הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Rear delts - איזה תרגיל מעדיפים?

אני אוהב יותר את ההרחקה אופקית כנגד פולי, כי הטווח תנועה גדול יותר וגם הרבה יותר נוח

אכן
הגדלתי את נפח הגב בעוד תרגיל לאחרונה
אני מאוד לא בעד לעבוד כתף אחורית, אלא אם כן המצב ממש דורש את זה (בילדר שצריך להשלים פרופורציות לתחרות, למשל):
1. מקום די רגיש, מועד לפציעות.
2. חתירות מחזקות ומעלות במאסה גם את הכתף האחורית, ועדיפות מבחינה אנטומית.

אם הגדלת נפח בתוכנית, תעשה עוד קצת חתירות. עדיף לדעתי

אני מאוד לא בעד לעבוד כתף אחורית, אלא אם כן המצב ממש דורש את זה (בילדר שצריך להשלים פרופורציות לתחרות, למשל):
1. מקום די רגיש, מועד לפציעות.
2. חתירות מחזקות ומעלות במאסה גם את הכתף האחורית, ועדיפות מבחינה אנטומית.

אם הגדלת נפח בתוכנית, תעשה עוד קצת חתירות. עדיף לדעתי
אני חושב שזה תלוי ברמת המתאמן..מתאמן מתקדם באימונים ששואף להיות מפתח גוף גם ברמה החובבנית אכן יכול לבודד את חלקי הכתף.

אני חושב שזה תלוי ברמת המתאמן..מתאמן מתקדם באימונים ששואף להיות מפתח גוף גם ברמה החובבנית אכן יכול לבודד את חלקי הכתף.
הכל במסגרת המטרות.
שוב, חשוב לצאת מנקודת ההנחה שעבודה מורכבת על הגוף בכלל, ועל הגב בפרט, זה הבסיס.
תרגילי עזר הם אקסטרה, צריך לתת להם יחס, אבל יש כאלו שכנראה לא יכנסו לתכנית של מתאמן ממוצע וטבעי. אני מחזיק בדעה שכתף אחורית זה אחד מאותם תרגילים שהכי פחות לצריך לתת להם במה. כמו שהמלצתי ממקודם, זה לתת גם יותר נפח לחתירות, על פני תרגיל מבודד לכתף

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
העבודה שלי על הכתף האחורית היא בעצימות נמוכה, לא עומס רב מידיי ו 10 חזרות.
מודע לאפשרות להיפצע ולכן לא מעמיס על זה.

תרגיל אקסטרה בהחלט.

אם תשאל את דעתי אני חושב שזה ממש מיותר לתת תדקיות האלה לשרירים הקטנים האלה אם אתה מתאמן טבעי, המסיבה המאוד פשוטה גם שהשרירים האלה קטנים והם נפגעים די חזק כמעט בכל תרגיל חתירה או כתפיים שתעשה.סך הכל שמור על רוטציה בין תרגילי עזר, ההבדלים הויזלאים אצל רובנו בין אם לתת דגש על השרירים האלה או לא לתת דגש הם מזערים אז בהתאם תן תמחשבה גם אם לבצע את התרגיל הזה או אחר וכמובן שאני מדבר בכלליות על כל השרירים האלה למינהם כתף אחורית בייס צדדי ועוד שאר ההמצאות למינהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית