזק אותו או שעדיף להמנע ?

היי ,
לפני כשנתיים וקצת נפצעתי בגב תחתון ורוב הסיכויים שזה היה בגלל דדליפט כבד עם טכניקה לקויה ,

אחרי תקופה ארוכה של כאב בגב תחתון צד ימין שעדיין חוזר מדיי פעם אבל הרבה פחות גרוע ממה שהיה בהתחלה - עשיתי טיפולי פיזיוטרפיה וכל מיני תרגילים
אני רוצה לחזור לעשות דדליפט כדי לחזק את האזור של הגב תחתון שהכאב יעלם לגמריי
מצד שני הבלט עדיין קיים ובנוסף יש לי סטייה קלה בעמוד השידרה ,
השאלה אם כדאי לעשות דדליפט בינוני ל-8-10 חזרות כדי לחזק אותו או שעדיף להמנע ?

אתה יכול לעשות כל תרגיל שתרצה , כולל דדליפט , אבל רצוי שזה לא יגרום לכאב ( לא בזמן האימון , ולא אחרי ).
אני הייתי מתחיל עם משקל נמוך , וטווח חזרות מעט יותר גבוה ממה שהיית רגיל.

אני יכול להמליץ להתחיל קודם ב bor וסטיף דדליפט כדי לתרגל את החזקת הגב לפני המעבר לדדליפט

חתירה זה תרגיל שקשה מאד לא לרמות בו, ולבנאדם עם גב פגוע זה יכול להיות אסון.

למה זה אסון להקפיץ משקל של 100 קילו בתנועה חדה של הגב התחתון כשיש לך בלט/פריצת דיסק? אתה שואל ברצינות?

א. מה זה אומר "להקפיץ"?
ב. מי אמר שזה צריך להיות 100 קילו?
ג. מה בעיניך המשמעות של בלט/פריצת דיסק , ואיך זה אמור להגביל מישהו באימון?

א. להקפיץ חתירה זה אומר למשוך המשקל לא רק עם הרחב גבי והידיים אלא לעשות תנועה משמעותית בעמוד השדרה.
ב. כי כשאנשים מתאמנים הם מגיעים למשקלי עבודה כאלה. גם ב-60 קילו הקפצה יכולה להזיק.
ג. לשמור על טכניקה מושלמת, או קרובה לזה. מה שאי אפשר בחתירה.

א. להקפיץ חתירה זה אומר למשוך המשקל לא רק עם הרחב גבי והידיים אלא לעשות תנועה משמעותית בעמוד השדרה.
ב. כי כשאנשים מתאמנים הם מגיעים למשקלי עבודה כאלה. גם ב-60 קילו הקפצה יכולה להזיק.
ג. לשמור על טכניקה מושלמת, או קרובה לזה. מה שאי אפשר בחתירה.

בהתייחס לסעיפים ב' ו ג' :
א. ההמלצה של חנן היא על תרגיל , לא על משקל עבודה. אני , כאמור , המלצתי על התחלה שם משקל קל. אפילו מוט ריק זאת אופציה.
ב. מה זאת טכניקה "מושלמת"? ומה קורה למי שלא שומר עליה?

אוקיי, בוא נמשיך במעגלים. טכניקה מושלמת בחתירה זה לא להקפיץ.

כלומר , "טכניקה מושלמת" היא לא לעשות תנועת Extension בעמוד השדרה בזמן הביצוע , ולשמור על מנח ניטרלי?

במקרה של חתירה, כן. פשיטה עם משקל כבד מהרצפה לא תהיה תנועה עדינה והדרגתית אלא ברוטאלית.

במקרה של חתירה, כן. פשיטה עם משקל כבד מהרצפה לא תהיה תנועה עדינה והדרגתית אלא ברוטאלית.

או קיי , ובוא נגיד ( למרות ששוב אתה מתעקש על "משקל כבד" על אף שהסכמנו שכרגע ההמלצה היא למשקל קל ) שהתנועה הזאת לא גורמת לו לכאב ( סתם לצורך הדיון ).
מה ה"אסון" שהזכרת שיכול לקרות?

אוקיי, אז אם הוא ירים מוט ריק - לא יקרה כלום!! אוקיי??
נמאס לי מההטרלה.

אוקיי, אז אם הוא ירים מוט ריק - לא יקרה כלום!! אוקיי??
נמאס לי מההטרלה.

הבנתי , אז מ"אסון" עברנו ל"לא יקרה כלום". סבבה , אפשר להירגע.
בכל אופן , הנקודה בכל ה"הטרלה" זה שבלט/פריצת דיסק לא אומר שום דבר לגבי האימון. יתכן שלך יש בלט/פריצת דיסק וזה לא גורם לך לשום סימפטום. אני מניח שאם היית מגלה ב MRI מקרי שיש לך את הנ"ל , לא היית מפסיק לעשות BOR או להרים כבד.
האינדיקציה העיקרית בהחלטה על ביצוע תרגיל בזמן פציעה כמו שמוצגת כאן היא בעיקר מידת הכאב שהתרגיל גורם. שיקול ביומכני יבוא רק אחרי.

חחחח בטח שעברנו ללא יקרה כלום. כי אתה ממליץ לו לעשות חתירה עם מוט של מטאטא. וכשהוא יתחיל חס ושלום לעלות משקלים, ויגיע לעשרות של קילוגרמים, מה אז?? הוא יסמוך על זה שאם הוא לא מרגיש כאב, הכל בסדר?? יופי של המלצה!

מה זה MRI מקרי?? הוא אמר שהוא עם כאבים במשך שנה וחצי!!

חחחח בטח שעברנו ללא יקרה כלום. כי אתה ממליץ לו לעשות חתירה עם מוט של מטאטא. וכשהוא יתחיל חס ושלום לעלות משקלים, ויגיע לעשרות של קילוגרמים, מה אז?? הוא יסמוך על זה שאם הוא לא מרגיש כאב, הכל בסדר?? יופי של המלצה!

מה זה MRI מקרי?? הוא אמר שהוא עם כאבים במשך שנה וחצי!!

"אתה ממליץ לו לעשות חתירה עם מוט של מטאטא"
המלצתי על להתחיל עם משקל קל. זה יכול להיות מוט ריק ויכול להיות יותר . אני לא יודע מה משקלי העבודה שלו , ומה זה "קל" בשבילו.

"כשהוא יתחיל חס ושלום לעלות משקלים, ויגיע לעשרות של קילוגרמים, מה אז?? הוא יסמוך על זה שאם הוא לא מרגיש כאב, הכל בסדר?? יופי של המלצה!"

כן , זה בדיוק מה ששאלתי אותך - "מה אז??"
אני לא מדבר כאן על טכניקה של תרגיל . אם הטכניקה שלו לא טובה , אז צריך לתקן אותה ללא קשר. לעומת זאת , אם הוא עושה "הקפצה" בתרגול הרגיל שלו , וטכנית זה בסדר , אז אין לי שום בעיה שהוא יעשה את זה בשלבי ההחלמה.

"מה זה MRI מקרי?? הוא אמר שהוא עם כאבים במשך שנה וחצי!!"
נו אז? איך זה קשור?
ההגיון שלך זה כאב שנה וחצי + פריצת דיסק ב MRI = חייב טכניקה מושלמת.
ואני שואל אותך האם אין כאב שנה וחצי + פריצת דיסק ב MRI = אפשר לעשות מה שבא לי ?

המלצתי על להתחיל עם משקל קל. זה יכול להיות מוט ריק ויכול להיות יותר . אני לא יודע מה משקלי העבודה שלו , ומה זה "קל" בשבילו.
ובסוף הוא גם יגיע למשקל כבד בשבילו. אם אתה מתעקש על מוט ריק - במוט ריק לא יקרה שום דבר רע בחתירה.
וגם שום דבר טוב.

כן , זה בדיוק מה ששאלתי אותך - "מה אז??"
אני לא מדבר כאן על טכניקה של תרגיל . אם הטכניקה שלו לא טובה , אז צריך לתקן אותה ללא קשר. לעומת זאת , אם הוא עושה "הקפצה" בתרגול הרגיל שלו , וטכנית זה בסדר , אז אין לי שום בעיה שהוא יעשה את זה בשלבי ההחלמה.
גב בריא יותר סלחן לטכניקה רעה ולתנועות חדות. זה באמת משהו שצריך להתעכב עליו?

נו אז? איך זה קשור?
ההגיון שלך זה כאב שנה וחצי + פריצת דיסק ב MRI = חייב טכניקה מושלמת.
ואני שואל אותך האם אין כאב שנה וחצי + פריצת דיסק ב MRI = אפשר לעשות מה שבא לי ?
אז עכשיו אתה עובר למקרים היפותטיים?

טוב , זה לא מתקדם לשום מקום. אז אני אסכם את דעתי וזהו.

"ובסוף הוא גם יגיע למשקל כבד בשבילו. אם אתה מתעקש על מוט ריק - במוט ריק לא יקרה שום דבר רע בחתירה.
וגם שום דבר טוב."

נכון , "בסוף". ברור שזאת המטרה. אבל כרגע הוא יכול להתחיל ממשקל קל. מה הבעיה להבין את זה? הוא יתחיל מקל ויעלה במשקלים בהדרגה כשהכאב לא מגביל אותו. שוב , כמובן שרק אם טכנית התרגיל מבוצע טוב. ללא קשר לפציעה שלו.

גב בריא יותר סלחן לטכניקה רעה ולתנועות חדות. זה באמת משהו שצריך להתעכב עליו?

כן , זה אפילו מהותי להתעכב. אתה צודק שרצוי לבצע פחות תנועות "ברוטליות"/מתפרצות בשלב הראשוני , אבל אם הוא מבצע את התנועות הנ"ל ללא כאב , אין מניעה מלבצע אותן. סביר להניח ששום "אסון" לא יקרה , ועמוד השדרה שלו לא ישבר.

"אז עכשיו אתה עובר למקרים היפותטיים?"
זה לא כזה היפוטתי. ל 30-40% מהאוכלוסיה יש פתולוגיות דיסקוגניות כלשהן שאפשר להדגים ב MRI. אולי אפילו לך. זה שיש בלט/פריצת דיסק לא אומר שמספיק תנועה אחת לא נכונה ו"אסון" יקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית