הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אתלטיות- כח מתפרץ

• פותח/ת השרשור walk
  • פורסם בתאריך

walk

משתמש מתחיל
4
1
נק' מוניטין:
1
4
1
שלום.
אני נער שרוצה להשתפר מבחינה אתלטית.. שאני אומר אתלטיות כוונתי לכח מתפרץ: ניתור, זריזות, יציאה מהמקום ועוד...
עכשיו, יש לי התלבטות.. האם שילוב של חדר כושר ואימוני כח+ אימוני אתלטיקה כמו ריצות קצרות ומהירות/ניתורים, יקדם יותר את מטרתי מאשר רק אימוני אתלטיקה? האם השילוב של חדר כושר יכול לעזור או שרק אימוני אתלטיקה בהחלט יעזרו לי?

כח מתפרץ זה סך הכל פונקציה של כח כללי,זה כמה כח אתה מסוגל לייצר בפרק זמן מסוים(נכון? אני לא טועה ?) תחשוב,מי יכול לייצר יותר כח,מר עולם לשם השוואה או ילד ששוקל 40 קילו?
ככל שתתחזק יותר ככה גם הכח המתפרץ שלך יעלה,תתמקד בלהתחזק בתרגילי הבסיס (סקוואט,דדליפט,בנץ פרס,פרס) ואתה תראה התקדמות.

כן.
לדעתי הלא מלומדת תירשם למכון קרוספיט, תן דגש על הWL ותעבוד סקוואט כבד
אגב אם אתה אתלט עדיף לעבוד HB מאשר LB תקנו אותי אם אני טועה

כן.
לדעתי הלא מלומדת תירשם למכון קרוספיט, תן דגש על הWL ותעבוד סקוואט כבד
אגב אם אתה אתלט עדיף לעבוד HB מאשר LB תקנו אותי אם אני טועה
מה הקשר מכון קרוספיט? למה wl?
אתה באמת חושב שעכשיו סתם ילד שרוצה לשפר קצת את הריצות שלו יכנס לwl?

מה הקשר מכון קרוספיט? למה wl?
אתה באמת חושב שעכשיו סתם ילד שרוצה לשפר קצת את הריצות שלו יכנס לwl?
אני נער שרוצה להשתפר מבחינה אתלטית.. שאני אומר אתלטיות כוונתי לכח מתפרץ: ניתור, זריזות, יציאה מהמקום ועוד...
אגב, שאני אומר תקנו אותי אם אני טועה אני פונה לכולם חוץ ממך

כל התחזקות תשפר לו את הכח המתפרץ,ועכשיו להתחיל ללמוד WL זה לא משהו קל והוא לא יכול באמת לעשות את זה דרך האינטרנט,לא חושב שהוא עכשיו בקטע של זה. שירים כבד ויהיה בסדר.

כל התחזקות תשפר לו את הכח המתפרץ,ועכשיו להתחיל ללמוד WL זה לא משהו קל והוא לא יכול באמת לעשות את זה דרך האינטרנט,לא חושב שהוא עכשיו בקטע של זה. שירים כבד ויהיה בסדר.
אני אמרתי את הדרך האידיאלית לדעתי
כמובן שמאימוני כוח הכוח המתפרץ שלך יגדל אבל השאלה אילו אימוני כוח עדיפים למטרות שלו

אתה טוען נגדי דברים שבכלל לא ציינתי
ציינתי שהוא יכול ללמוד WL דרך האנטרנט?

אני אמרתי את הדרך האידיאלית לדעתי
כמובן שמאימוני כוח הכוח המתפרץ שלך יגדל אבל השאלה אילו אימוני כוח עדיפים למטרות שלו

אתה טוען נגדי דברים שבכלל לא ציינתי
ציינתי שהוא יכול ללמוד WL דרך האנטרנט?
לא,אבל לא חושב שזה נכון לשלוח כל אחד שרוצה לרוץ מהר יותר לwl

לרוץ מהר יותר..?
רוצה להשתפר מבחינה אתלטית
אתלטיות כוונתי לכח מתפרץ: ניתור
שוב, קרוספיט + WL עם דגש על HB סקוואט כבד

לפותח האשכול, תתיעץ בפורום קרוספיט על העניין הזה
https://www.lbs.co.il/forums/24/

נערך לאחרונה:
כח מתפרץ זה סך הכל פונקציה של כח כללי,זה כמה כח אתה מסוגל לייצר בפרק זמן מסוים(נכון? אני לא טועה ?) תחשוב,מי יכול לייצר יותר כח,מר עולם לשם השוואה או ילד ששוקל 40 קילו?
ככל שתתחזק יותר ככה גם הכח המתפרץ שלך יעלה,תתמקד בלהתחזק בתרגילי הבסיס (סקוואט,דדליפט,בנץ פרס,פרס) ואתה תראה התקדמות.
מה?
להתחזק בתרגילי הבסיס לא בהכרח יביא לו את התוצאות שהוא מצפה להן. אתה מניח שעליו לעלות במסת שריר אבל מתעלם מהעובדה שאדם כבד יותר הוא אדם זריז פחות והוא לא ימצא את הsweet spot הזה רק אם יתמקד ב''להתחזק בתרגילי הבסיס''. לעזאזל, אני אפילו לא מבינה בנושא ואני יכולה להבין שאתה מדבר שטויות

מה?
להתחזק בתרגילי הבסיס לא בהכרח יביא לו את התוצאות שהוא מצפה להן. אתה מניח שעליו לעלות במסת שריר אבל מתעלם מהעובדה שאדם כבד יותר הוא אדם זריז פחות והוא לא ימצא את הsweet spot הזה רק אם יתמקד ב''להתחזק בתרגילי הבסיס''. לעזאזל, אני אפילו לא מבינה בנושא ואני יכולה להבין שאתה מדבר שטויות
אני מדבר שטויות? צודקת כי כשבן אדם מעלה את הrm5 שלו בפאוורקלין מ20 ל50 הכח המתפרץ שלו לא גדל. כח מתפרץ לא מתבטא רק בריצה אלא גם בזריקת כדור לדוגמא וככל שיהיה לו יותר כח ככה הוא יזרוק רחוק יותר,גבוה יותר,או בקיצור ישיג את המטרות שלו.
אף אחד לא הכריח אותו להיות כבד שיעלה במשקלי עבודה ויחטב מי הכריח אותו להיות 30 א''ש?
וגם בתור 20 א''ש שיפרתי את הספרינטים שלי פלאים בלי לעבוד עליהם אפילו ואפילו שאני כבד ב20 קילו ממה שהייתי פעם.
עוד פעם,זריזות זה נושא אחר אני לא מבין איך זה קשור בכלל למה שאני דיברתי עליו,הוא רוצה זריזות טובה יותר שיעבוד עלייה ספציפי
אבל בן אדם ששופף 60 קילו מסוגל לייצר פחות כח מבן אדם ששופף 250. עובדה.

אני מדבר שטויות? צודקת כי כשבן אדם מעלה את הrm5 שלו בפאוורקלין מ20 ל50 הכח המתפרץ שלו לא גדל. כח מתפרץ לא מתבטא רק בריצה אלא גם בזריקת כדור לדוגמא וככל שיהיה לו יותר כח ככה הוא יזרוק רחוק יותר,גבוה יותר,או בקיצור ישיג את המטרות שלו.
אף אחד לא הכריח אותו להיות כבד שיעלה במשקלי עבודה ויחטב מי הכריח אותו להיות 30 א''ש?
וגם בתור 20 א''ש שיפרתי את הספרינטים שלי פלאים בלי לעבוד עליהם אפילו ואפילו שאני כבד ב20 קילו ממה שהייתי פעם.
עוד פעם,זריזות זה נושא אחר אני לא מבין איך זה קשור בכלל למה שאני דיברתי עליו,הוא רוצה זריזות טובה יותר שיעבוד עלייה ספציפי
berneydidnotread.gif

אני מדבר שטויות?
כן

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכל העונים בבקשה לא לריב כי כנראה שאני לא הייתי ברור ומשלב כמה דברים
אז בוא נפריד אותם... לי חשוב המרכיבים הללו:
זריזות
יציאה מהמקום
ניתור
הדברים הללו מה יהיה יותר אפקטיבי? חדר כושר+אתלטיקה או רק אתלטיקה

תודה רבה לכל העונים בבקשה לא לריב כי כנראה שאני לא הייתי ברור ומשלב כמה דברים
אז בוא נפריד אותם... לי חשוב המרכיבים הללו:
זריזות
יציאה מהמקום
ניתור
הדברים הללו מה יהיה יותר אפקטיבי? חדר כושר+אתלטיקה או רק אתלטיקה

• פותח/ת השרשור

הבנתי
ואם לא יצא לי חדר כושר אתלטיקה לבד יכולה ממש לשפר אותי? או שזה לא יהיה אפקטיבי בכלל

אין ספק בכלל שחדר כושר.
פשוט תרים כבד ואם אתה רוצה תעבוד
Box jumps לשיפור הניתור
ספרינטים לשיפור היציאה מהמקום
זריזות לא יודע איך תעבוד על זה אבל בכללי התחזקות תוביל אותך לשיפור בכח המתפרץ

הבנתי
ואם לא יצא לי חדר כושר אתלטיקה לבד יכולה ממש לשפר אותי? או שזה לא יהיה אפקטיבי בכלל
אם תתאמן באתלטיקה אתה תשתפר באתלטיקה
השאלה פה היא איך תוכל לייעל ולהאיץ את התהליך

אגב, אתלט זו מילה קצת כוללת

אתה מסתלבט או מה?ייעצת לו להתחזק בתרגילי הבסיס ולא מעבר. הcarry over של סקוואט לניתור במקום זניח לטעמי
הוא רוצה להתחזק בפאורקלין שיעבוד על פאורקלין זה מה שאמרתי ואני לא מבינה למה אתה חוזר עלי
כן בן אדם ששופף 250 קילו מפיק יותר כוח מבן אדם ששופף 60 אבל לבן אדם ששופף 250 קילו יהיה יותר קשה לנתר מלאדם ששופף 60 קילו. אתה מתייחס ליכולת של אדם להפיק כוח זאת אומרת אתה מתייחס לכוח, ולא ליכולת של אדם להפיק כוח בX זמן זאת אומרת כוח מתפרץ ומה משפיע על היכולת של אדם להפיק כוח בX זמן?אין לי מושג אבל אין סיכוי שמשקל גוף קשור לזה

אתה מסתלבט או מה?ייעצת לו להתחזק בתרגילי הבסיס ולא מעבר. הcarry over של סקוואט לניתור במקום זניח לטעמי
הוא רוצה להתחזק בפאורקלין שיעבוד על פאורקלין זה מה שאמרתי ואני לא מבינה למה אתה חוזר עלי
כן בן אדם ששופף 250 קילו מפיק יותר כוח מבן אדם ששופף 60 אבל לבן אדם ששופף 250 קילו יהיה יותר קשה לנתר מלאדם ששופף 60 קילו. אתה מתייחס ליכולת של אדם להפיק כוח זאת אומרת אתה מתייחס לכוח, ולא ליכולת של אדם להפיק כוח בX זמן זאת אומרת כוח מתפרץ ומה משפיע על היכולת של אדם להפיק כוח בX זמן?אין לי מושג אבל אין סיכוי שמשקל גוף קשור לזה
טוב אמרתי את דעתי ואין לי כח להתווכח.
אין שום סיבה שבן אדם ששוקל 57 שיעלה ל140 סקבאט יחטב יגיע ל57 שוב על 120 סקבאט לא יהיה קשה יותר לנתק
אף אחד לא אמר שהוא צריך להתחרו בעד 110

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית