הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שיפור ניתור וספרינטים

Blabla144

משתמש מתחיל
196
9
נק' מוניטין:
16
196
9
מה הדרכים מבחינת אימון לשיפור ספרינטים וניתור (חוץ מלעשות את הפעולה עצמה)
יש בכלל דרכים כאלה?

טוב לשיפור זינוק שני הדברים הכי יעילים זה שיפור הסקוואט ותרגילים פולימטרים .
http://www.defrancostraining.com/articles/archive/article_fab15.htm
ריצה - ככה דבר ראשון טכניקה , ניתן לשפר מיידית את הספרינטים על ידי לימוד טכניקה נכונה (יציאה מהזינוק ,שמירה על פלג גוף עליון נמוך בהתחלה , עבודת ידיים וכו... )
חוץ מזה לרוב האנשים יש האמסטרינג מאוד לא מפותח ולכן עבודה עליו תשפר אוטמטית את המהירות .

חוץ מזה צריך כמובן לרוץ ...

סקוואט

לא שאני עושה ספרינטים כל יום, אבל בתכלס אני לא הרגשתי בשום שיפור, אולי משו קטן אבל לא משו יוצא מן הכלל

סקוואט

לא שאני עושה ספרינטים כל יום, אבל בתכלס אני לא הרגשתי בשום שיפור, אולי משו קטן אבל לא משו יוצא מן הכלל

שתעשה סקוואט פי 2 ממשקל הגוף (במידה ואתה אתלט ) אתה גם תטביע , בקשר לשיפור לספרינטים היציאה מהמקום שלי עלתה בכמה דרגות מאז שהתחלתי עם הסקוואים הכבדים .

עושה פי 2 ממשקל גוף, את הניתור זה שיפר, כדורסל אני לא כך כך משחק ואני לא מקפץ לי בדרכים חחח ככה שלא כל כך עמדתי על זה

דווקא ספרינטים זה משהו שהייתי מאוד חזק בו כל החיים, עד השנים האחרונות נהייתי דווקא פחות חד בזינוקים, אבל אני לא בודק את זה בצורה שיטתית

מה שכן מאז שהתחלתי להתאמן כמו בן אדם בתיכון שמתי לב שעם השנים הטכניקה שלי נהיית גרועה חח אבל זה בלי קשר

תעשה עבודה פליאומטרית. ובקשר לתרגילי כוח- אתה צריך לחזק את ההאמס והגב התחתון, משמע לך תדפוק דדליפטים כבדים. תהנה. 😃

power clean ו power snatch, עבודה פולימטרית ולרוץ ספרינטים (מומלץ במדרון) יעזרו הכי הרבה.

גרסאות הפוואר של ההרמות האולימפיות נועדו יותר לפתח כח מתפרץ (אולי יעזור לשפר את הזינוק ), אצלי הן עזרו לי מאוד דווקא בפלג גוף העליון .
הרמות אולימפיןת רגילות פחות יעילות לספורט כי המשיכה הראשונה צריכה להיות בצורה מבוקרת ולא כל כך שימושית לאתלטים .
ריצה בעליות או לחלופין ריצה עם מצנח שקשור לגב ( שיטה מאוד פופלרית בארצות הברית ) לא הוכחו יותר יעילות מאימוני ספרינטים רגילים(אני אחפש מאמר שקראתי על הנושא ) .
בנוסף לכל ממליצי הדדליפט הקלאסי הוא פחות שימושי לאתלטים מהסקוואט ובדרך כלל משתמשים יותר בדדליפט רומני או רגליים ישרות .

ג'אמפ סקוואט לדעתי יהיה הכי יעיל תנסה לשלב באימון רגליים מה אתה אומר על זה?

תרגיל מיותר ומסוכן ביחס לרווח שהוא נותן , קודם כל עדיף שרוב האנשים ילמדו לעשות סקוואט כמו שצריך ואחר כך יחשבו על תרגילים כאלו .
עם אתם רוצים לשלב קפיצות תבצעו קפיצות לקופסא , או מקופסא או שלל אופציות אחרות .

גרסאות הפוואר של ההרמות האולימפיות נועדו יותר לפתח כח מתפרץ (אולי יעזור לשפר את הזינוק ), אצלי הן עזרו לי מאוד דווקא בפלג גוף העליון .
הרמות אולימפיןת רגילות פחות יעילות לספורט כי המשיכה הראשונה צריכה להיות בצורה מבוקרת ולא כל כך שימושית לאתלטים .
ריצה בעליות או לחלופין ריצה עם מצנח שקשור לגב ( שיטה מאוד פופלרית בארצות הברית ) לא הוכחו יותר יעילות מאימוני ספרינטים רגילים(אני אחפש מאמר שקראתי על הנושא ) .
בנוסף לכל ממליצי הדדליפט הקלאסי הוא פחות שימושי לאתלטים מהסקוואט ובדרך כלל משתמשים יותר בדדליפט רומני או רגליים ישרות .
ספרינט היא פעולה טהורה של כוח תמפרץ.
בגרסאות של ההרמות האולימפיות מתבצע מה שנקרה ה triple extension, אותו דבר נמצא גם בספרינט.
ספרינט במדרון פשוט הרבה יותר קשה מספרינט רגיל...

נערך לאחרונה:
ספרינט היא פעולה טהורה של כוח תמפרץ.
בגרסאות הפוואר של ההרמות האולימפיות מתבצע מה שנקרה ה triple extension, אותו דבר נמצא גם בספרינט.
ספרינט במדרון פשוט הרבה יותר קשה מספרינט רגיל...

לקושי אין חשיבות בכל דבר גם הרבה יותר קשה לעשות את ההרמות לאט ...
בספרינט יש תחום מסויים שבו יש כח מתפרץ מהיציאה מהזינוק ועד ההתיישרות משהוא שלוקח בערך בין שנייה לשתיים זה חלק מאוד חשוב בספורט ולכן מה שאמרת נכון ובגלל זה משתמשים בהרמות האלה אבל הספרינט יש גם את החלק הנוסף של ההאצה והשמירה על המהירות שהם פחות קשורים להרמות הללו ולכח מתפרץ בכלל .

הרבה כדורגלנים היום עושים ג'אמפ סקוואט ובכדורגל הניתור הוא אחד הדברים הכי חשובים......
חבל לפסול סתם

הרבה כדורגלנים היום עושים ג'אמפ סקוואט ובכדורגל הניתור הוא אחד הדברים הכי חשובים......
חבל לפסול סתם

זה שהם עושים שיהיה להם רק לבריאות, רמת האימונים אצל קבוצות כדורגל וכדורסל בארץ מנוער ועד בוגרים ברמה כזאת נמוכה שזה מביך .
ראיתי כדורסלנים וכדורגלנים מתאמנים בארץ וכדאי שקודם ילמדו לבצע סקוואט דדליפט ואפילו בנץ לפני שהם חושבים לגוון את התוכנית שלהם .

זה שהם עושים שיהיה להם רק לבריאות, רמת האימונים אצל קבוצות כדורגל וכדורסל בארץ מנוער ועד בוגרים ברמה כזאת נמוכה שזה מביך .
ראיתי כדורסלנים וכדורגלנים מתאמנים בארץ וכדאי שקודם ילמדו לבצע סקוואט דדליפט ואפילו בנץ לפני שהם חושבים לגוון את התוכנית שלהם .

כל כך נכון.
נתקלתי כבר במס' לא קטן של חבר'ה שטוענים לפחות שהם משחקים כדורגל/כדורסל ברמה הישגית שרמת הטכניקה שלהם בתרגילים בסיסים היתה ירודה כל כך. למרכיבים כמו כוח מקסימלי (עוד ניחא) ואפילו כוח מתפרץ כמעט ולא היה זכר והעיקר הוא שכמעט כולם טענו בתוקף שאין להם זמן לבזבז בתוכניות הבסיסיות שהצעתי להם.

ובגירסת הpower לא צריך טכניקה? אתה פשוט מעיף תמוט לאן שבא לך?

מי שלא עובד נכון לא מנצל את הכוח שלו נכון או שהדרך לפציעה מהירה מאד, בתנועות מהירות כאלה אי דיוק בטכניקה יכול להיות פציעה גדולה מאד.

ממה שאני קראתי למשל בSS על power clean וממה שלימדו אותי במקום שאני מתאמן בהנפות אולימפיות יש הבדל גדול מאד.
בSS הוא לא מסביר מסביר מה צריך לעשות ואיך הוא רק מציין שיש "משיכה" שמי קורא תספר לא יודע לאן למשוך, מאיפה למשוך ובאיזה מהירות למשוך.

כל כך נכון.
נתקלתי כבר במס' לא קטן של חבר'ה שטוענים לפחות שהם משחקים כדורגל/כדורסל ברמה הישגית שרמת הטכניקה שלהם בתרגילים בסיסים היתה ירודה כל כך. למרכיבים כמו כוח מקסימלי (עוד ניחא) ואפילו כוח מתפרץ כמעט ולא היה זכר והעיקר הוא שכמעט כולם טענו בתוקף שאין להם זמן לבזבז בתוכניות הבסיסיות שהצעתי להם.

האמת זה לא אשמתם מספר המאמני כושר באגודות שמבינים בנושא הוא קטן מאוד ומספר מאמני הכח ברמה גבוהה בארץ מזערי .

ובגירסת הpower לא צריך טכניקה? אתה פשוט מעיף תמוט לאן שבא לך?

מי שלא עובד נכון לא מנצל את הכוח שלו נכון או שהדרך לפציעה מהירה מאד, בתנועות מהירות כאלה אי דיוק בטכניקה יכול להיות פציעה גדולה מאד.

ממה שאני קראתי למשל בSS על power clean וממה שלימדו אותי במקום שאני מתאמן בהנפות אולימפיות יש הבדל גדול מאד.
בSS הוא לא מסביר מסביר מה צריך לעשות ואיך הוא רק מציין שיש "משיכה" שמי קורא תספר לא יודע לאן למשוך, מאיפה למשוך ובאיזה מהירות למשוך.

לא אמרתי שלא צריך טכניקה אמרתי שאין משיכה ראשונה מבוקרת , האמת הסיכוי לפציעה בפוואר קלין יותר קטן מבהרמה אולימפית שמשתבשת וכן הטכניקה שלו הרבה יותר קלה ( כמו שאתה יודע ) , בקשר לפוואר סנ'אץ זה תרגיל שמשתמשים בו הרבה פחות עם בכלל באימון ספורטאים .

אגב אותי לימדו שיש פשוט למשוך למעלה ... אבל מאמני פוטבול ידועים בכך שהם חושבים שטכניקה זה דבר נרכש עם זמן ולא נורא עם בהתחלה תראה כמו יצור .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית