הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תוכנית שהביאו לי היא טובה לשחקן כדורגל?

Ronaldo7

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום לכולם!
אני בן 15 וחצי , 1.80 , שוקל 72
אני משחק כדורגל באופן מקצועי 4 אימונים בשבוע (ראשון שני רביעי וחמישי)...(ומשחק בשבת)
אני רוצה לחזק את הפלג גוף עליון ותחתון שלי...
זה התוכנית שהביאו לי . היא טובה לשחקן כדורגל ?

יום א'- התאוששות עם אימון רגליים קטן.

לג פרס- 2X10 עם 60% משקל עבודה (משקל עבודה= המשקל המקסימלי בו אתה יכול לעשות)- לצורך חימום.
סומו דדליפט (עמידה רחבה)- 2X5-עם 80% משקל.
באנצ'- 3X6- עם 80% משקל.
חתירה- 3X6 עם 80% משקל.
פרס- 1X6 עם 80% משקל.
פלאנק- בטן סטטית- (אם אתה מרגיש חולשה בבטן)- עם 15-25 (מאוד תלוי בך) ק"ג פלטות על הגב, למשך 60-90 שניות.
יום ג'- אימון כבד כולל רגליים-הכל 100% משקל
סקוואט - 3X5
באנצ'- 3X5
מקבילים 2X10 (עם אתה יכול יותר תוסיף משקל בחגורה על מנת להגיע ל- 12 חזרות מתאגרות)
חתירה- 3X5
מתח רחב- 2X10 (יכול יותר- תוסיף משקל)
פרס -2X6 - חימום קצר מאוד
דדליפט קלאסי- 1X5
קדמית- 2X12
אחורית 2X7
אין טעם לבטן ביום עמוס בטן כזה (דדליפט חתירה סקוואט).

יום ו'- אימון התאוששות- פלג עליון בלבד- הכל 80% משקל
באנצ'-2X6-7
חתירה2X6-7
מקבילים 1X8
מתח 1X8
פלאנק- בטן סטטית- (אם אתה מרגיש חולשה בבטן)- עם 15-25 (מאוד תלוי בך) ק"ג פלטות על הגב, למשך 60-90 שניות.
אין טעם לדגש ישיר על כתפיים (פרס) כי מספיק קבלו עומס בשבוע.

כמובן שקרדיט לfxp_professional על התוכנית הזאת...

אשמח לעזור לך: טיעון אַד הוֹמִינֶםלטינית, argumentum ad hominem - "טיעון לגופו של אדם"), הוא כשל לוגי שבו משיבים לטיעון או לקביעה באמצעות התייחסות לאדם המציג את הטיעון או את הקביעה, במקום להציג טיעון אחר; או מצב שבו במקום להציג טיעון מצביעים על היעדר עקביות בין ההשקפה המובעת על ידי האדם לבין שאר דעותיו או אמונותיו.

אני לא כתבתי שכן אפשר או לא אפשר, כתבתי שאחרי משחק פוטבול מרגישים כמו אחרי תאונה חזיתית. תתקדם כפרה הכל טוב.
אל תוציא מהקשרו. אני הבאתי anecdotal evidence. אד הומינם זה להגיד שאתה טיפש ולכן מה שאמרת זה לא נכון.
דבר שני, מה שאמרת לגביי הרגשת התאונה נאמר כ"ביסוס" לכך שאני לא מבין על מה אני מדבר כשאני אומר שאפשר להתאמן כבד בזמן העונה. עד כה נכשלת בלבסס את זה, וטענת שאין לך הסבר לכך.
יותר נשמע כאילו אתה לא מבין על מה אתה מדבר, מצטער.

@Beast and cheat תקרא קצת על אימפקט ואיך זה משפיע על התאוששות
סתם להגיד למישהו לקרוא על משהו זו קצת התנשאות בסגנון "אויש, אתה מתחת לרמה שלי, לך תלמד".
אבל אולי פירשתי אותך לא נכון.

בכל אופן, אם יש לך מחקר מעניין, תביא.

אל תוציא מהקשרו. אני הבאתי anecdotal evidence. אד הומינם זה להגיד שאתה טיפש ולכן מה שאמרת זה לא נכון.
דבר שני, מה שאמרת לגביי הרגשת התאונה נאמר כ"ביסוס" לכך שאני לא מבין על מה אני מדבר כשאני אומר שאפשר להתאמן כבד בזמן העונה. עד כה נכשלת בלבסס את זה, וטענת שאין לך הסבר לכך.
יותר נשמע כאילו אתה לא מבין על מה אתה מדבר, מצטער.

סתם להגיד למישהו לקרוא על משהו זו קצת התנשאות בסגנון "אויש, אתה מתחת לרמה שלי, לך תלמד".
אבל אולי פירשתי אותך לא נכון.

בכל אופן, אם יש לך מחקר מעניין, תביא.
קשה להכשל במשהו שאני לא מנסה להצליח בו.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי אני ישתפר באמצע עונה או ישאר עם אותו משקל עבודה והיתקע....
זה יגרום לפציעות וכו'?
ועדיין לו עזרתם לי בנודע לתוכנית :(

הבנתי. אז קודם כל, תלמד מה זה אד הומינם. גוגל יסייע לך. דבר שני, לזלזל בענף מסויים רק מוציא אותך קטן. במיוחד כשמדובר בענף שגם שחיינים מאוד מתקשים להחזיק בו אימון מלא אחד.
ודבר שלישי - אני לא וולברין, אני בסה"כ טוען שהמכניזם שאתה טוען שמחליש אותך - הוא לא, ושאני מוכיח את זה על עצמי ועל מתאמנים שלי.

מה עוד צריך לקרות כדי שתגיד שאתה טועה ושברמה של 4 פלטות כן אפשר לעבוד כבד במהלך העונה? (כמו שציינתי - בתדירות ונפח נמוכים יותר)
שמע אני מאוד מעריך אותך ואת הדעות שלך. לרוב אתה גם מדבר עם נסיון ונימוקים.

הבעיה שאני רואה למי שמנסה להרים כבד ותוך כדיי להיות בענף פיזי זה עומסים שונים כמו על בירכיים ודברים כאלה שיובילו לשברי מאמץ. בשחייה (או כל ספורט מים אחר) אפשר להעמיס יותר על הגוף מבחינת השלד כי בסופו של דבר הגוף מקבל הבה פחות זעזועים.

אישית אני בעד לא למתוח את הגוף עד קצה גבול היכולת ולהסתכן תמיד בפציעה. עדיף לעבוד עד ה-90 אחוז ולהיות בטוח שהכל עובד כשורה, ולא רק שתסחוב את החודשיים הראשונים של העונה בכבוד, אלא דווקא את החודשיים האחרונים.

שמע אני מאוד מעריך אותך ואת הדעות שלך. לרוב אתה גם מדבר עם נסיון ונימוקים.

הבעיה שאני רואה למי שמנסה להרים כבד ותוך כדיי להיות בענף פיזי זה עומסים שונים כמו על בירכיים ודברים כאלה שיובילו לשברי מאמץ. בשחייה (או כל ספורט מים אחר) אפשר להעמיס יותר על הגוף מבחינת השלד כי בסופו של דבר הגוף מקבל הבה פחות זעזועים.

אישית אני בעד לא למתוח את הגוף עד קצה גבול היכולת ולהסתכן תמיד בפציעה. עדיף לעבוד עד ה-90 אחוז ולהיות בטוח שהכל עובד כשורה, ולא רק שתסחוב את החודשיים הראשונים של העונה בכבוד, אלא דווקא את החודשיים האחרונים.
שברי מאמץ מתרחשים כשזה לא מבוצע בהדרגה. גם האימונים הענפיים, וגם אימוני הכוח.
היופי במסת שריר ועצם גדולה זה שזה דווקא מקטין את הסיכוי לשברי מאמץ, וזה אחד הדברים שמקבלים מאימוני כוח.

לא הבנתי אני ישתפר באמצע עונה או ישאר עם אותו משקל עבודה והיתקע....
זה יגרום לפציעות וכו'?
ועדיין לו עזרתם לי בנודע לתוכנית 😭
אתה תתקדם עד שלב מסויים במאמץ מינימלי.
אתה צריך לעשות SS עם התאמות לאימונים הענפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית