הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח אחרי פרס

BulkBulk

משתמש מתחיל
31
0
נק' מוניטין:
6
31
0
GO ACTIVE אשדוד
אני עושה את תכנית FBW מקילוגרם
ורציתי לשאול אם אפשר לעשות את הפרס לפני המתח, הסדר המקורי אמור להיות ככה:

סקוואט כנגד מוט
בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט
מתח בתוספת משקל
בעמידה לחיצת כתפיים כנגד מוט באחיזה רחבה (פרס)
בשכיבה פשיטת מרפקים כנגד מוט W
בעמידה כפיפת מרפקים כנגד מוט
כפיפת גו במכונה ייעודית

אני רוצה לעשות את הפרס לפני המתח בגלל שככה יוצא אני עושה 9 סטים רצופים בראק ואני לא
צריך ללכת לעשות מתח ואז לחכות שהראק יתפנה שוב, עשיתי את החילוף הזה באימון והמתח היה על הפנים
זה בגלל החילוף או רק פסיכולוגי?, חשוב לציין שזה הפעם הראשונה שאני עושה תכנית למסת שריר ואני לא רגיל
למנוחות קצרות בין הסטים יש לזה קשר?

כל תרגיל רציני מעייף, לכן המתח קצת יסבול מזה, אבל לא בצורה רצינית.
מה שאמור לסבול יותר זה הפרס, כי אם תעשה אותו מיד אחרי הבנץ', יהיו יותר מדי שרירים משותפים שלא יקבלו את המנוחה שהיו מקבלים בזמן המתח. לכן אל תחליף.

חוץ מזה, למה אתה עושה מנוחות קצרות בין הסטים? מי אמר שזה דבר שבונה מסת שריר?

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה, אז יש זמן ממולץ לחכות בין הסטים או פשוט לחכות עד שאני מרגיש שהתאוששתי
סופר סט של סקוואט ומתח נשמע טוב?

תודה על התשובה, אז יש זמן ממולץ לחכות בין הסטים או פשוט לחכות עד שאני מרגיש שהתאוששתי
תלוי במה, בתרגילי בסיס כמו סקוואט ודדליפט עושים 3-5 דקות של הפסקה בין סטים עצימים (לא חימום או בפירמידה עולה), בתרגילי עזר פחות, בין דקה לשתיים. אתה צריך להגיע מוכן לסט, זה מה שחשוב.
סופר סט של סקוואט ומתח נשמע טוב?
סופר סטים נועדו לחסוך בזמן על חשבון התאוששות. בעיני זה לא דבר טוב, אחרי סקוואט איך אפשר להקצות אנרגיה למשהו פרט לנשימה ופעימות לב?

למה זה יתרום אם המטרה שלי זה לעלות במסת שריר?

עבודה עצימה בתרגילי הבסיס תתרום לעלייה במשקלים ועלייה במשקלים תורמת לעלייה במסה.
מספר חזרות של 10-12 בנפח גבוה לא יתרום לעלייה במסה ותיתקע מאוד מהר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית