הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית קורטה - לא לוג אבל בהחלט רשמים ראשונים

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
אימון ראשון עבר בהצלחה.

האימון כלל :
8*5*150 סקווט היה קליל אם כי מתיש מאוד עם זמני מנוחה של 2-3 דקות
6*6*62.5 פרס היה קליל עם עצירות על החזה, לא בנצ' בגלל סיפורי הכתף הידועים שלי
8*5*177.5 דדליפט שוב, קליל מאוד ומתיש אם כי פחות מהסקווט.

האימון לקח שעתיים, החלטתי שחגורה תהיה מיותרת בשלב הנפח.
משום מה יש לי תחושה שמחר בבוקר יהיה גהינום.
הערות? הארות? שאלות? מחשבות? @DarY @zaptamaher @the Raccoon

אני גם בשלבי סיום של שלב הנפח שלה ( נכנס לשבוע 4 ) . והרגשתי קושי רק באמצע השבוע השלישי
בסקוואט מ68% עד 76%
בדדליפט מ68% עד 74%

• פותח/ת השרשור
אני גם בשלבי סיום של שלב הנפח שלה ( נכנס לשבוע 4 ) . והרגשתי קושי רק באמצע השבוע השלישי
בסקוואט מ68% עד 76%
בדדליפט מ68% עד 74%
הקפצת את האחוזים בסקווט בכוונה יותר מהר?

בעזהי"ת

א. בסבבים בודדים של קורטה, העומס תפס אותי רק איפשהו לקראת סוף השבוע השני. אני חושב שאם ממש מרגישים בסבב בודד את הקושי כבר בשבוע הראשון, זה לא סימן טוב לבאות.

ב. מנגד, השבוע הרביעי של הנפח צריך להיסגר בשארית הכוחות, ואם לא: אתה עובד קל מידי. אישית, עוד לא היה לי סבב של קורטה, שהייתי יכול לומר לעצמי בביטחון, בתחילת הנפח, שאצליח להשלים את הבלוק הזה - שיש לי איזו תעודת ביטוח שלא אתפרק באמצע, גופנית או מנטלית.

ג. בלחיצות האחוזים גבוהים אצלי משמעותית מאשר המקוריים. לא יודע איך זה עם פרס, אבל עם בנץ' מדובר על כמעט 85%. ההפרש אצלי בין משקל שאני סוגר בו חמישיה, ובין משקל שאני סוגר בו 5X5, נמוך מאוד, ואפילו על פני 12 אימוני נפח רצופים.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

א. בסבבים בודדים של קורטה, העומס תפס אותי רק איפשהו לקראת סוף השבוע השני. אני חושב שאם ממש מרגישים בסבב בודד את הקושי כבר בשבוע הראשון, זה לא סימן טוב לבאות.

ב. מנגד, השבוע הרביעי של הנפח צריך להיסגר בשארית הכוחות, ואם לא: אתה עובד קל מידי. אישית, עוד לא היה לי סבב של קורטה, שהייתי יכול לומר לעצמי בביטחון, בתחילת הנפח, שאצליח להשלים את הבלוק הזה - שיש לי איזו תעודת ביטוח שלא אתפרק באמצע, גופנית או מנטלית.

ג. בלחיצות האחוזים גבוהים אצלי משמעותית מאשר המקוריים. לא יודע איך זה עם פרס, אבל עם בנץ' מדובר על כמעט 85%. ההפרש אצלי בין משקל שאני סוגר בו חמישיה, ובין משקל שאני סוגר בו 5X5, נמוך מאוד, ואפילו על פני 12 אימוני נפח רצופים.
זה הזמן לשיחה נוספת ביננו איש יקר,
הלחיצות היו קשות רק באימון השלישי וכנראה באשמתי (עמידות ידיים שלא לצורך חח)
הסקווט בינתיים בדיחה והדדליפט אפילו יותר.
חושב לסיים אפילו על 170-175 סקווט ו200 דדליפט שהם כ80% ו78% בהתאמה.
מה אומר?

• פותח/ת השרשור
בינתיים מרמה באחוזים.
שבוע שני, עליה טובה...
סקווט 8*5*157.5
פרס 6*6*67.5
דדליפט 8*5*190
מרגיש די קל, במיוחד הסקווט.

בעזהי"ת

זה הזמן לשיחה נוספת ביננו איש יקר,
הלחיצות היו קשות רק באימון השלישי וכנראה באשמתי (עמידות ידיים שלא לצורך חח)
הסקווט בינתיים בדיחה והדדליפט אפילו יותר.
חושב לסיים אפילו על 170-175 סקווט ו200 דדליפט שהם כ80% ו78% בהתאמה.
מה אומר?

אני חושב שכדאי לחכות עד תחילת השבוע השלישי לפני התאמות - כדי לוודא שאם מעלים את האחוזים, עדיין הם נמצאים באזור שאפשר לסיים איתו בהצלחה את בלוק הנפח, ושלא עפנו על עצמנו. מנגד, בהחלט בהחלט לבצע התאמות כאלה, אם מרגישים שהעסק קל מידי!!

(תטום, שתוק. נפח קורטה בלי לישון ובלי לעלות משקל גוף, ועוד באחוזים שלקחת = מוטציה תמהונית שמוכיחה את כל תיאוריות הקונספירציה מאז ומעולם).

(תטום, שתוק. נפח קורטה בלי לישון ובלי לעלות משקל גוף, ועוד באחוזים שלקחת = מוטציה תמהונית שמוכיחה את כל תיאוריות הקונספירציה מאז ומעולם).[/QUOTE]

גנטיקה של רץ למרחקים ארוכים :-(

• פותח/ת השרשור
אימון 2 שבוע 2 -
סקווט 8*5*157.5 פשוט מעייף. עדיין בלי חגורה ופשוט נעשה בחוסר חשק.
פרס 6*6*67.5 היה בסדר גמור, לא יותר קשה מיום ראשון אבל נראה מה יהיה בחמישי. לא גבולי וכנראה גם לא קרוב לזה.
דדליפט 8*5*190 קליל וממש מהיר, הכפות ידיים כואבות משהו אבל בקטנה, חששתי שאזדקק לרצועות אבל זה היה נסבל...

• פותח/ת השרשור
אז שבוע 2 נגמר (בשעה טובה!)
ישנתי - לא משהו
אכלתי - לא רע
אימון שלישי (אותם משקלים), הסקווט היה קליל אבל עייף ולא מהיר,
הפרס היה די קליל והדדליפט פשוט בעיקר רצח לי את הכפות ידיים ברמה של לחשוב על לשים רצועות כל סט מהרביעי ואילך.
שבוע הבא המשקלים מתחילים להזיז לי משהו, נראה מה יהיה.

אימון 2 שבוע 2 -
סקווט 8*5*157.5 פשוט מעייף. עדיין בלי חגורה ופשוט נעשה בחוסר חשק.
פרס 6*6*67.5 היה בסדר גמור, לא יותר קשה מיום ראשון אבל נראה מה יהיה בחמישי. לא גבולי וכנראה גם לא קרוב לזה.
דדליפט 8*5*190 קליל וממש מהיר, הכפות ידיים כואבות משהו אבל בקטנה, חששתי שאזדקק לרצועות אבל זה היה נסבל...
אם בארזים נפלה שלהבת מה יעשו אזובי קיר?😲

בעזהי"ת

הדדליפט רוצח כל נקודה חלשה - ואז מגלים עד כמה היא התחזקה בזכות זאת. הייתי מוריד קצת משקל, ולא שם רצועות.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

הדדליפט רוצח כל נקודה חלשה - ואז מגלים עד כמה היא התחזקה בזכות זאת. הייתי מוריד קצת משקל, ולא שם רצועות.
אני אנשוך את המוט וארים אותו עם השיניים אם צריך, אין לי בעיית אחיזה אל תשכח - העניין הוא שהעור מתחיל לכאוב כשמדובר ב40 חזרות.
הגב שלי עבר שינוי מרשים לאורך התוכניות האחרונות והכינוי "זוקפי הברזל" מתחיל לקבל משמעות חדשה, @the Raccoon יעיד על כך 😃

בעזהי"ת

אני מאוד מסכים עם הקטע של הכאבים. כף היד שלי קטנה, והיא הדבר העיקרי שרוצח אותי בדדליפט נפח. אבל, מנגד, הרי הרעיון של קורטה הוא לעבוד על כל הנקודות של התרגיל, חלשות וחזקות כאחד - דרך ביצוע עתיר נפח עד כדי טירוף. במעבר לרצועות, לטענתי זו, אנחנו מוותרים על חיזוק הגריפ שהנפח הזה יכל להביא, וגריפ חזק יותר ויותר, הוא תמיד במקום לצורך דדליפט מפלצתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית