הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתאמן abcd ומתלבט

דביר גינזבורג

משתמש מתחיל
4
5
נק' מוניטין:
25
4
5
שלום, בשנתיים האחרונות הייתי עושה חדר כושר פה ושם, ומזגזג בין fbw לab, לפני חודשיים חבר שלי המליץ לי להכנס לעסק בצורה רצינית ונתן לי תוכנית abcd.
אני עובד איתה כבר חודשיים, ורואה תוצאות, גם במסה וגם במשקלים, אבל מתלבט האם בכל זאת אני יכול להשיג תוצאות טובות יותר בתוכנית אחרת.
אני שוקל 76 14 אחוזי שומן, גובה 178 ומחפש "נפח"
זה התכנית(אל תשימו לב לחזרות משקלים וזמני מנוחה, אני עושה 4 סטים כל תרגיל בין 8 ל 12 חזרות)
אשמח לחוות דעת, והסבר למה אם בכלל עדיף לי לעבור לab או abc

קבצים מצורפים

• Screenshot_2015-01-06-22-14-34.png
    Screenshot_2015-01-06-22-14-34.png
    KB 33.8 · צפיות: 174
  • Screenshot_2015-01-06-22-14-29.png
    Screenshot_2015-01-06-22-14-29.png
    KB 29.4 · צפיות: 138
  • Screenshot_2015-01-06-22-14-25.png
    Screenshot_2015-01-06-22-14-25.png
    KB 40.7 · צפיות: 145
  • Screenshot_2015-01-06-22-14-21.png
    Screenshot_2015-01-06-22-14-21.png
    KB 41.9 · צפיות: 164
נערך לאחרונה:
ברור שאני אעשה בסוף מה שאני מרגיש לנכון, אבל אני אשמח להבין יותר את ההיתרונות והחסרונות של כל תוכנית..
מה החיסרון בabcd? אפשר תוכנית ab טובה? הבעיה שלי תמיד שאני מגיע לנפח אימון של שעתיים וחצי כי אני דוחס יותר מדי תרגילים
אני לא יכול עדיין לשלוח הודעות פרטיות, מישהו יכול להשקיע מעט מזמנו ולהסביר לי מה החיסרון בabcd ואיזה תוכנית אופטימלית בשבילי? פשוט בפורום זה הופך לדיון.. דרך ליצירת קשר בפרטי תתקבל בברכה
בקצרה:
1. תדירות נמוכה מדי, כי מגיעים לכל שריר רק פעם בשבוע.
2. עצימות נמוכה מדי, כי כל שריר עובד ארבעה חמישה תרגילים לפחות, ובהכרח בצורה כזאת עובדים עם משקלים נמוכים יותר.

אני כבר מזמן מזמן לא מתחיל, ועדיין - כשאני לא עובד בתוכנית כוח, אני עובד ב-AB שגם היא לא ממש מפוצלת, כי בכל אימון אני עובד על כל הגוף, ורק התרגילים משתנים בין האימונים.

המלצה חמה, תכנס לפורטל, יש שם מאמרים נהדרים שמסבירים המון. תתחיל בזה:
https://www.kilogram.co.il/1474/כך-תשיגו-ידיים-גדולות/

בקצרה:
1. תדירות נמוכה מדי, כי מגיעים לכל שריר רק פעם בשבוע.
2. עצימות נמוכה מדי, כי כל שריר עובד ארבעה חמישה תרגילים לפחות, ובהכרח בצורה כזאת עובדים עם משקלים נמוכים יותר.

אני כבר מזמן מזמן לא מתחיל, ועדיין - כשאני לא עובד בתוכנית כוח, אני עובד ב-AB שגם היא לא ממש מפוצלת, כי בכל אימון אני עובד על כל הגוף, ורק התרגילים משתנים בין האימונים.

המלצה חמה, תכנס לפורטל, יש שם מאמרים נהדרים שמסבירים המון. תתחיל בזה:
https://www.kilogram.co.il/1474/כך-תשיגו-ידיים-גדולות/
1. אם אתה עובד חזק עם תרגילים מורכבים השריר יגורה בתדירות גבוהה כמו בכל תוכנית אחרת
2. אני מתאמן בתוכנית הזאת עם משקלים גבוהים ואני מתקדם במשקלים בצורה מהירה מאוד אז אל תבלבל את המוח אם לא ניסית (צריך להתאים את הפיצול לשרירים שאתה בפיגור אז התוכנית שלי לא תתאים למישהו אחר)

עדיין לא הבנתי אם הבנץ' שלך הוא 25 קילו או 70 קילו(25 כל צד)
זה גם לא כלכך משנה...כי יש לך לאן להתקדם..

אסכם לך את החבר'ה כאן.
הפיצול הזה לא רלוונטי בשבילך כרגע.
סקוואט, דדליפט, מתח/חתירה, בנצ' ופרס....הם העיקר בשבילך...
אתה מוזמן לקרוא לזה AB.....ואתה מוזמן לקרוא לזה SS...

כמובן שהתזונה תופסת חלק עיקרי אבל אני סומך עליך שכבר ידעת את זה....

בהצלחה!

אתה בכלל יודע מה זאת תדירות, אדון בלבול מוח?
וחוץ מזה, מי בכלל דיבר איתך???
לא התכוונתי להתעצבן אבל מעצבן אותי שכולכם נעולים על הSS וחושבים שתוכנית פיצולים ל"מתקדים" כמו ABCD מוגזמת מידי

לא התכוונתי להתעצבן אבל מעצבן אותי שכולכם נעולים על הSS וחושבים שתוכנית פיצולים ל"מתקדים" כמו ABCD מוגזמת מידי
הייתי הולך על מיותרת. לרוב האנשים בקושי יש זמן לAB שלא נדבר על ABCDE.. ככל שאתה מתאמן יותר-פחות עצימות-פחות עליה במשקלים. לא מדע טילים.. פלוס אם אתה חלש - אתה מקבל יותר תועלת בתוכנית כח(3-10 סטים) מאשר בתוכנית "מסה" עם 30 סטים באימון..

הייתי הולך על מיותרת. לרוב האנשים בקושי יש זמן לAB שלא נדבר על ABCDE.. ככל שאתה מתאמן יותר-פחות עצימות-פחות עליה במשקלים. לא מדע טילים.. פלוס אם אתה חלש - אתה מקבל יותר תועלת בתוכנית כח(3-10 סטים) מאשר בתוכנית "מסה" עם 30 סטים באימון..
AB זה טוב לחיטוב במסה אתה צריך להעלות יותר ווליום מבחינת סטים כי במסה יש הרבה יותר קלוריות מחיטוב

AB זה טוב לחיטוב במסה אתה צריך להעלות יותר ווליום מבחינת סטים כי במסה יש הרבה יותר קלוריות מחיטוב
ממתי מעלים נפח בהתאם לכמות הקלוריות שאתה צורך?!

בחיטוב טוב תוכנית כח כמו FBW או 3/5/1 לדוגמא,
AB תתן נפח גבוה מידיי ו 4 אימונים בשבוע במשקלים סבירים לא ייאפשרו להתאושש בין אימון אימון בגלל הגירעון הקלורי.

אפשר להביע אי הסכמה בצורה קצת יותר נורמלית.
בחיטוב טוב תוכנית כח כמו FBW או 3/5/1 לדוגמא,
AB תתן נפח גבוה מידיי ו 4 אימונים בשבוע במשקלים סבירים לא ייאפשרו להתאושש בין אימון אימון בגלל הגירעון הקלורי.
נכון. רק שלדעתי 5/3/1 לא מתאימה לחיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית