הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרפר

מצב
השרשור נעול

givemetimeto

משתמש מתחיל
27
2
נק' מוניטין:
2
27
2
לדעתכם חובה לעשות פרפר כדי לפתח חזה טוב?
אצלי במכון הדרך היחידה זה או מכונה ששמים בה את הידיים ב90 מעלות אין לי מושג איך קוראים לזה או עם דמבלים
ואני אישית לא סובל פרפר
לעומת זאת בלחיצות ובמקבילים אני מרגיש טוב מאוד את החזה
מה דעתכם?

לדעתכם חובה לעשות פרפר כדי לפתח חזה טוב?
לא חובה לעשות פרפר בשביל לפתח את החזה. תתמקד בלחיצת חזה בסיסית - בנץ' פרס.
אצלי במכון הדרך היחידה זה או מכונה ששמים בה את הידיים ב90 מעלות אין לי מושג איך קוראים לזה או עם דמבלים
סביר להניח שאתה מתכוון לפרפר במכונה.
לעומת זאת בלחיצות ובמקבילים אני מרגיש טוב מאוד את החזה
מה דעתכם?
אם אתה מרגיש שהם עובדים לך טוב על החזה, תמשיך עם זה. תקפיד על טכניקה נכונה, שכן קל לסטות מעבודה מכוונת לחזה(קיצור טווח תנועה, שימוש יתר בכתפיים וביד אחורית וכו'. מתכוון בעיקר לבנץ').

אין תרגיל שהוא חובה.. יש תרגילים טובים יותר וטובים פחות, אין צורך לבצע פרפר בשביל חזה גדול, עבוד בתרגילים שאתה אוהב - בנצ' ומקבילים

פותח האשכול עדין לא גיבש עמדה לגבי רוטינה לחזה, סביר להניח שהוא מתאמן מתחיל.
למתאמן מתחיל חשוב להתמקד בארבעת תרגילי הבסיס, וזאת משום שבבנץ' ההתקדמות כמתחילים היא לינארית יותר מאימון לאימון במורכבים מאשר שבדאמבלים ההתמקדות קטנה יותר. הסיבה לכך היא עבודת מייצבים גדולה יותר.
בנוסף, בבנץ' קל יותר לעבוד בעצימות גבוהה(5X5 למשל) במידת הצורך, כאשר בדאמבלים זה דבר שלא תראה בשל התשה של שרירי המייצבים. לא מעט אנשים לא יודעים ללחוץ נכון עם דאמבלים(גם בבנץ' יש לציין) וזה מתבטא באקצנטרי מהיר שפוגע בשרירי הכתפיים שצריכים לבלום את המשקל, והפלה של המשקולות לצדדים בתחתית(סיכון לכתף). כמו כן, בלחיצה חזה ללא שיפוע יש גם עבודה על הסיבים העליונים של החזה אבל זה פחות רלוונטי.
שלא תבין לא נכון, אני לא טוען שלחיצת חזה עם מוט היא התרגיל היחידי לחזה, תמיד חשוב לגוון מידי פעם עם דאמבלים. אך יחד עם זאת, אני כן טוען שלמתחילים חשוב להתמקד בתרגילי הבסיס ולבנות את המשקל במשך הזמן בלחיצה עם מוט.

פותח האשכול עדין לא גיבש עמדה לגבי רוטינה לחזה, סביר להניח שהוא מתאמן מתחיל.
למתאמן מתחיל חשוב להתמקד בארבעת תרגילי הבסיס, וזאת משום שבבנץ' ההתקדמות כמתחילים היא לינארית יותר מאימון לאימון במורכבים מאשר שבדאמבלים ההתמקדות קטנה יותר. הסיבה לכך היא עבודת מייצבים גדולה יותר.
בנוסף, בבנץ' קל יותר לעבוד בעצימות גבוהה(5X5 למשל) במידת הצורך, כאשר בדאמבלים זה דבר שלא תראה בשל התשה של שרירי המייצבים. לא מעט אנשים לא יודעים ללחוץ נכון עם דאמבלים(גם בבנץ' יש לציין) וזה מתבטא באקצנטרי מהיר שפוגע בשרירי הכתפיים שצריכים לבלום את המשקל, והפלה של המשקולות לצדדים בתחתית(סיכון לכתף). כמו כן, בלחיצה חזה ללא שיפוע יש גם עבודה על הסיבים העליונים של החזה אבל זה פחות רלוונטי.
שלא תבין לא נכון, אני לא טוען שלחיצת חזה עם מוט היא התרגיל היחידי לחזה, תמיד חשוב לגוון מידי פעם עם דאמבלים. אך יחד עם זאת, אני כן טוען שלמתחילים חשוב להתמקד בתרגילי הבסיס ולבנות את המשקל במשך הזמן בלחיצה עם מוט.
הסרטון מדבר על שבנץ לא בונה חזה אלא בונה בנץ חזק יותר. מתחילים חייבים בנץ אני מסכים.
אבל אם כבר יש לך כוח בסיס של מישהו שמיצה ss ואתה עובר לפיצול, אתה צריך תרגיל שיתמקד בחזה ויוציא מהמשוואה את הכתף ויד אחורית. דוגמא: פרפר.
אני לא חושב שחכם לבילדר לעבוד בחזה רק לחיצות ובמיוחד לא חכם אם זה מוט, כל הבילדינג סובב סביב המתיחה, הכיווץ והבידוד.

הסרטון מדבר על שבנץ לא בונה חזה אלא בונה בנץ חזק יותר. מתחילים חייבים בנץ אני מסכים.
אבל אם כבר יש לך כוח בסיס של מישהו שמיצה ss ואתה עובר לפיצול, אתה צריך תרגיל שיתמקד בחזה ויוציא מהמשוואה את הכתף ויד אחורית. דוגמא: פרפר.
אני לא חושב שחכם לבילדר לעבוד בחזה רק לחיצות ובמיוחד לא חכם אם זה מוט, כל הבילדינג סובב סביב המתיחה, הכיווץ והבידוד.
מסכים, ואתה רק מחזק את הטענה שלי שלמתחילים בנץ' מתאים יותר ובמשך הזמן יש להוסיף תרגילים מבודדים(אני לא שולל להחליף את הלחיצה עם מוט לדאמבלים, לבילדרים כמובן).
גם אני, כבילדר, מוסיף תרגילים מבודדים כגון פרפר לחזה כתוספת לבנץ'. מקפיד לגוון בלחיצה בין דאמבלים למוט.

לחיצה עם דאמבלים בשילוב עם בנץ ופרפר שכל אחד מהם יש שלוש סטים עם חמש חזרות זה עמוס מדי?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית