הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפים ועזרה לשלב אחרון בחיטוב

אליה

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
שלום לכולם
אני נמצאת בשלב האחרון של החיטוב, ותקועה כבר הרבה זמן על אותו משקל. הבנתי שזה שלב שהרבה נתקעים ומתייאשים בו, ואשמח אם יש כאן אנשים שהצליחו להגיע למטרה הסופית שלהם ויוכלו לתת לי טיפים ולעזור.

גובהי 161, אני שוקלת בין 56-55 (תלוי עם או בלי פחמימות) ומנסה כבר כמה חודשים לרדת מהמשקל הזה.
כרגע אני אוכלת 1200 קלוריות ליום ועושה אירובי של 200-250 דק' בשבוע במהירות ממוצעת 7.5-8. מתאמנת גם כח 2-3 פעמים בשבוע. העמסה פעם בשבוע של עוד 800 קל' גג.

ניסיתי דיאטה דלת-פחמימות, זה הוריד אותי ל55 ואח"כ נתקעתי 3 שבועות והפסקתי עם הדל-פחמימה כי גם ככה זה קשה, בטח כשלא רואים תוצאות.

אני קצת מיואשת, אין לי בעיה להוריד את כמות הקלוריות, אני יכולה להסתדר בקלות גם עם 1000 קל' ביום, העניין הוא שאני חוששת שזה דווקא יעצור את הירידה כי הגוף ייכנס לסטרס.

המליצו לי לעשות אינטרוולים במקום אירובי רגיל, והשבוע אני אתחיל בכך.

השאלה היא אם יש לכם המלצות נוספות - שלא כוללות "אל תאכלי כלום ואל תעשי העמסה אף פעם" כי פסיכולוגית אי אפשר לעמוד בזה...

אם יש כאן מישהו/מישהי שהיה במצב דומה לשלי והצליחה לרדת את ה4-5 ק"ג האחרונים שמציקים לה, אני ממש אשמח לטיפים בעניין.

תודה רבה,
אליה

בהנחה שאת חטובה בריאה, כלומר שיש לך מסת שריר נאה (ואת לא סתם רזה עם אחוז שומן נמוך), אז חשבת אולי שהגוף שלך מנסה לאותת לך ש-"זהו, נגמר, זה המשקל התקין שלי, שאינו אני מסוגל לחיות, בהתאם לאורח החיים שלך"?

@מרטין @Tom @Moshe

• פותח/ת השרשור
אין לי מסת שריר נאה... יש לי 30 % שומן

אין לי מסת שריר נאה... יש לי 30 % שומן

תמונה שתעלי לכאן תוכל לעזור מאוד.

בכל אופן, לאור דברייך, על אחת כמה וכמה שאת בוחרת במסלול לא נכון.
ראשית, את צריכה להעלות מסת שריר (=עלייה במשקל).

אני לא מייעץ לך כיצד לעשות את כל זה, אבל, כמו שתוכלי לקרוא בשרשורים אחרים, הדרך לשם לא קלה ותאלצי לעשות סוויטצ' בצורת המחשבה וע"י מאמין "שלך

• פותח/ת השרשור
אני לא מבינה מה הקשר-
אני יכולה לשמר את מסת השריר הקיימת ובמקביל להוריד אחוזי שומן, לא?
דיאטה שמטרתה לעזור לי להוריד 3 ק"ג שומן ובמקביל לשמור מסת שריר או מקסימום להוריד קצת ממנה לא יכולה לעזור פה?

אני לא מבינה מה הקשר-
אני יכולה לשמר את מסת השריר הקיימת ובמקביל להוריד אחוזי שומן, לא?
דיאטה שמטרתה לעזור לי להוריד 3 ק"ג שומן ובמקביל לשמור מסת שריר או מקסימום להוריד קצת ממנה לא יכולה לעזור פה?

לא. זה קשה מאוד להוריד אחוז שומן ולשמר מסת שריר.
מה גם שבסופו של דבר, תשארי רזה ולא חטובה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מחפשת להיות דוגמנית ספורט
אין לי בעיה להיות רזה ולא מאד חטובה, זה לא פחות יפה בעיניי...

מציע לנטוש את השיטה הקלורית לטובת פליאו

מציע לנטוש את השיטה הקלורית לטובת פליאו
כי פליאו לא מתבסס על קלוריות.... מעניין.
אצל שומרי משקל סופרים נקודות, אצל הפליאוליסטים סופרים אנשי מערות. בסופו של דבר כולם סופרים, באופן ישיר או עקיף. ובמיוחד מוקדש בשבילך כי פרסמתי את זה היום במקום אחר:
http://theconversation.com/the-palaeolithic-diet-and-the-unprovable-links-to-our-past-34605

לאליה, כמו שהגבתי בייעוץ אישי, הגרעון הקלורי לא מספיק גבוה בשלב זה של החיטוב. או שתעלי עצימות או שתעלי את מספר הדקות שאת עושה בשבוע, לצערי אין כאן קסמים אחרים שאפשר לייעץ בנושא.

כי פליאו לא מתבסס על קלוריות.... מעניין.
אצל שומרי משקל סופרים נקודות, אצל הפליאוליסטים סופרים אנשי מערות. בסופו של דבר כולם סופרים, באופן ישיר או עקיף. ובמיוחד מוקדש בשבילך כי פרסמתי את זה היום במקום אחר:
http://theconversation.com/the-palaeolithic-diet-and-the-unprovable-links-to-our-past-34605

לאליה, כמו שהגבתי בייעוץ אישי, הגרעון הקלורי לא מספיק גבוה בשלב זה של החיטוב. או שתעלי עצימות או שתעלי את מספר הדקות שאת עושה בשבוע, לצערי אין כאן קסמים אחרים שאפשר לייעץ בנושא.

אחד העקרונות בפליאו זה לא לספור קלוריות.אני לא יודע איזה קבוצה אתה מכיר באמת בלי להתנשא,אבל ב"פליאו -הגרסא הלא מצונזרת" אף אחד לא סופר קלוריות וכך גם מי שיוצא משם וטיפה מטיף לחברים שלו לגבי זה ..וזה עובד
אני אגיד לך על מה זה מבוסס : סופרים רק ערכים של חלבון,שומן ,ופחמימה.

אחד העקרונות בפליאו זה לא לספור קלוריות.אני לא יודע איזה קבוצה אתה מכיר באמת בלי להתנשא,אבל ב"פליאו -הגרסא הלא מצונזרת" אף אחד לא סופר קלוריות וכך גם מי שיוצא משם וטיפה מטיף לחברים שלו לגבי זה ..וזה עובד
אני אגיד לך על מה זה מבוסס : סופרים רק ערכים של חלבון,שומן ,ופחמימה.
באמת שאני לא מבין לאן אתה חותר?... פליאו אינו החוק הרביעי של התרמודינמיקה. תספור קלוריות או לא, בסופו של יום בכדי להביא לשריפת שומן לאורך זמן תצטרך לשהות בגירעון קלורי.

באמת שאני לא מבין לאן אתה חותר?... פליאו אינו החוק הרביעי של התרמודינמיקה. תספור קלוריות או לא, בסופו של יום בכדי להביא לשריפת שומן לאורך זמן תצטרך לשהות בגירעון קלורי.
אז לפי פליאו זה פשוט לא קיים :
http://www.gnolls.org/3374/there-is-no-such-thing-as-a-calorie-to-your-body/ אני יודע שאתה לא תטרח להכנס אבל הנה האנטיתזה לשיטה הקלורית

אז לפי פליאו זה פשוט לא קיים :
http://www.gnolls.org/3374/there-is-no-such-thing-as-a-calorie-to-your-body/ אני יודע שאתה לא תטרח להכנס אבל הנה האנטיתזה לשיטה הקלורית
additional protein will still be converted to glucose, burned for energy, or excreted, no matter how high its quality
פה הפסקתי לקרוא.
קצת אירוני שהוא כותב את זה לפני:
And while space does not permit a full exploration of all the possible fates of an ingested “calorie” (it’s called a “biochemistry textbook”),
ובו זמנית הוא זה שצריך ללכת לקרוא קצת את הספר ביוכימיה שהוא המליץ עליו. קראתי ולא ראיתי שום רפרנס, הרבה ברברת והמון אי דיוקים או השמטה וסילוף של תהליכים מטבולים כמו הנ"ל. ככה מנסים להרשים אנשים שלא באמת מבינים את התהליכים הפיזיולוגים לעומק ורק קוראים מאמר עם 10 פונטים משתנים, צבעים ומסגרות גדולות של משפטים מפוצצים חסרי משמעות מדעית.

חד העקרונות בפליאו זה לא לספור קלוריות.אני לא יודע איזה קבוצה אתה מכיר באמת בלי להתנשא,אבל ב"פליאו -הגרסא הלא מצונזרת"
הכל יחסי, יתכן שאצל גברים בעלי עודף משקל גדול תהיה הרזייה משמעותית גם בלי לספור קלוריות. אצלי, למרות שאני מקפידה על פליאו דל פחמימה, אין מצב שאני יורדת במשקל ללא ספירת קלוריות.

בכל מקרה זה לא הפתרון אצלך, את גם כך נמצאת על משקל נמוך/תקין. לא בטוחה כלל לגבי אחוז השומן (30% נשמע לי חריג מאוד) אבל בכל מקרה המשחק אצלך יהיה בין העלאת עצימות האימונים וקיצוץ קלורי.
זה יהיה תהליך איטי כי את לא רוצה להכניס את הגוף ללחץ ולכן עליך לכוון מאוד בעדינות את המשוואה.
תתחילי להוסיף אינטרוולים תבדקי במשך שבועיים מה קורה למשקל. כל ירידה היא לגיטימית אל תצפי לק"ג ירידה בשבועיים.
אם יש ירידה תמשיכי עד שהיא נעצרת ורק אז להוריד 80-100 קלוריות ולהמתין שוב שבועיים.

הייתי מציעה לך אחת מהשניים, למדוד היקף מותן ולהתייחס אליו כאינדיקציה נוספת או להשקל פעם בחודש, כ-3-4 ימים לאחר המחזור החודשי, ולכוון את עצמך בהתאם לשקילה זו. זה יקזז במידה מסויימת הבדלי משקל שנגרמים בגלל הורומונים/נוזלים ולפעמים מטעים ביומיום.

הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא סבלנות. קחי נשימה ארוכה זה תהליך שלוקח.... תכלס כל החיים כי גם אחרי שתגיעי למטרה, לשמור על התוצאות ידרוש את אותה רמת השקעה.
יתכן שבשלב כלשהוא בהמשך תרצי להעלות מסת שריר מה שיאפשר לך להגיע למראה חטוב במשקל נורמלי ולא תצטרכי להיות על סף רעב לשארית החיים (אם כי קראתי מחקר שלפיו זה דוקא מאריך את תוחלת החיים:))

הכל יחסי, יתכן שאצל גברים בעלי עודף משקל גדול תהיה הרזייה משמעותית גם בלי לספור קלוריות. אצלי, למרות שאני מקפידה על פליאו דל פחמימה, אין מצב שאני יורדת במשקל ללא ספירת קלוריות.

בכל מקרה זה לא הפתרון אצלך, את גם כך נמצאת על משקל נמוך/תקין. לא בטוחה כלל לגבי אחוז השומן (30% נשמע לי חריג מאוד) אבל בכל מקרה המשחק אצלך יהיה בין העלאת עצימות האימונים וקיצוץ קלורי.
זה יהיה תהליך איטי כי את לא רוצה להכניס את הגוף ללחץ ולכן עליך לכוון מאוד בעדינות את המשוואה.
תתחילי להוסיף אינטרוולים תבדקי במשך שבועיים מה קורה למשקל. כל ירידה היא לגיטימית אל תצפי לק"ג ירידה בשבועיים.
אם יש ירידה תמשיכי עד שהיא נעצרת ורק אז להוריד 80-100 קלוריות ולהמתין שוב שבועיים.

הייתי מציעה לך אחת מהשניים, למדוד היקף מותן ולהתייחס אליו כאינדיקציה נוספת או להשקל פעם בחודש, כ-3-4 ימים לאחר המחזור החודשי, ולכוון את עצמך בהתאם לשקילה זו. זה יקזז במידה מסויימת הבדלי משקל שנגרמים בגלל הורומונים/נוזלים ולפעמים מטעים ביומיום.

הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא סבלנות. קחי נשימה ארוכה זה תהליך שלוקח.... תכלס כל החיים כי גם אחרי שתגיעי למטרה, לשמור על התוצאות ידרוש את אותה רמת השקעה.
יתכן שבשלב כלשהוא בהמשך תרצי להעלות מסת שריר מה שיאפשר לך להגיע למראה חטוב במשקל נורמלי ולא תצטרכי להיות על סף רעב לשארית החיים (אם כי קראתי מחקר שלפיו זה דוקא מאריך את תוחלת החיים:))

לרדת במשקל לא שווה ערך ללרדת באחוז שומן ,לא חייבים לרדת במשקל באופן דרסטי כדי לרדת באחוז השומן .. אני חושב שהמטרה היא לתפוס את הראש ולהירגע בסך הכל ,ולא לחשב שאם אוכלים עוד ביצה בטעות עקפנו את ה1200 קלוריות ואנחנו מחוסלים

Back
למעלה תחתית