הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חדר כושר תוכנית מאמן

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
נרשמתי לחדר כושר, והמאמן באימון הראשון עקב אחרי כל התוכנית,
הסביר לי איך עושים הכל וזה..

אני רוצה להשתמש בתוכנית מורכבת יותר, אבל אני לא יודע מה לעשות,
כי זה יהיה האימון השני שלי שמה, ופתאום אני יתחיל לעשות לו DEADLIFT מול הפנים והכל..

מה אתם אומרים לעשות? מה להגיד לו? :/

הוא לא ממש צריך לעניין אותך, הוא לא יכול להגיד לך אל תעשה דדליפט/סקוואט.
תראה סרטונים, תלמד את הטכניקה, תצלם את עצמך, תעלה לפורום ותקבל ביקורת.

• פותח/ת השרשור
סבבה, תודה! :D

סביר להניח שאם בחיים לא עשית דדליפט אתה כנראה לא יודע איך עושים דדליפפט
אז אתה תצטרך עזרה. וכנראה תצטרך מהמדריך שיעזור לך

אל תתחיל ישר מדדליפט אתה מתאמן מתחיל זה לא אומר שאתה חייב דדליפט ככל הנראה הוא הביא לך תכנית של להכיר את החדר כושר המןן אנשים גדלו בלי דדליפט בחודשיים הראשונים

אל תתחיל ישר מדדליפט אתה מתאמן מתחיל זה לא אומר שאתה חייב דדליפט ככל הנראה הוא הביא לך תכנית של להכיר את החדר כושר המןן אנשים גדלו בלי דדליפט בחודשיים הראשונים

כל אדם ללא נכות או הגבלה פיזית שדורך בחדר כושר צריך להתחיל עם תרגילים מורכבים הרבה לפני שהוא מתקרב לאזור המכונות או לבודד בייספס.
תרגילים מורכבים יעזרו לכל! אדם לגדול משמעותית יותר מאשר מכונות או מבודדים.

כל אדם ללא נכות או הגבלה פיזית שדורך בחדר כושר צריך להתחיל עם תרגילים מורכבים הרבה לפני שהוא מתקרב לאזור המכונות או לבודד בייספס.
תרגילים מורכבים יעזרו לכל! אדם לגדול משמעותית יותר מאשר מכונות או מבודדים.
דבר ראשון. לא אמרתי מילה על תרגילים מורכבים פשוט לא חייב לעשות דדליפט יש עוד המון תרגילים מורכבים
דבר שני אני לא ממש מסכים עם הטענה הזו כל עוד למתאמן אין טכניקה נכונה
דבר שלישי לדעתי כל מתאמן מריך לאמן גם את השרירים הקטנים כדי לא ליצור פער במיוחד אם המטרה היא היפוטרופיה

דבר ראשון. לא אמרתי מילה על תרגילים מורכבים פשוט לא חייב לעשות דדליפט יש עוד המון תרגילים מורכבים
דבר שלישי לדעתי כל מתאמן מריך לאמן גם את השרירים הקטנים כדי לא ליצור פער במיוחד אם המטרה היא היפוטרופיה

אני גם חשבתי כמוך תקופה לא קצרה ונוכחתי לדעת שטעיתי.
תרגילים מורכבים מכילים עבודה על כל הגוף ואין שום סיבה למתאמן מתחיל להתחיל להתעסק עם ידיים או טרפזים או כל מיני תרגילים שבקושי יעשו משהו עבורו חוץ מלהתיש את השריר ולגרום לנזק.
רוב המתאמנים המתחילים עובדים בתצורות של 4x10 על הכל כמעט, ויותר ממה שצריך.

היפרתרופיה תיהיה למתחיל גם בתרגילים מורכבים.
לאחר מכן, מסכים שמי שמעוניין יותר בבילדינג יכול לשלב תוכנית של נפח עם כח ולצאת מורווח יותר.

אבל צריך קודם להגיע למשקלי עבודה בסיסיים 😃

אוקיי בוא נפנה לכל אחת מהסיבות שלך בתורה
1)כן דיברת על מורכבים כי דדליפט הוא מורכב מאוד חשוב,תרגיל שלא רק מחזק אותך אלא עובד לך על רוב אם לא כל השרירים ברגליים,דבר שנראה לי מאוד חיובי גם לבילדינג... ימנע ממך ללכת לעשות כל מכונת רגליים שקיימת במכון בתרגיל אחד ויחזק את מערכת העצבים שלך.
2)איך בונים טכניקה?מתרגלים שוב ושוב ושוב ולכן הטענה שלך שכל עוד אין לו טכניקה היא לא נכונה,אני לא זוכר שבוקר אחד אנשים קמו פה וידעו לדדלפט מושלם,מתחילים לאט לאט,מצלמים ומעלים פה לחוות דעת ומתקנים לאט לאט.
3)אין לך שום צורך להתחיל לבודד,אתה מוזמן לערך של התכניות כוח למיניהן שבהן אין שריר אחד שנשאר מאחור גם בלי לבודד.
חתירה,סקוואט,דדליפט,בנץ,פרס,מתח,מקבילים ופאוורקלין(אני אישית לא מודע אם יש עוד מורכבים אז אשמח שיתקנו אותי)עובדים לך על כל שריר בגוף,כל אחד על קבוצה שונה מן הסתם.

אוקיי בוא נפנה לכל אחת מהסיבות שלך בתורה
1)כן דיברת על מורכבים כי דדליפט הוא מורכב מאוד חשוב,תרגיל שלא רק מחזק אותך אלא עובד לך על רוב אם לא כל השרירים ברגליים,דבר שנראה לי מאוד חיובי גם לבילדינג... ימנע ממך ללכת לעשות כל מכונת רגליים שקיימת במכון בתרגיל אחד ויחזק את מערכת העצבים שלך.
2)איך בונים טכניקה?מתרגלים שוב ושוב ושוב ולכן הטענה שלך שכל עוד אין לו טכניקה היא לא נכונה,אני לא זוכר שבוקר אחד אנשים קמו פה וידעו לדדלפט מושלם,מתחילים לאט לאט,מצלמים ומעלים פה לחוות דעת ומתקנים לאט לאט.
3)אין לך שום צורך להתחיל לבודד,אתה מוזמן לערך של התכניות כוח למיניהן שבהן אין שריר אחד שנשאר מאחור גם בלי לבודד.
חתירה,סקוואט,דדליפט,בנץ,פרס,מתח,מקבילים ופאוורקלין(אני אישית לא מודע אם יש עוד מורכבים אז אשמח שיתקנו אותי)עובדים לך על כל שריר בגוף,כל אחד על קבוצה שונה מן הסתם.
1. זה שלא חייב דדליפט לא אומר שאני לא בעד תרגילים מורכבים(שוב יש עוד המון תרגילים מורכבים)
2. נכון רק מומלץ לעשות את זה בלי משקל ולעלות לאט לאט זה לא יחשב כאחד מתרגילי האימון שלך
3. ענית לעצמך (תכניות כח) זה אתה אמרת להיפוטרפיה חשוב לבודד שוב שלא כל אדם מתאים לו לעבוד על בייספס בטווח נמוך של חזרות להפך לרוב האנשים מומלץ 10-15 חזרות לבייספס (משתנה מאדם לאדם)

1. זה שלא חייב דדליפט לא אומר שאני לא בעד תרגילים מורכבים(שוב יש עוד המון תרגילים מורכבים)
2. נכון רק מומלץ לעשות את זה בלי משקל ולעלות לאט לאט זה לא יחשב כאחד מתרגילי האימון שלך
3. ענית לעצמך (תכניות כח) זה אתה אמרת להיפוטרפיה חשוב לבודד שוב שלא כל אדם מתאים לו לעבוד על בייספס בטווח נמוך של חזרות להפך לרוב האנשים מומלץ 10-15 חזרות לבייספס (משתנה מאדם לאדם)

1.אשמח שתציין לי עוד תרגיל מורכב לרגליים חוץ מסקוואט ודדליפט.
2.זה כן יחשב וכן לומדים טכניקה לאט אבל עושים את זה,אתה אמרת לו לא לעשות את זה בינתיים.
3.תכניות כח נותנות היפרטרופיה בצורה מצוינת,ולאף אדם לא חשוב לבודד בייספס בשביל לגדול,אתה יכול לגדות מצ'ין אפס ומחתירה מספיק בידיים.

1.אשמח שתציין לי עוד תרגיל מורכב לרגליים חוץ מסקוואט ודדליפט.
2.זה כן יחשב וכן לומדים טכניקה לאט אבל עושים את זה,אתה אמרת לו לא לעשות את זה בינתיים.
3.תכניות כח נותנות היפרטרופיה בצורה מצוינת,ולאף אדם לא חשוב לבודד בייספס בשביל לגדול,אתה יכול לגדות מצ'ין אפס ומחתירה מספיק בידיים.
1. דבר ראשון לא דיסרתי על רגליים ספציפי
דבר שני מכרעיים וכל סוגי הסקוואט זה כבר המון ויש עוד
מה שאתה אומר שמי שלא עושה דדליפט יגדל קצת ? חחחחח טוב אם זה מה שאתה חושב
2. אם זה נחשב אז בואו כולם נעשה 30% מהrm1 ונחשיב את זה כאימון
3.את זה תגיד בוינגייט ובקולג האמריקאי לספורט ונראה את התגובות.

1. דבר ראשון לא דיסרתי על רגליים ספציפי
דבר שני מכרעיים וכל סוגי הסקוואט זה כבר המון ויש עוד
מה שאתה אומר שמי שלא עושה דדליפט יגדל קצת ? חחחחח טוב אם זה מה שאתה חושב
2. אם זה נחשב אז בואו כולם נעשה 30% מהrm1 ונחשיב את זה כאימון
3.את זה תגיד בוינגייט ובקולג האמריקאי לספורט ונראה את התגובות.

תודה לך,ענית לי על כל מה שהייתי צריך לדעת.
הידע שלך שואף לאפס ואתה מטעה אנשים עם ה"עובדות" שקבעת.
לעבוד טכניקה משמע לעבוד גם כבד כי טכניקה נמדדת כשכבד וקשה,לא עם מוט ריק.
לגבי הטענה שלך שבתכניות כוח אין היפרטרופיה,אשמח להוכיח שאתה טועה בכך שאפנה אותך לפה.כל מי שבפורום הזה מספיק זמן ראה שרוב האנשים בעלי המסת שריר שלא תבייש פיל עושים פה תכניות כוח.קיימים ליפטרים רבים שנראים מצוין ואין להם פיגור בבייספס גם בלי לבודד.

תודה לך,ענית לי על כל מה שהייתי צריך לדעת.
הידע שלך שואף לאפס ואתה מטעה אנשים עם ה"עובדות" שקבעת.
לעבוד טכניקה משמע לעבוד גם כבד כי טכניקה נמדדת כשכבד וקשה,לא עם מוט ריק.
לגבי הטענה שלך שבתכניות כוח אין היפרטרופיה,אשמח להוכיח שאתה טועה בכך שאפנה אותך לפה.כל מי שבפורום הזה מספיק זמן ראה שרוב האנשים בעלי המסת שריר שלא תבייש פיל עושים פה תכניות כוח.קיימים ליפטרים רבים שנראים מצוין ואין להם פיגור בבייספס גם בלי לבודד.
כרגע אני מוכיח כי הידע שלי גבוה משלך
למה בילדרים מעולם לא עשו תכנית כח ?
לימוד טכניקה נלמד בהתחלה עם מוט ריק ולאט לאט עולים כדי להמנע מפציעות
לא אמרתי שאין גדילה בתכנית כח אלא אמרתי שהיא לא התכנית הטובה ביותר לגדילה
קיימים ליפטרים רבים גם שעובדים על בייסיפ בכל מקרה לא תמצא ליפטר אחד שהרגליים שלו לא גדולות ביחס לשאר הגוף.

ושוב תענה לי למה בילדרים לא השתמשו בתכניות כח ? ואיך אתה נוגע בכל הסיבים בתכנית כח ?
אפשר לגדול בלי דדליפט יפה מאוד.
להתחזק, לא.
אין אפשרות להתחזק ללא דדליפט ? אתה בטוח ?

כרגע אני מוכיח כי הידע שלי גבוה משלך
למה בילדרים מעולם לא עשו תכנית כח ?
לימוד טכניקה נלמד בהתחלה עם מוט ריק ולאט לאט עולים כדי להמנע מפציעות
לא אמרתי שאין גדילה בתכנית כח אלא אמרתי שהיא לא התכנית הטובה ביותר לגדילה
קיימים ליפטרים רבים גם שעובדים על בייסיפ בכל מקרה לא תמצא ליפטר אחד שהרגליים שלו לא גדולות ביחס לשאר הגוף.

ושוב תענה לי למה בילדרים לא השתמשו בתכניות כח ? ואיך אתה נוגע בכל הסיבים בתכנית כח ?

אשמח לשמוע מאיפה הגעת עם הקביעה הזאת שאף בילדר לא השתמש בתכנית כוח.
אתה מכיר במקרה Ronnie coleman?אתה יודע,הבחור ההוא שזה 8 פעמים במר אולימפיה?הוא היה פאוורליפטר לפני כן וגדל משמעותית כך.
ולא הוכחת עדיין שהידע שלך גדול משלי,הוכחת שאתה מביא את הדעה שלך ממקום כמו וינגייט שהוא מושא צחוק ברחבי ישראל.
לגבי לימוד טכניקה:עשיתי עם מוט ריק והטכניקה טובה?להוסיף 10 כל צד.עדיין טכניקה טובה וקל לי?להוסיף עוד 10 כל צד וכן הלאה.

אשמח לשמוע מאיפה הגעת עם הקביעה הזאת שאף בילדר לא השתמש בתכנית כוח.
אתה מכיר במקרה Ronnie coleman?אתה יודע,הבחור ההוא שזה 8 פעמים במר אולימפיה?הוא היה פאוורליפטר לפני כן וגדל משמעותית כך.
ולא הוכחת עדיין שהידע שלך גדול משלי,הוכחת שאתה מביא את הדעה שלך ממקום כמו וינגייט שהוא מושא צחוק ברחבי ישראל.
לגבי לימוד טכניקה:עשיתי עם מוט ריק והטכניקה טובה?להוסיף 10 כל צד.עדיין טכניקה טובה וקל לי?להוסיף עוד 10 כל צד וכן הלאה.
קולמן עבד על תכניות כח כי הוא היה פאוורליפטר ולא במטרה לגדול
כשהמטרה הייתה לגדול הוא החליף תכנית למה ?
קולמן אמר בעצמו שאדם שרוצה לגדול לא צריך לרדת מ10 חזרות
ואם וינגייט מושא צחוק מאיפה אתה מביא את הידע שלך ?

קולמן עבד על תכניות כח כי הוא היה פאוורליפטר ולא במטרה לגדול
כשהמטרה הייתה לגדול הוא החליף תכנית למה ?
קולמן אמר בעצמו שאדם שרוצה לגדול לא צריך לרדת מ10 חזרות
ואם וינגייט מושא צחוק מאיפה אתה מביא את הידע שלך ?

1.בסרטונים של קולמן לקראת מר אולימפיה,רואים אותו עובד בטווח חזרות מתחת ל8 וכבד.
2.וינגייט הוא מושא צחוק ואני מביא את הידע שלי מרחבי הפורום וממחקרים שמביאים פה,בנוסף מגדילה וטעייה.
במהלך SS גדלתי יותר בחודש וקצת מאשר בAB בחודשיים וחצי האחרונים ובשניהם הייתה עלייה במ.ג

1.בסרטונים של קולמן לקראת מר אולימפיה,רואים אותו עובד בטווח חזרות מתחת ל8 וכבד.
2.וינגייט הוא מושא צחוק ואני מביא את הידע שלי מרחבי הפורום וממחקרים שמביאים פה,בנוסף מגדילה וטעייה.
במהלך SS גדלתי יותר בחודש וקצת מאשר בAB בחודשיים וחצי האחרונים ובשניהם הייתה עלייה במ.ג

1. לא ידוע לי על הסרטון אולי זה סרטון למטרת יח"צ ?
2.וינגייט הוא ממש לא מושא צחוק זה שיש אנשים שלמדו שם ולא מבינים זה כי הם לא השקיעו בלמידה שלהם

במהלך הss אכלת יותר ובגלל זה גדלת יותר חחחח אני די בטוח
הגדילה המשמעותית מתחילה אחרי שלושה חודשים ככה שזה די הגיוני

עכשיו תקשיב נפרט לך קצת:
שרירינו בנויים מסוגי סיבים שונים ולכל אדם תתאים תכנית טמפו שונה, וזאת מפני שרובינו בנויים מאחוז שרירים שונה. חלק יפיקו יותר היפרטרופיה (גדילה בסיבי השריר) ממספר חזרות קטן וחלק ממספר חזרות גדול יותר. שינוי הטמפו ייתן עניין גדול יותר באימון ויהיה פחות שטחי. חשוב מכך – שינוי הקצב ייתן גירוי לשינויים בסיבי השריר השונים של השריר וכך יקדם בדרך טובה התפתחות גודל וכח וכמובן ישפר את הביצועים הספורטיביים. בגדול, סטים אשר נמשכים עד 20 שניות יתרמו יותר לפיתוח כח, 20-40 שניות יתרמו יותר להיפרטרופיה ומעל 40 שניות יתרמו יותר לסיבולת השריר.

מה למדים מפה ?
סט שמכיל 10 חזרות עם קצת של 4 שניות באקצנטרי יפיק את המירב למסה

Back
למעלה תחתית