הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אתלטיות- כח מתפרץ

• פותח/ת השרשור walk
  • פורסם בתאריך

walk

משתמש מתחיל
4
1
נק' מוניטין:
1
4
1
שלום.
אני נער שרוצה להשתפר מבחינה אתלטית.. שאני אומר אתלטיות כוונתי לכח מתפרץ: ניתור, זריזות, יציאה מהמקום ועוד...
עכשיו, יש לי התלבטות.. האם שילוב של חדר כושר ואימוני כח+ אימוני אתלטיקה כמו ריצות קצרות ומהירות/ניתורים, יקדם יותר את מטרתי מאשר רק אימוני אתלטיקה? האם השילוב של חדר כושר יכול לעזור או שרק אימוני אתלטיקה בהחלט יעזרו לי?

אני מבין אם אתה עוסק בפוטבול או בספורט אגרסיבי יותר שדורש מקסימום כח מתפרץ.. אבל סקוואטים כבדים בשביל אטלטיקה?
יותר סיכוי שזה יביא לפציעה(במידה ואימוני ריצה\קפיצה עצימים מספיק), מאשר ישפיע בעקיפין על הביצועים.. הכל שאלה של מינון ותיזמון האימונים.. צריך ממש ללמוד את הנושא לפני שאתה קופץ לתוכנית כח דמוי SS או 5 3 1 כשהמטרה שלך בכלל אטלטיקה..

אגב אם אתה אתלט עדיף לעבוד HB מאשר LB תקנו אותי אם אני טועה
אתה טועה

פותח הפוסט - אימוני אתלטיקה בהתחלה, ואחרי שהסתגלת לעומסים הללו (חודש +-), להוסיף אימוני כוח (סקוואט, פרס, דדליפט ורצוי גם בנץ' פרס). אחרי שהתחזקת במשך תקופה, להתחיל אימוני כוח מתפרץ (להתחיל מפאוור קלין).
כל הזמן להמשיך להתאמן באתלטיקה על ניתורים וכו'.

הcarry over של סקוואט לניתור במקום זניח לטעמי
מאיפה הבאת את זה?

לפותח השרשור: בסיס של משקלים טובים, לא גבוהים במיוחד, יעזור לך מאד.
תתמקד בגדולים, כמו סקוואט, בנץ', לחיצות מעל הראש, ומשיכות גבוהות.
תרגילים כמו פאוור קלין אנד פרס זה תרגילים שמשפרים את האתלטיות בכל הגוף.

רפרנס או הסבר מדוע LB עדיף לאתלטים?
נחפרו על כך עשרות עמודים כאן בפורום. אין לי את זה בשלוף, אבל אם תחפש מספיק תמצא ויכוחים שלי בדרך כלל עם אלעד (stardust) על הנושא הזה. יש אחד ספציפי שאני זוכר שדובר ספציפית על LB VS HB, אם אצליח למצוא אקשר כאן.

נחפרו על כך עשרות עמודים כאן בפורום. אין לי את זה בשלוף, אבל אם תחפש מספיק תמצא ויכוחים שלי בדרך כלל עם אלעד (stardust) על הנושא הזה. יש אחד ספציפי שאני זוכר שדובר ספציפית על LB VS HB, אם אצליח למצוא אקשר כאן.
מקווה שתמצא,סקרנת אותי ידידי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית