ייעוץ כולסטרול גבוהה

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
שלום
לאחי הגדול יצא כולסטרול גבוהה מאוד בבדיקות , לטענתו 1300 ואמרו לו שזה מאוד חמור, יש לכם המלצה לתרופה או דרך להוריד את זה?

בעתיד יגלו שלמי שיש כולסטרול גבוהה חיי יותר זמן.
כולסטרול גבוה - כן מחלה, לא מחלה...
ברור שזה לא מצב תקין, זה מציב אותך בקבוצת סיכון להתפתחות מואצת של טרשת עורקים.

ואגב, אצלנו במשפחה יש הרבה בעיות שקשורות בזה... התקפי לב, שבץ מוחי על רקע חסימה של כלי דם ועוד...

ככה שאתה יכול לנפנף בכל מיני סיסמאות... אולי זה גם נכון עבור האוכלוסיה הכללית ועובר מי שיש לו רבע מולקולה מעל הכמות המותרת...

אצלנו זה לא ככה, אנחנו סובלים שיטתית מערכים גבוהים משמעותית מהנורמה.. אז ברור או לא ברור, כנראה שיש קשר בין ערכי הכולסטרול לבין התוצרים בגילאים מאוחרים יותר.. אחרת איך יש אצלנו שכיחות כל כך גבוה לזה? אין גורם סביבתית שמקשר בין כולנו, התזונה שלנו לא זהה - יש גם צמחונים ואפילו טבעוני אחד, הדבר היחיד שמקשר את כולנו היא גנטיקה...

לפעמים אנשים שוכחים שמה שנכון לגבי רוב האוכלוסיה הוא לא אמת מוחלטת, עדיין יש קבוצה של אנשים קטנה ככל שתהייה שהכלל לא נכון לגביה...

כמו שאמרתי, אף אחד לא צריך לקפוץ על תרופות כפתרון ישיר לכל בעיה... מנגד, לפעמים אין מנוס מזה.
לתזונה של כל משפחתך יש אלמנט זהה מאוד - הימנעות משומן והפחד מכולסטרול. אתה מנסים הכל חוץ מהתשובה שמנפנפת לכם בפרצוף, ואתה מרימים דגל לבן בכל זאת.

זה לא נכון.
אתה יכול להגיד שלתת תרופות להורדת כולסטרול לכל מי שיש לו כלוסטרול גבוה זה טעות..
אבל אתה לא יכול לטעון שהתרופה לא מבצעת את מה שהיא אמורה לבצע.

אתה יכול לשכך כאבי ראש בעזרת כדור ואתה יכול בעזרת כריתת חלק מהמוח. אז מה? תעשה כריתת מוח למי שיבקש? ממש לא.

אם אפשר להוריד כולסטרול בדרכים שאינן תרופתיות והמצב הבריאותי מאפשר זאת (למשל אתה לא הולך למות עוד רגע מהכולסטרול) אז צריך לנצל את האופציה הזאת... אבל, זה לא אומר שום דבר על האפקטיביות של התרופות להורדת כולסטרול.. פשוט תרופה זה אמצעי דרסטי יותר מפתרון הבעיה באמצעות: תזונה, אימונים ואורח חיים בריא.

אגב, הנחת היסוד שלך שאנשים ששומרים על אורח חיים בריא, עושים ספורט, ודואגים לעצמם - לא יסבלו מהכולסטרול.. היא הנחה שגויה מיסודה. יש לי קרוב משפחה ספורטאי, והוא סובל מכולסטרול גבוה. יש לנו בעיה גנטית עם זה במשפחה.. כמעט כולם סובלים מזה.
זה גם כמעט לא קשור למה אנחנו אוכלים... כלומר תזונה נכונה מקרבת אותנו למאוזנים, אבל עבור רובינו זה לא מספיק כדי להביא אותנו לרמה הרגילה המותרת.... רובינו גם נמצאים בפיקוח הדוק של תזונאים ועדיין לא מצליחים להתאזן... זה לא כזה פשוט כמו שאתה חושב ולפעמים אין מנוס מלהיעזר בתרופות.

בקיצור, אורח חיים בריא לא תמיד מספיק כדי לפתור את כל תחלואות החיים.

אז כרגע אתה ומשפחתך מיניים רופאים ותרופה שבגללה ירדו לי כמה שנים מהחיים מרוב עצבים.

ואז שהבנתי שמי שמחליט לקחת את זה בעיה שלו שהוא לא קורא מה מכניס לגוף.

כדאי שתלמד דבר או 2 על כולסטרול..להתייחס אליו כמו המתייחסים אליו זה פשוט טיפשי.
לא יודע איך להגיב בכלל לדוגמא עם המוח, כי זה פשוט לא אותו דבר...

בכל מקרה הרבה בריאות למשפתך.

מקווה שקצת קראת את התגובות פה ולא דפדפת.

בעתיד יגלו שלמי שיש כולסטרול גבוהה חיי יותר זמן.

לתזונה של כל משפחתך יש אלמנט זהה מאוד - הימנעות משומן והפחד מכולסטרול. אתה מנסים הכל חוץ מהתשובה שמנפנפת לכם בפרצוף, ואתה מרימים דגל לבן בכל זאת.

חס וחלילה.. אין לי שום פחד משומן ושום פחד מזה שמופיע על גבי מוצר שיש בו כולסטרול.
אני אוכל בדיוק מה שהתזונאי אומר לי לאכול ולא חסר בתפריט הזה שומנים.. השומנים הבריאים כמובן: שמן זית, אבוקדו וכו'...

מתי טענתי שאני נמנע משומנים?! איך בכלל אפשר לבנות תפריט מאוזן ללא שומנים?!
אז כרגע אתה ומשפחתך מיניים רופאים ותרופה שבגללה ירדו לי כמה שנים מהחיים מרוב עצבים.

ואז שהבנתי שמי שמחליט לקחת את זה בעיה שלו שהוא לא קורא מה מכניס לגוף.

כדאי שתלמד דבר או 2 על כולסטרול..להתייחס אליו כמו המתייחסים אליו זה פשוט טיפשי.
לא יודע איך להגיב בכלל לדוגמא עם המוח, כי זה פשוט לא אותו דבר...

בכל מקרה הרבה בריאות למשפתך.

מקווה שקצת קראת את התגובות פה ולא דפדפת.

לומר לך שאני מבין את התהליך הכימי של כיצד נוצר כולסטרול ? ממש לא.
אבל התשובה שלך משעשעת אותי.
למה נראה לך שאתה או חברים אחרים בפורום מבינים יותר מכל גורמי הרפואה איתם התייעצתי?

יש אצלנו במשפחה גם 2 דודים שנמצאים בניסוי קליני בארה"ב בנוגע לטיפול חדשני...

זה ממש לא בעיית הכולסטרול שאתה מכיר אצל רוב האוכלוסיה, ולמעשה קו המחשבה העיקרי כרגע של הרופאים זה שהכולסטרול הוא בכלל סמפטום של משהו והם לא יודעים של מה. זה לא מסוג הדברים שתפריט נכון ופעילות ספורטיבית פותר... אתה חושב שלא ניסינו את זה?

אז בבקשה אל תשחק לי אותה כאן דון ג'ואן...

.

אלו בדיוק המצבים שבהם אתה אומר לעצמך איזה מזל שיש פה את תת-פורום "רופאים יודעי כל"

חס וחלילה.. אין לי שום פחד משומן ושום פחד מזה שמופיע על גבי מוצר שיש בו כולסטרול.
אני אוכל בדיוק מה שהתזונאי אומר לי לאכול ולא חסר בתפריט הזה שומנים.. השומנים הבריאים כמובן: שמן זית, אבוקדו וכו'...

לומר לך שאני מבין את התהליך הכימי של כיצד נוצר כולסטרול ? ממש לא.
אבל התשובה שלך משעשעת אותי.
למה נראה לך שאתה או חברים אחרים בפורום מבינים יותר מכל גורמי הרפואה איתם התייעצתי?

יש אצלנו במשפחה גם 2 דודים שנמצאים בניסוי קליני בארה"ב בנוגע לטיפול חדשני...

זה ממש לא בעיית הכולסטרול שאתה מכיר אצל רוב האוכלוסיה, ולמעשה קו המחשבה העיקרי כרגע של הרופאים זה שהכולסטרול הוא בכלל סמפטום של משהו והם לא יודעים של מה. זה לא מסוג הדברים שתפריט נכון ופעילות ספורטיבית פותר... אתה חושב שלא ניסינו את זה?

אז בבקשה אל תשחק לי אותה כאן דון ג'ואן...

זה ממש לא נכון שכל גורמי הרפואה נגד הכולסטרול.
רשמת ששמן זית ואבוקדו הם שומנים בריאים, מי קבע ששומן רווי הוא לא בריא ?
אם רופא אומר לך שכולסטרול או שומן רווי מהחי הוא רע, תגיד לו שאתה מעוניין במחקר שמוכיח את זה.
אני לוקח חלק בקבוצה קטוגנית ואני אומר לך שאנשים חיים טוב יותר בתזונה הזאת, ותנחש על מה היא מתבססת ? שומנים !

ומניסיון אישי, אני אוכל כל יום 3 ביצים במשך שנים... כל יום.
והכולסטרול שלי בטווח הנורמה או אולי מעט חורג כלפי מעלה (סטיית תקן)...

כולסטרול גבוה - כן מחלה, לא מחלה...
ברור שזה לא מצב תקין, זה מציב אותך בקבוצת סיכון להתפתחות מואצת של טרשת עורקים.

ואגב, אצלנו במשפחה יש הרבה בעיות שקשורות בזה... התקפי לב, שבץ מוחי על רקע חסימה של כלי דם ועוד...

ככה שאתה יכול לנפנף בכל מיני סיסמאות... אולי זה גם נכון עבור האוכלוסיה הכללית ועובר מי שיש לו רבע מולקולה מעל הכמות המותרת...

אצלנו זה לא ככה, אנחנו סובלים שיטתית מערכים גבוהים משמעותית מהנורמה.. אז ברור או לא ברור, כנראה שיש קשר בין ערכי הכולסטרול לבין התוצרים בגילאים מאוחרים יותר.. אחרת איך יש אצלנו שכיחות כל כך גבוה לזה? אין גורם סביבתית שמקשר בין כולנו, התזונה שלנו לא זהה - יש גם צמחונים ואפילו טבעוני אחד, הדבר היחיד שמקשר את כולנו היא גנטיקה...

לפעמים אנשים שוכחים שמה שנכון לגבי רוב האוכלוסיה הוא לא אמת מוחלטת, עדיין יש קבוצה של אנשים קטנה ככל שתהייה שהכלל לא נכון לגביה...

כמו שאמרתי, אף אחד לא צריך לקפוץ על תרופות כפתרון ישיר לכל בעיה... מנגד, לפעמים אין מנוס מזה.
אשמח למחקר שקובע זאת חד משמעית!

[
נשמע שתייגת כבר את השומנים ה"טובים והבריאים" אז למה לא הכנסת את השומנים של בשר, גבינות וביצים?

זה ממש לא נכון שכל גורמי הרפואה נגד הכולסטרול.
רשמת ששמן זית ואבוקדו הם שומנים בריאים, מי קבע ששומן רווי הוא לא בריא ?
אם רופא אומר לך שכולסטרול או שומן רווי מהחי הוא רע, תגיד לו שאתה מעוניין במחקר שמוכיח את זה.
אני לוקח חלק בקבוצה קטוגנית ואני אומר לך שאנשים חיים טוב יותר בתזונה הזאת, ותנחש על מה היא מתבססת ? שומנים !

ומניסיון אישי, אני אוכל כל יום 3 ביצים במשך שנים... כל יום.
והכולסטרול שלי בטווח הנורמה או אולי מעט חורג כלפי מעלה (סטיית תקן)...

אני לא קבעתי ששומן רווי הוא אינו בריא, ואני בהחלט אוכל בשר.
אם אתה מנסה לחפש בהודעה שלי את הקטנות אתה לא תמצא אותם.
אתה טוען ששומן רווי בריא? תפדל.. אני לא בעמדה של לטעון אחרת וזה בכלל לא קשור למה אני חושב.
אני עושה מה שהתזונאי אומר לי ובתפריט שלי יש בהחלט בשר.

עכשיו אתה רוצה לטעון שהתזונאי שלי טיפש ואתה חכם יותר?

אני לא קבעתי ששומן רווי הוא אינו בריא, ואני בהחלט אוכל בשר.
אם אתה מנסה לחפש בהודעה שלי את הקטנות אתה לא תמצא אותם.
אתה טוען ששומן רווי בריא? תפדל.. אני לא בעמדה של לטעון אחרת וזה בכלל לא קשור למה אני חושב.
אני עושה מה שהתזונאי אומר לי ובתפריט שלי יש בהחלט בשר.

עכשיו אתה רוצה לטעון שהתזונאי שלי טיפש ואתה חכם יותר?

לא טענתי שהוא טיפש, אני רק אומר שרוב האנשים לא באמת מבינים בתזונה . אני ממש לא מחפש אותך בקטנות, אני מציע לך לקרוא קצת על תזונות קטוגניות.

אשמח למחקר שקובע זאת חד משמעית!

נשמע שתייגת כבר את השומנים ה"טובים והבריאים" אז למה לא הכנסת את השומנים של בשר, גבינות וביצים?

יודע מה, זה לא מציב אותך בשום קבוצת סיכון.
עזוב את האוכלוסיה הכללית. במשפחה שלי, כמות התקפי הלב והשבץ המוחי על רקע חסימת כלי דם גבוה מאוד.
המאפיין היחיד שקושר את כולם במשפחה שלי הוא גנטי.
אין גורם סביבתי, אין הרגלי אכילה זהים... אין כלום.
רק גנטיקה.. והדבר היחיד שקיים בבדיקות דם של כולנו זה כולסטרול גבוה... מאז גיל ילדות.. אצל כולם!
כולסטרול שגם לא מגיב בהרבה מקרים לאיזון שגרתי של תפריט ואכילה נכונה.. שזה אגב דבר שמקפידים עליו אצלנו מאוד כבר מאז הילדות בדיוק בגלל הבעיה הזאת. אנחנו הרבה יותר מודעים.

אז האם כולסטרול אכן מעמיד בקבוצת סיכון או לא? אולי עוד 30 שנה נדע. שורה תחתונה, אצלנו במשפחה יש שכיחות גבוהה מידי של בעיות רפואיות הקשורות בחסימת עורקים... והגורם היחיד שמשותף לכולנו זה כולסטרול.

זה לא מעניין אותי אם באוכלוסיה הכללית זה נכון או לא נכון. זה נכון לגביי ולגבי משפחתי.
אולי עוד 30 שנה יוכיחו את הקשר הזה ואולי עוד 30 שנה יוכיחו שזו תסמונת מיוחדת ויתנו לה שם ואז הכל יבוא על פתרונו.
עד אז, אני לא לוקח סיכון רק בגלל ש"אין מחקר שקובע את זה חד משמעית".

תוסיף בשר, גבינות וביצים. מרוצה?
לא טענתי שהוא טיפש, אני רק אומר שרוב האנשים לא באמת מבינים בתזונה . אני ממש לא מחפש אותך בקטנות, אני מציע לך לקרוא קצת על תזונות קטוגניות.

הצהרתי בתחילת ההודעה שאני לא מבין גדול בתזונה. אני קורא כדי לדעת לשאול שאלות, לא כדי להתוות את המסלול טיפול של עצמי.
זה בעיה די נפוצה של מתאמנים שהם חושבים שהם יודעים הכל... ואם זה לא הייתה בעיה של תזונה.. וזה היה נניח סרטן.
היית יושב לקרוא כל מה שצריך לדעת על אונקולוגיה?

במקרה של המשפחה שלי יש צוות שלם של רופאים ותזונאים שמעורב במקרה שלנו... אמרתי כבר, זה לא סתם כולסטרול גבוה.
הבדיקות שאנחנו עוברים הם לא פרטניות, כל הזמן משווים את התוצאות מול בני משפחה אחרים, מבינים שיש כאן קשר וכל דבר שמגלים לגבי מישהו אחד ישר הולכים לבדוק את זה לגבי כל האחרים...
כל התזונאים שלנו בקשר... וכנראה שאם כל כך הרבה בעלי מקצוע חושבים אותו הדבר - כנראה שזה נכון.
וכשיש השגות בינהם ובין הרופאים, מן הסתם מוסברים לנו כל האופציות והדרכים שעומדות בפנינו.

יודע מה, זה לא מציב אותך בשום קבוצת סיכון.
עזוב את האוכלוסיה הכללית. במשפחה שלי, כמות התקפי הלב והשבץ המוחי על רקע חסימת כלי דם גבוה מאוד.
המאפיין היחיד שקושר את כולם במשפחה שלי הוא גנטי.
אין גורם סביבתי, אין הרגלי אכילה זהים... אין כלום.
רק גנטיקה.. והדבר היחיד שקיים בבדיקות דם של כולנו זה כולסטרול גבוה... מאז גיל ילדות.. אצל כולם!
כולסטרול שגם לא מגיב בהרבה מקרים לאיזון שגרתי של תפריט ואכילה נכונה.. שזה אגב דבר שמקפידים עליו אצלנו מאוד כבר מאז הילדות בדיוק בגלל הבעיה הזאת. אנחנו הרבה יותר מודעים.

אז האם כולסטרול אכן מעמיד בקבוצת סיכון או לא? אולי עוד 30 שנה נדע. שורה תחתונה, אצלנו במשפחה יש שכיחות גבוהה מידי של בעיות רפואיות הקשורות בחסימת עורקים... והגורם היחיד שמשותף לכולנו זה כולסטרול.

זה לא מעניין אותי אם באוכלוסיה הכללית זה נכון או לא נכון. זה נכון לגביי ולגבי משפחתי.
אולי עוד 30 שנה יוכיחו את הקשר הזה ואולי עוד 30 שנה יוכיחו שזו תסמונת מיוחדת ויתנו לה שם ואז הכל יבוא על פתרונו.
עד אז, אני לא לוקח סיכון רק בגלל ש"אין מחקר שקובע את זה חד משמעית".

תוסיף בשר, גבינות וביצים. מרוצה?

הצהרתי בתחילת ההודעה שאני לא מבין גדול בתזונה. אני קורא כדי לדעת לשאול שאלות, לא כדי להתוות את המסלול טיפול של עצמי.
זה בעיה די נפוצה של מתאמנים שהם חושבים שהם יודעים הכל... ואם זה לא הייתה בעיה של תזונה.. וזה היה נניח סרטן.
היית יושב לקרוא כל מה שצריך לדעת על אונקולוגיה?

במקרה של המשפחה שלי יש צוות שלם של רופאים ותזונאים שמעורב במקרה שלנו... אמרתי כבר, זה לא סתם כולסטרול גבוה.
הבדיקות שאנחנו עוברים הם לא פרטניות, כל הזמן משווים את התוצאות מול בני משפחה אחרים, מבינים שיש כאן קשר וכל דבר שמגלים לגבי מישהו אחד ישר הולכים לבדוק את זה לגבי כל האחרים...
כל התזונאים שלנו בקשר... וכנראה שאם כל כך הרבה בעלי מקצוע חושבים אותו הדבר - כנראה שזה נכון.
וכשיש השגות בינהם ובין הרופאים, מן הסתם מוסברים לנו כל האופציות והדרכים שעומדות בפנינו.

איפה טענתי שאני יודע הכל ?
אבל כן אם הייתה לי ולכל משפחתי בעיה מסויימת אז הייתי לומד עליה יותר.
אני שמח שיש צוות שלם של רופאים, אבל אם עד עכשיו עבדתם בשיטת X וזה לא עזר...
אולי משהו לא בסדר בדרך הזאת? וכדאי לנסות חדשה.

בכל מקרה חבל שאתה מתעצבן...

איפה טענתי שאני יודע הכל ?
אבל כן אם הייתה לי ולכל משפחתי בעיה מסויימת אז הייתי לומד עליה יותר.
אני שמח שיש צוות שלם של רופאים, אבל אם עד עכשיו עבדתם בשיטת X וזה לא עזר...
אולי משהו לא בסדר בדרך הזאת? וכדאי לנסות חדשה.

בכל מקרה חבל שאתה מתעצבן...

כשטיפול לא אפקטיבי עוברים לטיפול אחר.
כתבתי גם שיש לי בן משפחה שנמצא בניסוי קליני.

אף אחד לא לוקח טיפול כאשר הטיפול לא עוזר...

כולנו שומרים היטב על תזונה נכונה, אני במיוחד... כך שתזונה לבדה לא פתרה את הבעיה. גם לא ספורט.
הדבר האחרון שאני רוצה זה להתפגר בגיל 40 ולהיות מרותק למיטה.. ככה שהאמן לי שאני עושה כל מה שצריך כדי למנוע את זה.

כשטיפול לא אפקטיבי עוברים לטיפול אחר.
כתבתי גם שיש לי בן משפחה שנמצא בניסוי קליני.

אף אחד לא לוקח טיפול כאשר הטיפול לא עוזר...

כולנו שומרים היטב על תזונה נכונה, אני במיוחד... כך שתזונה לבדה לא פתרה את הבעיה. גם לא ספורט.
הדבר האחרון שאני רוצה זה להתפגר בגיל 40 ולהיות מרותק למיטה.. ככה שהאמן לי שאני עושה כל מה שצריך כדי למנוע את זה.

יודע מה,
אני אשמח אם תעדכן 😃 מה איך כמה ולמה.
אם לא בפוסט, אז בפרטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית