ייעוץ שיעול עז מסונסטון

BreakingBadSuck

משתמש פעיל
831
225
נק' מוניטין:
736
831
225
לפני 36 שעות הזרקתי אמפולה של סונסטון לישבן, שאבתי לפני כדי לוודא שאין שום דם והזרקתי את התכולה.
כשהוצאתי, פגעתי בווריד (פעם ראשונה אחרי מאות הזרקות) והשפרצתי מזרקה של דם לכל עבר.
עכשיו כבר קרוב ליומיים אני משתעל כל היום וכולי צרוד ואני תוהה אם יש קשר לפגיעה בכלי הדם (וככל הנראה כניסה של השמן לדם). לתסמינים שאני חווה עכשיו.

ד"א ראיתי בפורום שתופעת השיעול במקרה של פגיעה בוריד מתרחשת דקה-דקה וחצי אחרי ההזרקה, לא זכור לי תופעה שכזאת אלא רק מספר שעות מאוחר יותר.
האם ללכת לרופא אם זה לא עובר עד יום ראשון? האם מישהו מכיר תרופה?
האם ניתן לצרוך אספירין באימונים? כי זה מפריע לי מעט לנשימה

אין קשר בין השפרצת הדם לשיעול. במידה והיית מזריק לכלי דם סביר שהיית מרגיש זאת מיד ולא בהכרח דם היה מושפרץ.

לפני 36 שעות הזרקתי אמפולה של סונסטון לישבן, שאבתי לפני כדי לוודא שאין שום דם והזרקתי את התכולה.
כשהוצאתי, פגעתי בווריד (פעם ראשונה אחרי מאות הזרקות) והשפרצתי מזרקה של דם לכל עבר.
עכשיו כבר קרוב ליומיים אני משתעל כל היום וכולי צרוד ואני תוהה אם יש קשר לפגיעה בכלי הדם (וככל הנראה כניסה של השמן לדם). לתסמינים שאני חווה עכשיו.

ד"א ראיתי בפורום שתופעת השיעול במקרה של פגיעה בוריד מתרחשת דקה-דקה וחצי אחרי ההזרקה, לא זכור לי תופעה שכזאת אלא רק מספר שעות מאוחר יותר.
האם ללכת לרופא אם זה לא עובר עד יום ראשון? האם מישהו מכיר תרופה?
האם ניתן לצרוך אספירין באימונים? כי זה מפריע לי מעט לנשימה

אם יורשה לי לחלוק על מלומדיי.

מה שאתה מתאר בהחלט נשמע כמו שמן בדרכי הנשימה - זה מאוד דומה לתסמונת הטלק אם אתה מכיר.
ההשפעות של הזרקת כדורים IV לא מפולטרים שנרקומנים עושים גורם לטלקוסיז - למרות שחלקיקי הטלק מוזרקים ומגיעים לריאה מהר מאוד השיעול הכרוני המדובר מתפתח בימים שיבואו ולא מיד לאחר הזרקה.

מאחר והשמן מצטבר באזור הריאה ולוקח לו זמן - זה הגיוני מאוד מה שאתה מתאר וזה אכן קשור.
טרן הוא חומר מאוד סמיך ומגרה את רפלקס השיעול במיידי - סוסטנון פחות אבל הזליגה המתמשכת שלו עלולה כן לגרום לכך

מה שאתה מתאר בהחלט נשמע כמו שמן בדרכי הנשימה - זה מאוד דומה לתסמונת הטלק אם אתה מכיר.
ההשפעות של הזרקת כדורים IV לא מפולטרים שנרקומנים עושים גורם לטלקוסיז - למרות שחלקיקי הטלק מוזרקים ומגיעים לריאה מהר מאוד השיעול הכרוני המדובר מתפתח בימים שיבואו ולא מיד לאחר הזרקה.

מאחר והשמן מצטבר באזור הריאה ולוקח לו זמן - זה הגיוני מאוד מה שאתה מתאר וזה אכן קשור.
טרן הוא חומר מאוד סמיך ומגרה את רפלקס השיעול במיידי - סוסטנון פחות אבל הזליגה המתמשכת שלו עלולה כן לגרום לכך
שים לב שהוא ביצע אספירציה...
אני מניח שלכל משתמש קורה אחת למספר הזרקות מצב שכזה (שפריץ הדם). למעט העובדה שזה משעשע וקרוב ביותר שרובנו נגיע להוליווד להשתתף ב"צעקה" החדש, זה חסר משמעות.
גם אם שיעול קיים כתוצאה מהמעבר בריאה, צרידות לא כ"כ קשורה וכך או אחרת זה לא מצב עם פרופיל סיכון משמעותי... 😃

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהסונסטון כן נכנס בחלקו לנימים כי התרחשה פגיעה.
והצרידות היא תוצאה של השיעולים שתקפו אותי כל היום.

בכל מקרה יש כבר פחות שיעולים ואני לא הולך למות מזה אז ניחא ממשיכים הלאה..

יכול להיות שהצרידות מהשיעול והשיעול מהממסים שמצאו דרכם לריאות (בנימה אישית, בחורף שעבר החזקתי שיעול לתקופה ארוכה מאוד שהתחיל מהזרקת טרי-טרן ונמשך מספר שבועות) ויכול להיות שהצטננת (יש שמועות שזה קורה בחורף)...
כך או אחרת, מעצם השיעול והצרידות אין סיכון שמצריך התערבות רפואית.

בוא נגיד ואתה צודק אז מתי יעבור לו השיעול ?

שים לב שהוא ביצע אספירציה...
אני מניח שלכל משתמש קורה אחת למספר הזרקות מצב שכזה (שפריץ הדם). למעט העובדה שזה משעשע וקרוב ביותר שרובנו נגיע להוליווד להשתתף ב"צעקה" החדש, זה חסר משמעות.
גם אם שיעול קיים כתוצאה מהמעבר בריאה, צרידות לא כ"כ קשורה וכך או אחרת זה לא מצב עם פרופיל סיכון משמעותי... 😃

חח לפעמים אני לא מבין תגובות של אנשים...

א. שמתי-לב, נו אז מה אם הוא ביצע אספירציה? זו הסיבה שהוא לא נחנק בהזרקה אלא לאחר, בגלל זליגה של החומר מהשריר אל כלי הדם הפתוח. הרי אם פגעת בכלי דם ואת מזריק לתוכו הלחץ לתוך כלי הדם עולה 20 מונים אז ההרגשה מיידית

ב. קודם-כל זה חצי נכון - זה תלוי מאוד... אם לדוגמא החומר לא סטרילי ובקטריה נמצאת בפנים זה גם יכול להביא למוות, אבל בוא רגע נהיה חיוביים. מלבד-זאת שמן בריאות יכול לגרום לבעיות נרחבות, זה מאוד תלוי כמו שאמרתי. בנזיל אלכוהול ובנזיל בנזואט רעילים במידה מסויימת.

ג. אני לא טענתי שהוא הולך למות או משהו...

לא נימים. החומר נכנס למערכת הדם וככל הנראה חלק ממנו מצא דרכו לנאדיות הריאות מאחר והכל עובר לשם.
תירגע, ממקרה חד-פעמי הסבירות לסיבוכים אפסית.
הצרידות נובעת מפציעת מיתרי הקול עקב לחץ שנוצר משיעולים מרובים - זה יעבור.

יכול להיות שהצרידות מהשיעול והשיעול מהממסים שמצאו דרכם לריאות (בנימה אישית, בחורף שעבר החזקתי שיעול לתקופה ארוכה מאוד שהתחיל מהזרקת טרי-טרן ונמשך מספר שבועות) ויכול להיות שהצטננת (יש שמועות שזה קורה בחורף)...
כך או אחרת, מעצם השיעול והצרידות אין סיכון שמצריך התערבות רפואית.

צריך לדעת לאבחן את ההבדלים בין צינון לבין השיעול המתואר - מה שהוא מתאר קרה בסמוך, ללא נזלת.
זה נגרם מהחומר. אף אחד לא רק משתעל ולא בצורה שהוא מתאר.

בוא נגיד ואתה צודק אז מתי יעבור לו השיעול ?

תלוי בכמות השמן וביכולת של הריאה לפנות אותו - השיעול יעלם לחלוטין עד 21 יום.

חח לפעמים אני לא מבין תגובות של אנשים...

א. שמתי-לב, נו אז מה אם הוא ביצע אספירציה? זו הסיבה שהוא לא נחנק בהזרקה אלא לאחר, בגלל זליגה של החומר מהשריר אל כלי הדם הפתוח. הרי אם פגעת בכלי דם ואת מזריק לתוכו הלחץ לתוך כלי הדם עולה 20 מונים אז ההרגשה מיידית

ב. קודם-כל זה חצי נכון - זה תלוי מאוד... אם לדוגמא החומר לא סטרילי ובקטריה נמצאת בפנים זה גם יכול להביא למוות, אבל בוא רגע נהיה חיוביים. מלבד-זאת שמן בריאות יכול לגרום לבעיות נרחבות, זה מאוד תלוי כמו שאמרתי. בנזיל אלכוהול ובנזיל בנזואט רעילים במידה מסויימת.

ג. אני לא טענתי שהוא הולך למות או משהו...

לא נימים. החומר נכנס למערכת הדם וככל הנראה חלק ממנו מצא דרכו לנאדיות הריאות מאחר והכל עובר לשם.
תירגע, ממקרה חד-פעמי הסבירות לסיבוכים אפסית.
הצרידות נובעת מפציעת מיתרי הקול עקב לחץ שנוצר משיעולים מרובים - זה יעבור.

צריך לדעת לאבחן את ההבדלים בין צינון לבין השיעול המתואר - מה שהוא מתאר קרה בסמוך, ללא נזלת.
זה נגרם מהחומר. אף אחד לא רק משתעל ולא בצורה שהוא מתאר.

תלוי בכמות השמן וביכולת של הריאה לפנות אותו - השיעול יעלם לחלוטין עד 21 יום.
אני חושב שאם תתאמץ תבין... 😃
כל מה שרשמת נכון ומוסכם שלא סביר.
יש שיעול גם בלי צינון ונזלת או סוסטנון.
יכול להיות שזה קשור בהזרקה ויכול להיות שלא.
בקטריות ניתן להחדיר בדרכים שונות ומשונות ושוב, מדובר בסבירות נמוכה. אגב, אני משוכנע שניתן לציין מגוון של דרכים להמתה ע"י הזרקה IM, SubQ או IV. העניין הוא שאף אחת מהן לא סביר שתתרחש בסייקל ותועלה בפוסט בפורום (אחרת הייתי מת מזמן...😃).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית