הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת חלבון מי גבינה ביום ללא אימון

• פותח/ת השרשור Yulz
  • פורסם בתאריך

Yulz

משתמש מתחיל
78
0
נק' מוניטין:
5
78
0
שלום חברים,

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
האם זה לגיטימי לצורך חלבון מי גבינה גם ביום ללא אימון ע"מ להגיע לכמות החלבון היומית שלי?
ידוע לי שאחת התכונות של חלבון מי גבינה היא ספיגה מהירה בגוף ועל כן ההתלבטות.

תודה!

החלבון מי גבינה הוא בעל ערך ביולוגי גבוה יותר משאר סוגי החלבון ונספג הכי מהר בגוף ביחס לשאר סוגי החלבון, אבל זה לא משנה אם תצרוך אותו בבוקר/אחרי אימון/בלילה.
רמז: אין דבר כזה חלון הזדמנויות.

• פותח/ת השרשור
אני מודע לכך שחלון הזדמנויות זה מיתוס אך השאלה שלי לא מגיעה מהכיוון הזה...

רציתי לדעת האם העובדה שהוא נספג מהר בגוף מהווה חיסרון כלשהוא (ביחס לחלבון עם ספיגה איטית) במידה והוא נצרך ללא אימון?

יש האומרים כי בלילה כיוון שאתה בצום עדיף לצרוך חלבון בפירוק איטי כגון קזאין, אני חושב שזה להתעסק בקקי.

כן אתה יכול לצרוך במשך היום בלי בעיה, גם בלילה/לפני שינה.
די למיתוס הזה שחלבון שותים רק אחרי אימון, נמאס לי כבר לענות על זה ביום יום (מה אתה שותה את זה אתה אחרי אימון? נחנקנו!!!)

• פותח/ת השרשור
אם ככה, אתם אומרים שאין באמת חשיבות למהירות הספיגה אז למעשה חלבון קזאין או תשלובת חלבון (Matrix ודומיו) זה ביזבוז של כסף? (בהנחה שאני כבר משתמש בחלבון מי גבינה ביום-יום)

מי גבינה יש הכי הרבה לאוצין וזה מה שחשוב בסוף היום. "הדלקה" של סינטוז חלבון. 3-9 גרם לאוצין עושה את זה.

• פותח/ת השרשור
אני לא כל כך בטוח שאתה צודק לגבי הלאוצין
הרגע סיימתי לקרוא את המאמר באתר "מהם מקורות טובים לחלבון"

והנה מה שכתבו שם לגבי הלאוצין:

החוקרים במחקר בדקו איך כל סוג של חלבון (מי גבינה וקזאין) השפיע על מאזן הלאוצין (leucine – אחת מחומצות האמינו השכיחות ביותר בחלבונים), ובעצם כמה לאוצין באמת נאגר בגוף.

למרות העובדה שחלבון מי הגבינה עורר יותר סינתוז חלבון, לקזאין היה אפקט גדול יותר על מאזן הלאוצין. בסוף זמן ההזנה, הגוף אגר יותר לאוצין עם חלבון הקזאין, ובמילים אחרות, נראה שפירוק חלבון מופחת (קזאין) היה חשוב יותר מסינתוז חלבון מוגבר (במי הגבינה) בהסתכלות על הלאוצין בגוף (ובעצם, מאזן החלבון).

בכל אופן, גם לאחר קריאת המאמר לא ניתן להגיע למסקנה ברורה מה עדיף לצרוך בהקשר של ספיגה מהירה\איטית

כל תוספי המזון האלו, וחלבון בפרט באים לעזור לך להגיע לערכים התזונתיים שלך כפי שהגדרת לעצמך. באופן עקרוני - למזון יש עדיפות על התוספים. העניין הוא כשמדובר בכמויות רציניות של חלבון , בוא נגיד 300-500 גרם ביום , זה כבר בלתי נמנע שתשמש בתוסף חלבון.
כמובן שלבנאדם העובד להכין מראש שייקר עם שתי סקופים של חלבון זה הרבה יותר פשוט מלבשל חזה עוף, ולעיתים אף יותר זול, אז הכל כשר.

עכשיו כמה ייתרונות שאי אפשר להתעלם מהם לתוסף חלבון:
כמות הגלוטמין די גבוהה - מעולה לשיקום שריר
אפשר לשאת לכל מקום
ספיגה מהירה. שותה אחרי אימון ובקלות יכול לשבת לאכול ארוחה אחרי שעה. הקיבה מתרוקנת. חשוב כשמדובר במסה.
ניתן לשתות במהלך אימון. קריטי באימונים ארוכים ובהרבה פרוטוקולים של אינסולין. אני בספק אם מישהו פה פותח שולחן במהלך אימון. בנוסף זה קל לעיכול במהלך אימון בהשוואה למקור חלבון אחר.

שאלתי את מאור זרדז, שאני מאוד מעריך את הידע שלו, אם זה משנה מה הסגן חלבון לפני השינה והוא אמר שזה לא קריטי וזה לא משנה אם זה מי גבינה או קזאין או חזה עוף.

שאלתי את מאור זרדז, שאני מאוד מעריך את הידע שלו, אם זה משנה מה הסגן חלבון לפני השינה והוא אמר שזה לא קריטי וזה לא משנה אם זה מי גבינה או קזאין או חזה עוף.
גבר אני גם מעריך את מאור מאוד. וזה מחזק את מה שרשמתי למעלה.
אבל - מאור עם כל הכבוד, מפתח גוף מצליח ומנוסה מאוד. קח בחשבון שהתשובה שקיבלת ממנו היא על בסיס נסיון. הוא לא ביולוג, תזונאי או מה שלא יהיה. אם אתה רוצה תשובות מדוייקות תפנה למקורות. יש מאמרים / מחקרים / ספרות ואנשים מקצועיים בתחום.

נמאס כבר מהחרטא הזה של ה bro science.

אגב - אני מסכים איתו (;

גבר אני גם מעריך את מאור מאוד. וזה מחזק את מה שרשמתי למעלה.
אבל - מאור עם כל הכבוד, מפתח גוף מצליח ומנוסה מאוד. קח בחשבון שהתשובה שקיבלת ממנו היא על בסיס נסיון. הוא לא ביולוג, תזונאי או מה שלא יהיה. אם אתה רוצה תשובות מדוייקות תפנה למקורות. יש מאמרים / מחקרים / ספרות ואנשים מקצועיים בתחום.

נמאס כבר מהחרטא הזה של ה bro science.

אגב - אני מסכים איתו (;
אבל הנקודה העיקרית היא שזה לא משנה אם לפני השינה תצרוך קזאין, מי גבינה או חזה עוף. להגיע לערכים הסופים מהווה מטרד גדול יותר.

ערכים סופיים בסוף ב24 שעות זה מה שקובע. זה מה שרוב המחקרים הראו. יש חשיבות מסויימת לתזמון ארוחות אבל לא הבדל של שמיים וארץ. ערכים ב24 שעות הכי חשוב וגם תגובה הורמונלית כתוצאה מארוחה (במיוחד אינסולין למחטבים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית