הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צביטת כתף - מה לעשות

מצב
השרשור נעול

snir012

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
10
107
0
אחרי הרבה בירורים צילומים ורופאים התברר שהכאבים שיש לי בכתף נגרמים בגלל דבר שנקרא צביטת כתף והבנתי מהרופא שלא צריך שום טיפול תרופתי או זריקה אלא לחזק את שרירי הכתף
אז איך אני צריך לחזור להתאמן עם צביטת הכתף? כרגע ממש כואב לי באימון חזה וגב ומשום מה דווקא באימון כתפיים פחות כואב מאימון חזה
חזרתי לתכנית FBW כי ירדתי במשקל ואיבדתי מהכושר ומיכולת ההרמה
מה צריך לעשות כדי לטפל בצביטת כתף?
לשלב אימונים ביחד עם זה או קודם לטפל עד שיעבור ואז לחזור להתאמן?

אחרי הרבה בירורים צילומים ורופאים התברר שהכאבים שיש לי בכתף נגרמים בגלל דבר שנקרא צביטת כתף והבנתי מהרופא שלא צריך שום טיפול תרופתי או זריקה אלא לחזק את שרירי הכתף
אז איך אני צריך לחזור להתאמן עם צביטת הכתף? כרגע ממש כואב לי באימון חזה וגב ומשום מה דווקא באימון כתפיים פחות כואב מאימון חזה
חזרתי לתכנית FBW כי ירדתי במשקל ואיבדתי מהכושר ומיכולת ההרמה
מה צריך לעשות כדי לטפל בצביטת כתף?
לשלב אימונים ביחד עם זה או קודם לטפל עד שיעבור ואז לחזור להתאמן?

נכון , תרגילים מותאמים הם , ככל הידוע כיום , הפתרון היעיל ביותר לתסמונת שהזכרת.
ישנם כלים נוספים בהם ניתן להקל על הכאב , ואת זה עושים במסגרת של פיזיותרפיה.
רצוי שפיזיותרפיסט יבדוק אותך ויתאים לך תרגול אישי.

• פותח/ת השרשור
נכון , תרגילים מותאמים הם , ככל הידוע כיום , הפתרון היעיל ביותר לתסמונת שהזכרת.
ישנם כלים נוספים בהם ניתן להקל על הכאב , ואת זה עושים במסגרת של פיזיותרפיה.
רצוי שפיזיותרפיסט יבדוק אותך ויתאים לך תרגול אישי.
פיזיותרפיה היא בעיה, הפיזיותרפיה של קופות החולים על הפנים בגלל תורים ארוכים מדי ואין לי בתור סטודנט מספיק כסף לפיזיותרפיסט פרטי
ראיתי כאן רוטינה של דפרנקו לטיפול וחיזוק המסובבים במקרה של צביטת כתף http://rcts.co.il/מניעת-פציעות-כתף-הדרכה-לעבודה-נכונה-וס/
כדאי לנסות לעשות אותה?
לשלב את הסבב הזה ביחד עם אימונים או להגיע לחדר כושר ולעשות את הסבב הזה, להחלים לגמרי ואז להתחיל להתאמן?

פיזיותרפיה היא בעיה, הפיזיותרפיה של קופות החולים על הפנים בגלל תורים ארוכים מדי ואין לי בתור סטודנט מספיק כסף לפיזיותרפיסט פרטי
ראיתי כאן רוטינה של דפרנקו לטיפול וחיזוק המסובבים במקרה של צביטת כתף http://rcts.co.il/מניעת-פציעות-כתף-הדרכה-לעבודה-נכונה-וס/
כדאי לנסות לעשות אותה?
לשלב את הסבב הזה ביחד עם אימונים או להגיע לחדר כושר ולעשות את הסבב הזה, להחלים לגמרי ואז להתחיל להתאמן?

מה אתה לומד?

הנדסת חשמל

סליחה אם אני סוטה מהנושא שהעלית אבל הייתי רוצה לדעת , בתור סטודנט תפרן , כמה היית מוכן לשלם עבור בדיקה/אבחון של פיזיותרפיסט באופן פרטי ובזמינות כמעט מיידית?

• פותח/ת השרשור
סליחה אם אני סוטה מהנושא שהעלית אבל הייתי רוצה לדעת , בתור סטודנט תפרן , כמה היית מוכן לשלם עבור בדיקה/אבחון של פיזיותרפיסט באופן פרטי ובזמינות כמעט מיידית?
אני לא יודע מה המחירים שמקובלים לבדיקות כאלה אז אין לי מושג איך לענות לך
אם אפשר שוב לחזור לנושא מה אתה אומר לגבי הסבב הזה שהבאתי בקישור בתגובה הקודמת? והאם כדאי לשלב אימונים ביחד עם הטיפול הזה או קודם לטפל ואז לחזור להתאמן

תלוי מה חומרת הכאב
תלמד ללחוץ נכון
ותעשה את הרוטינה של דפרנקו עם משקל קל לאט לאט
קרח אחרי אימונים
ומנוחה מתרגילים מיותרים עד שזה יעבור

• פותח/ת השרשור
תלוי מה חומרת הכאב
תלמד ללחוץ נכון
ותעשה את הרוטינה של דפרנקו עם משקל קל לאט לאט
קרח אחרי אימונים
ומנוחה מתרגילים מיותרים עד שזה יעבור
הכאב חזק בלחיצות חזה, אם אני עושה פרפר הוא קצת פחות מורגש. באימוני גב במשיכות כמו פולי עליון גם יש כאב ובחתירות עם מוט זה פחות. אימוני כתפיים אפשר לעשות הרמה קדימה ולחיצת כתפיים קלה בלי יותר מדי כאב. יד קדמית ואחורית קצת מורגש כשהכתף מנסה לייצב את היד בתרגילים.
לעשות אימונים מלאים FBW עם תרגילים שהכאב פחות מורגש ואז בסוף האימון לעשות את הרוטינה? או שבכלל לפני?

כדאי לנסות לעשות אותה?

ראשית, הבעיה עם פיזיותרפיה של קופות החולים ידועה אבל יש פתרונות לכל דבר. אתה מוזמן לרשום לי בפרטי באיזו קופה אתה ומאיפה בארץ ונראה אם אוכל לעזור.
שנית, פרוטוקולי שיקום הם למטפלים ולא למטופלים. אין לכם את הכלים לאבחן את הבעיה ובטח שלא להחליט על אופן טיפול מתאים.
לכל פציעה תמונה קלינית משלה ואין פרוטוקול אחד שפותר את כל בעיות הכתפיים.
להתחיל תוכנית חיזוקים לפי פרוטוקול שרשום באינטרנט הוא כמו לקחת כדור לפי המלצה שקראת בפורום בלי להתייעץ עם רופא - בדיוק כשם שזה יכול לעבוד, זה יכול גם לעשות יותר גרוע.
תחסוך לעצמך זמן (וגם כסף לטווח הארוך), ותן למטפל מיומן להציץ עליך ולעזור לך לטפל בבעיה. פרטי או לא זה כבר עניין שלך.

מניסיון אישי מבעיית כתפיים שהולכת וחוזרת.... אתה חייב ללמוד לחיות עם הבעיה שלך והגנטיקה שלך. כל כתף בנויה טיפה אחרת. המבנה של הכתף שלך מגביל אותך בתנועה מסויימת וכל פעם שאתה חוצה את הקו הזה את מפתח דלקת.
המלצה ראשונה - טפל בדלקת. תרופות אנטי דלקתיות (אביטרן בזריקה מומלץ) . לי מה שעזר בסופו של דבר זה זריקת קורטיזון ישרות לכתף (שתי זריקות האמת) . תנוח לשבוע שבועיים מלחיצות ובנץ או כל עבודת כתפיים.

טכניקה - תשפר ! תלמד מהמומחים. קח שיעורים פרטיים ממורים מנוסים. יש בפורום פה מספר מומחים שיעזרו לך. מבטיח לך שזה ישתלם לך יותר להשקיע שם מפיזיוטרפיסט. שילמתי 300 שקל לפגישה עם פיזיוטרפיסט , לא עזר לי בשיט. שעה עם מדריך מנוסה שעבד איתי על סקוואט ואין יותר דלקות בברך....

איך לחזור - תעבוד בלי כאב או עם כאב מינימלי ביותר. זהה את התנועות שיוצרות את הדלקת - תפסיק או תגביל את התנועה. אני למשל בהרחקות ידיים לצדדים מעל גובה הכתף מתחיל לצבוט. אז אני מרים עד גובה כזה שאני לא מגיע לשם...

מניסיון אישי מבעיית כתפיים שהולכת וחוזרת.... אתה חייב ללמוד לחיות עם הבעיה שלך והגנטיקה שלך. כל כתף בנויה טיפה אחרת. המבנה של הכתף שלך מגביל אותך בתנועה מסויימת וכל פעם שאתה חוצה את הקו הזה את מפתח דלקת.
המלצה ראשונה - טפל בדלקת. תרופות אנטי דלקתיות (אביטרן בזריקה מומלץ) . לי מה שעזר בסופו של דבר זה זריקת קורטיזון ישרות לכתף (שתי זריקות האמת) . תנוח לשבוע שבועיים מלחיצות ובנץ או כל עבודת כתפיים.

טכניקה - תשפר ! תלמד מהמומחים. קח שיעורים פרטיים ממורים מנוסים. יש בפורום פה מספר מומחים שיעזרו לך. מבטיח לך שזה ישתלם לך יותר להשקיע שם מפיזיוטרפיסט. שילמתי 300 שקל לפגישה עם פיזיוטרפיסט , לא עזר לי בשיט. שעה עם מדריך מנוסה שעבד איתי על סקוואט ואין יותר דלקות בברך....

איך לחזור - תעבוד בלי כאב או עם כאב מינימלי ביותר. זהה את התנועות שיוצרות את הדלקת - תפסיק או תגביל את התנועה. אני למשל בהרחקות ידיים לצדדים מעל גובה הכתף מתחיל לצבוט. אז אני מרים עד גובה כזה שאני לא מגיע לשם...

יש דרך לתת את חוות דעתך גם בלי לדרוך על אחרים, בין אם בן אדם ספציפי או מכלול שלם של אנשים שעוסקים באותו מקצוע.
צר לי לשמוע שנפלת על איש מקצוע שלא הצליח לעזור, גם זה קורה. זה לא הופך את הפיזיותרפיה ללא רלוונטית.
טכניקה, כמו שכבר אמרתי הרבה פעמים פה, היא הדבר הראשון שצריך לבדוק, ושום טיפול שלא יתייחס לזה לא יפתור את הבעיה.
לגביי טיפול נוגד דלקת - דלקת היא תהליך טבעי של הגוף וכשנותנים את התנאים המתאימים, הגוף ידע להתמודד עם זה לבד.
ההמלצה לטיפול כזה היא רק במידה ויש הגבלה תנועתית/תפקודית משמעותית או כאב עז.

יש דרך לתת את חוות דעתך גם בלי לדרוך על אחרים, בין אם בן אדם ספציפי או מכלול שלם של אנשים שעוסקים באותו מקצוע.
צר לי לשמוע שנפלת על איש מקצוע שלא הצליח לעזור, גם זה קורה. זה לא הופך את הפיזיותרפיה ללא רלוונטית.
טכניקה, כמו שכבר אמרתי הרבה פעמים פה, היא הדבר הראשון שצריך לבדוק, ושום טיפול שלא יתייחס לזה לא יפתור את הבעיה.
לגביי טיפול נוגד דלקת - דלקת היא תהליך טבעי של הגוף וכשנותנים את התנאים המתאימים, הגוף ידע להתמודד עם זה לבד.
ההמלצה לטיפול כזה היא רק במידה ויש הגבלה תנועתית/תפקודית משמעותית או כאב עז.

ידידי היקר - סליחה אם איכשהו השתמע ממני איזשהו זילזול בפיזיוטפיסט או בפיזיוטרפיה בכלל. אין כך כוונה בדברי "לדרוך" על אף אחד. באמת.

אני בהחלט חושב שחוות דעת מקצועית של פיזיוטרפיסט תעזור... אבל קשה מאוד למצוא את הפיזיוטרפיסט עם הזיקה המובהקת לנו הליפטרים ופצועי הברזל. אני באופן אישי הלכתי לאחד שכזה, שכן עובד עם ספורטאים. הוא גם זיהה את הבעיה ואמר לי בדיוק מה הגורם לה. אך לצערי הוא לא נתן לי את הכלי לפתור את הבעיה. מי שעשה זאת היה פוואר ליפטר שגם מדריך אנשים לטכניקה, שבשעה אחת זיהה את הגורם לבעיה ואף פתר אותה. עכשיו - שקל לשקל , אני נאלץ לעמוד מאחורי מה שאמרתי. רוב הסיכויים שמדריך מנוסה יצליח לתת מענה טוב יותר. אבל - אם מתאפשר , כן וצריך לראות פיזיוטרפיסט ורופא בכדי לזהות והגדיר את הבעיה. המדריך ישאר וירצה לדעת בדיוק את האבחנות הקודמות של בעלי המקצוע - רופאים \ פיזיוטרפיסטים.

מקווה שירדת לסוף דעתי - בכבוד

• אהבתי
Reactions: moo
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית