הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית PPL

theprozyzz

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
0
37
0
אהלן אנשים. יש לי בעיה רצינית. בכל מקרה,אני עובד PPL,שזה אומר רגליים פעם בשבוע,5 אימונים בשבוע.
נתונים:
בן 19,1.84,משקל 99
זה נראה כך ppxpplx או במילים יותר נוחות abxabcx
הבעיה שלי זה באימון רגליים. אני נותן סביבות ה24 סטים וקורע אותם וככה הולך אימונים שלי
סקוואט,בדרך כלל 6X3 או 5X3. אני לא יכול לעבוד חזרות גבוהות בגלל בעיה כלשהי
לאחר מכן LEG EXTENTION,בדרך כלל 12-15 חזרות,4 סטים,תנועה מלאה,ירידה למטה עצירה ואז עלייה למעלה ומחזיק למעלה 2 שניות . פה משלב דרופסט בסוף
לאחר מכן לחיצת רגליים במכונה שהמשקל נמצא למעלה כזה (ששוכבים),10-15 חזרות 4 סטים,בסט הרביעי נותן דרופ סט ומגיע ל30+ חזרות כי אני מוריד פלטות כל פעם. קורע את הארבע ראשי בקיצור
אחרי זה לחיצת רגליים במכונה רגילה שיושבים,4 סטים גם כן,12 חזרות,בסוף משלב דרופ סט
לאחר מכן לאנצ'ים 2 סטים 8 חזרות,גם כן דרופ סט בסוף. בוא נגיד שאני מגיע ללאנצ'ים,מרוב שהלך לי הארבע ראשי,נשאר לי כבר לעשות אותם רק עם המשקל גוף וגם זה כואב בטירוף.
לאחר מכן עובר להאמסטרינג שזה סטיף לג דדליפט 4X6-8 ואז המכונה הזאת להאמסטרינג עם הגליל,4X12-15. גם כן דרופ סט במכונה עם הגליל בסט הרביעי
ומסיים עם 3 סטים תאומים. שבסט השלישי דרופ סט גם כן.
כמו שראיתם הכל בסדר אצלי באימון רגליים אחרי שהסברתי את הכל.
שרק התחלתי את התוכנית היה לי DOMS לכמה ימים.. עכשיו הבעיה העיקרית זה שאין לי כבר DOMS אפילו יום אחרי.. אולי ממש טיפה בלחץ. אבל לא כמו פעם שהייתי בקושי הולך אחרי יום רגליים כזה. אני עושה את התוכנית חודש וחצי ככה. אתם חושבים זה נורמלי ? לעבור ל6 אימונים בשבוע?

אני נותן סביבות ה24 סטים וקורע אותם וככה הולך אימונים שלי
אני ממש לא בעד לגמור ככה את הרגליים אפילו ב PPL, למה לאנג'ים כשאתה עושה סקוואט? בכל אופן, אם זה עובד לך.....מי אני שאחלוק עליך. אבל אני לא בעד.
עכשיו הבעיה העיקרית זה שאין לי כבר DOMS אפילו יום אחרי.. אולי ממש טיפה בלחץ.
DOMS לא מעידים על התאוששות\בנייה של שריר או יעילות של אימון.
אז אל תתייחס לזה יותר מידיי.

לעבור ל6 אימונים בשבוע?
לדעתי תישאר בתצורת ה PPL הנוכחית.
הייתי גם עושה PPL במקומך כך שרגליים יעבדו בכל 5 ימים.
זאת המלצה שקיבלתי כאן בעבר מאחד החבר'ה.

• פותח/ת השרשור
אני ממש לא בעד לגמור ככה את הרגליים אפילו ב PPL, למה לאנג'ים כשאתה עושה סקוואט? בכל אופן, אם זה עובד לך.....מי אני שאחלוק עליך. אבל אני לא בעד.

DOMS לא מעידים על התאוששות\בנייה של שריר או יעילות של אימון.
אז אל תתייחס לזה יותר מידיי.

לדעתי תישאר בתצורת ה PPL הנוכחית.
הייתי גם עושה PPL במקומך כך שרגליים יעבדו בכל 5 ימים.
זאת המלצה שקיבלתי כאן בעבר מאחד החבר'ה.
מה הבעיה בלאנצ'ים? סקוואט-תרגיל לארבע ראשי בעיקר,לאנצ'ים-גם. אתה לא מצפה ממני לתת רק 3 סטים לארבע ראשי.. לא מבין מה הבעיה פה..
ואם אני רוצה שהרגליים יעבדו בכל 5 ימים אני אצטרך כנראה כל שבוע להתאמן בימים אחרים.

מה הבעיה בלאנצ'ים? סקוואט-תרגיל לארבע ראשי בעיקר,לאנצ'ים-גם. אתה לא מצפה ממני לתת רק 3 סטים לארבע ראשי.. לא מבין מה הבעיה פה..
ואם אני רוצה שהרגליים יעבדו בכל 5 ימים אני אצטרך כנראה כל שבוע להתאמן בימים אחרים.

כן הימים אכן משתנים, אבל זאת העדפה אישית בסופו של דבר.

ואני לא בעד נפח גבוה של תנועה זהה על אותו השריר, אבל אם זה עובד לך אז סבבה.

לא רואה אף סיבה שבעולם לתת רגלים פעם בשבוע מצטער.

זאת התבנית של PPL אבל,
רגליים יוצא פעם בשבוע.

תקן אותי אם אני טועה.
אז התוכנית לא מדהימה.

למה שתאמן 4 פעמים בשבוע גוף עליון , ופעם בשבוע גוף תחתון שזה חצי מהגוף שלך?

אז התוכנית לא מדהימה.

למה שתאמן 4 פעמים בשבוע גוף עליון , ופעם בשבוע גוף תחתון שזה חצי מהגוף שלך?

לא יודע, ככה התוכנית על הנייר.
אני באופן אישי אוהב לקחת את עקרונות ה PPL וליישם אותן ב AB כשרגליים מקבלות גירוי פעמיים בשבוע.

@Daniel Barack
אתה עובד בתצורה המקורית נכון? אכן מדובר ברגליים פעם בשבוע? או שאני טועה ומטעה?

אני באופן אישי אוהב לקחת את עקרונות ה PPL וליישם אותן ב AB כשרגליים מקבלות גירוי פעמיים בשבוע.

@Daniel Barack
יותר מזה , אם אני הייתי צריך לתכנן אימונים כאלה.

הייתי קובע 5 אימונים בשבוע , תחילה וסוף שבוע זה רגלים, ו3 אימונים רוטציה בין משיכה לליחצה , אלה אם כן אחת המשיכות זה דדליפט ואז זה מסתדר.

כלומר

רגלים זה סקואט ותרגילים לרגלים

משיכה זה דדליפט ותרגילי משיכה אחרים

לחיצה זה כל מיני לחיצות כמו בנצ'\ פרס

אבל אם אין דדליפט ואתה עושה רק רגלים פעם בשבוע זה בעייתי.

לא, זה לא קשור לנפח (ומה שאמרת זה נכון 😃)
זה קשור לזה שאין לדעתי שום הגיון לחלק אימון עליון ללחיצות ולמשיכות. להפך.

לא, זה לא קשור לנפח (ומה שאמרת זה נכון 😃)
זה קשור לזה שאין לדעתי שום הגיון לחלק אימון עליון ללחיצות ולמשיכות. להפך.

לחיצות\משיכות
מה הקשר עליון? חח

למה אין היגיון? התוכנית מוכרת וידועה בעולם פיתוח הגוף..
לטעמי היא עדיפה בהרבה משאר הירקות בחוץ עבור כאלה המחפשים תוכנית בילדינג יותר מאשר העלאת ה RM1 שלהם.

לא מסכים?

לחיצות\משיכות
מה הקשר עליון? חח

למה אין היגיון? התוכנית מוכרת וידועה בעולם פיתוח הגוף..
לטעמי היא עדיפה בהרבה משאר הירקות בחוץ עבור כאלה המחפשים תוכנית בילדינג יותר מאשר העלאת ה RM1 שלהם.

לא מסכים?
מה מה הקשר עליון. אני מדבר על פלג גוף עליון.

אין היגיון לחלק למשיכות ולחיצות בנפרד. להפך, עדיף לסירוגין. קח דוגמא מהתוכנית שלי: עשיתי פרס. עכשיו יש לי מתח ומקבילים. מה יותר הגיוני שאני אעשה קודם, מתח או מקבילים?

אם כבר PPL
הייתי עושה כמו 5\3\1

יום סקואט
יום בנצ'
יום דדליפט
יום פרס

@Daniel Barack
התחלתי בזמנו לעשות PPL כמו שפות"ש תיאר, ומהר מאוד עברתי למה ש-DarY מתאר - אימון ראשון ואחרון בשבוע הוא רגליים, כאשר באמצע עוד 3 אימונים של משיכה/דחיקה.

לחלופין, אפשר לשנות את סדר האימונים, כך ששבוע אחד מאמנים רגליים פעם אחת, ושבוע לאחר מכן פעמיים, אבל העיקר הוא לשמור על הפרש של 4-5 ימים בין אימוני הרגליים, ומסביב להשלים את אימוני המשיכה/דחיקה, למשל:

שבוע ראשון:
ראשון - משיכה
שני - דחיקה
שלישי - רגליים
רביעי - מנוחה
חמישי - משיכה
שישי - דחיקה
שבת - מנוחה

שבוע שני:
ראשון - רגליים
שני - משיכה
שלישי - דחיקה
רביעי - מנוחה
חמישי - רגליים
שישי - משיכה
שבת - מנוחה

לגבי הנפח המומלץ, אני בעד:
5x5 או 5x6 בתרגילים המורכבים הראשונים (סקוואט, דדליפט, בנץ', פרס)
נפח בינוני במורכבים משלימים 3x8-10 (מקבילים, לחיצה בדאמבלים, מתח, חתירות למיניהן, לג פרס)
וקצת פמפומים במבודדים 2-3x10-15 (ידיים, פשיטות או כפיפות למיניהן)

מה מה הקשר עליון. אני מדבר על פלג גוף עליון.

אין היגיון לחלק למשיכות ולחיצות בנפרד. להפך, עדיף לסירוגין. קח דוגמא מהתוכנית שלי: עשיתי פרס. עכשיו יש לי מתח ומקבילים. מה יותר הגיוני שאני אעשה קודם, מתח או מקבילים?

כנראה שלא הבנו אחד את השני.
האמתי שדי איבדתי אותך 😃
התחלתי בזמנו לעשות PPL כמו שפות"ש תיאר, ומהר מאוד עברתי למה ש-DarY מתאר - אימון ראשון ואחרון בשבוע הוא רגליים, כאשר באמצע עוד 3 אימונים של משיכה/דחיקה.

לחלופין, אפשר לשנות את סדר האימונים, כך ששבוע אחד מאמנים רגליים פעם אחת, ושבוע לאחר מכן פעמיים, אבל העיקר הוא לשמור על הפרש של 4-5 ימים בין אימוני הרגליים, ומסביב להשלים את אימוני המשיכה/דחיקה, למשל:

שבוע ראשון:
ראשון - משיכה
שני - דחיקה
שלישי - רגליים
רביעי - מנוחה
חמישי - משיכה
שישי - דחיקה
שבת - מנוחה

שבוע שני:
ראשון - רגליים
שני - משיכה
שלישי - דחיקה
רביעי - מנוחה
חמישי - רגליים
שישי - משיכה
שבת - מנוחה

נפח בינוני במורכבים משלימים 3x8-10 (מקבילים, לחיצה בדאמבלים, מתח, חתירות למיניהן, לג פרס)

דומה למה שעשיתי לפני שהתחלתי את התוכנית כח,
באמת אחלה דבר.

@stitch
פמפומים במבודדים.
מה שאתה אוהב 🤡

שבוע ראשון:
ראשון - משיכה
שני - דחיקה
שלישי - רגליים
רביעי - מנוחה
חמישי - משיכה
שישי - דחיקה
שבת - מנוחה

שבוע שני:
ראשון - רגליים
שני - משיכה
שלישי - דחיקה
רביעי - מנוחה
חמישי - רגליים
שישי - משיכה
שבת - מנוחה

5x5 וכל סט המשקל זהה או עולה??

• פותח/ת השרשור
יותר מזה , אם אני הייתי צריך לתכנן אימונים כאלה.

הייתי קובע 5 אימונים בשבוע , תחילה וסוף שבוע זה רגלים, ו3 אימונים רוטציה בין משיכה לליחצה , אלה אם כן אחת המשיכות זה דדליפט ואז זה מסתדר.

כלומר

רגלים זה סקואט ותרגילים לרגלים

משיכה זה דדליפט ותרגילי משיכה אחרים

לחיצה זה כל מיני לחיצות כמו בנצ'\ פרס

אבל אם אין דדליפט ואתה עושה רק רגלים פעם בשבוע זה בעייתי.
אין דדליפט קלאסי,זה שורף יותר מדי זמן. יש רק סטיף.
בכל מקרה,איך אני מסדר שרגליים יעבדו כל 5 ימים? אם זה יצא על ימים לא קבועים אז שיהיה. לא קריטי
אני עובד בלחיצה חזה כתפיים יד אחורית במשיכה גב יד קדמית

Back
למעלה תחתית