הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיזוק שוקה קדמית - שברי מאמץ חוזרים

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647
אהלן.
אני סובל משברי מאמץ חוזרים כבר יותר משנה. זה הגיע בעבר למצב שבו בקושי יכולתי ללכת ולכאבים חזקים גם בעת מנוחה ושינה. נגרם מעומס יתר פתאומי משום שהתגייסתי עם כושר קרבי גרוע, ומתוך רצון להשתפר, העמסתי על עצמי הרבה יותר, גם כשיצאתי שבת בטירונות רצתי בבית, בשבתות שסגרתי עשיתי לעצמי מד"סים בנוסף לכל המד"סים שעשו לכולם. תוסיפו לזה גירעון קלורי עצום (ירדתי בערך 10 קילו בטירונות) ועודף משקל קליל.

עד היום אני מרגיש כאבים קלים בעצם השוקית אחרי אינטרוולים או ריצה עצימה.
כרגע אני בחיטוב קל, ובמהלך אירובי (הליכה מהירה והליכה בשיפוע) אני מרגיש את שריר השוקה הקדמית נשרף. אני מניח שחולשה בשריר הזה לא מוסיפה להחלמה שלי.

אשמח לקבל תרגילים לחיזוק השוקה הקדמית מבחינת כוח וסיבולת. אני מרגיש שכל שאר שרירי הפלג הגוף התחתון חזקים בהרבה מהשוקה הקדמית ושזו הסיבה ששברי המאמץ חוזרים גם לאחר מנוחה מוחלטת מאירובי למשך כמה חודשים (ובמקביל, עבודה על שרירי הרגליים).
תודה מראש.

אין קשר בין הדברים. שברי מאמץ נובעים מ:
1. סרגל מאמצים עצים מדי
2. התאוששות בעייתית, שינה, תזונה וכד'
3. בעיות טכניקה לדוגמא נחיתה על העקב ומנח של הרגל בפלקס
4. בעיות פיזיולוגיות כמו קריסה של הרגל

חשוב להכיר כי בחלק מהמקרים הבעיה היא לא שין ספליט אלא לחץ של השריר על המעטפת שלו.
במקרה כזה כדאי לעשות מתיחות ועיסוי לשוק
אם זה משהו שלא עובר לאורך זמן, צריך לבדוק את 'תסמונת המדור'

• פותח/ת השרשור
אין קשר בין הדברים. שברי מאמץ נובעים מ:
1. סרגל מאמצים עצים מדי
2. התאוששות בעייתית, שינה, תזונה וכד'
3. בעיות טכניקה לדוגמא נחיתה על העקב ומנח של הרגל בפלקס
4. בעיות פיזיולוגיות כמו קריסה של הרגל

חשוב להכיר כי בחלק מהמקרים הבעיה היא לא שין ספליט אלא לחץ של השריר על המעטפת שלו.
במקרה כזה כדאי לעשות מתיחות ועיסוי לשוק
אם זה משהו שלא עובר לאורך זמן, צריך לבדוק את 'תסמונת המדור'
נאמר לי על ידי אורתופד שגם שרירים חלשים באזור עלולים להעביר את רוב העומס אל העצם. זה נכנס תחת סרגל מאמצים עצים מדי, משום ששרירי הרגל לא יכולים להתחזק/לנוח כתוצאה מעומס גדול מדי.
בכל מקרה, אשמח לתרגילים בהם ניתן לעבוד על השוקה הקדמית, כי באירובי זה בעיקר השריר שמגביל אותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית