ייעוץ שבוע מנוחה

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
שלום אנשים D=
כבר קרוב ל8 חודשים(מתוכם חיטוב ארוך של כ-5 חודשים) לא לקחתי הפסקה מאימונים והשבוע חשבתי לעשות הפסקה כי אני מרגיש תשוש (חזרתי למסה לפני חודשיים בתוכנית אינטנסיבית ממש) ויש לי כמה שאלות אם תוכלו לעזור לי בבקשה.

1.אני בשלב במסה שאני עולה משקלים כמעט כל אימון או שתיים כמעט בכל התרגילים. (במיוחד בדדליפט...עליתי כבר 15קילו בחודשיים האלה של המסה ואני מבסוט חחח), כדאי עכשיו לתזמן את ההפסקה של שבוע הזאת? או לחכות שאני אתקע במשקלים ואז?

2.ביום רגיל אני על 2800 קלוריות שזה פלוס 400 אצלי, בשבוע מנוחה, אני אמור להישאר על המאזן הזה או לרדת ל2400 קלוריות(חזרה לנטראלי)?

3.וגם האם יש שינוי בפחמימות שאני צריך לצרוך?(הכוונה שלי היא שאני עכשיו על 200 פחמימה ביום, בשבוע מנוחה להוריד פחמימה ולהוסיף שומנים טובים?)

4.אחרי השבוע מנוחה, כשאני חוזר לאימונים, אני ישר חוזר לאותם משקלים? או עושה אימון קל אחד ואז?

5.זה רעיון טוב לדחוף בשבוע הזה אימוני התאוששות כמו הליכה 6~7 קמ"ש על שיפוע 8~9 בהליכון או ריצה קלה בחוץ של איזה 2 קילומטר? או אפילו להגזים בספרינטים?(או שזה כבר שובר את המנוחה שלי? חחח)

תודה מראש לכל המגיבים והעוזרים P=
וסליחה מראש למנהלים כי לא הייתי בטוח באיזה פורום לשים את זה כי זה משולב כזה [חחחח] 😃

אני בשלב במסה שאני עולה משקלים כמעט כל אימון או שתיים כמעט בכל התרגילים. (במיוחד בדדליפט...עליתי כבר 15קילו בחודשיים האלה של המסה ואני מבסוט חחח), כדאי עכשיו לתזמן את ההפסקה של שבוע הזאת? או לחכות שאני אתקע במשקלים ואז?
כל עוד אתה מרגיש שיש צורך במנוחה הזאת והגוף מאותת לך על כך, לך על זה. תשישות היא אחת הדרכים של הגוף לאותת שהוא עייף..אני לא רואה טעם לסחוט עוד ועוד מעצמך בזמן תשישות.
נראה שהמנוחה מאוד מתבקשת עבורך.

ביום רגיל אני על 2800 קלוריות שזה פלוס 400 אצלי, בשבוע מנוחה, אני אמור להישאר על המאזן הזה או לרדת ל2400 קלוריות(חזרה לנטראלי)?
אין טעם להישאר בפלוס קלורי כל עוד אינך במסגרת אימונים. אתה סתם תשמין. רד לנייטרלי.
גם האם יש שינוי בפחמימות שאני צריך לצרוך?(הכוונה שלי היא שאני עכשיו על 200 פחמימה ביום, בשבוע מנוחה להוריד פחמימה ולהוסיף שומנים טובים?)
לא כזה משנה. אפשר להישאר על 200, אפשר להישאר על 150 וכו'..תלוי בך. המטרה היא לא להעריב את עצמך כמובן.
אך יחד עם זאת, השתדל להגיע לכמות חלבון מספקת.
אחרי השבוע מנוחה, כשאני חוזר לאימונים, אני ישר חוזר לאותם משקלים? או עושה אימון קל אחד ואז?
אין טעם לחזור במכה, הגוף יצא ממסגרת אימונים. לחזור ב100% עצימות יהיה רעיון לא מוצלח במיוחד שכן יש סבירות לפציעה. תחזור לאט לאט עם עצימות קלה-בינונית ומשם תעלה עצימות מאימון לאימון.
זה רעיון טוב לדחוף בשבוע הזה אימוני התאוששות כמו הליכה 6~7 קמ"ש על שיפוע 8~9 בהליכון או ריצה קלה בחוץ של איזה 2 קילומטר? או אפילו להגזים בספרינטים?(או שזה כבר שובר את המנוחה שלי? חחח)
שובר מנוחה. אני לא רואה טעם לעשות את זה, אתה בעצמך אומר שאתה מרגיש תשוש.
אם לקחת מנוחה, קח אותה עד הסוף.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה מרגיש שיש צורך במנוחה הזאת והגוף מאותת לך על כך, לך על זה. תשישות היא אחת הדרכים של הגוף לאותת שהוא עייף..אני לא רואה טעם לסחוט עוד ועוד מעצמך בזמן תשישות.
נראה שהמנוחה מאוד מתבקשת עבורך.

אין טעם להישאר בפלוס קלורי כל עוד אינך במסגרת אימונים. אתה סתם תשמין. רד לנייטרלי.

לא כזה משנה. אפשר להישאר על 200, אפשר להישאר על 150 וכו'..תלוי בך. המטרה היא לא להעריב את עצמך כמובן.
אך יחד עם זאת, השתדל להגיע לכמות חלבון מספקת.

אין טעם לחזור במכה, הגוף יצא ממסגרת אימונים. לחזור ב100% עצימות יהיה רעיון לא מוצלח במיוחד שכן יש סבירות לפציעה. תחזור לאט לאט עם עצימות קלה-בינונית ומשם תעלה עצימות מאימון לאימון.

שובר מנוחה. אני לא רואה טעם לעשות את זה, אתה בעצמך אומר שאתה מרגיש תשוש.
אם לקחת מנוחה, קח אותה עד הסוף.
בהצלחה.
תודה רבה על ההשקעה והתשובה המפורטת אחי D=

רק עוד שאלה קטנה שצצה לי אתמול אחי שכתבתי את הפוסט.
מה אם אני עושה שבוע מנוחה אבל ביום ראשון או שני אני עושה רק דדליפט?(כי עליתי כללל אימון עד היום) או שאם לוקחים שבוע מנוחה זה שבוע מנוחה על הסוף?

• פותח/ת השרשור
אין טעם. השבוע מנוחה מתבקש עבורך.
אל דאגה, המשקל בדדליפט לא יברח 😃
לא עשיתי בסוף שבוע מנוחה כי היה שבוע נוח בבסיס סוף סוף בלי שטח מדי פעם אבל השבוע אני מקווה להוציא את זה לפועל.
רעיון טוב לשלב בשבוע הזה אימוני גמישות או אימוני אקרובטיקה? אני גם ככה חייב להיות שעתיים ביום בחדר כושר כי בנוסף לתפקיד אני מדריך חדר כושר בשעות הערב (שאני בבסיס...חח) אז אני מנסה למצוא מה לעשות שם, משהו שיועיל לי.

סליחה על החפירה חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית