הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תוכנית שהביאו לי היא טובה לשחקן כדורגל?

Ronaldo7

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום לכולם!
אני בן 15 וחצי , 1.80 , שוקל 72
אני משחק כדורגל באופן מקצועי 4 אימונים בשבוע (ראשון שני רביעי וחמישי)...(ומשחק בשבת)
אני רוצה לחזק את הפלג גוף עליון ותחתון שלי...
זה התוכנית שהביאו לי . היא טובה לשחקן כדורגל ?

יום א'- התאוששות עם אימון רגליים קטן.

לג פרס- 2X10 עם 60% משקל עבודה (משקל עבודה= המשקל המקסימלי בו אתה יכול לעשות)- לצורך חימום.
סומו דדליפט (עמידה רחבה)- 2X5-עם 80% משקל.
באנצ'- 3X6- עם 80% משקל.
חתירה- 3X6 עם 80% משקל.
פרס- 1X6 עם 80% משקל.
פלאנק- בטן סטטית- (אם אתה מרגיש חולשה בבטן)- עם 15-25 (מאוד תלוי בך) ק"ג פלטות על הגב, למשך 60-90 שניות.
יום ג'- אימון כבד כולל רגליים-הכל 100% משקל
סקוואט - 3X5
באנצ'- 3X5
מקבילים 2X10 (עם אתה יכול יותר תוסיף משקל בחגורה על מנת להגיע ל- 12 חזרות מתאגרות)
חתירה- 3X5
מתח רחב- 2X10 (יכול יותר- תוסיף משקל)
פרס -2X6 - חימום קצר מאוד
דדליפט קלאסי- 1X5
קדמית- 2X12
אחורית 2X7
אין טעם לבטן ביום עמוס בטן כזה (דדליפט חתירה סקוואט).

יום ו'- אימון התאוששות- פלג עליון בלבד- הכל 80% משקל
באנצ'-2X6-7
חתירה2X6-7
מקבילים 1X8
מתח 1X8
פלאנק- בטן סטטית- (אם אתה מרגיש חולשה בבטן)- עם 15-25 (מאוד תלוי בך) ק"ג פלטות על הגב, למשך 60-90 שניות.
אין טעם לדגש ישיר על כתפיים (פרס) כי מספיק קבלו עומס בשבוע.

כמובן שקרדיט לfxp_professional על התוכנית הזאת...

לא טוב לעונה מכמה סיבות

יום אחרי משחק צריך להיות קליל
יום לפני משחק חובה לנוח או אימון מאוד קליל

יום שלישי מאוד עמוס

אתה יכול להתייעץ איתי באופן אישי אני עושה ייעוץ וליווי מרחוק של ספורטאים
www.rcts.co.il
אני לא מסכים עם הגישה שלך, הוא ילד צעיר עם גמישות טובה ככל הנראה כי הוא מתאמן מגיל צעיר, אין שום סיבה שלא יוכל לעשות לפחות דדליפט כבד יום אחרי משחק.
יום לפני משחק עדיף בכלל לא להתאמן.

בזמן העונה אין טעם לעבוד כבד יותר מפעם בשבוע כדי לשמור על הכוח ולהתקדם לאט, במיוחד שמדובר בספורטאי צעיר שיש לו הרבה לאן להתקדם.

מה שחשוב לזכור שמדובר על ספורט שהוא ספורט אירובי ואין כאן יתרון גדול מאוד של כוח וגם אין צורך לשפר כוח מעבר לגבול מסויים, בטח שבמהלך העונה. הייתי מתמקד בלחזק עד גבול ה NOVICE את התרגילים שמערבים פשיטה חזקה של ירך (יציאה מהמקום, כגון סקוואט ודדליפט עם דגש על דדליפט כי יש פחות עבודת קוואדס). שאר העבודה היא עבודת מגרש או פליאומטרית או אינטרוולית כשמדובר בכדורגל.

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת מתאמן מתחיל? (מבחינת מכון כושר - הייתי חודש אבל סתם... מבחינת כדורגל אני כבר 9 שנים מתאמן ומשחק...)
בכל זאת לא נראה לי שהשחקנים לא משתפרים פיזית בעונה עצמה...
נכון שיש עומס על הרגליים אבל אתה יכול להביא לי תוכנית שתעבוד על הרגליים בעצימות נמוכה יותר מפלג גוף העליון...?

מה זאת אומרת מתאמן מתחיל? (מבחינת מכון כושר - הייתי חודש אבל סתם... מבחינת כדורגל אני כבר 9 שנים מתאמן ומשחק...)
בכל זאת לא נראה לי שהשחקנים לא משתפרים פיזית בעונה עצמה...
נכון שיש עומס על הרגליים אבל אתה יכול להביא לי תוכנית שתעבוד על הרגליים בעצימות נמוכה יותר מפלג גוף העליון...?
אל תבקש מאנשים יעשו בשבילך שיעורי בית... יש הגדרה למתאמן מתחיל והיא לא קשורה לכמה שנים שיחקת כדורגל. תריץ חיפוש.

בעונה הייתי עובד עם 160 סקוואט ובאוף סיזן 180-200
פשוט אתה לא יכול להרים יותר

לגבי מה הטעם, אתה צריך לעבוד הכי כבד שאתה יכול בתנאי שאתה לא פוגע בשאר האלמנטים שאתה רוצה לשפר
ובפרט ביכולת להתאושש ממשחק למשחק

בעונה הייתי עובד עם 160 סקוואט ובאוף סיזן 180-200
פשוט אתה לא יכול להרים יותר

לגבי מה הטעם, אתה צריך לעבוד הכי כבד שאתה יכול בתנאי שאתה לא פוגע בשאר האלמנטים שאתה רוצה לשפר
ובפרט ביכולת להתאושש ממשחק למשחק

אי אפשר להשוות אותך למתחיל. אחרי שהוא עשה אימון הוא כבר יותר חזק. אין לו שום סיבה לא להוסיף קצת משקל שבוע הבא, לא מדובר על 160 קילו.

נכון
לכן כל מקרה לגופו
אם הוא במצב שיכול להוסיף משקל בלי לפגוע בשאר הדברים אוסיף לו
לכן הפנתי אותו אלי לבחון את המצב שלו ולהתאים לו תוכנית מסודרת שתתאים לו
אחדד את מה שהתכוונתי כי אלכס צודק
באופן כללי ספורטאי בעונה לא מתקדם בכוח אלא אם הוא מתחיל באימוני כוח

אני בעונה עבדתי עם אותם משקלים שעבדתי איתם לפני כן (בסקוואט 180 ל3 חזרות) וירדתי גם במשקל הגוף כ-14 ק"ג
בבנץ' ובפרס נחלשתי קצת זה כן, מ80/120 ל-3 חזרות ל80/120 ל-2 חזרות.

אני לא רואה סיבה לא לעבוד כבד גם בעונה. בוודאי שהורדתי תדירות ונפח, אבל זה לא אומר שהורדתי 20 ק"ג מהמוט. תכננתי את האימונים ככה שיהיו לי ~2 אימונים כבדים בשבוע שיתבצעו יום אחרי אימון קל/יום מנוחה. למשל את הjunk miles תכננתי מיד אחרי אימוני הכוח הכבדים במקום לפניהם. זה מאוד קשה, אבל זה נתן לי את האפשרות להתאמן כבד. במקרה שלי כוח הוא מאוד קריטי לענף, וזו הסיבה שתכננתי את זה ככה. אבל גם בפוטבול כוח הוא מרכיב מאוד מאוד חשוב.

אמנם לא מדובר בפוטבול/כדורגל אלא בענף מים אבל אני לא חושב ש20-30 ק"מ שחייה בשבוע הם פחות מעונת פוטבול/כדורגל ממוצעת. אולי אני טועה.

אבל moo זה מה שכתבתי, תקרא יותר בעיון.
אני בעונה עבדתי עם אותם משקלים שעבדתי איתם לפני כן (בסקוואט 180 ל3 חזרות) וירדתי גם במשקל הגוף כ-14 ק"ג
בבנץ' ובפרס נחלשתי קצת זה כן, מ80/120 ל-3 חזרות ל80/120 ל-2 חזרות.

אני לא רואה סיבה לא לעבוד כבד גם בעונה. בוודאי שהורדתי תדירות ונפח, אבל זה לא אומר שהורדתי 20 ק"ג מהמוט. תכננתי את האימונים ככה שיהיו לי ~2 אימונים כבדים בשבוע שיתבצעו יום אחרי אימון קל/יום מנוחה. למשל את הjunk miles תכננתי מיד אחרי אימוני הכוח הכבדים במקום לפניהם. זה מאוד קשה, אבל זה נתן לי את האפשרות להתאמן כבד. במקרה שלי כוח הוא מאוד קריטי לענף, וזו הסיבה שתכננתי את זה ככה. אבל גם בפוטבול כוח הוא מרכיב מאוד מאוד חשוב.

אמנם לא מדובר בפוטבול/כדורגל אלא בענף מים אבל אני לא חושב ש20-30 ק"מ שחייה בשבוע הם פחות מעונת פוטבול/כדורגל ממוצעת. אולי אני טועה.
מצטער אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר.
בוקר אחרי זה מרגיש כאילו השתתפת בתאונה חזיתית במכוניות מתנגשות רק שאתה המכונית.

אבל moo זה מה שכתבתי, תקרא יותר בעיון.

מצטער אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר.
בוקר אחרי זה מרגיש כאילו השתתפת בתאונה חזיתית במכוניות מתנגשות רק שאתה המכונית.
אז מה אתה טוען? שלא שמתי לב איך הרגשתי? שיש לי כוחות על? שאני מזריק? שאני משקר וזה בכלל לא קרה?

אה, ומה הבעייה בלהיות עייף יום למחרת? בהנחה שיש לך 1-3 אימוני איכות שהם המרכזיים, הקשים והחשובים בשבוע בענף שלך, אתה יכול לתכנן אותם ככה שהם לא יתרחשו יום אחרי האימון הכבד.

אז מה אתה טוען? שלא שמתי לב איך הרגשתי? שיש לי כוחות על? שאני מזריק? שאני משקר וזה בכלל לא קרה?

אה, ומה הבעייה בלהיות עייף יום למחרת? בהנחה שיש לך 1-3 אימוני איכות שהם המרכזיים, הקשים והחשובים בשבוע בענף שלך, אתה יכול לתכנן אותם ככה שהם לא יתרחשו יום אחרי האימון הכבד.
אני מדבר על הפוטובל.

אני מדבר על הפוטובל.
לכן כתבתי:

ואשאל ברצינות - כמה ק"מ בשבוע רצים בעונת פוטבול ממוצעת לשחקן ברמה גבוהה בישראל? מגיעים ל-40?
לא בקטע של זלזול כי אין לי ספק שהתאקלים ושינויי הכיוון והדברים הלא צפויים מאוד מתישים, אבל על כמה נפח עבודה כולל מדובר?

לכן כתבתי:

ואשאל ברצינות - כמה ק"מ בשבוע רצים בעונת פוטבול ממוצעת לשחקן ברמה גבוהה בישראל? מגיעים ל-40?
לא בקטע של זלזול כי אין לי ספק שהתאקלים ושינויי הכיוון והדברים הלא צפויים מאוד מתישים, אבל על כמה נפח עבודה כולל מדובר?
לא מודדים נפח עבודה, וכשאמרתי על תאונה דיברתי על מה שהגוף עובר מהאימפקט. הריצות והקפיצות והנפילות זה בוטנים.

לא מודדים נפח עבודה, וכשאמרתי על תאונה דיברתי על מה שהגוף עובר מהאימפקט. הריצות והקפיצות והנפילות זה בוטנים.
טוב, אז שחקני פוטבול הם הכי גברים וכל השאר (בדגש עלי) לא יודעים על מה הם מדברים.

יש לך הסבר כלשהו על המכניזם שבו האימפקטים בלבד (כי כל השאר זה בוטנים) גורמים לך להיות מסוגל להרים פחות? אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא מדבר על אימפקט ששובר לך את הרגל, מן הסתם.

דרך אגב, למען האמת, גם בענף שלי (הוקי מים - כנס ליוטיוב ותרשום underwater hockey) יש אימפקטים מאוד חזקים. פריקות כתפיים ושברים זה מאוד נפוץ. במקרה שלי גם פריקה באגן מאימפקט. ומשום מה כל עוד זה לא פצע אותי, חוץ מלהיות קשה וכואב זה לא גרם לי להחלש.

טוב, אז שחקני פוטבול הם הכי גברים וכל השאר (בדגש עלי) לא יודעים על מה הם מדברים.

יש לך הסבר כלשהו על המכניזם שבו האימפקטים בלבד (כי כל השאר זה בוטנים) גורמים לך להיות מסוגל להרים פחות? אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא מדבר על אימפקט ששובר לך את הרגל, מן הסתם.

דרך אגב, למען האמת, גם בענף שלי (הוקי מים - כנס ליוטיוב ותרשום underwater hockey) יש אימפקטים מאוד חזקים. פריקות כתפיים ושברים זה מאוד נפוץ. במקרה שלי גם פריקה באגן מאימפקט. ומשום מה כל עוד זה לא פצע אותי, חוץ מלהיות קשה וכואב זה לא גרם לי להחלש.
קודם כל אני הכי גבר.
אין לי שום הסבר, אבל לכתוב על כמה בריכות שחית וכמה התקדמת בעונת ההוקי מים (WTF?) שלך לא רלוונטי לדיון כיוון שזה אד הומינם. אולי אתה וולברין אחי.

קודם כל אני הכי גבר.
אין לי שום הסבר, אבל לכתוב על כמה בריכות שחית וכמה התקדמת בעונת ההוקי מים (WTF?) שלך לא רלוונטי לדיון כיוון שזה אד הומינם. אולי אתה וולברין אחי.
הבנתי. אז קודם כל, תלמד מה זה אד הומינם. גוגל יסייע לך. דבר שני, לזלזל בענף מסויים רק מוציא אותך קטן. במיוחד כשמדובר בענף שגם שחיינים מאוד מתקשים להחזיק בו אימון מלא אחד.
ודבר שלישי - אני לא וולברין, אני בסה"כ טוען שהמכניזם שאתה טוען שמחליש אותך - הוא לא, ושאני מוכיח את זה על עצמי ועל מתאמנים שלי.

מה עוד צריך לקרות כדי שתגיד שאתה טועה ושברמה של 4 פלטות כן אפשר לעבוד כבד במהלך העונה? (כמו שציינתי - בתדירות ונפח נמוכים יותר)

הבנתי. אז קודם כל, תלמד מה זה אד הומינם. גוגל יסייע לך. דבר שני, לזלזל בענף מסויים רק מוציא אותך קטן. במיוחד כשמדובר בענף שגם שחיינים מאוד מתקשים להחזיק בו אימון מלא אחד.
ודבר שלישי - אני לא וולברין, אני בסה"כ טוען שהמכניזם שאתה טוען שמחליש אותך - הוא לא, ושאני מוכיח את זה על עצמי ועל מתאמנים שלי.

מה עוד צריך לקרות כדי שתגיד שאתה טועה ושברמה של 4 פלטות כן אפשר לעבוד כבד במהלך העונה? (כמו שציינתי - בתדירות ונפח נמוכים יותר)
אשמח לעזור לך: טיעון אַד הוֹמִינֶםלטינית, argumentum ad hominem - "טיעון לגופו של אדם"), הוא כשל לוגי שבו משיבים לטיעון או לקביעה באמצעות התייחסות לאדם המציג את הטיעון או את הקביעה, במקום להציג טיעון אחר; או מצב שבו במקום להציג טיעון מצביעים על היעדר עקביות בין ההשקפה המובעת על ידי האדם לבין שאר דעותיו או אמונותיו.

אני לא כתבתי שכן אפשר או לא אפשר, כתבתי שאחרי משחק פוטבול מרגישים כמו אחרי תאונה חזיתית. תתקדם כפרה הכל טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית