הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת חלבון טבעית

misheu

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
1
85
1
שלום לכולם.

אני כרגע בתקופת המסה ומנסה לאכול כמה שיותר חלבון ביום. אני נמנע משייקים, אבקות, תוספים כאלה ואחרים באופן מוחלט.
אני שוקל 62 ק"ג ולכן לפי חישוב שעשיתי אני צריך פחות או יותר 100 גרם חלבון ביום.
לכן, התחלתי לחפש מוצרים עשירים בחלבון ומצאתי מוצר שעשיר מאוד בחלבון - אדממה מיובשים, כ 37 גרם חלבון.

מלא בהתלהבות אך מלווה בספקות (איך זה יכול להיות 37 גרם? זה המון, יותר מבשר!) חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי שכתוב במקומות מסוימים שהחלבון הוא חלבון סויה והוא לא טוב או מספק לבניית שריר.

האם מישהו יכול לשפוך אור על הפרשה? אני אוכל ביצים בשר ודגים כל יום והאדממה מבחינתי הוא תוספת לסף החלבון היומי.
האם זה טוב לפיתוח גוף ובריא ובאמת יש בתוכו 37 גרם חלבון? או שזה חלבון וסויה ומה זה בכלל חלבון סויה?

תודה רבה לעונים.

חלבון שבא מן הצומח זה חלבון שאין בוא מספיק חומצות אמינו כדי לבנות שריר,
אתה יכול לאכול ביום 10 ביצים - 60 ג' חלבון
פחית טונה - עוד 40 בערך וזהו חח

• פותח/ת השרשור
רשום 37 גרם חלבון על האריזה. כל חלבון שבא מן הצומח לא תורם לבניית שריר באופן חד משמעי?

אם כך איך טבעוניים מפתחים גוף?

רשום 37 גרם חלבון על האריזה. כל חלבון שבא מן הצומח לא תורם לבניית שריר באופן חד משמעי?

אם כך איך טבעוניים מפתחים גוף?
בעיקר גנטיקה, אבל יש האומרים ששילוב בן דגנים לקטניות הופך את החלבון למלא, וגם אומרים שחלבון סויה זה חלבון מלא(הטבעונים בעיקר) וידוע שרוב הטבעונים שחיפים והאלה שלא זה גנטיקה

• פותח/ת השרשור
בעיקר גנטיקה, אבל יש האומרים ששילוב בן דגנים לקטניות הופך את החלבון למלא, וגם אומרים שחלבון סויה זה חלבון מלא(הטבעונים בעיקר) וידוע שרוב הטבעונים שחיפים והאלה שלא זה גנטיקה
בקיצור 37 גרם חלבון שמצויים באדממה לא יכולים להוות תחליף לחלבון אחר, אבל תוסף יעיל הם יכולים להיות? או שהם אפילו לא יעילים

חלבון שבא מן הצומח זה חלבון שאין בוא מספיק חומצות אמינו כדי לבנות שריר,
אתה יכול לאכול ביום 10 ביצים - 60 ג' חלבון
פחית טונה - עוד 40 בערך וזהו חח
אתה טועה.
חלבון שמקורו בסויה כן נחשב כחלבון מלא עפי מספר מקורות.
ובכלל,
10 ביצים? זה המון לאכול בכל יום.
ובקופסת טונה יש 25 גרם חלבון בערך,
איך הגעת ל 40 ?

שלום לכולם.

אני כרגע בתקופת המסה ומנסה לאכול כמה שיותר חלבון ביום. אני נמנע משייקים, אבקות, תוספים כאלה ואחרים באופן מוחלט.
אני שוקל 62 ק"ג ולכן לפי חישוב שעשיתי אני צריך פחות או יותר 100 גרם חלבון ביום.
לכן, התחלתי לחפש מוצרים עשירים בחלבון ומצאתי מוצר שעשיר מאוד בחלבון - אדממה מיובשים, כ 37 גרם חלבון.

מלא בהתלהבות אך מלווה בספקות (איך זה יכול להיות 37 גרם? זה המון, יותר מבשר!) חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי שכתוב במקומות מסוימים שהחלבון הוא חלבון סויה והוא לא טוב או מספק לבניית שריר.

האם מישהו יכול לשפוך אור על הפרשה? אני אוכל ביצים בשר ודגים כל יום והאדממה מבחינתי הוא תוספת לסף החלבון היומי.
האם זה טוב לפיתוח גוף ובריא ובאמת יש בתוכו 37 גרם חלבון? או שזה חלבון וסויה ומה זה בכלל חלבון סויה?

תודה רבה לעונים.
יגדל לך ציצי מהסויה

חלבון סויה הוא אכן "חלבון שלם", כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות.
ממליץ לך לקרוא קצת על סויה בוויקיפדיה.
http://he.wikipedia.org/wiki/סויה
http://en.wikipedia.org/wiki/Soy_protein

יש האומרים שחלבון סויה גורם לירידה ברמת הטסטוסטרון בגוף, כלומר פוגע בגבריות. אך יש ספקות בנושא הזה.
ציטוט מתוך וויקיפדיה:
A 2007 study by Goodin et al. reported that 56g of soy protein powder per day caused serum testosterone to fall 4% in four weeks in a test group of 12 healthy males. (An error in the abstract said 19%, and this figure was erroneously reported by the media).[44] According to the study, the data supported further studies of these hormonal effects as a mechanism in prostate cancer prevention.[45] However, a study conducted by the Miami Research Associates refutes the finding of the Goodin study, finding soy protein had no significant impact on testosterone levels in healthy males.[46] In fact, only one participant in the Goodin study actually saw a drop in testosterone. The participant in question had testosterone levels 200% higher than all of the other subjects, and during the study, his levels dropped to bring him in line with the other participants. The Goodin study did not conclusively suggest the participant's erratic testosterone levels were related to the soy protein.

אתה טועה.
חלבון שמקורו בסויה כן נחשב כחלבון מלא עפי מספר מקורות.
ובכלל,
10 ביצים? זה המון לאכול בכל יום.
ובקופסת טונה יש 25 גרם חלבון בערך,
איך הגעת ל 40 ?
כן כבר אמרתי אחרי זה בתגובה שיש האומרים שחלבון סויה הוא מלא
ובקופסה יש איזה 175 ג' אם אני לא טועה כי אכלתי טונה לפני הרבה זמן, וטונה זה 23 ג' חלבון ל100 ג',
אז יש בערך 40,
ו10 ביצים זה לא הרבה, אני אוכל כל יום 10, אלא אם כן אתה אומר בגלל הכולסטרול

בקופסאת טונה מסוננת בשמן או במים יש 112 גרם בדיוק. 175 זה אולי עם השמן או המים לפני סינון ומן הסתם לא מחשבים את זה כחלבון.

אין שופ בעיה לצרוך חלבון בתזונה טבעית. תלוי בכמה אתה רוצה לאכול, וכמה חלבון אתה רוצה.
לגבי סויה - היא חלבון שלם, אבל, וזה אבל ענק, סויה שעברה מוטציה גנטית תגרור עלייה ברמת האסטרוגנים בגוף. חשוב לצרוך סויה שכתוב עליה non gmo.
לגבי חלבונים אחרים, מג'דרה תיתן לך יופי של חלבון טבעי ושלם. חומוס פול גם. מומלץ לא עם פיתה.... קטניות למינהן, חשוב לצרוך יחד עם פחממה בעלת ערך גליקמי נמוך כמו אורז מלא למשל.

דבר ראשון אתה צריך יותר מ100, 120 יהיה אידיאלי
ממש לא קשה
קופסאת טונה-28
200 גרם חזה עוף-45
2 ביצים-12
קופסאת קוטג׳/גבינה לבנה-25
יש לך פה 110 וכל השאר יגיע כחלבון לא מלא מהפחמימה שאתה אוכל

ב100 גרם חזה עוף מבושל\צלוי יש 27-31 גרם חלבון אם אני לא טועה.
איך הגעת ל 22.5 ? 😱
חישבתי לפני בישול לאחר בישול הוא מאבד המון נוזלים לכן ערך החלבון פר 100 גרם גדל

בכללי לדעתי תמיד עדיף לחשב לפני הבישול הדיוק הוא גבוה יותר כמובן שגם יש משתנים וזה רמת נוזלים בעוף וכו'

אבל אתה יכול לעשות אותו וול דאן ואני אוהב אותו בדיוק כשהוא נהיה לבן ועדיין יש בו קצת נוזלים

כנ"ל אורז,ש"ש ובעצם כל דבר וגם לך תדע שהם רושמים 30 גרם חלבון לאיזו מידת עשיה הם התכוונו

חישבתי לפני בישול לאחר בישול הוא מאבד המון נוזלים לכן ערך החלבון פר 100 גרם גדל

בכללי לדעתי תמיד עדיף לחשב לפני הבישול הדיוק הוא גבוה יותר כמובן שגם יש משתנים וזה רמת נוזלים בעוף וכו'

אבל אתה יכול לעשות אותו וול דאן ואני אוהב אותו בדיוק כשהוא נהיה לבן ועדיין יש בו קצת נוזלים

כנ"ל אורז,ש"ש ובעצם כל דבר וגם לך תדע שהם רושמים 30 גרם חלבון לאיזו מידת עשיה הם התכוונו

אני תמיד לוקח אחרי בישול ושם על המשקל, ויש לך באינטרנט מדדים ל 100 גרם חזה עוף מבושל.
הרי זה לא כמו אורז נגיד שהוא יכול לספוח יותר מים נגיד..
הבשר מאבד נוזלים וזהו 😃
אלא אם אוכלים אותו לבן עם קצת נוזלים כמו שאתה אוהב חח

שלי כמעט תמיד אפוי טוב בתנור, נקי מנוזלים 😇

אני תמיד לוקח אחרי בישול ושם על המשקל, ויש לך באינטרנט מדדים ל 100 גרם חזה עוף מבושל.
הרי זה לא כמו אורז נגיד שהוא יכול לספוח יותר מים נגיד..
הבשר מאבד נוזלים וזהו 😃
אלא אם אוכלים אותו לבן עם קצת נוזלים כמו שאתה אוהב חח

שלי כמעט תמיד אפוי טוב בתנור, נקי מנוזלים 😇
חח במקרה הזה ספציפית זה גם ככה לא קריטי גרם לפה או לשם באורז נגיד זה יכול להיות משמעותי

אין שופ בעיה לצרוך חלבון בתזונה טבעית. תלוי בכמה אתה רוצה לאכול, וכמה חלבון אתה רוצה.
הבעיה היא כמות הקלוריות שאתה נאלץ לאכול כדי להגיע לכמות חלבון גבוהה.

אני צורך בין ארבעת אלפים לחמשת אלפים ביום. אם אני עמוס עבודה, וצורך יותר שייקים, אז ארבכת אלפים, לפעמים אפילו שלוש וחצי. אם אני יכול לבשל, חמשת אלפים, לפעמים צפונה...

אני צורך בין ארבעת אלפים לחמשת אלפים ביום. אם אני עמוס עבודה, וצורך יותר שייקים, אז ארבכת אלפים, לפעמים אפילו שלוש וחצי. אם אני יכול לבשל, חמשת אלפים, לפעמים צפונה...
בדיוק. איך מגיע בנאדם טבעוני ל-150-200 גרם חלבון ביום עם 2500 קלוריות, או אפילו עם חיטוב של 1500 קלוריות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית