הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ליפטינג ותזונה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מה דעתכם לגבי העניין של ליפטינג והשמנה, ואסביר את עצמי :

באופן כללי קראתי בפורום לא פעם, המלצות תזונתיות/ התייחסויות לצריכת מזון - שגורסות שעלייה די משמעותית בשומן היא בלתי נמנעת,
מה שלא היה קורה אם המטרה הייתה פיתוח גוף.
ההסבר שנתקלתי בו הוא שע"מ להתאושש כראוי צריך לאכול כמות גדולה, שגורמת להשמנה.

אם להתייחס לניסיון שלי - אם אני אוכל לפי התיאבון שלי בתקופות של אימוני נפח מתישים כמו טקסס למשל, אני מאוד משמין.
אם ללכת על פי ההיגיון- אם אני משמין, זה אומר שאני מכניס לגוף אנרגיה שאין בה כל צורך.

עכשיו השאלה היא כזאת :

האם התיאבון צריך להיות המדד לצורך של הגוף באוכל ע"מ להתאושש, או שאפשר ללכת לפי תפריט שאנחנו יודעים שלא יגרום לנו להשמנה מוגזמת?

@Beast and cheat

לעניות דעתי, כשאתה מתחיל ויש לך את הפוטנציאל להתקדם מהר במשקל על המוט צריך לאכול הרבה כדי לנצל את הפוטנציאל הזה.
הבעיה היא, שב-SS רוב העומס הוא עומס על מערכת העצבים ואין מספיק נפח כדי להצדיק פלוס קלורי גדול מאוד ובגלל זה אנחנו רואים אנשים שמסיימים אותה שמנים.

עכשיו, מהנסיון שלי בטקסס, אני שוהה על פחות או יותר אותו משקל גוף, על עלייה מאוד קטנה ומתונה בנוסף לזה שאני אוכל הרבה נפח ואני רואה על עצמי שאומנם אי אפשר להגיד שאני חטוב, אבל האחוז השומן שלי בהחלט יורד מעט.

המסקנה שלי היא: כל עוד אין נפח משמעותי, אין צורך לעוף על הקלוריות כמו אידיוט, וגם כשיש נפח משמעותי, עלייה מתונה במשקל הגוף היא הדבר האופטימלי ביותר לטווח הארוך.

• פותח/ת השרשור
אין מספיק נפח כדי להצדיק פלוס קלורי גדול מאוד
אני לא חושב שיש דבר שדורש אוכל יותר מאשר גדילה שרירית.
השינויים שהגוף עושה כשאתה מתקדם בסקוואט מ40 ל140 בכמה חודשים, הוא שינוי עצום.
מה שכן- בטוח שההמלצה להשתגע עם חלב וממתקים היא שגויה והרסנית.

בכל אופן מה שרשמת לא עונה לי, כי אני שאלתי על אכילה לפי התיאבון ולא על לעוף על קלוריות.
אני חושב שבעניין הזה כדאי לחכות לאנשים יותר מלומדים

תיאבון זה לא מדד מוצלח.
אתה יכול לאכול בקלות ג'אנק ולהגיע הרבה מעבר למכסה הקל' שלך.
באותו אופן, אתה יכול לאכול רק סוגי מזון מסויימים (כמו בפליאו למשל) ולהיות שבע מבלי להגיע למכסה הקל'.

זה הרבה יותר מורכב מזה. בד"כ המפתח לכך היא בכלל הרגישות שלך לאינסולין, וככל שהיא יותר נמוכה (המדד תלוי באחוז שומן שלך) כך ההשפעה שלה על התאים והשרירים היא קטנה יותר, כלומר גם אם תאכל מעט, אתה עדיין תאכל במידה מסויימת להשמין \ מה שאתה צורך לא ינוצל כולו כמו שצריך.

ממה שאני מבחין כרגע, מדד טוב יותר ליצירת תנאים אידיאלים להתחזקות היא תזונה חכמה ולא תזונה גדולה, והמשמעות יכולה להיות מכריעה. עדויות לכך תאכל לראות בחול, שם רוב הליפטרים של הרוא מאוד חטובים.

נ.ב האינסולין שוב משחק תפקיד, כאשר האינסולין גבוהה\הרגישות נמוכה, בד"כ מרגישים יותר רעבים, ללא קשר לדרישות של הגוף.

זה הרבה יותר מורכב מזה. בד"כ המפתח לכך היא בכלל הרגישות שלך לאינסולין, וככל שהיא יותר נמוכה (המדד תלוי באחוז שומן שלך) כך ההשפעה שלו על התאים והשרירים היא קטנה יותר, כלומר גם אם תאכל מעט, אתה עדיין תאכל במידה מסויימת להשמין \ מה שאתה צורך לא ינוצל כולו כמו שצריך.

ממה שאני מבחין כרגע, מדד טוב יותר ליצירת תנאים אידיאלים להתחזקות היא תזונה חכמה ולא תזונה גדולה, והמשמעות יכולה להיות מכריעה. עדויות לכך תאכל לראות בחול, שם רוב הליפטרים של הרוא מאוד חטובים.
קודם כל זה רק הרואו של עד 110 או מקסימום עד 125
והם חטובים בגלל ה-2 גרם טסט׳ וה-200 מ״ג אוראלים ולא דיאטה שונה....

קודם כל זה רק הרואו של עד 110 או מקסימום עד 125
והם חטובים בגלל ה-2 גרם טסט׳ וה-200 מ״ג אוראלים ולא דיאטה שונה....
הרבה חברה שמתחרים באיגודים שדורשים בדיקה. אתה יכול לשאול את @MasterSplitter על ההבדלים במבנה גוף

הרבה חברה שמתחרים באיגודים שדורשים בדיקה. אתה יכול לשאול את @MasterSplitter על ההבדלים במבנה גוף
לעקוף בדיקה זה לא דבר קשה במיוחד, אפילו צריך להיות מפגר כדי להיכשל בבדיקה שהיא לא בדיקת פתע.

דורשים בדיקה =\= טבעי

יש יותר דרכים לרמות בבדיקות סמים מאשר דרכים לרמות במבחן במתמטיקה בכיתה ד׳

הם ברמה גבוהה יותר(=אליט=חומרים), ונשארים בקטגורית משקל מסוימת אז ברור שהם יעדיפו להיות על א״ש נמוך באופן הגיוני.

• פותח/ת השרשור
זה הרבה יותר מורכב מזה. בד"כ המפתח לכך היא בכלל הרגישות שלך לאינסולין, וככל שהיא יותר נמוכה (המדד תלוי באחוז שומן שלך) כך ההשפעה שלה על התאים והשרירים היא קטנה יותר, כלומר גם אם תאכל מעט, אתה עדיין תאכל במידה מסויימת להשמין \ מה שאתה צורך לא ינוצל כולו כמו שצריך.

נ.ב האינסולין שוב משחק תפקיד, כאשר האינסולין גבוהה\הרגישות נמוכה, בד"כ מרגישים יותר רעבים, ללא קשר לדרישות של הגוף.
אתה יכול לתת דוגמאות לשינויים לפי רגישות שונה, ברמה הפרקטית ?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לאכול בקלות ג'אנק ולהגיע הרבה מעבר למכסה הקל' שלך.
כמובן שאני לא מדבר על זה.
אני מדבר על האם להגביל את עצמי לדוגמה ל300 פחמימה בהשערה שככה לא אעלה במשקל- למרות שאני אשאר רעב ואולי זה מעיד על צורך נוסף במזון בשביל להתאושש

ככל שהאחוזי שומן גבוהים יותר, הרגישות לאינסולין היא נמוכה יותר, מלווה בעיקר בתחושת רעב עקב המצב המטבולי
אדם שנניח משמין בקלות / אחוזי תזונה גבוהים - איך לדעתך צריך לנהל את התזונה ביחס לאדם שנמצא במצב הפוך

כמובן שאני לא מדבר על זה.
אני מדבר על האם להגביל את עצמי לדוגמה ל300 פחמימה בהשערה שככה לא אעלה במשקל- למרות שאני אשאר רעב ואולי זה מעיד על צורך נוסף במזון בשביל להתאושש

אדם שנניח משמין בקלות / אחוזי תזונה גבוהים - איך לדעתך צריך לנהל את התזונה ביחס לאדם שנמצא במצב הפוך
התאמה של הפחמימות לפי היעילות של האינסולין היא דרך פופולרית כיום, חברוס עם אחוזי שומן גבוהים (=כלומר רגישות נמוכה לאינסולין) יעדיפו לצרוך פחות פחמימות בגלל "היעילות" (זה ממה לא המונח הנכון) של הגוף להשתמש בפחמימה, וההפך לכאלה עם אחוזי שומן נמוכים, הם יכולים להתחמק עם אכילת כמות פחמימות גבוהה

הבעיה היא, שתחושת העב או מידת התאבון, היא אינה מבוססת.
אנחנו חיים בתרבות שפע, ואני לא חושב שמי מאתנו באמת הרגיש רעב לאחרונה.
אפילו במסגרת שבוע רעב בצבא, אתה רק מדגדג את סף הרעב

תפסיק לאכול כמו חזיר ותסדר את האוכל שלך אם יש לך נטיה להשמנה שאתה מתאמן כבד ואוכל בלי הגבלה
אין מנוס מתפריט או לפחות תפריט שלדי

ברגע שאתה מגיע למשקל שנח לך איתו +- מציע להיות על ניטראלי ותזמון ארוחות, וכשאתה עושה יותר נפח אז טיפה חיובי
לשמור שקילה ומדידת היקפים שבועית לראות שאתה לא עולה סתם קטגוריה

חוץ מזה אולי הגיע הזמן לתוכנית מתקדמת יותר שלא תשרוף אותך ותדרוש ממך לאכול כמויות
אפשר להתקדם יפה עם עבודה עד 80-85% רוב הזמן ופשוט לבצע למשל הרבה שלשות/זוגות במקום לעשות 5X5
ראה לדוגמא את הבלוקים של שייקו

המטרה בפאוורליפטינג לנצח את התחרות ולא להרים כמה שיותר כבד...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית