הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מחפש תכנית אימונים שתשלב בין AB ליום תרגילים מורכבים ארוך

idanhelfgot

משתמש מתחיל
35
3
נק' מוניטין:
-15
35
3
מתאמן כבר שנה בערך עם AB ורוצה לשלב גם יום אחד שאני יעשה אימון של תרגילים מורכבים כמו סקווט עם איזה 6 7 סטים שלו + דדליפט 6 7 סטים + בנץ 6 - 7 סטים
יש למישהו איזה קישור לתת לי אני מחפש כבר שעה באינרטנט משהו כזה.. אני לא רוצה לעבור לתכנית של רפטו אני רוצה להשאר בAB רק לנסות יום עם תרגילים מורכבים עם הרבה סטים (אפילו יומיים)

פשוט תשלב אותם. בנץ׳ פרס ופרס באימון A(חזה,כתפיים ויד אחורית). דדליפט וסקוואט באימון B. אין צורך בכל כך הרבה סטים לתרגילים המורכבים, פשוט תדאג לעבוד כבד איתם, 4 סטים גם יספיקו.

שלום,
סקוואט, דדליפט ובנץ הם שלושת התרגילים החשובים ביותר לפיתוח כוח שיעזור בטווח הארוך למטרות היפרטרופיה (גדילת השריר)

לשלב אותם בתכנית היפרטרופיה לדעתי מיותר (פרט לסקוואט),
אך כן חשוב לבצע אותם.

לכן ממליצים ל *מתאמנים מתחילים SS,
SS בעיקרון נותנת לך כוח בסיס חשוב לטווח הארוך, חשוב מאוד למצות SS מכיוון שאתה מתקדם במשקלים(כוח) משמעותית מאימון לאימון.
לאחר SS למטרת היפרטרופיה עושים פיצול כלשהו, אידיאלי לעשות AB.

*מתאמן מתחיל - מתאמן שמסוגל להתקדם במשקלים מאימון לאימון.
אגב למתאמן מתחיל לוקח כ3 חודשים לסיים SS

• פותח/ת השרשור
השאלה אם כדאי לי לעבור ל SS ? אני לא מתאמן מתחיל.. פשוט רוצה לשנות להעלות את העומס ... פשוט אני חושב שאני אתמקד בתרגילים האלו בכדי להרים שם את המשקלים וכך לעבוד יותר קשה כמו שאמר טל. אגב תודה רבה

השאלה אם כדאי לי לעבור ל SS ? אני לא מתאמן מתחיל.. פשוט רוצה לשנות להעלות את העומס ... פשוט אני חושב שאני אתמקד בתרגילים האלו בכדי להרים שם את המשקלים וכך לעבוד יותר קשה כמו שאמר טל. אגב תודה רבה
אם אתה מצליח לעלות משקלים 3-2 פעמים לשבוע בSS אתה מתאמן מתחיל, לדעתי תמצה SS ותחזור לAB אתה תרגיש משמעותית יותר חזק והכוח הזה יעזור לך בבניית המסה לטווח הארוך ב AB.

עריכה:
בAB לא תצטרך דד ובנץ, סקוואט לדעתי כן

אם אתה מצליח לעלות משקלים 3-2 פעמים לשבוע בSS אתה מתאמן מתחיל, לדעתי תמצה SS ותחזור לAB אתה תרגיש משמעותית יותר חזק והכוח הזה יעזור לך בבניית המסה לטווח הארוך ב AB.

עריכה:
בAB לא תצטרך דד ובנץ, סקוואט לדעתי כן

אני אשמח לדעת למה לדעתך הוא לא יצתרך בAB תוכנית למטרת היפרתרופיה דדליפט ובנץ'

עניין של גישה..
לדעתי קודם כל אין פה מקום להשוואה כי בתור מתאמן מתחיל עדיף לו לעשות SS או וריאציה דומה כי רוב המתחילים שאני מכיר פשוט מכניסים נפח גדול מידי לא עולים במשקלים מפסיקים לגדול אחרי תקופה ולא מנצלים את הפוטנציאל שלהם.
SS תתן לו את הפוש ההתחלתי ובנוסף את הידע על המורכבים וצורת אימונים ותזונה והתקדמות, זה יתן לו בסיס טוב להתפתח לאן שירצה.

עניין של גישה..
לדעתי קודם כל אין פה מקום להשוואה כי בתור מתאמן מתחיל עדיף לו לעשות SS או וריאציה דומה כי רוב המתחילים שאני מכיר פשוט מכניסים נפח גדול מידי לא עולים במשקלים מפסיקים לגדול אחרי תקופה ולא מנצלים את הפוטנציאל שלהם.
SS תתן לו את הפוש ההתחלתי ובנוסף את הידע על המורכבים וצורת אימונים ותזונה והתקדמות, זה יתן לו בסיס טוב להתפתח לאן שירצה.
אתה אומר לDarkMatter שזה עניין של גישה..?
זה בדיוק מה שהוא אמר רק במילים אחרות

אתה אומר לDarkMatter שזה עניין של גישה..?
זה בדיוק מה שהוא אמר רק במילים אחרות

מה שאני אומר זה שאני מכיר אנשים שהגיעו לתוצאות מאד יפות גם בלי לעשות סקוואט או דדליפט באיזשהו שלב.
מנגד אני רואה על הרבה חברים שלי למשל שמתאמנים סדר גודל של 4 שנים אפילו 5 ובחודשיים של SS הגעתי לתוצאות יותר טובות. (משקלים על המוט, משקל גוף, מסת שריר אפילו היקף יד שהם משקיעים בה כ"כ הרבה) לא כי אני איזה פלא גנטי. נטו בגלל שהם בזבזו את הזמן על אימונים לא מתוכננים, תזונה לא טובה, הפסקות וכדומה..
אז נכון שכשאתה מתחיל אתה מתקדם יותר מהר אבל התוכנית מוכיחה את עצמה כל פעם מחדש.

לרוב המתאמנים המתחילים אין את הידע כדי לבנות לעצמם תוכנית טובה. לבנות גרף התקדמות במשקלים. תזונה. להבין מה משפיע עליהם יותר טוב. ככה שבתור מתחיל אני חושב שכדאי לעשות SS או לפחות וריאציה דומה ולדעתי לא לעשות את התרגילים האלה כשאתה מתחיל זה פשוט לירות לעצמך ברגל.. אתה סתם תפגע בהתקדמות שלך ותבזבז את הזמן.

מה שאני אומר זה שאני מכיר אנשים שהגיעו לתוצאות מאד יפות גם בלי לעשות סקוואט או דדליפט באיזשהו שלב.
מנגד אני רואה על הרבה חברים שלי למשל שמתאמנים סדר גודל של 4 שנים אפילו 5 ובחודשיים של SS הגעתי לתוצאות יותר טובות. (משקלים על המוט, משקל גוף, מסת שריר אפילו היקף יד שהם משקיעים בה כ"כ הרבה) לא כי אני איזה פלא גנטי. נטו בגלל שהם בזבזו את הזמן על אימונים לא מתוכננים, תזונה לא טובה, הפסקות וכדומה..
אז נכון שכשאתה מתחיל אתה מתקדם יותר מהר אבל התוכנית מוכיחה את עצמה כל פעם מחדש.

לרוב המתאמנים המתחילים אין את הידע כדי לבנות לעצמם תוכנית טובה. לבנות גרף התקדמות במשקלים. תזונה. להבין מה משפיע עליהם יותר טוב. ככה שבתור מתחיל אני חושב שכדאי לעשות SS או לפחות וריאציה דומה ולדעתי לא לעשות את התרגילים האלה כשאתה מתחיל זה פשוט לירות לעצמך ברגל.. אתה סתם תפגע בהתקדמות שלך ותבזבז את הזמן.

עניין של גישה..
למה אתה מתכוון שאתה אומר, עניין של גישה?

לא פסלתי את מה שאתה אומר ואני מסכים עם דעתך..
אתה המשכת את דבריי מההודעה הראשונה שלי..

האמת שלא קראתי את התגובה הראשונה שלך. מה שמשך לי את העין זה הקטע שאמרת שאפשר לוותר עליהם.
לגבי הSS אני מסכים איתך אבל אני עדיין לא רואה איך אפשר להמליץ למישהו שלא פצוע או משהו כזה לוותר על תרגילים כמו בנץ' ודדליפט.
זה שיש אנשים שגדלו יפה בלי זה לא אומר שיהיה נכון לוותר על זה.

האמת שלא קראתי את התגובה הראשונה שלך. מה שמשך לי את העין זה הקטע שאמרת שאפשר לוותר עליהם.
לגבי הSS אני מסכים איתך אבל אני עדיין לא רואה איך אפשר להמליץ למישהו שלא פצוע או משהו כזה לוותר על תרגילים כמו בנץ' ודדליפט.
זה שיש אנשים שגדלו יפה בלי זה לא אומר שיהיה נכון לוותר על זה.
בנץ ודדליפט הם יותר תנועות של פאוורליפטינג..

בבילדינג אתה מבודד שרירים
עדיף להם במקום בנץ לעשות תנועות אחרות שיתנו להם יותר היפרטרופיה בחזה כמו קרוסאובר או פרפר עם דאמבלים וכל השטויות האלה..
ובמקום דדליפט עדיף להם לתת לגב חתירות, מתח ולגב התחתון פשיטות גו או ראק פולס..

עריכה:
בנץ ודדליפט חשובים לבניית כוח בסיס בSS ואחרי שבילדר ממצה SS אין לו יותר מה להתעסק בתנועות האלה לדעתי..

בנץ ודדליפט הם יותר תנועות של פאוורליפטינג..

בבילדינג אתה מבודד שרירים
עדיף להם במקום בנץ לעשות תנועות אחרות שיתנו להם יותר היפרטרופיה בחזה כמו קרוסאובר או פרפר עם דאמבלים וכל השטויות האלה..
ובמקום דדליפט עדיף להם לתת לגב חתירות, מתח ולגב התחתון פשיטות גו או ראק פולס..

עריכה:
בנץ ודדליפט חשובים לבניית כוח בסיס בSS ואחרי שבילדר ממצה SS אין לו יותר מה להתעסק בתנועות האלה לדעתי..
אם ככה אז למה אתה חושב שצריך סקוואט למטרת בילדינג ולא פשיטת/כפיפת ברכיים ועוד משהו מבודד לישבן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית