הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות לגבי Single Factor Theory

Mustic5

משתמש פעיל
325
0
נק' מוניטין:
0
325
0
אוקיי אז הבנתי שבעצם יש את השלב של העומס שגורם למאמץ של הגוף ובעצם לגוף יש שלב של עייפות ומנוחה שבו התא בעצם אומר: "או שאני מת או שאני גודל" מה שבעצם כופה על התא פיצוי היסף ושמביא לביצוע יותר טוב.

ידוע שלמתאמן מתחיל היכולת הזאת להסתגל ולפצות יתר על המידה היא תהיה מהירה מאימון לאימון,
אבל כאשר אני מתקדם בשלב ביניים איך אני יודע מה זמן המנוחה (או לחילופין Light days) שאני אמור לנוח על מנת להשתפר?

אצל מתאמן אחד התאוריה יכולה לבוא לידי ביטוי באימונים שבועיים כמו HLM
ואילו אצל מתאמן אחר התאוריה יכולה לבוא בשיטה של פריודיזציה שכאשר חודש אחד האימונים הם בעצימות גבוהה, ואילו חודש לאחר מכן האימונים בעצימות בינונית או קלה, ורק לאחר חודש חוזרים שוב לעצימות הגבוהה. (בתור אחד שמתאמן בטווח היפרטרופיה אני מגדיר עצימות גבוהה כ-6-8, בינונית כ-8-10 ונמוכה כ-10-12 חזרות)

איך למשל כמתאמן AB אני יודע שהיומיים מנוחה האלה הם מה שאני צריך אם אני תקוע? למה לא לקחת שלושה? או למה לא לרדת מארבעה אימוני AB לשלושה?

בקיצור הבנתם את הנקודה.. איך אני בעצם יודע מתי התאוששתי לגמרי ועליי לגרום ללחץ שוב פעם?

כל גוף הוא שונה - כל תוכנית תזונה ואימונים היא המלצה כללית ולא תורה מסיני
ע"י ניסוי וטעייה עם ניהול מעקב של אימונים - תזונה -מנוחה אתה יכול למצוא מה עובד הכי טוב בשבילך

אתה לא יודע בדיוק כמה זמן אתה צריך. אם תגלה שיטה כדי לדעת, אתה תפתור לספורטאים הרבה בעיות והם תמיד יגיעו בשיא לאן ומתי שיבחרו.

בגדול:
כמתאמן מתחיל אתה אמור להוסיף משקל למוט כל אימון, וכשזה מפסיק לעבוד אתה מוסיף משקל רק בשניים מתוך השלושה, ואחר כך באחד כן ואחד לא, ואחר כך פעם בשבוע. מפסיק לעבוד = נכשלת כי אתה כבר לא מתאמן מתחיל. שים לב שזה לא כולל את הסיבות "נכשלת כי לא אכלת יומיים רצוף", "נכשלת כי החלטת לרוץ 10 ק"מ לפני האימון", "נכשלת כי ישנת רק 4 שעות בשלושת הלילות האחרונים", "נכשלת כי לא נחת מספיק בין הסטים" וכו'.
אחרי שנכשלים מנסים שוב, ואם נכשלים שוב אז מנסים עוד פעם, אם שוב נכשלים מורידים 10% ומתקדמים חזרה למעלה. בסופו של דבר זה יפסיק לעבוד, ויש צורך לעבור לתוכנית שבה מתקדמים לאט יותר, למשל פעם בשבוע.

• פותח/ת השרשור
אתה לא יודע בדיוק כמה זמן אתה צריך. אם תגלה שיטה כדי לדעת, אתה תפתור לספורטאים הרבה בעיות והם תמיד יגיעו בשיא לאן ומתי שיבחרו.

בגדול:
כמתאמן מתחיל אתה אמור להוסיף משקל למוט כל אימון, וכשזה מפסיק לעבוד אתה מוסיף משקל רק בשניים מתוך השלושה, ואחר כך באחד כן ואחד לא, ואחר כך פעם בשבוע. מפסיק לעבוד = נכשלת כי אתה כבר לא מתאמן מתחיל. שים לב שזה לא כולל את הסיבות "נכשלת כי לא אכלת יומיים רצוף", "נכשלת כי החלטת לרוץ 10 ק"מ לפני האימון", "נכשלת כי ישנת רק 4 שעות בשלושת הלילות האחרונים", "נכשלת כי לא נחת מספיק בין הסטים" וכו'.
אחרי שנכשלים מנסים שוב, ואם נכשלים שוב אז מנסים עוד פעם, אם שוב נכשלים מורידים 10% ומתקדמים חזרה למעלה. בסופו של דבר זה יפסיק לעבוד, ויש צורך לעבור לתוכנית שבה מתקדמים לאט יותר, למשל פעם בשבוע.
אפשרי לדעת למשל לפי דומס כל אימון (חוץ מבשלב שאתה מתחיל תוכנית או תרגילים אחרים).
כי בתכלס דומס זה קרעים מיקרוסקופיים מה שאומר שאם עדיין כואב עדיין לא התאוששת. מסכים?
אז מה קורה במצב של דומס ב-AB אבל אין סיכוי להתקדם ב-FBW? מורידים מהנפח פשוט?

אפשרי לדעת למשל לפי דומס כל אימון (חוץ מבשלב שאתה מתחיל תוכנית או תרגילים אחרים).
כי בתכלס דומס זה קרעים מיקרוסקופיים מה שאומר שאם עדיין כואב עדיין לא התאוששת. מסכים?

תוציא מהמשוואה DOMS, זה לא מדד להתאוששות

לא, כאבי שרירים ברוב המקרים לא נותנים לנו מידע שאפשר להסיק ממנו משהו.

בנוסף למה שהחבר'ה אמרו כבר, יישום אלמנטים של autoregulation עשוי לקרב אותנו למימוש היכולת האינדיוידואלית.

• פותח/ת השרשור
בנוסף למה שהחבר'ה אמרו כבר, יישום אלמנטים של autoregulation עשוי לקרב אותנו למימוש היכולת האינדיוידואלית.
קצת קשה לי להבין איך מיישמים את זה.
קראתי שזה אומר שזה כמו מנגנון הסתגלות חיצוני לגירוי מסויים או משהו כזה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית