הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית למתחיל- אפשר להתאמן 5 ימים רצוף ?

• פותח/ת השרשור vikon
  • פורסם בתאריך

vikon

משתמש מתחיל
14
3
נק' מוניטין:
11
14
3
היי אני מתאמן מתחיל - כרגע עושה abc
לפי הזמני עבודה שלי אני יכול להיות בחדר כושר מיום ראשון עד חמישי רצוף וימי שישי ושבת לא יכול להיות
כרגע אני עושה לדוגמא abcab או abcba
יוצא שאין לי הפסקות בין לבין רק שישי ושבת אז קודם כל זה מומלץ? להוריד אימון?
אני לא מחפש להתנפח יותר מידי . יותר בכיוון של כוח אני מתאמן באומניות לחימה ורוצה בעיקר להתחזק .
שוקל 70 180.סמ
מודה לכן מאוד . אם יש תוכניות אחרות שאני יכול לעשות אשמח לשמוע . כל המידע שלי על בניית תוכנית לקחתי מהאינטרנט .

אם אתה רוצה הלתחזק אז תכנית FBW או SS שלוש פעמים בשבוע תפורה עליך. קרא בפורטל.

ממש לא ממולץ ABC אם אתה מחפש כוח ובכלל למתאמן מתחיל
תעשה ss
ומה משקלי העבודה שלך?

• פותח/ת השרשור
היי תודה. משקלים נמוכים . יד קידמית 10 קג חזה 15 קג כל צד.
אם יש לך המלצות אני ישמח שתפרט
יש קישור לתוכנית FBW??

אם אתה לוחץ למעלה במאמרים ואז מופיע ארכיון תוכניות אימונים ושם תוכל למצוא הכל

אם אתה רוצה הלתחזק אז תכנית FBW או SS שלוש פעמים בשבוע תפורה עליך. קרא בפורטל.

כבר מהמשפט הזה אני יכול לענות לך השאלה- לא מומלץ למתאמן מתחיל לעשות תוכנית
אם אתה רוצה כוח אז SS זאת התשובה.
לא יהיה לו בעייתי לשלב SS עם אימוני אומנויות לחימה?

לא יהיה לו בעייתי לשלב SS עם אימוני אומנויות לחימה?
אז העלייה במשקלים תהיה אטית יותר או שיאכל יותר. גם ככה הוא צריך לאכול הרבה יותר ממה שהוא אוכל עכשיו לפי הנתונים שלו.

לנושא: למתאמן מתחיל אין מה לחפש במכון 5 ימים ברצף. זה לא יעיל ואף מתיש ומעלה את הסיכון לפציעה, שגם ככה גדול אצל מתחילים שלא בדיוק יודעים מה הם עושים.
תכנית כמו SS או 5x5 Stronglifts תתאים לך הרבה יותר.

אתה צריך להבין כמה דברים. נשמע שאתה חושב שתרגילי יד קדמית יחזקו אותך. זה לא נכון. בחיים ובעיקר באמנויות לחימה לא ייצא לך לבצע את התנועה הזו בכלל (כיפוף מרפק). מעבר לזה, הכוח ביד הקדמית לא יתורגם לשום תנועה.
מה שכן יחזק אותך זה תרגילים מורכבים שעובדים על כמה שיותר שרירים. סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, אוברהד פרס וחתירה במוט יעשו אותך חזק יותר מחוץ למכון. גם אם תרים 100 קילו ביד קדמית, אני מבטיח לך שזה לא יחזק אותך כמו לשפר את המשקלים שאתה מרים בתרגילים האלו.
מציע לך לקרוא את המאמר הבא, בדיוק בקטע שקישרתי אליו:
http://stronglifts.com/5x5/#History_of_StrongLifts_52155

@StrongLift מתאים בדיוק לענות לך.
בכל מקרה אני אענה לך מהניסיון שלי:אין דבר שחיזק אותי יותר מאשר SS במורכבים ובאומנות לחימה אבל תהיה מוכן לאכול הרבה,דבר שתצטרך לעשות במילא.
ההתאוששות תהיה לא קלה ואחרי זמן מה אני ממליץ כמו שStronglift עשה זה לעבור להתקדמות שבועית במקום ליניארית אבל יש לך עוד הרבה זמן עד לזה.
תתחיל להתרכז בסקוואט,דדליפט,בנץ ופרס.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולכם, הבנתי רק יש בעיה קטנה אני לא רוצה ממש להעלות במשקל יותר מידי כי זה עוזר לי להיות זריז. מקווה שזה לא יהיה מכשול

תודה רבה לכולכם, הבנתי רק יש בעיה קטנה אני לא רוצה ממש להעלות במשקל יותר מידי כי זה עוזר לי להיות זריז. מקווה שזה לא יהיה מכשול

אחרי חודש בערך בSS(הופסק עקב פציעה וחתיכת משקל לתחרות) אני יכול להגיד לך שהעלייה במ.ג לא תפגע לך בזריזות בהנחה שלא תזניח את האספקט הזה.

מחזק את מה שהאוגר אמר. 😃
תתחיל בSS כמה שתצליח להתקדם וכשתרגיש שזה כבר יותר מידי קשה (ואתה תרגיש מתישהו.)
תעבור לתוכנית כמו הלינארית.

מוזמן להסתכל בלוג ולראות איך מה מתי ולמה:
https://www.lbs.co.il/logs/45/

• פותח/ת השרשור
עשיתי טעות כי לא היה לי מדריך שמבין ובגלל שיש לי הרבה זמן פנוי כרגע רציתי ללכת על משהו שאפשר לעשות כל יום, תודה לכולכם על התובנות!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית