הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגב תחתון

swisaman

משתמש מתחיל
153
16
נק' מוניטין:
44
153
16
אני חווה כאבים בגב התחתון,מעל האגן בצד שמאל.
הפסקתי עם הדלליפט והסקוואט לעת עתה(דדליפט לא עשתי חודשיים ~ וסקוואט ניסיתי לפני שבוע הרגשתי קצת כאב והפסקתי)
זה בדרך כלל כשאני יושב ואני צריך להסתדר קצת עד שאני מוציא את הsweat spot שלא כואב וגם כשאני קם לפעמים
היום עשיתי אימון(גב אבל לא התקרבתי לגב התחתון,חתירות בכל מיני וריאציות והרגשתי כאב בגב באותו מקום אז עזבתי באמצע האימון)
דרכים לטפל בזה?
קבעתי תור לאורטופד אבל התור בעוד שבועיים+,
יש לי כדור פילאטיס כזה(פיטבול) אולי אפשר להשתמש בו איכשהו להקל על הכאב?
לא תמיד כואב אבל בזמן האחרון זה קורה לעיתים דחופות יותר
יש לציין שאני חווה כאב בגב כשאני רץ(לא על הליכון),אבל כרגע אני עושה יותר אופניים במכון בתור ארובי אז זה בסדר

אני חווה כאבים בגב התחתון,מעל האגן בצד שמאל.
הפסקתי עם הדלליפט והסקוואט לעת עתה(דדליפט לא עשתי חודשיים ~ וסקוואט ניסיתי לפני שבוע הרגשתי קצת כאב והפסקתי)
זה בדרך כלל כשאני יושב ואני צריך להסתדר קצת עד שאני מוציא את הsweat spot שלא כואב וגם כשאני קם לפעמים
היום עשיתי אימון(גב אבל לא התקרבתי לגב התחתון,חתירות בכל מיני וריאציות והרגשתי כאב בגב באותו מקום אז עזבתי באמצע האימון)
דרכים לטפל בזה?
קבעתי תור לאורטופד אבל התור בעוד שבועיים+,
יש לי כדור פילאטיס כזה(פיטבול) אולי אפשר להשתמש בו איכשהו להקל על הכאב?
לא תמיד כואב אבל בזמן האחרון זה קורה לעיתים דחופות יותר
יש לציין שאני חווה כאב בגב כשאני רץ(לא על הליכון),אבל כרגע אני עושה יותר אופניים במכון בתור ארובי אז זה בסדר

היי ,
קשה לומר מה הסיבה לכאב ע"פ מה שאתה מתאר. חסר גם נתונים .
מאוד הגיוני שזה קשור לאימוני הכוח שלך , אבל בשביל לשלול דברים אחרים , וכיוון שקבעת כבר תור , תמתין לאורטופד.
בכל אופן , לי נשמע שצריך לעבור איתך על טכניקה ובדיקה של תוכנית האימון בנוסף לטיפול בכאב.
פיזיותרפיה ( ורצוי פיזיותרפיסט שמכיר את עולם החדר כושר/אימוני כוח ) היא רעיון טוב עבורך.

• פותח/ת השרשור
תודה,אני כרגע מחכה לתור לאורטופד,בנתיים ניראלי לי שאני לא אתאמן ואם כן אז זה לא יהיה אימון קשה מידי.
אני מאוד מפחד שזה פריצת דיסק או משהו,זה יכול לפגוע לי גם בשירות הצבאי(אני רוצה להיות לוחם וזה יכול להוריד לי פרופיל)

תודה,אני כרגע מחכה לתור לאורטופד,בנתיים ניראלי לי שאני לא אתאמן ואם כן אז זה לא יהיה אימון קשה מידי.
אני מאוד מפחד שזה פריצת דיסק או משהו,זה יכול לפגוע לי גם בשירות הצבאי(אני רוצה להיות לוחם וזה יכול להוריד לי פרופיל)
תן לי להרגיע אותך, אין משהו שמעיד על פריצת דיסק במה שכתבת.
אני מצטרף להמלצה של יוני בנוגע לטכניקה.

• פותח/ת השרשור
תן לי להרגיע אותך, אין משהו שמעיד על פריצת דיסק במה שכתבת.
אני מצטרף להמלצה של יוני בנוגע לטכניקה.
הרגעת אותי ללא ספק,אבל למה עדיין אני מרגיש כאב שם?זה דיי מינורי אבל לפעמים טיפה מציק(כשזה קורה)
אני כרגע לא עושה סקוואט ודדליפט עד שאני אבדוק את העניין

הרגעת אותי ללא ספק,אבל למה עדיין אני מרגיש כאב שם?זה דיי מינורי אבל לפעמים טיפה מציק(כשזה קורה)
אני כרגע לא עושה סקוואט ודדליפט עד שאני אבדוק את העניין
לפעמים הגב כואב לנו בלי סיבה ממש טובה. יש שרירים קטנים בין החוליות שלפעמים נפגעים, יש גם שרירים גדולים שלפעמים נפגעים, יש רקמות רכות שלפעמים נפגעות, facet joint וכו'. הרוב המוחץ של כאבי הגב שייך לקטגוריה של הקלים שעוברים יחסית מהר. מעט מאוד (באחוזים) מהכאבים הם מאוד חזקים ונמשכים הרבה זמן - מעט מאוד קשורים לפתולוגיות כמו פריצת דיסק.

וזה לפני שבכלל דיברנו על כאבים שנובעים ממפרק האגן (לא יודע איך זה מתורגם לעברית, SI Joint), שהם גם מאוד נפוצים.

בהודעה שלך אין משהו שמעיד על פריצת דיסק, ועל פי המידע שסיפקת עד כה, לא לי ולא לאף אחד אחר יש סיבה לאבחן, או לשער שיש לך פריצת דיסק.

אגב, למען האמת הרבה מאוד פעמים כשכואב רק בצד אחד זה SI Joint. איפה בדיוק זה כואב? צרף תמונה עם סימון המקום. אם זה נמוך מאוד (בחלק העליון של האגן) ובצד אחד, אני מהמר על הסאקרו איליאק ג'וינט.

סקוואט בטכניקה טובה ל-5X5 עם מוט ריק, יום למחרת עם 25 ק"ג ולמחרת עם 30 ק"ג מסדר את זה ברוב המוחץ של המקרים.
כבר קרה לי שמתאמן שלי (ספורטאי למען האמת) הופנה לאורטופד ע"י הפיזיותרפיסט לאחר חודש טיפולים בלי אימונים בגלל השטות הזאת, לפני שפנה אלי. מיותר לציין שהפיזיותרפיסט לא פתר את הבעייה ולכן הפנה לאורטופד. האורטופד התחיל לחשוש לספונדילוליזיס ושלח אותו לMRI, יום למחרת נפגשנו במקרה, אבחנתי, נתתי לו את הפרוטוקול ותפסתי את הראש בשאלה של איך אנשי מקצוע יכולים להיות כל כך חסרי ניסיון באימונים, כשהם מטפלים בספורטאים.
כל יום במהלך הפרוטוקול זה השתפר קצת יותר. אחרי 3-4 ימים כבר לא כאב כלל ואחרי שבועיים שהוא לא שחה (הוא שחיין) כי אסרו עליו, הוא חזר לשחות והכל טוב.
3 שבועות אחר כך גם שבר משהו כמו 10 שיאי ישראל לגילאים באליפות ישראל (שחיין מדהים), אבל זה נושא אחר לגמרי.

• פותח/ת השרשור
אגב, למען האמת הרבה מאוד פעמים כשכואב רק בצד אחד זה SI Joint. איפה בדיוק זה כואב? צרף תמונה עם סימון המקום. אם זה נמוך מאוד (בחלק העליון של האגן) ובצד אחד, אני מהמר על הסאקרו איליאק ג'וינט.

סקוואט בטכניקה טובה ל-5X5 עם מוט ריק, יום למחרת עם 25 ק"ג ולמחרת עם 30 ק"ג מסדר את זה ברוב המוחץ של המקרים.
כבר קרה לי שמתאמן שלי (ספורטאי למען האמת) הופנה לאורטופד ע"י הפיזיותרפיסט לאחר חודש טיפולים בלי אימונים בגלל השטות הזאת, לפני שפנה אלי. מיותר לציין שהפיזיותרפיסט לא פתר את הבעייה ולכן הפנה לאורטופד. האורטופד התחיל לחשוש לספונדילוליזיס ושלח אותו לMRI, יום למחרת נפגשנו במקרה, אבחנתי, נתתי לו את הפרוטוקול ותפסתי את הראש בשאלה של איך אנשי מקצוע יכולים להיות כל כך חסרי ניסיון באימונים, כשהם מטפלים בספורטאים.
כל יום במהלך הפרוטוקול זה השתפר קצת יותר. אחרי 3-4 ימים כבר לא כאב כלל ואחרי שבועיים שהוא לא שחה (הוא שחיין) כי אסרו עליו, הוא חזר לשחות והכל טוב.
3 שבועות אחר כך גם שבר משהו כמו 10 שיאי ישראל לגילאים באליפות ישראל (שחיין מדהים), אבל זה נושא אחר לגמרי.

סבבה אני אנסה את זה תודה רבה 😃 וכן זה כואב באגן בצד,בחלק העליון שלו

אתה מרגיש במקום הכאב סוג של לחץ?
יש כאב קל שמקרין לך לעוד מקומות? רגליים\אשכים ?

כן זה סוג של לחץ אבל הוא לא מקרין למקומות אחרים

כן זה כואב באגן בצד,בחלק העליון שלו
נשמע כמו SI Joint קלאסי, אבל בלי שתעלה תמונה של המיקום אני לא אדע בוודאות.
בכל מקרה בלי טכניקה טובה, זה לא ילך. תעלה וידאו. ובנוסף לצילום רגיל, תעלה אחד מאחורה. אם אתה לא סימטרי הפיתרון לא יגיע מסתם לעשות סקוואט לפני שנסדר את זה. הוראות צילום: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

בכל מקרה, מעניין אותי לדעת מה יקרה. אשמח אם תתן עדכון עוד שבוע לגביי המצב - מה עשית ואיך זה מרגיש.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו SI Joint קלאסי, אבל בלי שתעלה תמונה של המיקום אני לא אדע בוודאות.
בכל מקרה בלי טכניקה טובה, זה לא ילך. תעלה וידאו. ובנוסף לצילום רגיל, תעלה אחד מאחורה. אם אתה לא סימטרי הפיתרון לא יגיע מסתם לעשות סקוואט לפני שנסדר את זה. הוראות צילום: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

בכל מקרה, מעניין אותי לדעת מה יקרה. אשמח אם תתן עדכון עוד שבוע לגביי המצב - מה עשית ואיך זה מרגיש.

בהצלחה.
עשיתי מה שהצעת לי,לא עזר יותר מידי האמת.
הרגע חזרתי מהאורטופד,אמר שיש לי עקמת קלה,הביא לי מרשם לכדור ומשחה ולקבוע תור לפזיוטרפיה

עשיתי מה שהצעת לי,לא עזר יותר מידי האמת.
הרגע חזרתי מהאורטופד,אמר שיש לי עקמת קלה,הביא לי מרשם לכדור ומשחה ולקבוע תור לפזיוטרפיה
תעלה צילום. בלי לדעת שהטכניקה שלך טובה, כמובן שלא ניתן לסייע לך בעזרת... טכניקה טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית