הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט לחיטוב

Ido alon

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
שלום לכולם אני חדש פה בפורום ורציתי לדעת אם מישהו יכול להביא לי תפריט לחיטוב הגובה שלי 196 והמשקל 81 תודה למי שעוזר.

אם אני אביא לך תפריט לחיטוב אתה עלול למצוא שם מאכלים שאתה לא אוהב, סדר שאתה לא רגיל אליו והדברים האלו יעשו לך חיים קשים מאוד בתקופת החיטוב. לא היית מעדיף ללמוד לבנות תפריט בעצמך ובעזרת הידע הזה לבנות תפריט מותאם אישית לצרכים האישיים שלך? יש פה מספיק מאמרים שילמדו אותך איך לבנות תפריט אישי לכל מטרה והם לא קשים בכלל. כל מה שאתה צריך זה משקל מזון, מחשבון קלוריות ומוטיבציה.

• פותח/ת השרשור
מוטיבציה יש לי אני פשוט לא יודע איך לבנות תפריט אז הייתי מעדיף שמישהו יעזור לי ואני ממש לא מפונק באוכל

• פותח/ת השרשור
טוב קראתי את זה אבל מה שאני רוצה לדעת למשל מה לאכול בבוקר מה בצהריים ומה בערב שיהיה את כמות החלבונים שאני צריך וכמות הפחמימות והשומנים

קודם כל צריך את זה:
http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx
אחרי זה יש כמה שלבים שאני עושה בבניית תפריט:
1) בניית רשימה של מאכלים טובים למטרה שרצוי לכלול בתפריט בגלל ערכי תזונה טובים (כגון טונה, חזה עוף, גבינה לבנה וכו)
2) בניית רשימה של מאכלים ספציפיים שאני אוהב וארצה להוסיף לתפריט כדי למלא ערכים תזונתיים
3) מחלק את המאכלים לכמויות בצורה שרירותית (לדוגמא 200 גרם חזה עוף, 100 גרם טונה וכו)
4) מחלק את כל מה שעשיתי לארוחות בצורה הגיונית (לדוגמא ארוחת בוקר שבה יש לי ביצה קשה עם חצי עגבנייה, פרוסת לחם מלא עם גבינה צהובה ושייק חלבון)
5) משלים את החסר או מוריד מהמיותר. הכל בהתאם לערכים התזונתיים שצריך והערכים התזונתיים שיצאו לי אחרי ה4 השלבים הראשונים. לדוגמא יצא לי בתפריט 100 גרם חלבון ואני צריך 120 אז אני מאלתר איפה להוסיף משהו כדי להוסיף לכמות החלבון ולהגיע למה שצריך.
6) אם לא עשית את זה קודם, להשלים את התפריט לפי תוספי תזונה שיש לך (חלבון/גיינר) ולא לשכוח שאם אתה מערבב אותם עם חלב להוסיף ערכים תזונתיים של חלב.
7) אם אתה רוצה גיוון לתפריט אתה יכול לקחת את השלד של התפריט שבנית ולעשות בו שינויים בלי לפגוע בערכים הסופיים (לדוגמא להחליף חזה עוף בקציצות בקר ולהחליף טונה בדג סלמון).
8) לבדוק שכללת בתפריט את הדברים הבאים : ירקות (ירוקים, אדומים), פירות (רצוי), מאכלים עם סיבים תזונתיים, מאכלים בעלי ויטמינים וברזל (לדוגמא בתפוח יש ברזל, ובירקות/פירות יש הרבה ויטמינים), שומנים מהצומח (אומגה 3/אומגה 9, אגוזים למיניהם, נראה לי אפשר גם חומוס/שמן קנולה להוסיף איפשהו בתפריט).
9) חלוקה טובה היא חלוקה ל3-4 ארוחות. לא צריך יותר מזה.

אלה השלבים שאני משתמש בהם בבניית תפריט.

• פותח/ת השרשור
תעזרו לי בבניית תפריט ה RMR שלי 2580 וה BMR 2026 בלי להכפיל ב 1.2
וכדאי לי לעשות חיטוב דל פחמימה או רגיל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית