הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ליפטינג ותזונה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מה דעתכם לגבי העניין של ליפטינג והשמנה, ואסביר את עצמי :

באופן כללי קראתי בפורום לא פעם, המלצות תזונתיות/ התייחסויות לצריכת מזון - שגורסות שעלייה די משמעותית בשומן היא בלתי נמנעת,
מה שלא היה קורה אם המטרה הייתה פיתוח גוף.
ההסבר שנתקלתי בו הוא שע"מ להתאושש כראוי צריך לאכול כמות גדולה, שגורמת להשמנה.

אם להתייחס לניסיון שלי - אם אני אוכל לפי התיאבון שלי בתקופות של אימוני נפח מתישים כמו טקסס למשל, אני מאוד משמין.
אם ללכת על פי ההיגיון- אם אני משמין, זה אומר שאני מכניס לגוף אנרגיה שאין בה כל צורך.

עכשיו השאלה היא כזאת :

האם התיאבון צריך להיות המדד לצורך של הגוף באוכל ע"מ להתאושש, או שאפשר ללכת לפי תפריט שאנחנו יודעים שלא יגרום לנו להשמנה מוגזמת?

@Beast and cheat

אני בטוח שגם הם אוכליפ אוראו על בסיס יומי.
גם על חומרים, כל ספורטאי עלית שומר על תזונה מתאימה יותר מרוב חברי הפורום.
@Pete rubish

״תזונה מתאימה״ אין לזה הגדרה מדויקת
כל אחד ומה שהוא חושב/המאמן שלו חושב

אני מכיר הרבה שמות מהאליט שאוכלים הכי מלוכלך שיש + כמה מהישראלים פה שברמה גבוהה.
מצד שני יש לך אנשים כמו ברנדון לילי שאוכל נקי כמו ifbb pro ואפילו יותר מחלקם....

נ.ב. מה הכוונה ב~גם~ הם ?

המטרה בפאוורליפטינג לנצח את התחרות ולא להרים כמה שיותר כבד...
יש כאלה שיחלקן עליך בזה. במיוחד שלנצח את התחרות אומר להרים הכי כבד בדרך כלל. (לא נתת התייחסות לקטגוריה).

יש כאלה שיחלקן עליך בזה. במיוחד שלנצח את התחרות אומר להרים הכי כבד בדרך כלל. (לא נתת התייחסות לקטגוריה).

יש נוסחא לאבסולוטי
אתה יכול להרים פחות ולנצח את התחרות (לא את הקטגוריה שלך אלא את האבסולוטי)
בקטגוריה שלך אתה צריך להרים הכי הרבה זה כן, וחלק מהאסטרטגיה זה לקבוע באיזה קטגוריה אתה תרים הכי הרבה באופן יחסי

בכל תחרות המטרה היא לנצח את התחרות

יש נוסחא לאבסולוטי
אתה יכול להרים פחות ולנצח את התחרות (לא את הקטגוריה שלך אלא את האבסולוטי)
בקטגוריה שלך אתה צריך להרים הכי הרבה זה כן, וחלק מהאסטרטגיה זה לקבוע באיזה קטגוריה אתה תרים הכי הרבה באופן יחסי

בכל תחרות המטרה היא לנצח את התחרות
לדעתך, אין משהו קצת הזוי בנוסחא הזו? שאתה מגיע למצב שהטופ העולמי מפסיד לאנשים חלשים מהם בגלל נוסחא.

זה הספורט
תתחרה לפי הכללים ותנצח

והטופ העולמי מנצח אל תדאג גם אם תשקול 50 קילו לא תצליח לנצח את הטופ העולמי בעזרת הנוסחה

זה הספורט
תתחרה לפי הכללים ותנצח

והטופ העולמי מנצח אל תדאג גם אם תשקול 50 קילו לא תצליח לנצח את הטופ העולמי בעזרת הנוסחה
ע״פ הנוסחא wilks
לאמר גאנט שנתן איזה 285 דד במשקל גוף של 55 +-
חזק יותר מבנדיקט שנתן 460 על משקל גוף של איזה 170+

ע״פ הנוסחא wilks
כדי לנצל את הנוסחה כמו שצריך אתה צריך להיות או קל במיוחד או ממוצע וחזק במיוחד.
עובדה שלא הנמלה לקח בGPA WORLDS 2014 אם כי סאם ביירד.

זה הספורט
תתחרה לפי הכללים ותנצח

כדי לנצל את הנוסחה כמו שצריך אתה צריך להיות או קל במיוחד או ממוצע וחזק במיוחד.
עובדה שלא הנמלה לקח בGPA WORLDS 2014 אם כי סאם ביירד.
ע״פ הנוסחא wilks

לפי הנוסחה, ארנסט רוזין שעשה 170 דדליפט יותר חזק מבנדיקט עם 460.
את GPA WORLDS 14 ממה שידוע לי ניצח בחור אנונימי ששוקל 50 וקצת. בזמן שליפטרים כמו זהיר, אריק וכו' השתתפו גם כן.

לפי הנוסחה, ארנסט רוזין שעשה 170 דדליפט יותר חזק מבנדיקט עם 460.
את GPA WORLDS 14 ממה שידוע לי ניצח בחור אנונימי ששוקל 50 וקצת. בזמן שליפטרים כמו זהיר, אריק וכו' השתתפו גם כן.
אוי התבלבלתי עם 13, שכחתי שהיום 15.
וארנסט רוזין זה כולל המקדם של הגיל או לא ?

ההיגיון שלי אומר שבפאוורליפטינג מי שמחזיק בטוטאל הכי גבוה אמור לזכות באבסולוט
אבסולוט ליפטר זה הפרס שמקבל הפווארליפטיר הכי טוב בתחרות
נניח ויש 2 מתחרים בתחרות, האחד שוקל 150 וסיים עם טוטאל 700 והשני שוקל 90 וסיים עם טוטאל 697.5, האם הליפטר הראשון הוא באמת ליפטר יותר "טוב" ? האם מי שיותר חזק הוא יותר טוב בפווארליפטינג ?

נניח ויש 2 מתחרים בתחרות, האחד שוקל 150 וסיים עם טוטאל 700 והשני שוקל 90 וסיים עם טוטאל 697.5, האם הליפטר הראשון הוא באמת ליפטר יותר "טוב" ? האם מי שיותר חזק הוא יותר טוב בפווארליפטינג ?
איפה הגבול יעבור?

אם לשני יש רק 690 טוטאל או אפילו 650
אם לראשון יש טוטאל שמורכב מ300-100-300
ולשני יש 225-200-225 ?
נתחיל למדוד כל הרמה באופן ספציפי?

אולי גם נמדוד גבהים?
ונעזוב את הקטגוריות משקל ונתחיל לחלק ע״פ bmi או שיט כזה ?

בוודאי שלא.
שאלת ה"איך משווים ביניהם" היא שאלת מיליון הדולר.
בענפי ספורט אחרים, משווים על פי קרבה (ב-%) לשיא העולם באותו מקצה / קטגוריה.
בליפטינג זה עובד בצורה של נוסחא, שפותחה כנראה על מנת להשוות משקלי גוף שונים גם אם הם לא בקטגוריה מסויימת, למשל 84.25 מול 96.4. זה קיים, אני מניח, בין היתר כי בפאוורליפטינג קטגוריות המשקל שונות מווייטליפטינג, ובגלל שזה משתנה מעת לעת. אבל בתכלס, ההשוואה צריכה להיות ברמת הקטגוריה - זה לא מעניין אם הליפטר שוקל 100 או 200 גרם פחות מהגבול העליון - הליפטר צריך להמדד כ-82.5 ק"ג למשל. גם אם הוא שוקל 81.5.
הנוסחה לא ממש מדוייקת. מה שהכי מדוייק (בעיניי) ובא לשימוש בד"כ בענפים אחרים זה להשוות לשיא העולם, שזה פשוט חכם יותר. כלומר, שיאן עולם בקטגוריה של ה90 ק"ג = שיאן העולם בקטגוריה הפתוחה. שניהם באותה רמה - הכי טובים בהיסטוריה. פשוט בקטגוריות שונות.
להגיד ששיאן עולם בקטגוריה הפתוחה טוב יותר משיאן עולם בקטגוריה קלה זה בערך כמו להשוות את ספיידרמן לסופרמן. זה לא ממש מעשי.
המדד היחיד שיכול להשוות את ספיידרמן לסופרמן, זה כמה הוא יותר טוב משאר המתחרים שלו - מקומות 2 , 3 , 4 בהיסטוריה וכו'. אם הוא יוצא דופן והרבה יותר טוב מהם, בעוד שיאן עולם בקטגוריה אחרת ממש מעט יותר טוב מאחרים, זה לגיטימי לקבוע שהראשון טוב יותר, כי פחות קרובים אליו ולשיא שלו. אבל זה רק בתיאוריה, כי מחר יכול לבוא מישהו שישבור את השיא והשיא ה"פחות איכותי" של השני בפועל גם יכול להחזיק שנים.

כמובן שכל זה לא אומר שום דבר על מי הכי חזק. מי שהכי חזק זה מי שמרים הכי הרבה. אבל זה לא אומר שהוא הליפטר הכי טוב.

זה מתייחס לשאלה האם הראשון יותר טוב ?
בוודאי שלא = בוודאי שלא בהכרח מי שיותר חזק יותר טוב בפאוורליפטינג.

הרעיון שלך דווקא חכם, אבל מה עושים בתחרות עם כמה שיאני עולם ?
כתבתי:
המדד היחיד שיכול להשוות את ספיידרמן לסופרמן, זה כמה הוא יותר טוב משאר המתחרים שלו - מקומות 2 , 3 , 4 בהיסטוריה וכו'. אם הוא יוצא דופן והרבה יותר טוב מהם, בעוד שיאן עולם בקטגוריה אחרת ממש מעט יותר טוב מאחרים, זה לגיטימי לקבוע שהראשון טוב יותר, כי פחות קרובים אליו ולשיא שלו. אבל זה רק בתיאוריה, כי מחר יכול לבוא מישהו שישבור את השיא והשיא ה"פחות איכותי" של השני בפועל גם יכול להחזיק שנים.
אוסיף גם, שבתחום כמו פאוורליפטינג זה הופך לעוד יותר בעייתי בגלל ריבוי האיגודים, צורות השיפוט וכו'.

מה דעתכם לגבי העניין של ליפטינג והשמנה, ואסביר את עצמי :

באופן כללי קראתי בפורום לא פעם, המלצות תזונתיות/ התייחסויות לצריכת מזון - שגורסות שעלייה די משמעותית בשומן היא בלתי נמנעת,
מה שלא היה קורה אם המטרה הייתה פיתוח גוף.
ההסבר שנתקלתי בו הוא שע"מ להתאושש כראוי צריך לאכול כמות גדולה, שגורמת להשמנה.

אם להתייחס לניסיון שלי - אם אני אוכל לפי התיאבון שלי בתקופות של אימוני נפח מתישים כמו טקסס למשל, אני מאוד משמין.
אם ללכת על פי ההיגיון- אם אני משמין, זה אומר שאני מכניס לגוף אנרגיה שאין בה כל צורך.

עכשיו השאלה היא כזאת :

האם התיאבון צריך להיות המדד לצורך של הגוף באוכל ע"מ להתאושש, או שאפשר ללכת לפי תפריט שאנחנו יודעים שלא יגרום לנו להשמנה מוגזמת?

@Beast and cheat
תיאבון זה אף פעם לא מדד לכמה צריך לאכול

• פותח/ת השרשור
האם מי שיותר חזק הוא יותר טוב בפווארליפטינג ?
כן.
אתה לא מחלק פרס על כמות של גיוס יחידות מוטוריות, אלא אם כן מדובר באנשים שמרימים בדיוק אותו דבר.
יותר חזק = יותר טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית