הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון

Edward

משתמש פעיל
906
497
נק' מוניטין:
3,529
906
497
שלום כבר מספר שנים שמידי פעם תוקף אותי התקף של כאבי גב תחתון עם הרגשה של לחץ שמורגש גם בעכוז וברגליים.
ההתקפי כאב הללו מופיעים כמעט תמיד בעקבות ריצות(יותר מ4-5 דקות ריצה מתחיל להופיע) ויש להם אופי של כאב שנבנה בהדרגה עד לכאב משתק שמחייב אותי לשבת כמה דקות.

בחיי היום יום אין שום מקרה של התקף כאב כזה והדבר היחיד שהוא לא ריצה או הליכה ממושכת עם משקל שנתקלתי בכאב היא לעיתים מאוד רחוקות בסקוואטים כבדים(פעם בשנה אולי מרגיש התקף כאב בעקבות סקוואט).

איזו אבחנה אפשר לתת לבעיה?

אבחנה אי אפשר לתת דרך האינטרנט, בשביל זה צריך לעשות בדיקה יסודית.
לפי התיאור שנתת קשה למקד את זה לגורם ספציפי. מקור הבעיה יכול להיות בגב, בחוסר איזון שרירי באגן ואפילו בכפות הרגליים...
אני מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט שיבדוק אותך בצורה רצינית כי מה שמתחיל כהתקפים קטנים לעיתים רחוקות יכול להחריף מפעם לפעם עד כדי הגבלה תפקודית משמעותית.

• פותח/ת השרשור
אבחנה אי אפשר לתת דרך האינטרנט, בשביל זה צריך לעשות בדיקה יסודית.
לפי התיאור שנתת קשה למקד את זה לגורם ספציפי. מקור הבעיה יכול להיות בגב, בחוסר איזון שרירי באגן ואפילו בכפות הרגליים...
אני מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט שיבדוק אותך בצורה רצינית כי מה שמתחיל כהתקפים קטנים לעיתים רחוקות יכול להחריף מפעם לפעם עד כדי הגבלה תפקודית משמעותית.
למען האמת מחר יש לי תור לרופאת משפחה עם מטרה לצאת ממנה עם תור לאורתופד .
בנוגע לחוסר איזון שרירי באגן לא יודע , בכפות רגליים יש לי פלטפוס די חמור.

תור לאורטופד אתה יכול לקבוע ישירות, בשביל מה ללכת לרופא משפחה?
ובמקום לחכות סתם לתורים, אני מציע לך להתחיל לטפל בבעיה במקביל לבירור מול האורטופד לכשיגיע, כדי לא לבזבז זמן.
בכל מקרה, מה שלא תיהיה האבחנה בסופו של דבר, הטיפול יהיה או תרופתי ו/או הפנייה לפיזיותרפיה...

• פותח/ת השרשור
תור לאורטופד אתה יכול לקבוע ישירות, בשביל מה ללכת לרופא משפחה?
ובמקום לחכות סתם לתורים, אני מציע לך להתחיל לטפל בבעיה במקביל לבירור מול האורטופד לכשיגיע, כדי לא לבזבז זמן.
בכל מקרה, מה שלא תיהיה האבחנה בסופו של דבר, הטיפול יהיה או תרופתי ו/או הפנייה לפיזיותרפיה...
תודה

נולדת עם פלטפוס ??
עם לא איך זה נגרם??
אין לי מושג אם הפלטפוס מולד או נרכש , מבערך גיל 12 אני יודע עליו בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית