ייעוץ ליניארית 5X5 של ביל סטאר או טקסס לחזה

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
אני מרגיש שבלחיצת חזה אני קצת בפיגור, איזה מהתוכניות לדעתכם תעזור לי יותר להתקדם, טקסס מת'וד או ליניארית 5X5?

אחרי שוטטות של מספר שנים בפורום והצצה ללוגים שונים מתקבל רושם שטקסס תקח אותך יותר רחוק בזכות נפח גדול יותר שמטיב בד"כ עם לחיצות.

המשך ערב נעים

• פותח/ת השרשור
אחרי שוטטות של מספר שנים בפורום והצצה ללוגים שונים מתקבל רושם שטקסס תקח אותך יותר רחוק בזכות נפח גדול יותר שמטיב בד"כ עם לחיצות.

המשך ערב נעים
תודה על התשובה.
עוד שאלה, מעבר לכוח לדעתך היא תיתן גם יותר היפרטרופיה?

• פותח/ת השרשור
בגלל שהנפח גבוה יותר אז ככה"נ כן
שכנעתם אותי על הטקסס אז הלכתי לראות קצת איך היא בנויה.
אני רואה שבנפח יש 5X5 ובעצימות 1X3. ושבגלל רוטציה עם פרס אז יש שבועות שזה רק בהתאוששות בכלל.
אם ככה למה זה נפח גדול יותר מהליניארית? בליניארית יש נפח גדול יותר לא?

בליניארית העבודה היא 1x5, כלומר חמישה סטים עולים עד לסט עצים אחד. בטקסס העבודה היא 5x5, כלומר 5 סטים אקרוס (אותו משקל). אם עובדים באותו משקל, יוצא שהנפח גדול יותר בטקסס. כמובן שזה "אם" חזק מאד, וכמובן שבליניארית מוסיפים עבודת עזר לנפח, מה שבדר"כ בטקסס לא (או פחות). כך שההמלצה החד משמעית ללכת על טקסס היא לא כזאת קלה וברורה.

• פותח/ת השרשור
בליניארית העבודה היא 1x5, כלומר חמישה סטים עולים עד לסט עצים אחד. בטקסס העבודה היא 5x5, כלומר 5 סטים אקרוס (אותו משקל). אם עובדים באותו משקל, יוצא שהנפח גדול יותר בטקסס. כמובן שזה "אם" חזק מאד, וכמובן שבליניארית מוסיפים עבודת עזר לנפח, מה שבדר"כ בטקסס לא (או פחות). כך שההמלצה החד משמעית ללכת על טקסס היא לא כזאת קלה וברורה.
איזה עבודת עזר מוסיפים בליניארית?

אני מוסיף נפח ללחיצות ולמשיכות, עם מקבילים, מתח, פרס, משיכות לפנים, דברים כאלה.

אתה יכול אולי להגיד לי איך אתה משלב את הנפח בתוכנית?
ככה התוכנית יותר תתרום להיפרטופיה?
אני מוסיף פרס, מתח ודיפס באימון A ו-C, ולחיצות באחיזה צמודה ומשיכות לפנים באימון B.
הכל לשני סטים של עשר חזרות.

אני עושה לחיצה בשיפוע במקום פרס. אם אתה עושה פרס, תעשה משהו אחר כתרגיל עזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית