הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עלייה חדה במשקל

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
נרשמתי לחדר כושר ביום שני שעבר(לפני שבוע), והתחלתי מסה אחרי שהייתי במאזן נייטרלי פחות או יותר במשך שבוע וחצי.
משהו שלא ברור לי הוא העלייה החדה במשקל הגוף שלי(התחלתי 64.5 ועכשיו אני 66 על גובה 175 ס"מ בערך).
הנה התפריט שלי(נבנה בעזרת האתר הזה: http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php):

ארוחת בוקר:
כוס ש"ש + כוס חלב +כף טחינה + כף אגוזים + כף דבש

בית ספר:
כריך + פרוסת גבנ"צ 28% + כריך + פרוסת פסטרמה דלת שומן

צהריים:
כוס וחצי אורז + כף שמן זית+ 120 גרם חזה עוף

לפני אימון:
2 תמרים

אחרי אימון:
חצי קופסת קוטג / טונה בשמן + 2 פרוסות לחם

ארוחת ערב:
כוס אורז + 100 גרם חזה עוף + כף שמן זית

קלוריות: 2622
חלבון: 140.3 גרם
שומן: 100 גרם
פחמימה: 288.3

הbmr שלי הוא בערך 1720. 1720*1.2 = 2064. הוספתי 300 קלוריות של אימון כוח(כולל ההליכה הלוך חזור למכון) זה יוצא 2364. התפריט שלי הוא 2622 קלוריות.
אני מקפיד על התפריט הזה, והיו בחלק מהימים שינויים קלים וחריגות קלות(למשל תוספת של בערך 3 חתיכות בטטה לארוחת צהריים, פסטרמה במקום הגבינה הצהובה בבית ספר, לעיתים ויתרתי על התמרים, תוספת של סלט וביצה בנוסף לארוחה אחרי אימון והחלפתי את הכף אגוזי בכף חמאת בוטנים). אבל גם אם אני סופר את אלה, קשה לי להבין איך עליתי קילו וחצי בתוך שבוע, מה גם שאני לא רואה על עצמי את השינוי הזה, ואני גם לא מרגיש את זה במידות במכנסיים/בגדים, וגם לא בכוח.
למישהו יש הסבר אולי?
תודה רבה.

נערך לאחרונה:
מתי התחלת במסה?
ושים לב,
עדיף שלא תוסיף בכל יום של אימון עוד 300 קלוריות לתפריט אלא-
אם אתה יודע שאתה שורף 300 קלוריות באימון כח+אירובי אז תחשב כמה קלוריות אתה שורף בכל השבוע רק מהאימונים, תחלק את זה ב 7 ומה שיוצא לך תוסיף בכל יום לתפריט.

ואם אתה לא מרגיש שעלית בשומן אז מדובר ככל הנראה בנוזלים.
וזה לגיטימי לעלות בנוזלים כשמתחילים מסה.

• פותח/ת השרשור
מתי התחלת במסה?
ושים לב,
עדיף שלא תוסיף בכל יום של אימון עוד 300 קלוריות לתפריט אלא-
אם אתה יודע שאתה שורף 300 קלוריות באימון כח+אירובי אז תחשב כמה קלוריות אתה שורף בכל השבוע רק מהאימונים, תחלק את זה ב 7 ומה שיוצא לך תוסיף בכל יום לתפריט.

ואם אתה לא מרגיש שעלית בשומן אז מדובר ככל הנראה בנוזלים.
וזה לגיטימי לעלות בנוזלים כשמתחילים מסה.
תודה על המענה המהיר.
אולי לא הסברתי את עצמי טוב - אני לא מוסיף ביום אימון עוד 300 קלוריות. אני כל יום אוכל אותה כמות, בערך 2600-2800 קלוריות. כשדיברתי על ה-300 קלוריות, הבנתי שזה מה שצריך להוסיף כדי להגיע לניטרלי במידה ועושים אימון כוח, ואולי לא הבנתי טוב. עכשיו נדמה לי שהבנתי מה לעשות, יכול להיות שבימי מנוחה הייתי בפלוס גדול מדי, כי אכלתי 2700 בערך גם בימים שלא התאמנתי.
וחשבתי שזה נוזלים, אבל גם כשעולים בנוזלים אמורים לראות את זה בגוף לא? מה שכן, יכול להיות שזה משהו פסיכולוגי שאני לא רואה על עצמי.

נטרלי זה נטרלי,
זה אחרי ההכפלה של ה 1.2
ואתה מוסיף באופן יומי את כמות הקלוריות כמו שהסברתי לך לפי נפח האימון השבועי כדי לא להיות בגירעון מזה.

כשאתה בפלוס אתה מוסיף לזה את הפלוס.
נראה שהיית בפלוס אם כך, אבל לשאלתך בנושא הנוזלים לא תמיד רואים.
לפעמים בטן נפוחה יותר יכולה להיות בגלל נוזלים.

או גזים 😆

• פותח/ת השרשור
נטרלי זה נטרלי,
זה אחרי ההכפלה של ה 1.2
ואתה מוסיף באופן יומי את כמות הקלוריות כמו שהסברתי לך לפי נפח האימון השבועי כדי לא להיות בגירעון מזה.

כשאתה בפלוס אתה מוסיף לזה את הפלוס.
נראה שהיית בפלוס אם כך, אבל לשאלתך בנושא הנוזלים לא תמיד רואים.
לפעמים בטן נפוחה יותר יכולה להיות בגלל נוזלים.

או גזים 😆
תודה רבה.

Back
למעלה תחתית